Віденські вафлі - рецепт для Електровафельниці на кефірі - рецепт з фото крок за кроком
складові
Для тесту:
- Борошно - 1 ст.
- Кефір - 1 ст.
- Вершкове масло - 50 гр.
- Цукор - півсклянки (якщо любите послаще, то 1 ст.).
- Сода - 0,5 ч.ложки.
- Яйця - 2 шт.
- Ванілін - 5 м
- Рослинна олія 2 ст. ложки (для змащування вафельниці).
Для кремової начинки:
- Сметана 20% - 200 гр.
- Цукор - півсклянки.
- Ванілін - 5 м
- Загущувач для сметани - 15 м
Час приготування: 1 година.
Кількість порцій: 4-5 шт.
Щоб покуштувати найсмачніший ласощі «Віденські вафлі» не обов'язково їхати до Відня - досить освоїти рецепт віденських вафель в електровафельніцу в домашніх умовах. Віденські вафлі бувають різними: хрусткими, м'якими, з начинками, трубочками і ін. Рецепт кожного виду практично не відрізняється один від одного, за винятком додавання до тесту певних інгредієнтів.
зміст
- Як приготувати віденські вафлі - рецепт для Електровафельниці з фото крок за кроком на кефірі
- Поради з приготування віденських вафель на кефірі за рецептом для Електровафельниці:
- Рецепт 2. Хрусткі Віденські вафлі трубочками зі згущеним молоком - рецепт для Електровафельниці на кефірі
Як приготувати віденські вафлі - рецепт для Електровафельниці з фото крок за кроком на кефірі
Готуємо інгредієнти для віденських вафель за рецептом для Електровафельниці (див список вище на початку статті)
Починаємо з приготування тіста для віденських вафель в вафельниці - в рецепті з фото крок за кроком буде викладена вся інформація. Розм'якшене вершкове масло поміщаємо в миску і розтираємо з цукром за допомогою вилки.
У масляну суміш додаємо 2 яйця, 2 ст. ложки сметани і ванілін - все ретельно перемішуємо.
В отриману суміш додає кефір - все перемішуємо.
Потім додаємо борошно, змішане з содою.
Замішуємо тісто (по консистенції як на оладки).
Електричну вафельниці розігріваємо, а потім змащуємо рослинним маслом (обидві сторони) за допомогою силіконової пензлика.
Як тільки вафельница розігріється приступаємо до випікання вафель. Одну столову ложку тесту кладемо в центр вафельниці і закриваємо другою частиною.
Випікаємо першу вафлю не менше 2-х хвилин, потім всі наступні по 1 хвилині.
Готовим вафлям надаємо форму (зрізаємо все зайве - повинні вийти рівні квадратики), після чого приступаємо до приготування вершкового крему. Сметану змішуємо з цукром.
Після того як цукор повністю розчиниться, додаємо ванілін і загущувач для сметани «Сметанфікс». Загущувач важливо додавати поступово, при цьому безперервно помішуючи сметанно-цукрову суміш.
Вершковий крем для вафель готовий - тепер можна приступати до намазування вафель, завдаючи крем на кожен шар - в результаті маємо отримати 6 шарів (верхівку мазати не треба).
Готові вафлі можна злегка присипати какао (за бажанням)
Хрусткі віденські вафлі без молока в електровафельніцу, рецепт з фото крок за кроком, який був представлений вище виходять набагато смачніше магазинних - це ласощі припадає до душі і дітям, і дорослим.
Поради з приготування віденських вафель на кефірі за рецептом для Електровафельниці:
- Замість вершкового масло цілком підійде маргарин або молочно-рослинна суміш.
- Для приготування вершкового крему замість сметани можна використовувати жирні вершки (30% і вище) + 20 г м'якого вершкового масла. Обов'язково використовувати загущувач для сметани «Сметанфікс» (замінити можна картопляним крохмалем).
- Обов'язково сметана або вершки для приготування начинки використовувати холодними.
