Приготовані за цим рецептом баклажани представляють смачне низькокалорійне блюдо: вони практично гасяться в кисло-солодкому томатному соусі без краплі жиру. Використання мультиварки звільняє господиню від регулярного помішування. Приготовлені для закладки баклажани варто очистити від щільної шкірки, але не треба нарізати їх занадто дрібно: зрізи овочів, прикрашені сузір'ями насіння, виглядають дуже апетитно.
За допомогою блендера потрібно домогтися однорідної консистенції аджики. Її класичний варіант передбачає добавки у вигляді свіжого яблука і гілочки синього базиліка.
Складові
- 1 кг баклажанів
- 700 г помідорів
- 300 г солодкого перцю
- 5-6 зубків часнику
- 1 гострий перець
- 1 ст. л. солі
- 1,5 ст. л. цукру
- 70 мл соняшникової олії
- 30 мл столового оцту
- за бажанням чорний, червоний мелений перець
Приготування
1. Баклажани потрібно перебрати і використовувати тільки міцні, здорові плоди без плям і пошкоджень на шкірці. Краще взяти молоді овочі або середнього ступеня зрілості. Вимийте баклажани і наріжте їх кубиками, засипте сіллю і почекайте годину-дві. Це прибере в баклажанах гіркоту. Рідина, яку виділять овочі, потрібно злити. 2. Овочі для аджики потрібно ретельно вимити, видалити хвостики, лушпиння, плодоніжки, нарізати невеликими шматками і подрібнити. Можна це зробити за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна. 3. Аджика виходить однорідною густуватої консистенції. Можна спробувати її на гостроту і зорієнтуватися, чи варто додавати ще перцю. 4. Чашу мультиварки змастіть рослинною олією і пересипте туди шматочки баклажанів, залийте отриманою аджикою. Закрийте кришку мультиварки і встановіть режим «Гасіння» на 40 хвилин. помішувати необов'язково. 5. Після звукового сигналу додайте сіль, цукор, за бажанням мелений перець, рослинне масло і оцет. Все перемішайте і тушкуйте на режимі «Гасіння» ще 20 хвилин. 6. Банки для консервування потрібно стерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Можна потримати їх над парою або в духовій шафі. Деякі господині стерилізують тару в мікрохвильовій печі. Розкладіть гарячу закуску по банках. 7. Закрутіть або закатати стерильними кришками. Перекиньте банки і укутайте до повного охолодження. Зберігати консервацію потрібно в прохолодному затемненому місці, наприклад, в погребі чи комори.