Сирне печиво з сиром
Сьогодні хочу познайомити вас з черговим вподобаним мені рецептом несолодкої випічки. Буквально вчора приготувала це сирне печиво з сиром і тут же зрозуміла, що не в останній раз я готую його. Дуже сподобалось. Та й просто, і інгредієнти всі доступні. Загалом, не рецепт, а знахідка. А ще таке солоне печиво може бути і легким перекусом, і «снекозаменітелем», і просто черговий смачною річчю в вазочці на вашому столі. І при всьому при тому печиво ще і білком багато, ви тільки подивіться скільки сиру і сиру в ньому, воно буквально повністю складається з молочних продуктів. Фух, втомилася розхвалювати рецепт, пора переходити до подробиць приготування :)
Складові:
- 200 г сиру
- 200 г сметани
- 50 г вершкового масла
- 100 г сиру
- 250 г борошна + ще трохи
- 1 ст.л. солі (без гірки)
- 1 ч.л. соди (без гірки)
- 50 мл молока
З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло два великих дека сирного печива з сиром.
Почнемо приготування з того, що дістанемо свою робочу миску і відправимо в НЕ сир. Краще взяти розсипчастий сир.
{ad1} Додаємо до сиру 200 г сметани, ложку солі і соду.
Трьом на дрібній тертці сир (приблизно 100 г) і відправляємо його в миску з інгредієнтами.
50 г вершкового масла розтопіть і тонкою цівкою влийте в миску з інгредієнтами.
Тепер борошно. Сміливо додавайте 250 г борошна і спочатку ложкою, а потім руками замісити тісто. Воно повинно вийти досить пружним. Як би ви не старалися, але тісто все одно буде злегка липнути до рук і столу, тому просто присипте стіл борошном і не звертайте на це увагу.
Ось така кулька тесту вийшов у мене. Для зручності я розділила його на дві частини і почала «чаклувати» над ним. Розкотила першу частину в пласт товщиною 5 мм, не забувши посипати стіл борошном. Зверху тісто теж слід посипати борошном, інакше скалка буде прилипати.
За допомогою склянки вирізаємо кола і перекладаємо їх на підготовлений і притрушений борошном деко. Духовку розігріваємо до 180 градусів. А поки вона нагрівається смажена наші заготовки молоком за допомогою пензлика, так печиво буде виглядати рум'яні.
Випікаємо сирне печиво з сиром в духовці 25 хвилин (до легкого золотистого кольору), потім відправляємо в духовку наступний лист.
Печиво з сиром і сиром готове, залишається тільки приготувати чай або зварити каву і можна вважати, що вечір вдався :) Приємного всім апетиту.