» » Віденські вафлі - рецепт для Електровафельниці на кефірі - рецепт з фото крок за кроком

Віденські вафлі - рецепт для Електровафельниці на кефірі - рецепт з фото крок за кроком


Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі

складові

Для тесту:

  • Борошно - 1 ст.
  • Кефір - 1 ст.
  • Вершкове масло - 50 гр.
  • Цукор - півсклянки (якщо любите послаще, то 1 ст.).
  • Сода - 0,5 ч.ложки.
  • Яйця - 2 шт.
  • Ванілін - 5 м
  • Рослинна олія 2 ст. ложки (для змащування вафельниці).

Для кремової начинки:

  • Сметана 20% - 200 гр.
  • Цукор - півсклянки.
  • Ванілін - 5 м
  • Загущувач для сметани - 15 м

Час приготування: 1 година.

Кількість порцій: 4-5 шт.

Щоб покуштувати найсмачніший ласощі «Віденські вафлі» не обов'язково їхати до Відня - досить освоїти рецепт віденських вафель в електровафельніцу в домашніх умовах. Віденські вафлі бувають різними: хрусткими, м'якими, з начинками, трубочками і ін. Рецепт кожного виду практично не відрізняється один від одного, за винятком додавання до тесту певних інгредієнтів.

зміст

  1. Як приготувати віденські вафлі - рецепт для Електровафельниці з фото крок за кроком на кефірі
  2. Поради з приготування віденських вафель на кефірі за рецептом для Електровафельниці:
  3. Рецепт 2. Хрусткі Віденські вафлі трубочками зі згущеним молоком - рецепт для Електровафельниці на кефірі
  4. Як приготувати віденські вафлі - рецепт для Електровафельниці з фото крок за кроком на кефірі

Готуємо інгредієнти для віденських вафель за рецептом для Електровафельниці (див список вище на початку статті)

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 1

Починаємо з приготування тіста для віденських вафель в вафельниці - в рецепті з фото крок за кроком буде викладена вся інформація. Розм'якшене вершкове масло поміщаємо в миску і розтираємо з цукром за допомогою вилки.

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 2

У масляну суміш додаємо 2 яйця, 2 ст. ложки сметани і ванілін - все ретельно перемішуємо.

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 3

В отриману суміш додає кефір - все перемішуємо.

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 4

Потім додаємо борошно, змішане з содою.

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 5

Замішуємо тісто (по консистенції як на оладки).

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 6

Електричну вафельниці розігріваємо, а потім змащуємо рослинним маслом (обидві сторони) за допомогою силіконової пензлика.

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 7

Як тільки вафельница розігріється приступаємо до випікання вафель. Одну столову ложку тесту кладемо в центр вафельниці і закриваємо другою частиною.

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 8

Випікаємо першу вафлю не менше 2-х хвилин, потім всі наступні по 1 хвилині.

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 9

Готовим вафлям надаємо форму (зрізаємо все зайве - повинні вийти рівні квадратики), після чого приступаємо до приготування вершкового крему. Сметану змішуємо з цукром.

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 10

Після того як цукор повністю розчиниться, додаємо ванілін і загущувач для сметани «Сметанфікс». Загущувач важливо додавати поступово, при цьому безперервно помішуючи сметанно-цукрову суміш.

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 11

Вершковий крем для вафель готовий - тепер можна приступати до намазування вафель, завдаючи крем на кожен шар - в результаті маємо отримати 6 шарів (верхівку мазати не треба).

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 12

Готові вафлі можна злегка присипати какао (за бажанням)

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 13

Хрусткі віденські вафлі без молока в електровафельніцу, рецепт з фото крок за кроком, який був представлений вище виходять набагато смачніше магазинних - це ласощі припадає до душі і дітям, і дорослим.

Поради з приготування віденських вафель на кефірі за рецептом для Електровафельниці:

  1. Замість вершкового масло цілком підійде маргарин або молочно-рослинна суміш.
  2. Для приготування вершкового крему замість сметани можна використовувати жирні вершки (30% і вище) + 20 г м'якого вершкового масла. Обов'язково використовувати загущувач для сметани «Сметанфікс» (замінити можна картопляним крохмалем).
  3. Обов'язково сметана або вершки для приготування начинки використовувати холодними.
  4. Щоб вафлі вийшли хрусткими їх необхідно вийняти з вафельниці і покласти окремо на блюдце, поки не охолонуть (не в якому разі не складати їх один на одного).
  5. Краї відрізати потрібно відразу ж (краще це зробити в вафельниці, поки вони м'які), не чекати поки охолонуть.
  6. Приступати до намазування крему необхідно тільки після того як вони повністю охолонуть.
  7. З'їсти їх краще відразу - якщо хочете відчути хруст. Постоявши 1 годину, вафлі, просочившись кремом, стають м'якими. Віденські вафлі, рецепт для Електровафельниці який був представлений вище, хрусткими виходять дуже смачні.

Існує безліч варіантів приготування віденських вафель - рецепт для радянської вафельниці на плиті практично не відрізняється від класичного. За бажанням вафлі можна промазати вареної густий згущеним молоком, повидлом або заварним кремом. Віденські вафлі рецепт для вафельниці з будь-якою начинкою ідеально підходить для приготування хрусткого ласощів. Тому нижче буде представлений інший рецепт з фото покроково віденських вафель в вафельниці з заварним кремом.

Рецепт 2. Хрусткі Віденські вафлі трубочками зі згущеним молоком - рецепт для Електровафельниці на кефірі

Віденські вафлі рецепт для Електровафельниці на кефірі: фото 14

складові

Для тесту:

  • Яйця - 5 шт.
  • Кефір - 1 ст.
  • Маргарин - 200 г.
  • Цукор - 1 ст.
  • Ванілін - 5г.
  • Сіль - одна щіпка.
  • Борошно - 1 ст.

Для крему:

  • Варене згущене молоко - 1 банка

Час приготування - 1 година + 4 години (приготування згущеного молока)

Кількість порцій: 10-12 шт.

Можна приготувати віденські вафлі за рецептом в духовці без форми, проте часу буде потрібно набагато більше (додатково 40 хвилин), тому краще використовувати радянську електровафельніцу. Вафлі за цим рецептом виходять дуже хрусткими, а смак вареного згущеного молока нагадує дитинство.

приготування:

  1. Маргарин кімнатної температури розминаємо з цукром, ваніліном і яйцями, потім додаємо кефір і борошно. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
  2. З банки звичайного згущеного молока знімаємо етикетку.
  3. Потім банку кладемо в каструлю, наповнюємо водою і ставимо на плиту варитися на 3-4 години. Можна придбати вже готову варене згущене молоко в магазині, проте з справжнім смаком без додавання крохмалю і борошна в наш час відшукати складно.
  4. Варене згущене молоко остудити (щоб швидше охолола - банку можна покласти в холодну воду).
  5. Електричну вафельниці необхідно розігріти.
  6. Далі приступаємо до випікання вафель. Беремо ополоник, зачерпує невелику частину тесту і викладаємо його по всій поверхні вафельниці, товщиною 0,5-1 см - не товще, оскільки вафлі НЕ будуть хрустіти.
  7. Як тільки вафля спекла - швидко загортаємо її трубочкою, поки не встигла охолонути і затвердіти. Те ж саме робимо з іншим тестом.
  8. Остигнули вафлі наповнюємо вареним згущеним молоком.
  9. Зверху можна полити м'якою карамеллю.

Хрусткі віденські вафлі, крім згущеного молока, можна готувати з будь-якою начинкою, наприклад, з домашнім заварним кремом:

  1. Для приготування заварного крему необхідно 4 жовтки збити до білої піни з цукром і ванільним цукром.
  2. Потім яєчно-цукрову суміш влити в тепле молоко тонкою цівкою, безперервно помішуючи.
  3. У яєчно-молочну суміш додати борошно, розмішати до однорідної консистенції і проварити ще 10-15 хвилин на повільному вогні поки не загусне.
  4. Вафлі вийняти з вафельниці і закриття трубочками (вони повинні бути гарячими).
  5. Остигнули вафлі наповнити заварним кремом. Блюдо готове!

Можна також приготувати віденські вафлі в силіконової формі за рецептом в духовці, але вони можуть вийти м'якими.

Радимо прочитати

Заливний пиріг на кефірі
Заливний пиріг на кефірі
Цей чудовий, соковитий і не жирний пиріг на кефірі може бути приготований з будь-якої начинки. Щоб приготувати заливний пиріг на кефірі знадобляться: кефір - півлітра яйця - пару штук сіль - чайна

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки