Зебра в мультиварці
Апетитний вигляд пирога Зебра дарує чарівну передчуття того, що належить спробувати щось дуже-дуже смачне! Цей десерт, дійсно, виходить привабливим і апетитним завдяки мудрому малюнком, що нагадує візерунок зебри.
Представлений рецепт розкриє вам секрет цього красивого візерунка. Клопоту з приготуванням «Зебри» зовсім небагато, цей пиріг печеться швидко і просто. Якщо ви чекаєте приходу гостей і хочете створити теплу атмосферу гостинності, то смачна домашня випічка в мультиварці допоможе в цьому.
Пиріг Зебра в мультиварці
Достовірно сказати, як саме придумали пиріг, який належить приготувати сьогодні - важко. Швидше за все, він з'явився за щасливої випадковості. Може бути одного разу господиня, яка збиралася окремо піч різні коржі похапцем налила два різних тесту в одну форму. Або поки вона відвернулася, маленька помічниця зробила цей незвичайний мікс. І нічого не залишалося, як відправити в духовку незвичайний пиріг, який згодом виявився дуже смачним і красивим.
Не тільки діти, а й дорослі люблять смачні красиві десерти. Цей пиріг моментально змітається зі столу. Чаювання з них сприяє душевній бесіді і піднімає настрій.
Пропонуємо вам покроковий фото рецепт Зебри в мультиварці або скороварці на кефірі. Кефір можна замінити сметаною або кисляком.
Інгредієнти:
В тісто:
- 4 курячих яйця,
- 1,5 склянки цукру,
- 1 стакан кислого молока або кефіру (кімнатної температури),
- Чайна ложечка соди,
- 2 склянки борошна,
- 2 столові ложки какао порошку,
- 100 г вершкового масла,
- щіпка солі.
Для помадки:
- 1 столова ложка какао,
- 1 столова ложка цукру,
- 2-3 столові ложки молока,
- шматочок вершкового масла (30 г).
Процес приготування:
4 жовтки розтерти з цукром за допомогою міксера.
Склянку кефіру або кислого молока (не холодною!) вилити в миску і додати в неї чайну ложку соди.
Кисломолочний продукт трохи збільшиться в об'ємі. Додаємо його в яєчну суміш, збиваємо міксером.
Вершкове масло розтоплюємо прямо в чашу мультиварки. Масло виливаємо в яєчно-молочну суміш і знову перемішуємо. Масло не повинно бути дуже гарячим, дайте йому трохи охолонути.
Борошно просіваємо, додаючи в тісто, перемішуємо. Залишилося збити білки з дрібкою солі, щоб вони стали густою піною.
Збиті білки додаємо в тісто для кексу, перемішуємо міксером на повільній швидкості. Тісто готове.
Поділяємо його на 2 частини, в одну додаємо 2 ложки какао і добре перемішуємо.
В чашу, де растапливали масло, викладаємо тісто.
По черзі, ложку білого, ложку темного (якщо брати по дві ложки одного кольору, смугастий візерунок вийде більш вираженим). І так все до кінця.
Зебра в мультиварці Панасонік або Редмонд випікається 65 хвилин на програмі «Випічка». В мультиварці скороварці – цей же режим «випічка» і час приготування 40 хвилин.
Зебра испеклась, дістаємо її з чаші за допомогою кошика – пароварки. Перекинувши на кошик, потім перекладаємо на дошку або грати, даємо охолонути. Тим часом готуємо шоколадну помадку.
Змішуємо цукор з какао, додаємо молоко, ставимо на вогонь, перемішуємо. Додаємо вершкове масло і проварюємо недовго.
Помадка трохи загусне, але не стане дуже густою. Її вистачить лише покрити верх пирога. Зебра виходить дуже смачною, міру вологою. Не потрібно робити додатково ніякого крему для просочення або поливати кекс сиропом.
Наливаємо чашечку чаю і кличемо всіх до столу. Приємного чаювання!
Світлана Кісловська готувала кекс Зебру в мультиварці-скороварці Мулинекс CE 531132.
Можливо, вам сподобається рецепт смугастих кексиків в духовці:
Як приготувати мафіни Зебра -->>