Суп з макаронами
Макарони міцно влаштувалися в наших кухонних шафках, обганяючи навіть такого фаворита, як картопля. Макарони не треба чистити, зручно зберігати, чи не переживаючи про термін придатності. Зазвичай навіть холостяки з антипатією до готування, не відмовляються відварити макарони, замість звичних пельменів.
Існує багато варіантів різноманітних супів, де макарони прекрасно поєднуються з іншими продуктами. Плюс різноманіття різних сортів і форм роблять перші страви не просто смачними, але і красивими. Зірочки, літери, черепашки, локшина, або класичні трубочки - найскромніший список можливих варіантів. Незвичайні макарони особливо подобаються дітям і творчим людям, додаючи привабливості блюду.
Як приготувати суп з макаронами - 15 різновидів
- Суп з макаронами і копченою ковбасою
- Суп з макаронами, вареною ковбасою і помідорами
- Суп з макаронами і яловичиною
- Суп з вермішеллю по-китайськи
- Суп з макаронами і фаршем по-італійськи
- Суп з макаронами і квасолею по-італійськи
- Суп з макаронами, помідорами і курячим фаршем
- Суп з макаронами і нутом (афганський суп аш)
- Суп з макаронами і рибою
- Суп з вермішеллю і рибними консервами
- Суп з макаронами і куркою
- Суп з макаронами, копченою куркою і сиром
- Суп з макаронами і овочами
- Суп з макаронами, грибами і овочами (швидкий)
- Суп з макаронами і грибами
Суп з макаронами і копченою ковбасою
Ковбаса в першому блюді - незвичайна альтернатива м'ясного бульйону. Суп виходить не просто наваристим, але і пікантним, завдяки численним ковбасним спецій. А готується таке блюдо набагато швидше, ніж класичний суп.
Складові:
- копчена ковбаса - 300 грам;
- картопля - 4-5 шт .;
- макарони - 100 грам;
- морква - 1 шт .;
- цибуля - 1 шт .;
- рослинне масло - 1 ст.л.
приготування:
Чистимо овочі.
Нарізаємо картоплю кубиками, заливаємо водою і ставимо варитися.
Дрібно ріжемо цибулю, і натираємо моркву на тертці.
Виливаємо масло на сковороду і розігріваємо. Відправляємо туди цибулю і обсмажуємо, помішуючи, поки він не стане золотистим. Додаємо туди ж морква і продовжуємо помішувати час від часу.
Нарізаємо ковбасу соломкою і додаємо до цибулі з морквою. Обсмажуємо до готовності і перекладаємо в каструлю до супу.
Ламаємо спагетті і додаємо в каструлю. Варимо до готовності макаронів.
Суп з макаронами, вареною ковбасою і помідорами
Ще один суп з ковбасою, який готується швидко. Але тут ми будемо використовувати докторську ковбасу. А помідори додадуть супу приємний колір і присмак. Виходить ситне блюдо, яке за смаком навіть дітям.
Складові:
- варена ковбаса - 0,5 кг;
- великий картопля - 4 шт .;
- цибуля - 1 шт .;
- морква - 1 шт .;
- помідор - 2 шт .;
- вермішель - 150 грам;
- рослинне масло - 1 ст.л.
приготування:
Чистимо і ріжемо всі овочі. Помідори теж треба почистити. Це зробити дуже легко, якщо попередньо обдати їх окропом.
Нарізаємо ковбасу дрібними кубиками.
Ставимо картопля варитися в підсолену воду.
Розігріваємо на сковороді рослинне масло. Починаємо обсмажувати цибулю на сковорідці, поступово додаючи до нього ковбасу, потім морква, а потім і порізані томати. Якщо помідорів немає, то можна додати 2 ст.л. томатної пасти.
Блюдо буде набагато ніжніше, якщо для обсмажування використовувати не рослинне, а вершкове масло.
Стежимо за готовністю картоплі, коли він буде вже майже готовий (приблизно хвилин через 20) додаємо до нього вермішель, і варимо до готовності.
За хвилину до готовності додаємо в суп посмажені овочі з ковбасою.
Додаємо спеції і зелень.
