Як приготувати свинину з чорносливом
Багато м'ясоїди, які знають толк в м'ясних стравах, розуміють всю важливість правильно приготовленого цього продукту. Якщо м'ясо тушковане, то воно обов'язково повинно дійти до такої кондиції, коли м'ясні шматочки будуть буквально танути в роті. А якщо таке м'ясо, а в даному випадку свинина, ще й переплітається з смаковими і ароматними нотками іншого відповідного і не менш смачного інгредієнта, то блюдо сміливо можна називати кулінарним шедевром.
І слово «шедевр» тут не випадково. Рецепт тушкованою свинини з чорносливом абсолютно точно підходить під цю характеристику. Варто тільки спробувати приготувати свинину з чорносливом за цим рецептом - і ви обов'язково повторіть це, причому неодноразово.
Я із задоволенням ділюся з вами, шановні читачі, цим неймовірно вдалим і не складним рецептом приготування свинини з чорносливом і можу запевнити вас, що після зняття першої проби з готового блюда ви будете дуже задоволені результатом.
Складові:
- 500 г свинячої вирізки
- 1 велика цибулина
- 50-70 г чорносливу
- 50 мл соняшникової олії
- 0,5 столової ложки солі
- 1 лавровий лист
- 0,5 чайної ложки меленого перцю
- вода
Свинина з чорносливом, рецепт з фото
500 г свинячої вирізки ретельно миємо в великій кількості проточної води, а потім нарізаємо досить великими кубиками, розмір яких приблизно 4 см.
Ставимо на плиту жаровню або сковороду і розігріваємо близько 1-2 хвилин на середньому вогні (щоб м'ясо не пристало до поверхні в процесі обсмажування). Додаємо в жаровню (я використовувала скляну жаровню) 50 мл соняшникової олії і закладаємо туди ж свинину і лавровий лист.
{ad1}Обсмажуємо м'ясо на середньо-сильному вогні до рум'яного кольору, часто заважаючи лопаткою (обсмажування триває приблизно 7 хвилин).
Потім очищаємо і крупно нарізаємо цибулю. Додаємо його в жаровню до свинини і продовжуємо обсмажування ще хвилину.
Після чого наливаємо в жаровню воду. Нам буде потрібно її рівно стільки, щоб покрити м'ясо повністю і навіть ще сантиметр поверх м'яса. Регулюємо вогонь і зменшуємо до мінімуму. Нещільно накриваємо жаровню кришкою і залишаємо м'ясо гаситися на 30 хвилин.
Через 30 хвилин доливаємо воду до початкового рівня (вона поступово випаровується) і знову забуваємо про свинину на 30 хвилин.
Після другого півгодинного циклу додаємо в жаровню до м'яса сіль, перець і ретельно вимитий чорнослив. Знову доливаємо води до початкового рівня і засікаємо 30 хвилин. Кришка жаровні все так же нещільно прикрита.
30 хвилин знову закінчилися. На цей раз свинина з чорносливом повністю готові. М'ясо та м'ясна підлива придбали більш насичений відтінок завдяки чорносливу, а сам чорнослив розм'як і наситився ароматами і смаками.
З запалу з жару подаємо свинину з чорносливом до столу, супроводивши блюдо будь-яким гарніром.
Свинина вийшла неймовірно ніжна і при наколюванні на вилку шматочки м'яса буквально розвалюються на частини. Таке м'ясо просто тане в роті. Чорнослив вприкуску з м'ясом дуже благородно «звучить» і його смак не залишить байдужим нікого.
І не забудьте прикрасити готову свинину з чорносливом гілочками свіжої зелені :) Смачного і до нових зустрічей!