Бульйон з профітролями
А ви коли-небудь їли бульйон з профітролями? Не знаєте що це таке? Я вам зараз поясню і не тільки ми з вами їх приготуємо разом. Профітролі являють собою маленькі повітряні коржики з заварного тіста, типу еклерів.
Бульйон з профітролями
І для того, щоб їх приготувати і подати до ароматного бульйону нам знадобляться наступні інгредієнти:
- 2,5 столові ложки борошна,
- 3 яйця,
- 30 г масла (маргарину),
- 2 столові ложки води,
- 2 г цукру і трохи солі за смаком.
Приготування бульйону з профітролями:
Візьміть невелику каструльку і налийте в неї воду, покладіть масло (якщо немає масла – покладіть маргарин), цукор і сіль за смаком, доведіть вміст каструлі до кипіння. Як тільки закипить, зробіть маленький вогонь і, не перестаючи заважати, потроху всипайте борошно, пару хвилин поваріть і зніміть з вогню, дайте трохи охолонути.
Після вбийте одне яйце і дуже добре перемішайте до однорідної маси. То ж зробіть з іншими яйцями. Коли тісто буде готове (не прилипати до стінок каструльки) зробіть кульок з пергаментного паперу (особисто я користуюся щільним поліетиленовим пакетиком), обріжте куточок 5-6 мм і покладіть всередину тісто.
Деко змащуємо олією і на неї видавлюємо тісто маленькими порціями. Температурний режим 180-200 градусів, час приготування 25-30 хвилин.
Профітролі подаються до гарячого бульйону на окремій тарілці і тільки перед тим, як приступити до їжі кладуться в нього.
Сподіваюся, вам сподобався бульйон з профітролями. Смачного.
p.s. Заберіть свій подарунок та поділіться рецептом зі своїми друзями.