» » Баклажани в аджику на зиму в мультиварці

Баклажани в аджику на зиму в мультиварці


Баклажани в аджику на зиму в мультиварці
Приготовані за цим рецептом баклажани представляють смачне низькокалорійне блюдо: вони практично гасяться в кисло-солодкому томатному соусі без краплі жиру. Використання мультиварки звільняє господиню від регулярного помішування.

Приготовлені для закладки баклажани варто очистити від щільної шкірки, але не треба нарізати їх занадто дрібно: зрізи овочів, прикрашені сузір'ями насіння, виглядають дуже апетитно.

За допомогою блендера потрібно домогтися однорідної консистенції аджики. Її класичний варіант передбачає добавки у вигляді свіжого яблука і гілочки синього базиліка.

Складові

  • 1 кг баклажанів
  • 700 г помідорів
  • 300 г солодкого перцю
  • 5-6 зубків часнику
  • 1 гострий перець
  • 1 ст. л. солі
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 70 мл соняшникової олії
  • 30 мл столового оцту
  • за бажанням чорний, червоний мелений перець

Приготування

Баклажани в аджику на зиму в мультиварці
1. Баклажани потрібно перебрати і використовувати тільки міцні, здорові плоди без плям і пошкоджень на шкірці. Краще взяти молоді овочі або середнього ступеня зрілості. Вимийте баклажани і наріжте їх кубиками, засипте сіллю і почекайте годину-дві. Це прибере в баклажанах гіркоту. Рідина, яку виділять овочі, потрібно злити.

Баклажани в аджику на зиму в мультиварці
2. Овочі для аджики потрібно ретельно вимити, видалити хвостики, лушпиння, плодоніжки, нарізати невеликими шматками і подрібнити. Можна це зробити за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна.

Баклажани в аджику на зиму в мультиварці
3. Аджика виходить однорідною густуватої консистенції. Можна спробувати її на гостроту і зорієнтуватися, чи варто додавати ще перцю.

Баклажани в аджику на зиму в мультиварці
4. Чашу мультиварки змастіть рослинною олією і пересипте туди шматочки баклажанів, залийте отриманою аджикою. Закрийте кришку мультиварки і встановіть режим «Гасіння» на 40 хвилин. помішувати необов'язково.

Баклажани в аджику на зиму в мультиварці
5. Після звукового сигналу додайте сіль, цукор, за бажанням мелений перець, рослинне масло і оцет. Все перемішайте і тушкуйте на режимі «Гасіння» ще 20 хвилин.

Баклажани в аджику на зиму в мультиварці
6. Банки для консервування потрібно стерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Можна потримати їх над парою або в духовій шафі. Деякі господині стерилізують тару в мікрохвильовій печі. Розкладіть гарячу закуску по банках.

Баклажани в аджику на зиму в мультиварці
7. Закрутіть або закатати стерильними кришками. Перекиньте банки і укутайте до повного охолодження. Зберігати консервацію потрібно в прохолодному затемненому місці, наприклад, в погребі чи комори.

Радимо прочитати

Баклажани в томатному соку на зиму
Баклажани в томатному соку на зиму
Рецепт заготовки на зиму стиглих баклажанів в томатному соку гранично простий. Загальновідомо, що кислі помідори відмінно доповнюють гостру і пружну баклажанну м'якоть - цей тандем гармонійний і
Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи представляють собою ніжну масу подрібненого до однорідної консистенції овочевого пюре. Вводячи масло за потребою, можна регулювати калорійність - блюдо залишається дивно
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
Смачні баклажани на зиму
Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки