Гороховий суп в мультиварці
Гороховий суп в мультиварці - блюдо, поширене в багатьох країнах світу. Відмінні поживні властивості цього супу оцінені по достоїнству, і дане страву зустрічається в традиційних кухнях багатьох країн світу - від Африки до Фінляндії, від Великобританії до Латинської Америки.
Існують варіанти супу зі свіжим, сушеним, консервованим горохом. Деякі види цієї страви готуються також з використанням спеціального натурального напівфабрикату - горохової пасти, що є сумішшю з перетертого недовареного гороху, сала і різних прянощів.
З появою в широкому ужитку корисного кулінарного пристрої - мультиварки - варити такий суп стало простіше. Нижче представлені рецепти супу з гороху, приготування якого відбувається саме за допомогою цієї електронної помічниці, що полегшує кухонні клопоти тисячам господинь.
Для приготування супу можна скористатися спеціальною горохової пастою - вона не містить консервантів і швидко вариться
Як приготувати гороховий суп в мультиварці - 15 різновидів
- Класичний суп в мультиварці
- Гороховий суп з грибами
- Курячий гороховий суп
- Суп з сиром
- Яловичий гороховий суп
- пісний суп
- Суп-пюре в мультварке
- Гороховий суп по-німецьки
- Гороховий суп з фрикадельками
- Англійська гороховий суп
- Швидкий гороховий суп
- Суп з гарбузом по-аргентинськи
- Суп з консервованого гороху
- Суп з горохом і свинячий рулькой
- Вірменський гороховий суп
Класичний суп в мультиварці
Даний суп готується за класичним рецептом, але з використанням мультиварки. В результаті виходить густий, ситний і смачний продукт.
Для цього супу необхідно:
- ½ кіло картоплі
- ½ кіло копчених свинячих ребер
- 2 середні морквини
- велика цибулина
- 150 м гороху
- Сіль, перець, олія рослинна
приготування:
У чаші мультиварки страхуємо нарізаний кубиками цибулю, нашатковану моркву і ребра. Потім додаємо замочений горох і картоплю, порізану кубиками. Вливаємо в чашу 2 літри води, солимо, перчимо. Блюдо готується на програмі «суп» протягом 40 хвилин - години. Перед подачею можна додати свіжу зелень.
Гороховий суп з грибами
Цей рецепт відрізняється своєю оригінальністю і відмінно підійде для пісного харчування або для тих, хто не їсть м'ясо з етичних міркувань. Замість копченостей в даному блюді використовуються печериці.
Для приготування супу потрібно взяти:
- стакан гороху
- 150 м грибів
- 3 картоплини
- 1 цибуля
- 1 морква
- Зелень, сіль, перець - за смаком.
приготування:
Горох вариться в мультиварці до напівготовності. Для цього достатньо 25-30 хвилин. У цей час готуються овочі. Цибулю і моркву дрібно шинкують, гриби і картопля нарізаються на однакові шматочки. Всі овочі злегка пасерують на маслі. Після цього дані інгредієнти додаються в мультварку, і програма приготування супу триває до завершення.
Курячий гороховий суп
Ця страва підійде тим, хто не любить копченості або не їсть їх по лікарських рекомендацій. Такий суп виходить дуже поживним, але не дуже жирним.
Складові:
- Стакан колотого гороху
- 3 картоплини
- 1 середня морква
- 1 велика цибулина
- пучок кропу
- 300 грам курячого філе або 1 курячий окорок.
- 1 ложка томатної пасти
приготування:
Курку і замочений заздалегідь горох необхідно зварити в мультиварці практично до готовності. В цей час картопля ріжеться дрібними кубиками, а інші овочі шинкують і пасерують на сковороді з додаванням томатної пасти. Далі картопля і пасеровані овочі разом із зеленню і сіллю відправляються в мультиварку, на якій виставляється програма «суп» на 15 хвилин.
Суп з сиром
Цей суп відрізняється пікантним смаком, адже при його приготуванні використовується адигейський сир. До того ж, він підійде вегетаріанцям, а люди, що вживають м'ясо, не помітять, що ніяких м'ясних інгредієнтів в супі немає - їх замінить підкопчений сир.
Складові:
- стакан гороху
- 2 картоплини
- 1 велика морква
- 1 велика цибулина
- 150 м копченого адигейського сиру
- 1 чайна ложка тертого імбиру
- Сіль, перець чорний і червоний, кардамон - за смаком.
приготування:
Горох краще попередньо замочити на 6-8 годин. Картопля нарізається кубиками, цибулю шинку, морквина ріжеться соломкою. Сир також нарізається соломкою. У мультиварку укладаються всі інгредієнти, сіль, спеції. Додається столова ложка олії. Варити суп необхідно на відповідній програмі протягом сорока хвилин.
Сир досить солоний, тому додаткове додавання солі може не знадобитися
Яловичий гороховий суп
Цей рецепт відрізняється від попереднього лише м'ясом для бульйону. Замість курки береться яловичина.
Складові:
- Стакан колотого гороху
- 250 грам яловичини
- 3 картоплини
- 1 морква
- 1 цибуля
- Сіль, перець, спеції за смаком.
приготування:
Приготування цього супу аналогічно попередньому. Основна відмінність - яловичину варто порізати на порційні шматки перед варінням, інакше вона може вийти недовареною. Далі нарізані цибулю і моркву пасерують разом з м'ясом в мультиварці. Після цього туди ж додається замочений на 8 годин горох і нарізана кубиками картопля, додається сіль і спеції. Все це заливається двома літрами води і готується на програмі «суп» 30 хвилин.
{ad1}пісний суп
Ще один варіант супу, який можна готувати у піст, відрізняється простотою приготування і відмінним смаком.
Складові:
- 1,5 склянки гороху
- 2 невеликих цибулини
- 2 морквини
- 2 картоплини
- пучок кропу
- пучок петрушки
- Чабер, базилік, лавровий лист, сушений перець чилі і ½ головки часнику.
- Сіль, Соняшникова олія.
приготування:
Горох для цього рецепта краще брати колотий, він повинен бути замочений на 3 години в холодній воді. Воду злити, горох промити 2-3 рази. Цибулю і моркву нарізати тонко, картопля - великими кубиками. Зелень промити і відокремити від стебел, часник - нарізати дрібними кубиками. З'єднати в мультиварці всі інгредієнти, додати спеції. Вибрати режим «суп» на 40 хвилин. Після того, як страва буде готове, додати в нього різану зелень.
Суп-пюре в мультварке
Суп, приготовлений за цим рецептом, відрізняється ніжним смаком і досить простий у приготуванні.
Складові:
- Куряче філе - 1 шт
- Картопля - 2 шт
- Горох - 2 склянки
- Морква - 2 шт
- Лук - 2 шт
- Сіль, спеції, зелень за смаком.
приготування:
Промитий горох замочується на годину. Філе курки нарізається на довгі скибочки, картопля - кубиками, цибулю шинку, а морква нарізається кружечками. Всі інгредієнти варяться 1 годину в режимі «суп». Потім м'ясо виймається, в суп додається сіль, і спеції, і блюдо збивається блендером. Дрібно нарізане м'ясо і зелень додаються безпосередньо в тарілки.
Гороховий суп по-німецьки
Цей варіант супу у себе на батьківщині називається «бюргерський суп», або просто «бюргер». Він відрізняється від поширених у нас варіантів інгредієнтами.
Для такого супу необхідні:
- 300 м гороху
- 40 г цибулі
- Стільки ж моркви
- 150 м бекону
приготування:
Горох засипається в мультиварку, заливається двома літрами води, і вариться практично до готовності. В цей час в сковороді пасерують цибулю, моркву і бекон. Далі пасеровку додається в мультиварку, суп солиться, перчить і ставиться доварюватися на 1 5 хвилин.
Для останніх 15 хвилин приготування краще вибрати програму «випічка»
Гороховий суп з фрикадельками
Оригінальний варіант відомого супу відрізняється поживністю і простотою приготування.
Складові:
- 2 склянки гороху
- 2 картоплини
- 18-20 маленьких фрикадельок з свинояловичих фаршу
- 1 цибулина
- 1 морква.
приготування:
Горох замочується на годину і промивається. Картопля ріжеться кубиками, цибулю шинку, морква треться на великій тертці. Цибулю і моркву з фрикадельками обсмажуються в мультиварці 10 хвилин. Потім туди ж додається горох і картопля, сіль, перець. Суп заливається 1,5 літрами води і вариться 40 хвилин.
Англійська гороховий суп
Цей рецепт відрізняється використанням зеленого гороху, сухого білого вина, а також молочної заправки на основі вершків.
Складові:
- 2 літри бульйону
- 200 м копченої шинки
- 4 картоплини
- 1 цибулина
- 400 м консервованого зеленого горошку
- 100 г. вершків
- 2 ложки масла вершкового
- Стакан сухого білого вина
- Сіль, перець, спеції і зелень - за смаком.
приготування:
Лук і картоплю дрібно нарізати і пасерувати на маслі 10 хвилин. В іншій сковорідці обсмажити нарізану на смужки шинку. Перекласти ці інгредієнти в мультиварку, додати зелений горошок, спеції, вино і залити киплячим бульйоном. Варити 10 хвилин в режимі «суп».
Швидкий гороховий суп
Цей рецепт підійде, якщо необхідно швидко приготувати ситне і смачне блюдо на кілька осіб. Для його приготування не буде потрібно ніяких додаткових маніпуляцій по тепловій обробці інгредієнтів - суп готується в одну закладку.
Складові:
- стакан гороху
- 2 картоплини
- Дрібно нарізана свиняча м'якоть
- 1 цибулина
- 1 морква
Картопля необхідно порізати на великі кубики. Також досить крупно ріжеться цибуля і морква. Всі інгредієнти закладаються в мультиварку. Туди ж додається замочений на кілька годин і промитий горох. Суп солиться, перчить і заливається двома літрами окропу. Далі вибирається режим «суп» на 35 хвилин.
Суп з гарбузом по-аргентинськи
Цей суп, який прийшов до нас з Південної Америки, не тільки дуже смачний. Він також досить швидко готується і дуже корисний.
Для нього необхідно підготувати:
- Стакан сухого гороху
- 100 г копченостей
- 2 картоплини
- 1 цибуля
- 100 м гарбуза
- Сіль, кмин.
приготування:
Горох замочується окропом на годину, потім промивається три рази. У мультиварку кладеться очищений і розрізаний навпіл картопля, заливається окропом і вариться 10 хвилин. У цей час цибулю, гарбуз і копченості розрізаються на кубики і пасерують в сковороді. Через 10 хвилин картопля виймається, розминається в пюре. Далі пюре і пасеровку разом з сіллю і спеціями додаються в мультиварку, і суп вариться до готовності гороху.
Суп з консервованого гороху
Цей варіант можна назвати «холостяцьким» супом. Готується він дуже просто і досить швидко, а на смак не гірше класичного варіанту.
Складові:
- 200 грам консервованого або свіжого зеленого горошку
- 3 яйця
- 3 картоплини
- 2 моркви
- 2 літри бульйону
- Сіль, спеції, зелень
приготування:
Картопля, морква чистяться. Картопля ріжеться на кубики, моркву - кружальцями, і відправляється в бульйон на 15-20 хвилин. За цей час необхідно зварити круто яйця, очистити їх і дрібно нарізати, або натерти на тертці. Після 15 хвилин в мультиварку додаємо зелений горошок, яйця, сіль, спеції і зелень, і виставляємо режим суп ще на 10 хвилин.
Суп з горохом і свинячий рулькой
Цей варіант супу дуже поживний і відмінно підійде для холодної пори року.
Складові:
- Свиняча рулька - 1 шт
- Картопля - 3 шт
- Горох - 1 стакан
- Морква - 2 шт
- Цибуля - 1 шт.
приготування:
Горох замочується на 4 години. Свиняча рулька вариться в мультиварці 15-20 хвилин. Далі в бульйон додається промитий горох і вариться 15 хвилин. В цей час картопля, цибуля і морква нарізаються кубиками і злегка пасерують на мінімальній кількості рослинного масла. Після цього овочі закладаються в суп, туди ж додається сіль і спеції, і вибирається режим «томління» на 15-20 хвилин.
Вірменський гороховий суп
Незвичайний смак цієї страви досягається завдяки використанню нетрадиційних для європейської кухні інгредієнтів.
Для супу необхідні:
- Півкіло свинячих ребер
- 200 м копченого бекону
- 150 м гороху
- По 1 штуці моркви, цибулі, зеленого яблука.
- 100 гр. чорносливу
- 3 картоплини
- Стакан томатного соку
- Сіль, зелень, спеції - за смаком.
приготування:
Горох замочити на 8 годин. Потім відварити до напівготовності в мультиварці, додавши м'ясні інгредієнти. М'ясо дістати. Моркву і цибулю нарізати соломкою, пасерувати з картоплею, нарізаною кубиками. М'ясо нарізати соломкою. Пасерувати з чорносливом і яблуком. Всі інгредієнти додати в суп і варити 15 хвилин, вибравши режим «томління».