Сирне тісто
Коли будинок наповнюється дивним ароматом випічки, у ньому стає затишніше і радісніше. Але не всім подобається возитися з дріжджовим тістом. По-перше, доводиться чекати, поки воно підійде, по-друге, хвилюватися вийде чи ні. Якщо ви тільки освоюєте мистецтво випічки або просто хочете швидко приготувати смачну здобу, то рецепт сирного тіста – саме те, що вам потрібно. Сир чарівним чином перетворює смак випічки, а кефір робить тісто повітряним.
Тісто з сиру можна використовувати для приготування ніжних булочок, смачних рогаликів, пирогів і пиріжків. Базовий рецепт можна вдосконалити, додавши в тісто родзинки, сухофрукти, ваніль або горішки. Все залежить від польоту вашої фантазії і смаку. Діти більше люблять ніжну сирну випічку, тому обов'язково побалуйте улюблене чадо смачною здобою!
Сирне тісто
(не дріжджове)
Інгредієнти:
- сир – 200 г;
- соняшникова олія – 100 мл;
- цукор – 70 г;
- кефір – 50 мл;
- сіль-2-3 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – близько 300 м;
- розпушувач – 10 р.
Процес приготування:
Підготуйте вихідні продукти за списком.
Кефір можна замінити кислим молоком (кислим молоком).
Розбийте яйця в миску і збийте його з 70 р. цукрового піску. Можете робити це віночком, виделкою або міксером – як зручніше, головне, щоб цукор повністю розчинився. У блендері розітріть сир, щоб вийшла однорідна маса, додайте кефір 100 мл рослинного масла.
Додайте в борошно, розпушувач, сіль і перемішайте.
яйця З'єднайте з сирною масою. Замішуйте тісто, з яєчно-сирної маси і борошна. При необхідності підсипати муку. Дайте йому постояти 15 хвилин і приступайте до випічки.
З отриманого тесту можна готувати різну випічку. Якщо ви робите сирні булочки, то змащуйте перед випіканням тісто залишилися олією і посипайте згори цукром, вони краще підрум'яняться і стануть смачніше.
Для пирога і печених пиріжків з несолодкої начинкою кількість цукру потрібно зменшити.
Ви зможете без праці приготувати таке універсальне бездріжджове сирне тісто, рецепт з фото розкриває всі секрети цього процесу.