Капустяна солянка, покроковий рецепт з фото
Я дуже люблю капустяну солянку за її простоту і смак. Ця страва просто створене для тих, хто любить смачно поїсти, але при цьому не бажає довго морочитися над кухонною плитою. Та й інгредієнти для приготування капустяної солянки використовуються більш ніж доступні. Половинка курячого філе і 2-3 сосиски не в змозі завдати шкоди сімейному бюджету, а капуста, та ще й в сезон, взагалі більш ніж доступна.
Поки є така можливість і капуста ще молода, все таки перша половина серпня на подвір'ї, обов'язково приготуйте капустяну солянку. Зі старої капусти солянка теж хороша, але з молодою - це просто шедевр кулінарії :)
Для приготування капустяної солянки я пропоную взяти два види м'яса - куряче філе і сосиски. Але ви орієнтуйтеся на свій смак і уподобання, можна обійтися одними сосисками, а можна замість курячого філе використовувати будь-які види м'яса (правда, в цьому випадку м'ясо слід заздалегідь протушкувати до повної готовності). Просто куряче філе оптимально підходить для страв на швидку руку, воно швидко готується і залишається ніжним, м'яким і соковитим.
Ну, в загальному і цілому, ловите ще один повсякденний простий рецепт на швидку руку. Така капустяна солянка відмінно поєднується з відвареної гречкою або картопляним пюре. Ось вам і ідея для сьогоднішнього вечері :)
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій - 4Складові:
- філе курки - 0,5 шт.
- 3 сосиски
- 1 вилок молодої капусти (або не молодий)
- 3 столові ложки томатної пасти
- 250 мл води
- 30 мл соняшникової олії
- 1 столова ложка цукру
- 0,3 столової ложки солі
- 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю
- лавровий лист
- свіжа зелень для прикраси блюда
Смачна солянка зі свіжої капусти, покроковий рецепт
Підготуємо м'ясні інгредієнти для приготування капустяної солянки. Половинку курячого філе ретельно миємо й злегка обсушуємо, потім нарізаємо симпатичними кубиками, розмір яких приблизно 3 на 3 см.
{ad1}Сосиски очищаємо від захисної плівки і нарізаємо кружечками.
Розігріваємо велику сковороду з високими бортиками або жаровню, додаємо олію. Викладаємо в сковороду шматочки філе і додаємо до м'яса лавровий лист. Обсмажуємо курку на середньому вогні до легкого золотистого рум'янцю, буквально 5-6 хвилин, при цьому час від часу орудуем лопаткою.
Потім додаємо до філе сосиски і обсмажуємо наші м'ясні інгредієнти ще 3 хвилини. За цей час сосиски підрум'яняться.
Молоду капусту шаткуємо. Це краще зробити заздалегідь, щоб не відволікатися від сковороди в процесі приготування капустяної солянки.
Відправляємо капусту в сковороду. Як видно на фото, капуста зайняла весь обсяг сковорідки і навіть більше, але через хвилину її обіймав обсяг значно зменшиться.
Злегка обсмажити капусту з філе і сосисками на середньому вогні, заважаючи лопаткою (час цього етапу обсмаження становить приблизно 5-7 хвилин), додаємо томатну пасту, воду, сіль, цукор і перець.
Все гарненько перемішавши тушкуємо капустяну солянку під закритою кришкою на малому вогні приблизно 15-20 хвилин, поки зайва рідина не піде, а залишиться тільки невелика кількість підливи.
Капустяна солянка готова. Залишається тільки присмачити її невеликою кількістю свіжої зелені (кропом або петрушкою) і подати гарячої до столу. Приємного апетиту і до нових зустрічей!