Суп з макаронами і яловичиною
Час приготування такого супу дуже залежить від шматка м'яса, які ви оберете. Якщо це один великий шматок, то бульйон буде готуватися 1,5-2 години. А маленькі шматочки м'яса без кісток варяться близько години. Багато господинь задаються питанням класти м'ясо в киплячу, або холодну воду. Залежить від того, який бульйон ви хочете отримати. Наваристий бульйон виходить з м'яса в холодній воді, а легкий суп виходить з м'яса, яке додано вже в окріп.
Складові:
- яловичина - близько 500 грам;
- картопля - 3 шт .;
- макарони - 100 грам;
- цибуля - 1 шт .;
- морква - 1 шт.
приготування:
Заздалегідь ставимо варитися бульйон. Після того як м'ясо приготується, солимо воду.
Чистимо картоплю, цибулю і моркву. Картоплю ріжемо брусочками, цибулю кубиками, а моркву нарізаємо кружечками
Як тільки яловичина буде готова, додаємо до неї картоплю і варимо 15 хвилин.
Відправляємо цибулю пасерувати на сковороді. Додаємо до нього моркву і смажимо до готовності.
Але якщо хочеться більш легкого варіанту супу, то овочі годі й обсмажувати, а додавати в каструлю разом з картоплею. Такий варіант супу підходить для дитячого харчування.
За 5-7 хвилин до готовності додаємо в суп макарони і овочі. Помішуємо суп в каструлі, і не даємо воді закипіти, щоб макарони НЕ злиплися.
Варимо ще кілька хвилин на повільному вогні.
За цей час промиваємо зелень і дрібно нарізаємо. Засипаємо в каструлю і вимикаємо вогонь.
Суп з вермішеллю по-китайськи
Іноді хочеться приготувати щось новеньке, щоб урізноманітнити свій побут, порадувати близьких людей. Ось тут на допомогу приходить кулінарія народів світу. Китайські страви завжди цікаві, незвичайні і привабливі. Багато страв є можливість спробувати тільки в ресторанах, але деякі можна спробувати приготувати і вдома.
Складові:
- куряче філе - 300 грам;
- курячий бульйон - 1,5 л;
- помідор - 1 шт .;
- вермішель (лапша) - 50 грам;
- капуста пак-чой - 150 грам;
- свіжий імбир - невеликий шматочок;
- часник - 1-2 часточки;
- соєвий соус - 3 ст.л .;
- рослинне масло - 2 ст.л .;
- гострий перець - 0,5 шт.
Такі страви дуже зручно готувати в воке - китайському варіанті каструлі з вузьким дном і широкими стінами. Але якщо його немає, то підійде звичайна каструля з товстим дном.
приготування:
Промити і дрібно порізати помідор.
У каструлю налити кілька ложок рослинного масла, розігріти і додати порізаний помідор.
Беремо часник, перець і імбир, що не нарізаючи, відправляємо в каструлю. Через пару хвилин долити соєвий соус і перемішати.
Вилити в каструлю бульйон (як варіант можна використовувати воду з бульйонних кубиків).
Порізати куряче філе кубиками і додати в каструлю. Варити 10 хвилин.
Додати вермішель, довести до кипіння і варити 3 хвилини.
Дістати з супу і викинути імбир, часник і перець.
Помити пак-чой і порізати на частини. Надіслати капусту в каструлю, зробити сильний вогонь і накрити кришкою.
Відразу після того, як суп закипить, вимкнути вогонь.
Суп з макаронами і фаршем по-італійськи
Цей суп дуже густий і ситний. Велика кількість овочів насичує його вітамінами і робить дуже соковитим. А м'ясна складова не залишає байдужими чоловічу половину населення.
Складові:
- яловичий фарш - 450 грам;
- цибулина - 1 шт .;
- морква - 1 шт .;
- селера - 1 стебло;
- біла консервована квасоля - 450 грам;
- чорна консервована квасоля - 450 грам;
- помідори - 500 грам;
- макарони - 100 грам;
- томатна паста - 3 ст.л .;
- часник - 2 зубчики;
- спеції:
- сіль - 1 ч.л .;
- італійська суміш - 1 ст.л .;
- червоний мелений перець - 0,5 ч.л;
- чорний мелений перець - 0,5 ч.л;
- зелень і сир за смаком.
приготування:
Обсмажуємо фарш прямо в каструлі. Поки фарш готуватися, чистимо і нарізаємо цибулю. Коли фарш почне виділяти сік, додаємо цибулю.
Нарізаємо селера і додаємо до фаршу.
Морква ріжемо тонкою соломкою, додаємо в блюдо. Смажимо, помішуючи.
Як тільки цибуля досмажити, зливаємо з квасолі сік і додаємо в каструлю.
{ad1}Нарізаємо помідори і разом з томатною пастою і подрібненим часником додаємо в суміш.
Додаємо всі спеції і перемішуємо.
Заливаємо все водою, зменшуємо вогонь і варимо хвилин 40-50 під закритою кришкою.
В цей час в окремій каструлі відварюємо макарони до готовності. Промиваємо їх холодною водою і залишаємо осторонь.
Коли суп доваритися, подаємо його незвичайним чином. Макарони викладаємо на дно кожної тарілки, а зверху заливаємо супом.
Готову страву можна посипати зеленню і сиром.
Суп з макаронами і квасолею по-італійськи
Цей варіант супу знадобиться для людей дотримуються посту, або вегетаріанців. Навіть без фаршу, він виходить пряним і смачним. Велика кількість спецій робить його бажаним обідом в холодну пору року.
Складові:
- біла квасоля (попередньо замоченою у воді) - 1 склянка;
- оливкова олія - 2 ст.л .;
- цибуля - 1 шт .;
- селера - 1 шт .;
- морква - 1 шт .;
- часник - 2 зубчики;
- консервовані помідори - 800 грам;
- сухий чебрець - 1 ч.л .;
- лавровий лист - 1 шт .;
- чорний мелений перець - щіпка;
- макарони - 80 грам.
приготування:
Розігріти масло на сковороді, і обсмажувати порізану цибулю, селеру і моркву приблизно 5 хвилин. Додати мелкопорезанний часник. Обсмажувати приблизно хвилину.
Порізати помідори і покласти в каструлю. Додати туди ж квасоля, спеції, перекласти обсмажені овочі. Залити водою і поставити на вогонь.
Довести до кипіння, зменшити вогонь, і варити, під закритою кришкою, 30 хвилин
Додати макарони і варити близько 6 хвилин до готовності макаронів.
Подавати із зеленню і сиром.
Суп з макаронами, помідорами і курячим фаршем
Тим, хто віддає перевагу легким перші страви, без густого навару, не такі «щоб ложка стояла» більше підійде варіант супу з курячим фаршем. Він легкий і дуже добре підходить для обіду в розпал робочого дня, не викликаючи сонливості і ліні.
Складові:
- курячий фарш - 300 грам;
- картопля - 1 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- морква - 1 шт .;
- помідор - 3 шт .;
- макарони - 30 грам;
- томатна паста - 3 ст.л .;
- часник - 2 зубчики;
- лавровий лист - 1 шт.
приготування:
Приготувати фарш, або взяти готовий з магазину.
Почистити картоплю і порізати брусочками. Поставити варитися в каструлі.
Порізати цибулю, потерти моркву. Відправити їх обсмажувати на сковороду.
Викласти на сковороду фарш. Додати спеції і смажити, помішуючи.
Помідори почистити і подрібнити у блендері.
Додати помідори до фаршу і видавити часник. Обсмажувати декілька хвилин і вимкнути.
Додати макарони і варити до готовності. Потім додати масу зі сковороди, і довести до кипіння.
Перевірити на спеції і подавати на стіл.
Суп з макаронами і нутом (афганський суп аш)
Це східний суп, який прийшов до нас з Афганської кухні. Готується легко, але сам він дуже смачний і наваристий. Не треба чистити картоплю, мудрувати з інгредієнтами, і годинами варити бульйон. Все дійсно дуже швидко. Можна подавати з тефтелі, а можна і без м'яса. Якщо хочеться урізноманітнити готування стравами різних країн, то можна почати з цього легкого супу.
Складові:
- макарони - 350 грам;
- помідори - 3 шт .;
- консервований нут - 2 банки;
- цибуля - 2 шт .;
- куркума - 0,5 ч.л .;
- сіль - 1 ст.л .;
- масло - 4 ст.л .;
- кінза - 1 пучок.
приготування:
Дрібно порізати цибулю і куркуму. Обсмажити їх на сковороді, поки цибуля не стане золотистого кольору.
Помідори подрібнити в блендері. Суміш вилити на сковорідку. Смажити хвилин 10. Коли підлива стає схожою на томатну пасту, переливаємо її в каструлю з гарячою водою.
Кладемо приправи і додаємо вермішель.
Секрет цього супу в тому, що практично відразу за макаронами відправляємо в суп порізану кінзу. Зелень віддає весь свій сік, насичуючи макарони ароматом.
Макарони краще брати твердих сортів, щоб вони довше поварити.
Коли макарони вже практично готові, додаємо нут.
Суп з макаронами і рибою
Якщо хочеться приготувати щось зі свіжої риби, без особливих зусиль, то зверніть увагу на цей суп. Макарони сюди підійдуть будь-які. Відсутність масла робить суп практично дієтичним. Блюдо виходить легким і весняним.
Складові:
- свіжа риба - 300 грам;
- морква - 1 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- картопля - 2 шт .;
- вермішель - 150 грам;
- зелень і спеції за смаком.
приготування:
Підготувати рибу до термічній обробці, якщо ви це ще не зробили. Почистити, випатрати і відрізати голови. Порізати великими шматками. Якщо річкової риби немає, то в цьому супі можна використовувати червону рибу.
Поставити воду на вогонь, за цей час підготувати овочі.
Коли вода закипить, відправити всі овочі в гарячу воду і посолити.
Додати рибу в каструлю і варити 20 хвилин.
Висипати вермішель і варити до готовності.
Суп з вермішеллю і рибними консервами
Якщо в будинку стоїть без діла баночка рибних консервів, то можна на швидку руку спорудити ситний суп.
Складові:
- консервована сайра в маслі - 2 банки;
- картопля - 2 шт .;
- цибуля - 1 шт .;
- морква - 1 шт .;
- вермішель - 200 грам.
приготування:
Поставити кип'ятити воду.
Почистити і порізати картоплю. Додати в каструлю.
Цибулю порізати, моркву натерти і обсмажити на маслі.
Додати в каструлю вермішель, овочі і консерви і варити до готовності.
Перед тим як додавати вермішель в киплячу воду, можна обсмажити її 2 хвилини в мікрохвильовці. Тоді вона стає красивого золотого кольору і не розварюється.
Суп з макаронами і куркою
Краса цього супу у смачному бульйоні, який вийде з дієтичного м'яса курки. Цей суп підійде для всіх, адже курка - найбільш нейтральне м'ясо, яке всім подобається. Легкий, але поживний суп, який добре підходить для видужуючих людей і дітей.
Складові:
- куряча грудка - 1 шт .;
- куряча спинка з крильцями - 1 шт .;
- цибулина - 2 шт .;
- морква - 3 шт .;
- картопля - 3-4 шт .;
- вермішель - 100 грам.
приготування:
Промийте м'ясо під холодною водою. Почистіть овочі.
Покладіть в каструлю м'ясо і покладіть до нього 1 цибулину і 1 морква, чи не нарізаючи. Залийте все холодною водою і млоїте на повільному вогні близько 30 хвилин. Так вийде дуже ароматний і насичений бульйон.
Поки бульйон вариться, дрібно ріжемо картоплю і інші овочі.
Через деякий час з готового бульйону дістаньте м'ясо і овочі. Кістки і овочі викидаємо, а бульйон з м'ясом повертаємо на вогонь.
Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо моркву і цибулю. Відправляємо вміст сковороди до супу.
Кладемо картоплю і солимо за смаком.
Хвилин через 10 після додавання картоплі, додаємо вермішель і варимо на середньому вогні.
Суп з макаронами, копченою куркою і сиром
Пікантне блюдо, з незвичайним вершковим смаком. Копчена курочка надає страві особливий аромат і смак. При приготуванні цієї страви треба обов'язково стежити за кількістю солі, так як курка і сир самі по собі досить солоні. Обов'язково спробуйте суп, перш ніж додавати сіль. Другий момент, що не пересипте макаронів, щоб не отримати замість супу кашу з куркою і сиром.
Складові:
- макарони - 100 грам;
- копчена куряча грудка - 200-300 грам;
- плавлений сирок - 3 шт .;
- картопля - 3-4 шт .;
- морква - 1 шт .;
- цибуля - 1 шт .;
- вершкове масло - 50-80 гр .;
- часник - 2-3 зубчики;
- асорті зелені.
приготування:
Обробити курку. М'ясо відкласти, а кістки і шкіру відправити варитися. З них виходить самий наваристий бульйон.
Почистити і порізати цибулю і моркву. Морква можна натерти на крупній тертці.
Поставити сковороду на вогонь, залити туди масло. Кинути на сковороду цілі зубчики часнику і злегка обсмажити.
Прибрати часник з масла і викинути. Обсмажувати цибулю і моркву поки вони не стануть золотистого кольору. Додати до обсмажуванні дрібні шматочки курячого філе.
Коли вода в каструлі закипить, дістати звідти кістки і м'ясо. Картоплю почистити і натерти. Кинути в киплячу воду.
Плавлений сирок натерти великими шматочками і додати в воду. Після додавання сиру треба стежити, щоб вода не закипала. Помішувати воду поки сир не розчиниться.
Висипати вміст сковороди в каструлю. Додати спеції, якщо є необхідність.
Висипати в воду макарони і залишити варитися на час, вказаний на пачці.
Вимкнути плиту і дати супу настоятися.
Суп з макаронами і овочами
Легкий суп, який підходить для поста. Овочі - прекрасне джерело вітамінів, тому така їжа дуже корисна.
Складові:
- цибуля - 1 шт .;
- корінь селери - 0,5 шт .;
- морква - 2 шт .;
- брокколі - 300 грам;
- макарони - 200 грам;
- спеції за смаком.
приготування:
Цибулину, 1 морква та селера почистити і варити цілком у каструлі. Через годину готування дістати і викинути.
Другу моркву почистити і порізати кружальцями. Броколі розділити на суцвіття.
Закинути в каструлю овочі та макарони. Варити близько 10 хвилин.
Суп з макаронами, грибами і овочами (швидкий)
Дуже швидкий суп, в який можна відправити все, що залишилося в холодильнику. Якщо є час, то можна не використовувати готові суміші з овочами, а підібрати овочі на свій смак.
Складові:
- готова заморожена овочева суміш - 1 шт .;
- м'ясо - 200 грам;
- вермішель - 100-200 грам;
- гриби - 200 грам;
- цибуля - 1 шт .;
- морква -1 шт .;
- часник - 2-3 зубчики
- масло за смаком
- спеції за смаком.
приготування:
Перш за все, ріжемо м'ясо і ставимо варитися бульйон. Для курячого філе вистачить 20 хвилин, для м'яса з кісточкою потрібно хвилин 40.
За цей час ріжемо цибулю, натираємо моркву і ріжемо гриби. Обсмажуємо цю суміш на олії до готовності.
М'ясо дістаємо з бульйону і ділимо на невеликі шматочки.
Суміш з підсмажених овочів відправляємо в суп. Туди ж кидаємо макарони і разом з ними висипаємо готову суміш. Додаємо спеції за смаком і варимо близько 10 хвилин.
Посипаємо зеленню і даємо настоятися.
Суп з макаронами і грибами
Цей суп незвичайний тим, що готується не на м'ясному бульйоні, а на грибному. Це надає супу тонкий лісовий аромат. Поєднання в супі грибів і м'яса дозволяє зробити корисний і поживний продукт. Гриби і курка низькокалорійні, але містять багато білків, вуглеводів і амінокислот. Так що є такий супчик і приємно, і корисно.
Складові:
- курка - 300 грам;
- вермішель - 100-200 грам;
- гриби - 300 грам;
- цибуля - 1 шт .;
- морква - 2 шт .;
- часник - 2-3 зубчики.
приготування:
Насамперед займемося приготуванням бульйону. Можна використовувати різні гриби (свіжі заморожені, сушені), в будь-якому випадку, варимо їх на середньому вогні близько години. Час від часу використовуйте шумовку, щоб прибрати зайве.
Філе курки промити, порізати на невеликі шматочки і обсмажити на маслі.
Картоплю почистити і порізати брусочками.
З цибулі і моркви робимо обсмажування звичним для себе чином.
Коли бульйон готовий додаємо в каструлю м'ясо і картоплю.
Коли картопля буде майже готовий, додамо лук з морквою, спеції і макарони.
Після це проварити ще 5-10 хвилин і дати настоятися.