Смачне сирне печиво. Покроковий рецепт з фото
А ось вам простий рецепт ніжного сирного печива. Це смачне сирне печиво легко готувати, порція виходить значна (два дека), інгредієнти для приготування печива використовуються найдоступніші.
На мій погляд дуже важливо мати два-три простих, обов'язково перевірених, універсальних рецепта для того, щоб побалувати своїх близьких (дітей, гостей, себе - підкресліть необхідне), але при цьому не умотал на кухні. Цей рецепт сирного печива з цукром якраз підійде для такого випадку. Якщо ви розжилися невеликою кількістю сиру - можете сміливо розраховувати, що через 30 хвилин подасте до столу першу партію сирного печива.
Вважаю, що даний рецепт приготування сирного печива в духовці - базовий. І коли він вам набридне складу тесту можна оживити подрібненими горішками, дрібно рубаними сухофруктами, насінням, шоколадними крихтами. Мені ж поки даний рецепт не набрид. Тільки уявіть, як приємно зробити паузу серед дня і порадувати себе хрустким зовні і ніжним і пористим всередині сирним печивом, доповнивши його склянкою теплого молока або чашкою чаю.
Складові:
- 300 г сиру
- 250 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 2 яйця
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки соди
- 2 столові ложки цукру в тісто і ще 4 для посипання
Рецепт сирного печива в домашніх умовах
У випадку з приготуванням цього сирного печива сирна маса не підійде (інакше довелося б підбирати інші пропорції інших інгредієнтів для отримання необхідної консистенції тесту). Беремо 300 г звичайного сиру будь-якої жирності (у мене домашній) і злегка мнемо його виделкою. Мій домашній сир виявився досить щільним, тому мені довелося його злегка «розбити».
Додаємо в миску до сиру два яйця і дві столові ложки цукру. З такою кількістю цукру в тесті сирне печиво виходить ледь солодке, солодкість практично не помітна. Любителі солодкої випічки можуть додати на одну (або навіть дві) ложку цукру більше. Також додамо половину чайної ложки солі.
Щоб прискорити процес замішування сирного тесту для сирного печива я вирішила скористатися занурювальним блендером. За пару хвилин я перебила сир з яйцями і цукром, перетворивши все в однорідну масу.
Потім додаємо в масу 100 г злегка підталого вершкового масла. Якщо дуже хочеться, то можете замінити масло на маргарин. Саме масло в складі цього сирного тесту дає готовому сирному печінкою таку цікаву структуру, листкову та пористу. Ну і для швидкості приготування тіста я продовжила заміс за допомогою погружного блендера.
Останній інгредієнт для приготування тіста для сирного печива - мука. Її знадобиться рівно 250 г. Також додаємо половину чайної ложки соди. Спочатку виделкою, а потім руками замішуємо м'яке однорідне тісто. Для замішування на робочій поверхні знадобиться ще невелика жменя борошна, завдяки якій тісто не буде прилипати і залишати сліди.
Готове сирне тісто скачайте в кулю і відправте в морозильну камеру на 15 хвилин. Завдяки цій маніпуляції з сирним тестом буде легше працювати.
Злегка підморожене сирне тісто ділимо на 2 частини. Відрізаємо 2 шматка пергаменту, рівні розміру дека. Кладемо перший лист пергаменту на стіл і злегка припудрюємо його борошном. Поверх нього викладаємо першу порцію тіста, яку також злегка присипаємо борошном (зовсім небагато). Качалкою розгортаємо тісто в пласт, намагаючись надати йому однакову товщину по всій площі і при цьому не вийти за межі пергаменту.
Набираємо цукор в ложку або просто в жменю і рівномірним шаром прокидається його на поверхні тесту. Двох столових ложок цукру буде достатньо для посипання кожної з двох частин тесту. Потім за допомогою качалки злегка вдавлюємо цукор в тісто. Просто пройдемося качалкою вперед-назад по пласту тіста і все буде готово.
Ножем розрізаємо тісто на квадрати (прямокутники, ромби). Акуратно перекладаємо лист пергаменту з заготовками на деко. Для того, щоб полегшити собі це завдання - просто переверніть деко дном догори.
Відправляємо деко з заготовками в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Я використовувала режим випічки, де одночасно пропікається верх і низ. Час випікання - 15 хвилин.
Поки перша партія печива в духовці - у нас є 15 хвилин для підготовки другої партії. Все точно так же: пергамент - борошно - тісто - борошно - розкачати - цукор - пройтися качалкою - розрізати.
А ось і пройшли перші 15 хвилин, печиво готове. Воно відмінно зарум'янилося. Дістаємо деко з духовки і акуратно знімаємо лист пергаменту разом з печивом. Поки сирне печиво з цукром ще гаряче - воно м'яке. У процесі охолодження печиво стане більш хрустким і може осісти на пару міліметрів.
Відправляємо в духовку другий лист з печивом і знову засікаємо 15 хвилин.
Готове сирне печиво з цукром зберігаємо не довше ніж тижні в пакеті або щільно закритому контейнері. Хоча, даючи таку рекомендацію я чітко розумію, що до кінця другого дня від сирного печива з цукром якщо щось і залишиться, то це будуть тільки крихти :) Смачного!