Відбивні зі свинини
Сьогодні у мене м'ясної рецепт, а саме справжні соковиті і ароматні свинячі відбивні в злегка хрусткій паніровці, приготовані на сковороді. Правда звучить здорово? На смак це теж досить непогано :)
Перші свої відбивні я приготувала ще 11 років тому, а навчила мене цьому моя мама, за що їй велике спасибі. З тих пір це блюдо періодично виникає в моєму домашньому меню. І ви знаєте, я по достоїнству оцінила відбивні лише недавно. Головний плюс цієї страви - швидкість приготування. Ми звикли, що приготування м'яса вимагає часу, а тут раз-два - і готово. Правда правда. Виявляється, в приготуванні свинячих відбивних абсолютно немає нічого складного. Ну а головна фішка цієї страви - правильний кляр, який і прикрашає відбивні, і дозволяє залишитися м'яса соковитим, і надає страві додатковий смак і, звичайно ж, колір.
Складові:
- м'якоть свинини
- 1-2 яйця
- 3 ст.л. борошна
- 0,5 склянки панірувальних сухарів
- сіль, мелений перець
- соняшникова олія для смаження
Як приготувати відбивні
Насамперед свинину потрібно правильно розморозити (за умови, що вона у вас була заморожена). Найкраще це зробити природним способом, при кімнатній температурі. Так, це займе багато часу, але і результат буде краще. А якщо заздалегідь подбати про це, то до потрібного моменту м'ясо буде вже розморожені.
{ad1}М'якоть свинини ретельно миємо, злегка обсушуємо, а потім нарізаємо стейками товщиною 1-1,5 см.
Тепер свинину слід відбити. Кладемо шматочки м'яса на дошку, накриваємо чистим пакетом і за допомогою молотка для м'яса відбиваємо стейки спочатку з одного боку, а потім і з іншого. Тепер м'ясце має вигляд тонких м'яких шматочків. Саме це нам і потрібно.
Шматки м'яса солимо і перчимо з кожної зі сторін, потім складаємо в тарілку.
Як приготувати кляр
Нам знадобляться три глибокі тарілки. В одній з них зіб'ємо яйце (або яйця, в залежності від кількості м'яса), іншу наповнимо трьома столовими ложками борошна (завжди можна підсипати ще, якщо знадобиться) і третю тарілку наповнимо панірувальними сухарями.
Розігріваємо сковороду 1-2 хвилини на середньому вогні, додаємо олію. Беремо підготовлений шматок м'яса, обвалюють його в борошні з усіх боків, потім занурюємо в яйце і відправляємо в сухарі. Потім відразу на сковороду. Перша партія відбивних в кількості 2-4 штуки (в залежності від розмірів сковороди) обсмажується по 2 хвилини з кожного боку (до красивого золотистого кольору), а потім знімається зі сковороди. Додаємо трохи масла і знову беремося обвалювати м'ясо по черзі в борошні-яйце-сухарях. Обсмажуємо другу партію відбивних і так далі.
Ось вони, готові свинячі відбивні на сковороді, виглядають симпатично, та й на смак вийшли м'які і соковиті. Приємного апетиту і гарного дня!