Рулет з маком - рецепт приготування рулету з маком

Вітаю всіх своїх читачів. І зараз ми з вами приготуємо Рулет з маком – це відмінне рішення для того, щоб посидіти зі своєю родиною за чашкою ароматного чаю, побалувати дітей або пригостити друзів. Рецепт приготування не складний і не вимагає великих витрат.
Рулет з маком
Для приготування страви нам знадобляться продукти для тіста і для начинки.
Для тіста:
- 2 склянки просіяного борошна;
- 50 р масла;
- 3 сирих яйця;
- 2 ст. ложки цукрового піску;
- 50 мл води;
- 0,5 ч. ложки солі.
Приготування рулету з маком
Приступимо безпосередньо до тесту. Для цього розітріть 2 яйця з цукром і сіллю. Влийте воду і заважайте, поки цукор і сіль розчиняться.
Більшість рекомендують тісто починати замішувати прямо на столі, але я, поки тісто рідке, це роблю в мисці, а вже потім викладаю на стіл. Хто як звик.
Обов'язково просіяти борошно (тісто насичується киснем і стає повітряним) на стіл. У гірці зробіть невелике заглиблення і покладіть в нього розм'якшене вершкове масло і яєчну суміш, замісіть круте тісто.
Дайте тісту трохи дозріти (нехай постоїть 30-40 хв). Після чого дуже тонко розкачайте, приблизно в 1 мм. Вийшов млинець акуратно розкладіть на серветку (можна на пергаментний папір), зверху промажте маслом і розподіліть начинку по всій поверхні.
З допомогою серветки або паперу щільно скрутіть рулет. При нагріванні цукор в начинці буде плавитися і випливати, щоб цього не сталося, всі краї треба защипнути. Змастіть поверхню рулету збитим яйцем і дерев'яною паличкою або зубочисткою зробіть кілька проколів, щоб наша випічка при приготуванні не здувалася.
Випікайте при температурному режимі 200 градусів від 25 до 30 хв. Коли рулет з маком буде готовий, на ваш розсуд, можна його прикрасити глазур'ю.
Начинка для рулету з медом
У теплій воді промийте 6 ст. ложок маку, відкиньте на сито або марлю і дайте стекти воді. Покладіть мак і 4 ст. ложки меду в каструльку. Поставте на вогонь і варіть 5-8 хв, постійно помішуючи. Для начинки використовуйте охолодженим.
Начинка для рулету з цукром
5 ст. ложок маку промийте в теплій воді. Поставте на вогонь каструльку з водою (нехай закипить). Засипте мак в окріп і дайте ще раз закипіти. Відкиньте на сито або марлю, нехай стече вода. Просушіть і столките в ступці, додайте 4 ст. ложки цукрового піску і 1 сире яйце. Перемішайте і можна заправляти рулет.
Ну що ж, Рулет з маком готовий. Ставте чайник, будемо пити чай. Смачного!
P. S. Дуже буду всім вдячна, якщо залишите свої відгуки в коментарях і поділіться рецептом з друзями.