- Щоб вафлі вийшли хрусткими їх необхідно вийняти з вафельниці і покласти окремо на блюдце, поки не охолонуть (не в якому разі не складати їх один на одного).
- Краї відрізати потрібно відразу ж (краще це зробити в вафельниці, поки вони м'які), не чекати поки охолонуть.
- Приступати до намазування крему необхідно тільки після того як вони повністю охолонуть.
- З'їсти їх краще відразу - якщо хочете відчути хруст. Постоявши 1 годину, вафлі, просочившись кремом, стають м'якими. Віденські вафлі, рецепт для Електровафельниці який був представлений вище, хрусткими виходять дуже смачні.
Існує безліч варіантів приготування віденських вафель - рецепт для радянської вафельниці на плиті практично не відрізняється від класичного. За бажанням вафлі можна промазати вареної густий згущеним молоком, повидлом або заварним кремом. Віденські вафлі рецепт для вафельниці з будь-якою начинкою ідеально підходить для приготування хрусткого ласощів. Тому нижче буде представлений інший рецепт з фото покроково віденських вафель в вафельниці з заварним кремом.
Рецепт 2. Хрусткі Віденські вафлі трубочками зі згущеним молоком - рецепт для Електровафельниці на кефірі
складові
Для тесту:
- Яйця - 5 шт.
- Кефір - 1 ст.
- Маргарин - 200 г.
- Цукор - 1 ст.
- Ванілін - 5г.
- Сіль - одна щіпка.
- Борошно - 1 ст.
Для крему:
- Варене згущене молоко - 1 банка
Час приготування - 1 година + 4 години (приготування згущеного молока)
Кількість порцій: 10-12 шт.
Можна приготувати віденські вафлі за рецептом в духовці без форми, проте часу буде потрібно набагато більше (додатково 40 хвилин), тому краще використовувати радянську електровафельніцу. Вафлі за цим рецептом виходять дуже хрусткими, а смак вареного згущеного молока нагадує дитинство.
приготування:
- Маргарин кімнатної температури розминаємо з цукром, ваніліном і яйцями, потім додаємо кефір і борошно. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
- З банки звичайного згущеного молока знімаємо етикетку.
- Потім банку кладемо в каструлю, наповнюємо водою і ставимо на плиту варитися на 3-4 години. Можна придбати вже готову варене згущене молоко в магазині, проте з справжнім смаком без додавання крохмалю і борошна в наш час відшукати складно.
- Варене згущене молоко остудити (щоб швидше охолола - банку можна покласти в холодну воду).
- Електричну вафельниці необхідно розігріти.
- Далі приступаємо до випікання вафель. Беремо ополоник, зачерпує невелику частину тесту і викладаємо його по всій поверхні вафельниці, товщиною 0,5-1 см - не товще, оскільки вафлі НЕ будуть хрустіти.
- Як тільки вафля спекла - швидко загортаємо її трубочкою, поки не встигла охолонути і затвердіти. Те ж саме робимо з іншим тестом.
- Остигнули вафлі наповнюємо вареним згущеним молоком.
- Зверху можна полити м'якою карамеллю.
Хрусткі віденські вафлі, крім згущеного молока, можна готувати з будь-якою начинкою, наприклад, з домашнім заварним кремом:
- Для приготування заварного крему необхідно 4 жовтки збити до білої піни з цукром і ванільним цукром.
- Потім яєчно-цукрову суміш влити в тепле молоко тонкою цівкою, безперервно помішуючи.
- У яєчно-молочну суміш додати борошно, розмішати до однорідної консистенції і проварити ще 10-15 хвилин на повільному вогні поки не загусне.
- Вафлі вийняти з вафельниці і закриття трубочками (вони повинні бути гарячими).
- Остигнули вафлі наповнити заварним кремом. Блюдо готове!
Можна також приготувати віденські вафлі в силіконової формі за рецептом в духовці, але вони можуть вийти м'якими.