Гарбузове мафіни, рецепт з фото
Всім привіт! Сьогодні будемо обговорювати гарбузове мафіни, рецепт яких я вперше випробувала і залишилася їм дуже задоволена. Це виключно осіння випічка, оскільки гарбуз, як відомо, осінній плід. Гарбузове мафіни, приготовані за цим рецептом, виходять дуже смачними, яскравими, ароматними і акуратними.
Інгредієнти, використовувані в цьому рецепті приготування гарбузового маффинов, вказані на кількість, рівну 6 штук. Це для форми, в якій 6 осередків для маффінів. Якщо ви будете готувати іншу кількість цих яскравих кексиков, то просто пропорційно збільште кількість всіх інгредієнтів. Як бути в цьому випадку з яйцем? Для приготування 9 гарбузових мафінів беріть 1 яйце і 1 жовток, для 12 мафінів - 2 яйця.
Тепер трохи про гарбуз. В даному рецепті приготування гарбузового маффинов використовується не сирий гарбуз. Її потрібно буде приготувати за допомогою мікрохвильової печі. Також гарбуз можна відварити або запекти, але це займе набагато більше часу. Сиру гарбуз в цьому рецепті не використовують.
Ну а тепер переходимо до самого рецептом приготування гарбузового маффинов, який здивує вас своєю простотою і легкістю. Єдине зауваження за рецептом - для відмірювання інгредієнтів краще користуватися кухонними вагами, тоді результат буде гарантовано успішним.
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій - 6Складові:
- 1 яйце
- 25 г вершкового масла
- 125 г борошна
- 30 г цукру
- дрібка солі
- 50 мл молока
- 200 г очищеної гарбуза
- ванілін на кінчику ножа
- 1 ч.л. розпушувача (без гірки)
Мафіни з гарбузом, рецепт з фото крок за кроком
{ad1}200 г очищеної від шкірки гарбуза нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в мікрохвильову піч на 7-10 хвилин готуватися на повній потужності. Час приготування залежить від особливостей вашої мікрохвильової печі.
Після цього перевіряємо гарбуз на готовність за допомогою вилки. Гарбузи повинна з легкістю «розповзатися» під тиском вилки на неї.
І тут, на самому початку приготування гарбузового маффинов, нам слід подбати про духовці. Включаємо її розігріватися до температури 180 градусів. До потрібного моменту духовка буде готова прийняти форму з майбутніми мафінів.
Всі тієї ж виделкою дуже швидко мнем всю гарбуз в імпровізоване пюре і додаємо в нього 25 г вершкового масла. Оскільки гарбуз ще гаряча, то масло з легкістю розтане в ній.
Додаємо одне яйце і виделкою розмішуємо суміш.
Додаємо 50 мл молока, цукор, сіль і ванілін. Перемішуємо масу до розчинення в ній цукру.
Додаємо в масу останні інгредієнти - борошно і розпушувач. За допомогою вилки замішуємо полужидкое в'язке тісто. Сильно не старайтеся, коли будете його замішувати. Досить буквально одну хвилину попрацювати виделкою і тісто буде готове.
Так виглядає готове тісто для приготування гарбузових мафінів.
Наповнюємо тестом формочки для приготування мафінів. Краще застелити формочки спеціальними вкладками.
Відправляємо гарбузове маффіни в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо їх 30-35 хвилин, а готовність маффінів перевіряємо зубочисткою (вона повинна залишатися сухою після проколу нею маффіни).
Ось і все, гарбузове маффіни готові. Приготувати їх було зовсім не складно.
При бажанні гарбузове маффіни можна прикрасити невеликою кількістю цукрової пудри. Приємного апетиту і до швидких зустрічей! А ТУТ ТУТ і ТУТ ви можете побачити ще рецепти приготування мафінів.