» » Як приготувати свинину з чорносливом

Як приготувати свинину з чорносливом


Свинина з чорносливом рецепт з фото
Багато м'ясоїди, які знають толк в м'ясних стравах, розуміють всю важливість правильно приготовленого цього продукту. Якщо м'ясо тушковане, то воно обов'язково повинно дійти до такої кондиції, коли м'ясні шматочки будуть буквально танути в роті. А якщо таке м'ясо, а в даному випадку свинина, ще й переплітається з смаковими і ароматними нотками іншого відповідного і не менш смачного інгредієнта, то блюдо сміливо можна називати кулінарним шедевром.

І слово «шедевр» тут не випадково. Рецепт тушкованою свинини з чорносливом абсолютно точно підходить під цю характеристику. Варто тільки спробувати приготувати свинину з чорносливом за цим рецептом - і ви обов'язково повторіть це, причому неодноразово.

Я із задоволенням ділюся з вами, шановні читачі, цим неймовірно вдалим і не складним рецептом приготування свинини з чорносливом і можу запевнити вас, що після зняття першої проби з готового блюда ви будете дуже задоволені результатом.

Складові:

  • 500 г свинячої вирізки
  • 1 велика цибулина
  • 50-70 г чорносливу
  • 50 мл соняшникової олії
  • 0,5 столової ложки солі
  • 1 лавровий лист
  • 0,5 чайної ложки меленого перцю
  • вода

Свинина з чорносливом, рецепт з фото

500 г свинячої вирізки ретельно миємо в великій кількості проточної води, а потім нарізаємо досить великими кубиками, розмір яких приблизно 4 см.

Ставимо на плиту жаровню або сковороду і розігріваємо близько 1-2 хвилин на середньому вогні (щоб м'ясо не пристало до поверхні в процесі обсмажування). Додаємо в жаровню (я використовувала скляну жаровню) 50 мл соняшникової олії і закладаємо туди ж свинину і лавровий лист.

{ad1}

Обсмажуємо м'ясо на середньо-сильному вогні до рум'яного кольору, часто заважаючи лопаткою (обсмажування триває приблизно 7 хвилин).

1
Потім очищаємо і крупно нарізаємо цибулю. Додаємо його в жаровню до свинини і продовжуємо обсмажування ще хвилину.

2
Після чого наливаємо в жаровню воду. Нам буде потрібно її рівно стільки, щоб покрити м'ясо повністю і навіть ще сантиметр поверх м'яса. Регулюємо вогонь і зменшуємо до мінімуму. Нещільно накриваємо жаровню кришкою і залишаємо м'ясо гаситися на 30 хвилин.

Через 30 хвилин доливаємо воду до початкового рівня (вона поступово випаровується) і знову забуваємо про свинину на 30 хвилин.

3
Після другого півгодинного циклу додаємо в жаровню до м'яса сіль, перець і ретельно вимитий чорнослив. Знову доливаємо води до початкового рівня і засікаємо 30 хвилин. Кришка жаровні все так же нещільно прикрита.

4
30 хвилин знову закінчилися. На цей раз свинина з чорносливом повністю готові. М'ясо та м'ясна підлива придбали більш насичений відтінок завдяки чорносливу, а сам чорнослив розм'як і наситився ароматами і смаками.

З запалу з жару подаємо свинину з чорносливом до столу, супроводивши блюдо будь-яким гарніром.

Як приготувати свинину з чорносливом
Свинина вийшла неймовірно ніжна і при наколюванні на вилку шматочки м'яса буквально розвалюються на частини. Таке м'ясо просто тане в роті. Чорнослив вприкуску з м'ясом дуже благородно «звучить» і його смак не залишить байдужим нікого.

Свинина з чорносливом рецепт покроково
І не забудьте прикрасити готову свинину з чорносливом гілочками свіжої зелені :) Смачного і до нових зустрічей!

Смачна свинина з чорносливом рецепт покроково з фото

Радимо прочитати

Тушкована свинина з підливою, рецепт з фото крок за кроком
Тушкована свинина з підливою, рецепт з фото крок за кроком
Рецепт найніжнішої тушкованою свинини з підливою мені пощастило отримати від мами. Саме вона вчила мене готувати цю страву в ті часи, коли я, будучи заміжньою якихось пару-трійку тижнів, була знайома
Рецепт качки з яблуками і чорносливом - Приготувати качку з яблуками і чорносливом
Рецепт качки з яблуками і чорносливом - Приготувати качку з яблуками і чорносливом
Хочете здивувати своїх гостей? Тоді качка з яблуками і чорносливом в сливовому соусі – чудове блюдо для Новорічного і Різдвяного столу. На приготування ви витратите близько 2-х з половиною годин.
Свинячі рулетики з начинкою
Свинячі рулетики з начинкою
З якими думками ви починаєте нову робочий тиждень? Коли в понеділок в 6 ранку дзвонить будильник, в моїй голові присутня лише одна думка: «На наступних вихідних вже точно відпочину і відісплюся». Але

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки