Тарт зі сливами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком
Інгредієнти, необхідні для приготування тарта зі сливами:
Для тесту:
- Кефір - 50 мл
- Борошно - 200 г
- Жовток - 1 шт.
- Вершкове масло - 120 г
- Сіль - щіпка.
Для начинки:
- Стиглі сливи - 500 г
Для заливки:
- Сметана - 150 г
- Яєчний білок - 1 шт.
- Цукор - 150 г
- Мелена кориця - щіпка.
Час приготування: 15 хв + 45-50 хв для випічки.
Вихід: 8 порцій
При слові «десерт» багато хто може пригадати торт, а ось тарт - не всі. Тарт - це французький відкритий пиріг з пісочного тіста. Начинкою тарта зазвичай стають фрукти і ягоди, хоча зустрічаються і несолодкі начинки. У нас сьогодні традиційний сливовий тарт. Розсипчаста основа, соковиті сливи і ніжна заливка з ароматом кориці ... Як приготувати цю смакоту - ми розповімо далі.
Як приготувати тарт зі сливою - рецепт з фото крок за кроком
Підготуємо необхідні інгредієнти, перераховані вище. Зливи повинні бути стиглими, але не перезрілими.
Отже, необхідні інгредієнти підготовлені - можна приступати до приготування нашого сливового тарта. Спочатку приготуємо тісто. Для цього натремо вершкове масло на тертці. Щоб масло не розмазувати і добре натирають, його потрібно попередньо охолодити в холодильнику.
В масло додамо щіпку солі, одну столову ложку цукру, всипати змішану з розпушувачем борошно.
Перетираємо все в крихту руками і додаємо жовток (білок потрібно залишити для заливки).
Додаємо злегка теплий кефір, замішуємо м'яке тісто.
Розподіляємо тісто тонким шаром по дну змащеної маслом форми для випічки так, щоб вийшли невеликі бортики. Можна злегка розкачати тісто на столі, а потім швидко перенести його в форму, де вже розтягнути його руками. Якщо навіть воно десь порветься, легко заліпити його знову. Тісто краще злегка наколоти виделкою в декількох місцях, щоб воно не здувалося при випічці.
Приступаємо до начинки. Зливи нарізати, вийнявши кісточки, і викласти на тісто. Якщо сливи невеликі, можна просто розділити їх на половинки. Якщо великі - краще нарізати часточками.
Тепер черга заливки. Білок, що збити з цукром в міцну піну.
Додати сметану і дрібку кориці, ще раз збити.
Розподілити отриману заливку поверх слив. Запекти пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хвилин (до легкого зарум'янювання верху пирога).
Традиційний французький пиріг татен зі сливами готовий, можна заварювати запашний чай і кликати друзів і домашніх на чаювання! Як бачите, не так вже й складно приготувати тарт зі сливою - рецепт з фото крок за кроком вам в цьому допоможе. Смачного!