Суп з макаронами


Макарони міцно влаштувалися в наших кухонних шафках, обганяючи навіть такого фаворита, як картопля. Макарони не треба чистити, зручно зберігати, чи не переживаючи про термін придатності. Зазвичай навіть холостяки з антипатією до готування, не відмовляються відварити макарони, замість звичних пельменів.

Існує багато варіантів різноманітних супів, де макарони прекрасно поєднуються з іншими продуктами. Плюс різноманіття різних сортів і форм роблять перші страви не просто смачними, але і красивими. Зірочки, літери, черепашки, локшина, або класичні трубочки - найскромніший список можливих варіантів. Незвичайні макарони особливо подобаються дітям і творчим людям, додаючи привабливості блюду.

Як приготувати суп з макаронами - 15 різновидів

  1. Суп з макаронами і копченою ковбасою
  2. Суп з макаронами, вареною ковбасою і помідорами
  3. Суп з макаронами і яловичиною
  4. Суп з вермішеллю по-китайськи
  5. Суп з макаронами і фаршем по-італійськи
  6. Суп з макаронами і квасолею по-італійськи
  7. Суп з макаронами, помідорами і курячим фаршем
  8. Суп з макаронами і нутом (афганський суп аш)
  9. Суп з макаронами і рибою
  10. Суп з вермішеллю і рибними консервами
  11. Суп з макаронами і куркою
  12. Суп з макаронами, копченою куркою і сиром
  13. Суп з макаронами і овочами
  14. Суп з макаронами, грибами і овочами (швидкий)
  15. Суп з макаронами і грибами

Суп з макаронами і копченою ковбасою

Ковбаса в першому блюді - незвичайна альтернатива м'ясного бульйону. Суп виходить не просто наваристим, але і пікантним, завдяки численним ковбасним спецій. А готується таке блюдо набагато швидше, ніж класичний суп.

Суп з макаронами і копченою ковбасою

Складові:

  • копчена ковбаса - 300 грам;
  • картопля - 4-5 шт .;
  • макарони - 100 грам;
  • морква - 1 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • рослинне масло - 1 ст.л.

приготування:

Чистимо овочі.

Нарізаємо картоплю кубиками, заливаємо водою і ставимо варитися.

Дрібно ріжемо цибулю, і натираємо моркву на тертці.

Виливаємо масло на сковороду і розігріваємо. Відправляємо туди цибулю і обсмажуємо, помішуючи, поки він не стане золотистим. Додаємо туди ж морква і продовжуємо помішувати час від часу.

Нарізаємо ковбасу соломкою і додаємо до цибулі з морквою. Обсмажуємо до готовності і перекладаємо в каструлю до супу.

Ламаємо спагетті і додаємо в каструлю. Варимо до готовності макаронів.

Суп з макаронами, вареною ковбасою і помідорами

Ще один суп з ковбасою, який готується швидко. Але тут ми будемо використовувати докторську ковбасу. А помідори додадуть супу приємний колір і присмак. Виходить ситне блюдо, яке за смаком навіть дітям.

Суп з макаронами, вареною ковбасою і помідорами

Складові:

  • варена ковбаса - 0,5 кг;
  • великий картопля - 4 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • помідор - 2 шт .;
  • вермішель - 150 грам;
  • рослинне масло - 1 ст.л.

приготування:

Чистимо і ріжемо всі овочі. Помідори теж треба почистити. Це зробити дуже легко, якщо попередньо обдати їх окропом.

Нарізаємо ковбасу дрібними кубиками.

Ставимо картопля варитися в підсолену воду.

Розігріваємо на сковороді рослинне масло. Починаємо обсмажувати цибулю на сковорідці, поступово додаючи до нього ковбасу, потім морква, а потім і порізані томати. Якщо помідорів немає, то можна додати 2 ст.л. томатної пасти.

Блюдо буде набагато ніжніше, якщо для обсмажування використовувати не рослинне, а вершкове масло.

Стежимо за готовністю картоплі, коли він буде вже майже готовий (приблизно хвилин через 20) додаємо до нього вермішель, і варимо до готовності.

За хвилину до готовності додаємо в суп посмажені овочі з ковбасою.

Додаємо спеції і зелень.

Суп з макаронами і яловичиною

Час приготування такого супу дуже залежить від шматка м'яса, які ви оберете. Якщо це один великий шматок, то бульйон буде готуватися 1,5-2 години. А маленькі шматочки м'яса без кісток варяться близько години. Багато господинь задаються питанням класти м'ясо в киплячу, або холодну воду. Залежить від того, який бульйон ви хочете отримати. Наваристий бульйон виходить з м'яса в холодній воді, а легкий суп виходить з м'яса, яке додано вже в окріп.

Суп з макаронами і яловичиною

Складові:

  • яловичина - близько 500 грам;
  • картопля - 3 шт .;
  • макарони - 100 грам;
  • цибуля - 1 шт .;
  • морква - 1 шт.

приготування:

Заздалегідь ставимо варитися бульйон. Після того як м'ясо приготується, солимо воду.

Чистимо картоплю, цибулю і моркву. Картоплю ріжемо брусочками, цибулю кубиками, а моркву нарізаємо кружечками

Як тільки яловичина буде готова, додаємо до неї картоплю і варимо 15 хвилин.

Відправляємо цибулю пасерувати на сковороді. Додаємо до нього моркву і смажимо до готовності.

Але якщо хочеться більш легкого варіанту супу, то овочі годі й обсмажувати, а додавати в каструлю разом з картоплею. Такий варіант супу підходить для дитячого харчування.

За 5-7 хвилин до готовності додаємо в суп макарони і овочі. Помішуємо суп в каструлі, і не даємо воді закипіти, щоб макарони НЕ злиплися.

Варимо ще кілька хвилин на повільному вогні.

За цей час промиваємо зелень і дрібно нарізаємо. Засипаємо в каструлю і вимикаємо вогонь.

Суп з вермішеллю по-китайськи

Іноді хочеться приготувати щось новеньке, щоб урізноманітнити свій побут, порадувати близьких людей. Ось тут на допомогу приходить кулінарія народів світу. Китайські страви завжди цікаві, незвичайні і привабливі. Багато страв є можливість спробувати тільки в ресторанах, але деякі можна спробувати приготувати і вдома.

Суп з вермішеллю по-китайськи

Складові:

  • куряче філе - 300 грам;
  • курячий бульйон - 1,5 л;
  • помідор - 1 шт .;
  • вермішель (лапша) - 50 грам;
  • капуста пак-чой - 150 грам;
  • свіжий імбир - невеликий шматочок;
  • часник - 1-2 часточки;
  • соєвий соус - 3 ст.л .;
  • рослинне масло - 2 ст.л .;
  • гострий перець - 0,5 шт.

Такі страви дуже зручно готувати в воке - китайському варіанті каструлі з вузьким дном і широкими стінами. Але якщо його немає, то підійде звичайна каструля з товстим дном.

приготування:

Промити і дрібно порізати помідор.

У каструлю налити кілька ложок рослинного масла, розігріти і додати порізаний помідор.

Беремо часник, перець і імбир, що не нарізаючи, відправляємо в каструлю. Через пару хвилин долити соєвий соус і перемішати.

Вилити в каструлю бульйон (як варіант можна використовувати воду з бульйонних кубиків).

Порізати куряче філе кубиками і додати в каструлю. Варити 10 хвилин.

Додати вермішель, довести до кипіння і варити 3 хвилини.

Дістати з супу і викинути імбир, часник і перець.

Помити пак-чой і порізати на частини. Надіслати капусту в каструлю, зробити сильний вогонь і накрити кришкою.

Відразу після того, як суп закипить, вимкнути вогонь.

Суп з макаронами і фаршем по-італійськи

Цей суп дуже густий і ситний. Велика кількість овочів насичує його вітамінами і робить дуже соковитим. А м'ясна складова не залишає байдужими чоловічу половину населення.

Суп з макаронами і фаршем по-італійськи

Складові:

  • яловичий фарш - 450 грам;
  • цибулина - 1 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • селера - 1 стебло;
  • біла консервована квасоля - 450 грам;
  • чорна консервована квасоля - 450 грам;
  • помідори - 500 грам;
  • макарони - 100 грам;
  • томатна паста - 3 ст.л .;
  • часник - 2 зубчики;
  • спеції:
  • сіль - 1 ч.л .;
  • італійська суміш - 1 ст.л .;
  • червоний мелений перець - 0,5 ч.л;
  • чорний мелений перець - 0,5 ч.л;
  • зелень і сир за смаком.

приготування:

Обсмажуємо фарш прямо в каструлі. Поки фарш готуватися, чистимо і нарізаємо цибулю. Коли фарш почне виділяти сік, додаємо цибулю.

Нарізаємо селера і додаємо до фаршу.

Морква ріжемо тонкою соломкою, додаємо в блюдо. Смажимо, помішуючи.

Як тільки цибуля досмажити, зливаємо з квасолі сік і додаємо в каструлю.

{ad1}

Нарізаємо помідори і разом з томатною пастою і подрібненим часником додаємо в суміш.

Додаємо всі спеції і перемішуємо.

Заливаємо все водою, зменшуємо вогонь і варимо хвилин 40-50 під закритою кришкою.

В цей час в окремій каструлі відварюємо макарони до готовності. Промиваємо їх холодною водою і залишаємо осторонь.

Коли суп доваритися, подаємо його незвичайним чином. Макарони викладаємо на дно кожної тарілки, а зверху заливаємо супом.

Готову страву можна посипати зеленню і сиром.

Суп з макаронами і квасолею по-італійськи

Цей варіант супу знадобиться для людей дотримуються посту, або вегетаріанців. Навіть без фаршу, він виходить пряним і смачним. Велика кількість спецій робить його бажаним обідом в холодну пору року.

Суп з макаронами і квасолею по-італійськи

Складові:

  • біла квасоля (попередньо замоченою у воді) - 1 склянка;
  • оливкова олія - ​​2 ст.л .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • селера - 1 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • часник - 2 зубчики;
  • консервовані помідори - 800 грам;
  • сухий чебрець - 1 ч.л .;
  • лавровий лист - 1 шт .;
  • чорний мелений перець - щіпка;
  • макарони - 80 грам.

приготування:

Розігріти масло на сковороді, і обсмажувати порізану цибулю, селеру і моркву приблизно 5 хвилин. Додати мелкопорезанний часник. Обсмажувати приблизно хвилину.

Порізати помідори і покласти в каструлю. Додати туди ж квасоля, спеції, перекласти обсмажені овочі. Залити водою і поставити на вогонь.

Довести до кипіння, зменшити вогонь, і варити, під закритою кришкою, 30 хвилин

Додати макарони і варити близько 6 хвилин до готовності макаронів.

Подавати із зеленню і сиром.

Суп з макаронами, помідорами і курячим фаршем

Тим, хто віддає перевагу легким перші страви, без густого навару, не такі «щоб ложка стояла» більше підійде варіант супу з курячим фаршем. Він легкий і дуже добре підходить для обіду в розпал робочого дня, не викликаючи сонливості і ліні.

Суп з макаронами, помідорами і курячим фаршем

Складові:

  • курячий фарш - 300 грам;
  • картопля - 1 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • помідор - 3 шт .;
  • макарони - 30 грам;
  • томатна паста - 3 ст.л .;
  • часник - 2 зубчики;
  • лавровий лист - 1 шт.

приготування:

Приготувати фарш, або взяти готовий з магазину.

Почистити картоплю і порізати брусочками. Поставити варитися в каструлі.

Порізати цибулю, потерти моркву. Відправити їх обсмажувати на сковороду.

Викласти на сковороду фарш. Додати спеції і смажити, помішуючи.

Помідори почистити і подрібнити у блендері.

Додати помідори до фаршу і видавити часник. Обсмажувати декілька хвилин і вимкнути.

Додати макарони і варити до готовності. Потім додати масу зі сковороди, і довести до кипіння.

Перевірити на спеції і подавати на стіл.

Суп з макаронами і нутом (афганський суп аш)

Це східний суп, який прийшов до нас з Афганської кухні. Готується легко, але сам він дуже смачний і наваристий. Не треба чистити картоплю, мудрувати з інгредієнтами, і годинами варити бульйон. Все дійсно дуже швидко. Можна подавати з тефтелі, а можна і без м'яса. Якщо хочеться урізноманітнити готування стравами різних країн, то можна почати з цього легкого супу.

Суп з макаронами і нутом (афганський суп аш)

Складові:

  • макарони - 350 грам;
  • помідори - 3 шт .;
  • консервований нут - 2 банки;
  • цибуля - 2 шт .;
  • куркума - 0,5 ч.л .;
  • сіль - 1 ст.л .;
  • масло - 4 ст.л .;
  • кінза - 1 пучок.

приготування:

Дрібно порізати цибулю і куркуму. Обсмажити їх на сковороді, поки цибуля не стане золотистого кольору.

Помідори подрібнити в блендері. Суміш вилити на сковорідку. Смажити хвилин 10. Коли підлива стає схожою на томатну пасту, переливаємо її в каструлю з гарячою водою.

Кладемо приправи і додаємо вермішель.

Секрет цього супу в тому, що практично відразу за макаронами відправляємо в суп порізану кінзу. Зелень віддає весь свій сік, насичуючи макарони ароматом.

Макарони краще брати твердих сортів, щоб вони довше поварити.

Коли макарони вже практично готові, додаємо нут.

Суп з макаронами і рибою

Якщо хочеться приготувати щось зі свіжої риби, без особливих зусиль, то зверніть увагу на цей суп. Макарони сюди підійдуть будь-які. Відсутність масла робить суп практично дієтичним. Блюдо виходить легким і весняним.

Суп з макаронами і рибою

Складові:

  • свіжа риба - 300 грам;
  • морква - 1 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • картопля - 2 шт .;
  • вермішель - 150 грам;
  • зелень і спеції за смаком.

приготування:

Підготувати рибу до термічній обробці, якщо ви це ще не зробили. Почистити, випатрати і відрізати голови. Порізати великими шматками. Якщо річкової риби немає, то в цьому супі можна використовувати червону рибу.

Поставити воду на вогонь, за цей час підготувати овочі.

Коли вода закипить, відправити всі овочі в гарячу воду і посолити.

Додати рибу в каструлю і варити 20 хвилин.

Висипати вермішель і варити до готовності.

Суп з вермішеллю і рибними консервами

Якщо в будинку стоїть без діла баночка рибних консервів, то можна на швидку руку спорудити ситний суп.

Суп з вермішеллю і рибними консервами

Складові:

  • консервована сайра в маслі - 2 банки;
  • картопля - 2 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • вермішель - 200 грам.

приготування:

Поставити кип'ятити воду.

Почистити і порізати картоплю. Додати в каструлю.

Цибулю порізати, моркву натерти і обсмажити на маслі.

Додати в каструлю вермішель, овочі і консерви і варити до готовності.

Перед тим як додавати вермішель в киплячу воду, можна обсмажити її 2 хвилини в мікрохвильовці. Тоді вона стає красивого золотого кольору і не розварюється.

Суп з макаронами і куркою

Краса цього супу у смачному бульйоні, який вийде з дієтичного м'яса курки. Цей суп підійде для всіх, адже курка - найбільш нейтральне м'ясо, яке всім подобається. Легкий, але поживний суп, який добре підходить для видужуючих людей і дітей.

Суп з макаронами і куркою

Складові:

  • куряча грудка - 1 шт .;
  • куряча спинка з крильцями - 1 шт .;
  • цибулина - 2 шт .;
  • морква - 3 шт .;
  • картопля - 3-4 шт .;
  • вермішель - 100 грам.

приготування:

Промийте м'ясо під холодною водою. Почистіть овочі.

Покладіть в каструлю м'ясо і покладіть до нього 1 цибулину і 1 морква, чи не нарізаючи. Залийте все холодною водою і млоїте на повільному вогні близько 30 хвилин. Так вийде дуже ароматний і насичений бульйон.

Поки бульйон вариться, дрібно ріжемо картоплю і інші овочі.

Через деякий час з готового бульйону дістаньте м'ясо і овочі. Кістки і овочі викидаємо, а бульйон з м'ясом повертаємо на вогонь.

Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо моркву і цибулю. Відправляємо вміст сковороди до супу.

Кладемо картоплю і солимо за смаком.

Хвилин через 10 після додавання картоплі, додаємо вермішель і варимо на середньому вогні.

Суп з макаронами, копченою куркою і сиром

Пікантне блюдо, з незвичайним вершковим смаком. Копчена курочка надає страві особливий аромат і смак. При приготуванні цієї страви треба обов'язково стежити за кількістю солі, так як курка і сир самі по собі досить солоні. Обов'язково спробуйте суп, перш ніж додавати сіль. Другий момент, що не пересипте макаронів, щоб не отримати замість супу кашу з куркою і сиром.

Суп з макаронами, копченою куркою і сиром

Складові:

  • макарони - 100 грам;
  • копчена куряча грудка - 200-300 грам;
  • плавлений сирок - 3 шт .;
  • картопля - 3-4 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • вершкове масло - 50-80 гр .;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • асорті зелені.

приготування:

Обробити курку. М'ясо відкласти, а кістки і шкіру відправити варитися. З них виходить самий наваристий бульйон.

Почистити і порізати цибулю і моркву. Морква можна натерти на крупній тертці.

Поставити сковороду на вогонь, залити туди масло. Кинути на сковороду цілі зубчики часнику і злегка обсмажити.

Прибрати часник з масла і викинути. Обсмажувати цибулю і моркву поки вони не стануть золотистого кольору. Додати до обсмажуванні дрібні шматочки курячого філе.

Коли вода в каструлі закипить, дістати звідти кістки і м'ясо. Картоплю почистити і натерти. Кинути в киплячу воду.

Плавлений сирок натерти великими шматочками і додати в воду. Після додавання сиру треба стежити, щоб вода не закипала. Помішувати воду поки сир не розчиниться.

Висипати вміст сковороди в каструлю. Додати спеції, якщо є необхідність.

Висипати в воду макарони і залишити варитися на час, вказаний на пачці.

Вимкнути плиту і дати супу настоятися.

Суп з макаронами і овочами

Легкий суп, який підходить для поста. Овочі - прекрасне джерело вітамінів, тому така їжа дуже корисна.

Суп з макаронами і овочами

Складові:

  • цибуля - 1 шт .;
  • корінь селери - 0,5 шт .;
  • морква - 2 шт .;
  • брокколі - 300 грам;
  • макарони - 200 грам;
  • спеції за смаком.

приготування:

Цибулину, 1 морква та селера почистити і варити цілком у каструлі. Через годину готування дістати і викинути.

Другу моркву почистити і порізати кружальцями. Броколі розділити на суцвіття.

Закинути в каструлю овочі та макарони. Варити близько 10 хвилин.

Суп з макаронами, грибами і овочами (швидкий)

Дуже швидкий суп, в який можна відправити все, що залишилося в холодильнику. Якщо є час, то можна не використовувати готові суміші з овочами, а підібрати овочі на свій смак.

Суп з макаронами, грибами і овочами (швидкий)

Складові:

  • готова заморожена овочева суміш - 1 шт .;
  • м'ясо - 200 грам;
  • вермішель - 100-200 грам;
  • гриби - 200 грам;
  • цибуля - 1 шт .;
  • морква -1 шт .;
  • часник - 2-3 зубчики
  • масло за смаком
  • спеції за смаком.

приготування:

Перш за все, ріжемо м'ясо і ставимо варитися бульйон. Для курячого філе вистачить 20 хвилин, для м'яса з кісточкою потрібно хвилин 40.

За цей час ріжемо цибулю, натираємо моркву і ріжемо гриби. Обсмажуємо цю суміш на олії до готовності.

М'ясо дістаємо з бульйону і ділимо на невеликі шматочки.

Суміш з підсмажених овочів відправляємо в суп. Туди ж кидаємо макарони і разом з ними висипаємо готову суміш. Додаємо спеції за смаком і варимо близько 10 хвилин.

Посипаємо зеленню і даємо настоятися.

Суп з макаронами і грибами

Цей суп незвичайний тим, що готується не на м'ясному бульйоні, а на грибному. Це надає супу тонкий лісовий аромат. Поєднання в супі грибів і м'яса дозволяє зробити корисний і поживний продукт. Гриби і курка низькокалорійні, але містять багато білків, вуглеводів і амінокислот. Так що є такий супчик і приємно, і корисно.

Суп з макаронами і грибами

Складові:

  • курка - 300 грам;
  • вермішель - 100-200 грам;
  • гриби - 300 грам;
  • цибуля - 1 шт .;
  • морква - 2 шт .;
  • часник - 2-3 зубчики.

приготування:

Насамперед займемося приготуванням бульйону. Можна використовувати різні гриби (свіжі заморожені, сушені), в будь-якому випадку, варимо їх на середньому вогні близько години. Час від часу використовуйте шумовку, щоб прибрати зайве.

Філе курки промити, порізати на невеликі шматочки і обсмажити на маслі.

Картоплю почистити і порізати брусочками.

З цибулі і моркви робимо обсмажування звичним для себе чином.

Коли бульйон готовий додаємо в каструлю м'ясо і картоплю.

Коли картопля буде майже готовий, додамо лук з морквою, спеції і макарони.

Після це проварити ще 5-10 хвилин і дати настоятися.

Радимо прочитати

Суп мінестроне, рецепт з фото
Суп мінестроне, рецепт з фото
Якщо ви частий гість на моєму сайті, то, можливо, встигли помітити, що я люблю різні супи і їх накопичилося тут вже порядна кількість. Моя любов до супів пояснюється досить просто, на мій погляд супи
Сирна запіканка з макаронами
Сирна запіканка з макаронами
Ех, люблю я просту їжу, яку можна приготувати швидко і без особливих проблем. А ще люблю «багатофункціональну» їжу, тобто ту, яка може виступати як сніданком, так і вечерею. А якщо вона в якійсь мірі

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки