» » Тарт зі сливами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком

Тарт зі сливами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком


Тарт зі сливами на кефірі

Інгредієнти, необхідні для приготування тарта зі сливами:

Для тесту:

  • Кефір - 50 мл
  • Борошно - 200 г
  • Жовток - 1 шт.
  • Вершкове масло - 120 г
  • Сіль - щіпка.

Для начинки:

  • Стиглі сливи - 500 г

Для заливки:

  • Сметана - 150 г
  • Яєчний білок - 1 шт.
  • Цукор - 150 г
  • Мелена кориця - щіпка.

Час приготування: 15 хв + 45-50 хв для випічки.

Вихід: 8 порцій

При слові «десерт» багато хто може пригадати торт, а ось тарт - не всі. Тарт - це французький відкритий пиріг з пісочного тіста. Начинкою тарта зазвичай стають фрукти і ягоди, хоча зустрічаються і несолодкі начинки. У нас сьогодні традиційний сливовий тарт. Розсипчаста основа, соковиті сливи і ніжна заливка з ароматом кориці ... Як приготувати цю смакоту - ми розповімо далі.

Як приготувати тарт зі сливою - рецепт з фото крок за кроком

Підготуємо необхідні інгредієнти, перераховані вище. Зливи повинні бути стиглими, але не перезрілими.

Тарт зі сливами на кефірі: фото 1

Отже, необхідні інгредієнти підготовлені - можна приступати до приготування нашого сливового тарта. Спочатку приготуємо тісто. Для цього натремо вершкове масло на тертці. Щоб масло не розмазувати і добре натирають, його потрібно попередньо охолодити в холодильнику.

Тарт зі сливами на кефірі: фото 2

В масло додамо щіпку солі, одну столову ложку цукру, всипати змішану з розпушувачем борошно.

Тарт зі сливами на кефірі: фото 3

Перетираємо все в крихту руками і додаємо жовток (білок потрібно залишити для заливки).

Тарт зі сливами на кефірі: фото 4

Додаємо злегка теплий кефір, замішуємо м'яке тісто.

Тарт зі сливами на кефірі: фото 5

Розподіляємо тісто тонким шаром по дну змащеної маслом форми для випічки так, щоб вийшли невеликі бортики. Можна злегка розкачати тісто на столі, а потім швидко перенести його в форму, де вже розтягнути його руками. Якщо навіть воно десь порветься, легко заліпити його знову. Тісто краще злегка наколоти виделкою в декількох місцях, щоб воно не здувалося при випічці.

Тарт зі сливами на кефірі: фото 6

Приступаємо до начинки. Зливи нарізати, вийнявши кісточки, і викласти на тісто. Якщо сливи невеликі, можна просто розділити їх на половинки. Якщо великі - краще нарізати часточками.

Тарт зі сливами на кефірі: фото 7

Тепер черга заливки. Білок, що збити з цукром в міцну піну.

Тарт зі сливами на кефірі: фото 8

Додати сметану і дрібку кориці, ще раз збити.

Тарт зі сливами на кефірі: фото 9

Розподілити отриману заливку поверх слив. Запекти пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хвилин (до легкого зарум'янювання верху пирога).

Тарт зі сливами на кефірі: фото 10

Традиційний французький пиріг татен зі сливами готовий, можна заварювати запашний чай і кликати друзів і домашніх на чаювання! Як бачите, не так вже й складно приготувати тарт зі сливою - рецепт з фото крок за кроком вам в цьому допоможе. Смачного!

Тарт зі сливами на кефірі: фото 11

Радимо прочитати

Яблучний тарт
Яблучний тарт
Якщо шарлотка вам набридла, ви любите кокос і випічка з додаванням кокосової стружки теж дорога вашому серцю, то вам неодмінно потрібно спробувати тарт з яблуками і апельсинами з кокосового тесту.
Класична шарлотка з хліба
Класична шарлотка з хліба
Всім добре відомо, що класична шарлотка – це солодка випічка, неодмінною складовою якої є фрукти і ягоди – яблука, груші або сливи. Основу пирога, як правило, становить пшеничний хліб, бісквітне

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки