» » Рулет з маком - рецепт приготування рулету з маком

Рулет з маком - рецепт приготування рулету з маком


Рулет з маком

Вітаю всіх своїх читачів. І зараз ми з вами приготуємо Рулет з маком – це відмінне рішення для того, щоб посидіти зі своєю родиною за чашкою ароматного чаю, побалувати дітей або пригостити друзів. Рецепт приготування не складний і не вимагає великих витрат.

Рулет з маком

Для приготування страви нам знадобляться продукти для тіста і для начинки.

Для тіста:

  • 2 склянки просіяного борошна;
  • 50 р масла;
  • 3 сирих яйця;
  • 2 ст. ложки цукрового піску;
  • 50 мл води;
  • 0,5 ч. ложки солі.

Приготування рулету з маком

Приступимо безпосередньо до тесту. Для цього розітріть 2 яйця з цукром і сіллю. Влийте воду і заважайте, поки цукор і сіль розчиняться.

Більшість рекомендують тісто починати замішувати прямо на столі, але я, поки тісто рідке, це роблю в мисці, а вже потім викладаю на стіл. Хто як звик.

Обов'язково просіяти борошно (тісто насичується киснем і стає повітряним) на стіл. У гірці зробіть невелике заглиблення і покладіть в нього розм'якшене вершкове масло і яєчну суміш, замісіть круте тісто.

Дайте тісту трохи дозріти (нехай постоїть 30-40 хв). Після чого дуже тонко розкачайте, приблизно в 1 мм. Вийшов млинець акуратно розкладіть на серветку (можна на пергаментний папір), зверху промажте маслом і розподіліть начинку по всій поверхні.

З допомогою серветки або паперу щільно скрутіть рулет. При нагріванні цукор в начинці буде плавитися і випливати, щоб цього не сталося, всі краї треба защипнути. Змастіть поверхню рулету збитим яйцем і дерев'яною паличкою або зубочисткою зробіть кілька проколів, щоб наша випічка при приготуванні не здувалася.

Випікайте при температурному режимі 200 градусів від 25 до 30 хв. Коли рулет з маком буде готовий, на ваш розсуд, можна його прикрасити глазур'ю.

Начинка для рулету з медом

У теплій воді промийте 6 ст. ложок маку, відкиньте на сито або марлю і дайте стекти воді. Покладіть мак і 4 ст. ложки меду в каструльку. Поставте на вогонь і варіть 5-8 хв, постійно помішуючи. Для начинки використовуйте охолодженим.

Начинка для рулету з цукром

5 ст. ложок маку промийте в теплій воді. Поставте на вогонь каструльку з водою (нехай закипить). Засипте мак в окріп і дайте ще раз закипіти. Відкиньте на сито або марлю, нехай стече вода. Просушіть і столките в ступці, додайте 4 ст. ложки цукрового піску і 1 сире яйце. Перемішайте і можна заправляти рулет.

Ну що ж, Рулет з маком готовий. Ставте чайник, будемо пити чай. Смачного!

P. S. Дуже буду всім вдячна, якщо залишите свої відгуки в коментарях і поділіться рецептом з друзями.

Радимо прочитати

Бульйон з профітролями
Бульйон з профітролями
А ви коли-небудь їли бульйон з профітролями? Не знаєте що це таке? Я вам зараз поясню і не тільки ми з вами їх приготуємо разом. Профітролі являють собою маленькі повітряні коржики з заварного тіста,
Сира великдень без яєць
Сира великдень без яєць
На порозі Світле свято Великдень! У кожній родині досвідчені господині печуть традиційну пасхальну випічку: ароматні паски, великодні віночки, пряники, печиво. Готують різні десерти, закуски, м'ясні
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром і маком – це простий, швидкий у приготуванні і ситне блюдо. Дуже зручно те, що можна заготовлювати такі вареники запас, заморозивши їх в морозилці. А потім просто кинути в

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки