Тушкована капуста з сосисками на сковороді, покроковий рецепт з фото
Рецепт тушкованої капусти з сосисками на сковороді прижився на моїй кухні давно і вельми міцно. Дуже зручне блюдо. Бюджетне і до того ж підходить до різних гарнірів, будь то картопляне пюре або гречка. Тушкована капуста з сосисками на сковороді виходить дуже насиченою (як на смак, так і за кольором).
О, як же деколи не вистачає часу на приготування сніданку, обіду і вечері, та ще й не по одному блюду на один прийом їжі. І тоді настає розуміння того, що настав час щось змінювати в цьому нескінченному круговороті їжі і готування. Починаєш шукати рецепти швидких і простих страв, приміряти їх до своїх домочадців, в результаті щось їм сподобається, а дещо відмітається. Загалом, складний це процес - перехід на просту їжу. Одне можу сказати точно: знаю багато таких рецептів і, по можливості, буду викладати їх тут. А ще виникла ідея скласти варіанти раціону на тиждень, і навіть на більш тривалий термін. Тоді спрощується закупівля продуктів, економляться гроші (купується менше зайвого) і не пухне голова від думки «що приготувати». Але це в майбутньому, а поки що один рецепт в скарбничку :)
Сьогодні це тушкована капуста з сосисками, приготована на сковороді. Смачно і просто, і навіть корисно (якщо не думати про сосиски). Дуже гідне блюдо, яке готується буквально за 15-20 хвилин. Я пропоную гасити капусту з сосисками з додаванням моркви і томата, це моє улюблене поєднання продуктів з капустою. Знаю, що в деяких рецептах пропонується додати ще й цибулю, але мені він здається тут зайвим. Сосиски підійдуть абсолютно будь-які, навіть можна використовувати ковбасу. І якщо до цієї страви ви приготуєте ще таку або таку картоплю, то відразу вважайте, що день вдався :)
{ad1}Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій - 4-5Складові:
- 1 велика або 2 середні морквини
- 0,5 середньої капусти
- лавровий лист
- 0,3 столової ложки солі
- 0,5 столової ложки цукру
- 2 столові ложки томатної пасти
- 150 мл води
- 4 сосиски
Тушкована капуста з сосисками. Рецепт з фото
Відрізаємо половинку капустяного вилка, знімаємо пару верхніх листків і потім моєму цю половину. Тонко шаткуємо її. Потім складаємо нашатковану капусту в миску (я відразу кладу в більшу сковороду) і мнемо її руками. Від цього капуста стане м'якше і навіть може злегка пустити сік.
Моркву чистимо, миємо й трьом на крупній тертці, додаємо до капусти. Туди ж лавровий лист і сіль (0,3 столові ложки на половину вилка капусти, якщо тушкуйте менший обсяг - значить і солі потрібно менше). Додаємо трохи соняшникової олії в сковороду (приблизно 30 мл) і ставимо її на вогонь.
Спочатку обсмажуємо вміст сковороди на середньому вогні, час від часу помішуючи лопаткою. Потім ви помітите, що капуста стає м'якою і податливою, пожовтіє. Це трапиться десь через 5 хвилин після початку обсмажування. Настав час додати воду, томатну пасту і цукор, гарненько все розмішати, злегка зменшити вогонь і нещільно накрити сковорідку кришкою. Капуста буде гаситися ще 10 хвилин. За цей час її слід два-три рази «поворушити», щоб не підгоріла.
Ви, напевно, вже встигли подумати «а де ж тут сосиски?». А ось їх ми будемо додавати на кінцевому етапі приготування тушкованої капусти. Очищаємо сосиски від плівки і нарізаємо кільцями.
Нам знадобиться ще одна сковорода. Наливаємо на її поверхню зовсім трохи соняшникової олії і гарненько її розігріваємо (інакше сосиски ризикують прилипнути до її недостатньо розігрітій поверхні). Обсмажуємо колечка 2-3 хвилини до рум'яної поверхні і вимикаємо вогонь.
Додаємо обсмажені сосиски в уже готову тушковану капусту і перемішуємо наше блюдо.
Хочу зауважити, що тушковану капусту з сосисками дуже смачно їсти як в гарячому вигляді, так і в холодному. Приємного апетиту вам, мої дорогі читачі, і до швидких зустрічей :) Залишайте свої враження в коментарях і тисніть на кнопочки «поділитися в соціальних мережах», цим ви допоможете мого блогу розвиватися.