» » Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом

Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом


Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом

Незважаючи на те що назва «бігос» можна зустріти в білоруській, українській, латиської і латвійської кухні, оригінальним місцем походження ситного страви прийнято вважати Польщу. Різні варіації страви не перестають дивувати і радувати, проте ми розглянемо один з рецептів, який найбільш наближений до традиційного блюда польських кухарів.

Покроковий рецепт традиційного польського бігосу

Моя любов до тушкованою капусті почалася саме з бігосу, так як це чудове страву часто готує моя мама. Я пробувала безліч варіантів страви, але завжди повертаюся до думки про те, що саме той смак, який знаком мені з дитинства, є найбільш насиченим і неповторним.

Складові:

  • 700 г свіжої білокачанної капусти;
  • 500 г квашеної капусти;
  • 2-3 головки ріпчастої цибулі;
  • 1-2 моркви;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. білого сухого вина;
  • 200 г мисливських ковбасок;
  • 300 г копченої грудинки;
  • 400 г яловичини;
  • 400 г свинини;
  • 5-6 шт. чорносливу;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • 1/2 ч. Л. цукрового піску;
  • кмин;
  • коріандр;
  • чорний перець горошком;
  • запашний перець;
  • сіль.

Важно! Выбирая новую сантехнику для ремонта, посмотрите здесь телефоны представителей и сервисных центров производителей сантехники.

приготування:

  1. Грудинку наріжте кубиками, покладіть в казанок і обсмажуйте, поки не витопити кілька ложок жиру.

    Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом

    Для обсмажування овочів і подальшого приготування страви буде використовуватися жир, витоплений зі шматочків копченої грудинки

  2. Викладіть в казанок дрібно нарізану цибулю і натерту на тертці моркву. Перемішайте все і готуйте до напівм'якого стану.

    Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом

    Овочі обсмажуються до напівготовності

  3. Свинину і яловичину наріжте брусочками або шматочками довільної форми, перекладіть до овочів з грудинкою. Продовжуйте готувати 30 хвилин.

    Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом

    Свинячу і яловичу м'якоть для бігосу можна нарізати шматочками будь-якої форми

  4. Змішайте томатну пасту і вино, перелийте в казанок.

    Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом

    Заливка, в якій будуть гаситися овочі і м'ясо, готується з томатної пасти і ароматного вина

  5. Свіжу капусту нашаткуйте соломкою, присолите, пам'ятайте руками, відправте до м'яса з овочами.

    Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом

    Щоб свіжа капуста дала сік, слід трохи посолити її і пом'яти руками

  6. Додайте в заготовку квашену капусту, накрийте кришкою і тушкуйте півгодини.

    Якщо квашена капуста надто кисла, промийте її під холодною водою і злегка відіжміть руками.

    Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом

    Щоб квашена капуста не зробила смак страви занадто різким, її можна злегка віджати від соку або навіть промити під водою

  7. Добре промитий чорнослив дрібно наріжте, додайте в киплячу блюдо.

    Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом

    Перед додаванням в блюдо чорнослив необхідно добре промити і розмочити

  8. Перець, кмин і коріандр подрібніть в ступці або ручної млинку. Кількість спецій регулюйте на смак.

    Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом

    Спеції для бігосу можна потовкти у ступці або ж подрібнити за допомогою млинки

  9. Додайте в бігос спеції, сіль за смаком і цукор.
  10. Мисливські ковбаски наріжте кружальцями, перекладіть в казанок.

    Замість мисливських ковбасок можна використовувати будь-яку копчену ковбасу.

    Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом

    Копченості відправляються в казан з бігосом в останню чергу

  11. Перемішайте страву, готуйте 30-50 хвилин.
  12. За 2-3 хвилини до закінчення варіння заправте блюдо подрібненим часником.
  13. Дайте бігосу настоятися, потім подавайте на стіл.

    Ароматний і смачний бігос: знайомимося з традиційним польським рецептом

    Бігос можна подати на стіл через 10 хвилин після приготування

Нижче пропоную альтернативний рецепт.

Відео: польський бігос

Якщо ви хочете нагодувати сім'ю дійсно смачним, ситним, приголомшливо ароматним і дуже апетитним стравою, приготуйте традиційний польський бігос. Незважаючи на те що цей рецепт не можна віднести до розряду швидких, результат вас вразить. Смачного!

Радимо прочитати

Адигейська аджика
Адигейська аджика
Адигейська аджика виходить дуже ароматною, а ось її гострота залежить від вашого побажання. Гостроту соусу можна додати за допомогою часнику або пекучого перцю.
Борщ з вареним буряком
Борщ з вареним буряком
Існує безліч рецептів борщу, і кожен з них гарний по-своєму. Мені ж найсмачніше «червоний» борщ, тобто той, який готується на основі буряка і томата. Сьогодні мова піде про один з моїх фаворитів -

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки