Вермішелевий суп з фрикадельками
Вермішелевий суп з фрикадельками становить основу поживного меню. Використовуючи таке блюдо, ваш раціон харчування завжди буде збалансованим, а найголовніше, ви не будете відчувати почуття голоду.
Всім любителям м'якого соковитого м'яса страва припаде до смаку! Суп з яловичих або курячих фрикадельок з вермішеллю - це завжди смачно, дуже ароматно і не менш ситно! До речі, приготувати його досить просто, та й швидко. Вам доведеться затратити мінімум сил, часу і продуктів. Результат перевершить ваші очікування! Страву можна подати головного до святкового застілля.
Представлений суп - це ароматне перша страва, наваристий і поживне. Якщо приготувати його в мультиварці, то ви оціните цей кухонний прилад гідно! З ним процес готування пройде непомітно і легко! Потрібно лише запастися необхідним, підготувати продукти, скласти в чашу і виставити необхідний режим! У цій статті ви зможете побачити, а після відтворити способи приготування страви за допомогою мультиварки.
Рада кулінара: Щоб смак готових фрикадельок не розчарував вас і ваших близьких - робіть фарш самостійно, причому з самого свіжого м'яса. А щоб м'ясні кульки вийшли соковитими - не соромтеся додати жир. У випадку з куркою це може бути шкіра.
Як приготувати вермішелевий суп з фрикадельками - 15 різновидів
- Суп «Пташиний» з фрикадельками
- Суп «Болгарський вермішелевий»
- Суп з картоплею, вермішеллю і фрикадельками
- Суп з домашньою локшиною і м'ясними кульками
- Густий суп з ледачими фрикадельками і махаємо
- Суп з фрикадельками по-китайськи
- Суп-локшина з м'ясними фрикадельками «Не засмажений»
- Легкий супчик з курячими фрикадельками
- Суп вермішелевий з ледачими фрикадельками
- Суп з фрикадельками «Дитячий»
- Суп з вермішеллю і фрикадельками традиційний
- Суп з фрикадельками і вермішеллю з мультиварки
- Сирний суп з фрикадельками в мультиварці
- Суп «Вершкові фрикадельки»
- Польський суп з фрикадельок з бринзою
Суп «Пташиний» з фрикадельками
Свою назву суп отримав за рахунок поєднання бульйону, звареного на курячому м'ясі і фрикадельок з індички.
Складові:
- Вода - 2-3 л.
- Куряче м'ясо філе - 200 гр.
- Локшина - 100 грам.
- Фрикадельки з індички - 0,3 кг.
- Лук - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Зелень, сіль - за смаком.
приготування:
Відварюємо куряче м'ясо в підсоленій воді до готовності і витягаємо з бульйону. Охолоджуємо і нарізаємо тонкими пластинками.
Овочі подрібнюємо довільно і смажимо в сотейнику для заправки супу.
Фрикадельки з індички можна приготувати самостійно, як в прикладах вище, а можна придбати в магазині готові.
Сбирать суп: в киплячий бульйон закладаємо лавровий лист, піджарку з овочів, фрикадельки. Варимо 10 хвилин. Після йде локшина, яка готується близько 3 хвилин.
У суп кидаємо зелень, шматочки м'яса птиці і доводимо до смаку сіллю.
Суп «Болгарський вермішелевий»
Продовжує групу супів з вермішеллю і фрикадельками болгарський рецепт. Чому саме болгарський, зрозумієте, прочитавши приготування!
Складові:
- Бульйон - 2 л.
- Вермішель - 4-5 ст. л
- Фрикадельки з яловичини - 20 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Перець болгарський червоний - 2 шт.
- Перець стручковий гострий - 1 шт.
- Паста томатна - 2 ст. л
- Зелень кінза - 1 ст. л.
- Олія соняшникова - 0,5 ст.
приготування:
Всі овочеві компоненти, крім зелені ріжемо брусочками і обсмажуємо на пісному маслі. Масло має покривати всю зажарку, але так, щоб вона в ньому не плавала. В кінці гасіння вводимо 40 грам томата, розмішуємо, розбавляємо трохи водою і витримуємо 5 хвилин.
Готові овочі опускаємо в киплячий бульйон, солимо.
Фрикадельки кидаємо слідом за піджаркою і варимо 15-20 хвилин.
Вермішель вводимо в кінці технологічного процесу, за п'ять хвилин до готовності, разом з рубаною кінзою.
Суп виходить дуже смачним, трохи гострим, з явним присмаком болгарського перцю.
Суп з картоплею, вермішеллю і фрикадельками
Гаряче перша страва в приготуванні не займе 30 хвилин, тому записуйте в групу рецептів «на швидку руку».
Складові:
- Картопля - 5 шт.
- Фарш - 0,3 кг.
- Яйце - 1 шт.
- Цибулю, моркву - по 1 шт.
- Зелень - 0,5 пучка.
- Часник - 1 зуб.
- Вермішель - 150 грам.
- Рослинна олія - 0,5 ст.
приготування:
Для початку наріжемо всі овочі кубиками.
Суп готуємо відразу в каструлі. Вливаємо в неї масло, розігріваємо. Кидаємо цибулю з часником.
Коли цибуля злегка зазолотитися, закладаємо моркву.
Через дві хвилини в каструлю доливаємо літр води. Чекаємо, коли вода закипить.
У киплячий бульйон кидаємо кубики картоплі. Варимо 5-10 хвилин.
Поки бульби готуються, замішуємо фарш з яловичини. Вбиваємо одне яйце, солимо, перемішуємо. З щільної маси формуємо фрикадельки і кидаємо по черзі в суп, як на відео.
Коли все фрикадельки відправляться в каструльку, через дві хвилини всипаємо вермішель, зелень і сіль. Суп проварюємо ще пару хвилин. Смачного!
Суп з домашньою локшиною і м'ясними кульками
З стравою доведеться трохи повозитися, так як технологія має на увазі самостійне виготовлення локшини. Отриманий суп домашні оцінять по достоїнству.
Складові:
- Вода - 3 літри.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Морква велика - 1 шт.
- Лавровий лист - 1 шт.
- Сіль, зелень, спеції - за смаком.
Для локшини:
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 1,5 ст.
- Тепле молоко - 50 мл.
Для фрикадельок:
- Фарш м'ясний - 0,3 кг.
- Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
- Яйце - 1 шт.
- Сіль, перець - за смаком.
приготування:
Приготуємо локшину: змішуємо яйця з молоком, яйцями і робимо щільне тісто. На обробленому борошном столі розгортає велику круглий коржик, розрізаємо на дві частки, кожну з яких звертаємо в рулет. Кожен рулет присипаємо рясно борошном і гострим ножем ріжемо на вертикальні смуги. Подрібнене тісто ще раз обробляємо борошном і даємо підсушитися, щоб стрічки стали роз'єднаними.
Робимо фрикадельки з фаршу, цибулі, яйця солі і перцю. Кожну обволікає борошном і залишаємо в сторону.
Цибулю, моркву обсмажуємо на сковороді
Коли бульйон в каструлі закипить, в нього вводимо по черзі зажарку, фрикадельки і локшину. Варимо суп ще 8-10 хвилин.
Густий суп з ледачими фрикадельками і махаємо
Опис способу приготування густого м'ясного супу з фаршем з птиці і махаємо. Ситне перша страва для обіду або вечері.
Складові:
- Маш - 195 грам.
- Картопля - 425 гр.
- Морква - 260 грам.
- Морква - 260 грам.
- Лук - 175 грам.
- Фарш з птиці - 325 гр.
- Сіль, приправи - за смаком.
приготування:
Промийте маш. Залийте його водою, залиште набухати протягом п'ятдесяти хвилин. Очищену картоплю наріжте кубиками. Моркву очистіть, натріть крупно. Білу цибулину звільніть від лушпиння, наріжте дрібно.
У каструлю помістіть фарш з птиці і маш, додайте воду. Варіть шістнадцять хвилин після того, як закипить вміст каструлі, на повільному вогні. Додайте моркву, цибулю і картоплю. Готуйте ще дванадцять хвилин. Тепер посоліть, приправте свіжої або сушеної зеленню. Вимкніть нагрів, протягом десяти-двадцяти хвилин дайте смачному супчику трохи настоятися.
Суп з фрикадельками по-китайськи
Свою назву блюдо отримало за рахунок присутності в ньому одного цікавого компонента - китайської рисової локшини. Пробуємо!
{ad1}
Складові:
- Бульйон або вода - 2,5 л.
- Рисова локшина - 150 грам.
- Фрикадельки з курячого м'яса - 15 шт.
- Сіль за смаком.
- Базилік сушений - 1 пучку.
приготування:
Воду ставимо на закипання разом з лаврушкой і сіллю.
Овочі перетираємо на терці.
Фрикадельки робимо самі або купуємо. Для легкості страви краще віддати перевагу м'ясо птиці і дичини.
Коли вода в каструлі закипить закидаємо черзі овочі, фрикадельки, через 10 хвилин локшину, базилік і рубаний часник.
Даємо супу дійти на повільному вогні 5 хвилин. Виходить дуже цікаво і незвично!
Суп-локшина з м'ясними фрикадельками «Не засмажений»
Суп готується максимально швидко, так як рецепт не має на увазі попередню теплову обробку цибулі і моркви. Тут овочі сирими відправляються в каструлю.
Складові:
- Вода - 2 л.
- Телятина - 150 грам.
- Свинина - 200 грам.
- Локшина тонка - 100 грам.
- Лук - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Картопля - 4 шт.
- Сіль, перець - за смаком.
- Яйце - 1 шт.
- Борошно - 50 грам.
приготування:
2 літри води кип'ятимо. У каструлю опускаємо нарізані цибулю, моркву, картоплю.
У перекручене на м'ясорубці м'ясо з цибулею додаємо борошно, яйце, сіль. Масу перемішуємо. З фаршу формуємо невеликі, щільні кульки
У киплячі овочі закладаємо фрикадельки, а через п'ять хвилин локшину.
Суп варимо ще дві-три хвилини і додаємо рубану зелень. Страва готова і буде особливо смачним зі сметаною!
Легкий супчик з курячими фрикадельками
У цьому красивому супі аромат курячого м'яса доповнить запах від томління комбінації простих овочів і зелені.
Складові:
- Вода - 1,5 л.
- Фарш курячий - 150 грам.
- Картопля - 6-7 шт.
- Лук - 1-2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Вермішель - 100 грам.
- Болгарський перець - 1 шт.
- Кріп - 1 ст. л.
- Сіль, перець - за смаком.
- Олія соняшникова - для смаження.
приготування:
Лук дрібніше кубиками, а моркву - на дрібній тертці. Закладаємо овочі в сотейник з доданим соняшниковою олією і смажимо до золотистого.
Картопля кришимо на брусочки.
З фаршу формуємо фрикадельки.
Перець подрібнюємо кубиками, а кріп дрібно.
У каструлю з киплять 1,5 літрами води вводимо фрикадельки. Коли м'ясні кульки спливуть, додаємо картоплю і зажарку.
Коли картопля звариться, закладаємо вермішель, болгарський перець і зелень. Все солимо, перчимо.
Через кілька хвилин суп готовий!
Суп вермішелевий з ледачими фрикадельками
Готуємо ще один рецепт «на швидку руку». Суп з ледачими фрикадельками на смак нічим не відрізняється від своїх аналогів, а готується дійсно швидко.
Складові:
- Вода - 2 л.
- Картопля - 5 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Часник - 1 зуб.
- Фарш свинячо-яловичий - 200 грам.
- Вермішель павутинка - 100 грам.
- Рослинна олія - для смаження
- Сіль, перець - за смаком.
приготування:
Обробляємо всі овочі: цибуля, морква ріжемо у вигляді дрібних кубиків, картопля ділимо на акуратні брусочки, а часник рубаємо дрібно.
У каструлю, де буде варитися суп, вливаємо олію, закладаємо цибулю, а через 5 хвилин - морква. Готуємо до м'якості моркви.
До овочів приєднуємо фарш, перемішуємо і смажимо до зміни кольору м'ясної маси. В кінці гасіння кладемо сіль і перець.
Компоненти розбавляємо двома літрами гарячої води, все солимо і чекаємо закипання.
Ледачі фрикадельки готуються близько 7 хвилин.
З плином часу йде черга картоплі. Закидаємо овоч і варимо з іншими інгредієнтами 10 хвилин.
Макарони павутинку додаємо за дві хвилини до готовності. Суп прикрашаємо зеленню.
Суп з фрикадельками «Дитячий»
Рецептура супу розроблена спеціально для дитячого раціону. Чи не жирний бульйон і корисне м'ясо збагатять дитячий організм необхідними клітковиною і білком.
Складові:
- Вода - 2-2,5 л.
- Куряча грудка - 1 шт.
- Зелень - 0,5 пучка.
- Цибулю, моркву - 1 шт.
- Часник - 2 зуб.
- Сіль за смаком.
приготування:
Курячі грудки поділяємо на м'якоть і кістки. Філе нарізаємо невеликими шматками для фаршу на фрикадельки. Кость опускаємо в каструлю з водою на бульйон і ставимо варити.
Ріжемо зелень, м'якоть птиці перемелює в фарш. Компоненти перемішуємо і додаємо третину чайної ложки солі. З м'ясної маси скачуємо маленькі фрикадельки на дитячий укус.
Одну цибулину дрібно ріжемо, морква трьом. Овочі обсмажуємо в сковорідці.
Картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
Тим часом кістка від курячої грудки зварилася, і бульйон готовий.
У каструльку закидаємо цибулю з морквою, картоплю. Чекаємо закипання супу.
У той час, коли бульйон закипить, і картопля провариться майже до готовності, в нього закладаємо фрикадельки і відправляємо на вогонь на 15 хвилин.
Часник очищаємо, видавлюємо в суп і перемішуємо. За бажанням блюдо можна зробити з Вермішельки.
Суп з вермішеллю і фрикадельками традиційний
У рецепті використані звичайні компоненти, необхідні для приготування супу. Запорука успіху страви - правильно зроблені фрикадельки і поєднання зелені.
Складові:
- Вода - 2 л.
- Вермішель «Павутинка» - 100 грам.
- Лук - 2 ріпки.
- Морква - 1 шт.
- Зелень кропу - 50 грам.
- Зелень петрушки - 50 грам.
- Сіль, перець - за смаком.
- Лавровий лист - 1 шт.
- Для фрикадельок:
- Фарш м'ясний - 0,3 кг.
- Яйце - 1 шт.
- Лук - 0,5 ріпки.
- Борошно - 1 ст. л.
- Сіль - 1 трісок.
приготування:
Два літри води вливаємо в каструлю і ставимо на максимальний нагрів плити.
Цибулю, моркву ріжемо на зажарку і готуємо на другий конфорці в сковороді до готовності.
Фарш розморожений солимо, вводимо натертий на тертці один цибулю. Додаємо ложку борошна, дрібку перцю меленого і яйце. Масу перемішуємо.
Коли вода в каструлі дійде до кипіння, бульйон солимо і заправляємо лавровим листом. Сюди ж кладемо зажарку з цибулі і моркви.
Руки мочім і формуємо невеликі колобки з фаршу. Розміри кожного виробу не повинні перевищувати 2 см. В діаметрі.
Опускаємо кожну фрикадельки в киплячу воду. Дати час супу проваритися, приблизно 5 хвилин.
Слідом за фрикадельками в каструлю опустити тонку вермішель і посічену зелень.
Через 10 хвилин страва готова. Суп подавати зі сметаною.
Суп з фрикадельками і вермішеллю з мультиварки
Завдяки інноваційній кухонної індустрії приготування стала набагато простіше. Далі в рецепті приготуємо суп з вермішеллю і фрикадельками в мультиварці, яка значно спрощує технологічний процес приготування. Готуємо суп в п'ятилітрової чаші.
Складові:
- Картопля - 6 шт.
- Морква - 2 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Вермішель - 100-150 грам.
- Сіль - 1 ст. л.
- Паста томатна - 20 грам.
- Олія соняшникова - ½ ст.
приготування:
У мультиварку вливаємо олію, тиснемо кнопку «Жарка» і закриваємо кришку.
Нашінкуем морква і наріжемо лук.
Коли масло розігрілося, відправляємо в чашу овочі, тушкуємо п'ять хвилин і закладаємо 20 грам томатної пасти.
Тим часом програма «Жарка» закінчилася і овочі стали готовими.
Закидаємо в чашу нарізану картоплю.
Беремо готовий фарш і спеціальної ложкою для морозива викладаємо фрикадельки поверх картоплі.
Кидаємо в мультиварку столову ложку солі.
Всі інгредієнти заливаємо 1,5-2 літрами води, в залежності від місткості побутової техніки.
Коли всі компоненти в зборі, закриваємо мультиварку, включаємо режим «Суп», на 35 хвилин.
За дві хвилини до готовності в чашу висипаємо вермішель.
Сирний суп з фрикадельками в мультиварці
Багатьом доводилося куштувати сирні супи, при цьому не всі вміють їх готувати. Хоча тут нічого складного немає. В даному випадку мультиварка в рази полегшує процес готування сирного супчика. За цим рецептом він у вас вийде, наваристим і ситним - відмінний варіант для сімейної вечері!
Складові:
- Вода - 2 л.
- Плавлений сирок - 3 шт.
- Фрикадельки - 20 шт.
- Цибулю, моркву - по 1 шт.
- Вермішель - 2-3 ст. л.
- Масло рослинне, прянощі, сіль - на любителя.
приготування:
Очистіть ріпчасту цибулю, наріжте подрібніше, викладіть на сковорідку до рослинного масла. Морквину очистіть, потріть на тертці з великими отворами, додайте до цибулі, смажте п'ять хвилин. Потім відставте в сторону сковорідку.
Увімкніть мультиварку, покладіть в неї засмажені овочі, фрикадельки, додайте прянощі і влийте воду до позначки. Готуйте страву в режимі «Суп»
Рада кулінара: можна використовувати спеціальну приправу для супу - в ній вже є всі ароматні трави, які додадуть супу особливого смаку.
Сир потріть і відправте в суп за п'ятнадцять хвилин до кінця готування.
Сирний суп в мультиварці готовий! Можете дати йому постояти на «підігріву» ще хвилин двадцять, а потім розливати по супових тарілках! Додатково можете блюдо прикрашати зеленню, додавати варене яйце або подавати просто з майонезом, сметаною. У будь-якому випадку ваші домашні будуть раді такому ароматного супу!
Суп «Вершкові фрикадельки»
Суп виходить дуже привабливим на смак за рахунок вершкової заправки. В її якості в рецепті запропоновані вершки.
Складові:
- Вода - 1,5-2 л.
- Фарш свинячо-яловичий - 300 грам.
- Картопля - 3-4 шт.
- Цибулина - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Кріп - за смаком.
- Сіль за смаком.
- Вершки 10% - 200 мл.
приготування:
В першу чергу нарізаємо кубиками картоплю і відправляємо в киплячу воду.
Поки бульби варяться, робимо заправку: дрібно нарізаємо цибулини, на крупній тертці натираємо моркву.
У сковороді до прозорого кольору обсмажуємо цибульку, а після закладаємо моркву.
Поки картопля кипить, а заправка смажиться, робимо фрикадельки: фарш солимо і зволоженими долонями формуємо невеликі гуртки.
У напівготовий картопля вводимо зажарку і закидаємо м'ясні кульки. Варимо суп від п'яти до десяти хвилин, поки фрикадельки не спливуть.
За бажанням в супчик можна додати трохи рису або вермішелі для ситності.
За п'ять хвилин до готовності блюдо солимо, виливаємо вершки, даємо закипіти і вимикаємо.
Суп готовий, залишилося лише розлити по тарілочках і присипати дрібно рубаною зеленню!
Польський суп з фрикадельок з бринзою
Рецепт приготування густого картопляного супу по-польськи. Терта бринза відмінно доповнює це перша страва.
Складові:
- Вода - 1,4 л.
- Вермішель - 5 ст. л
- Сіль за смаком.
- Фрикадельки м'ясні - 10-15 шт.
- Бринза терта - 70-100 грам.
приготування:
У чавунної толстодонной каструлі (2 л) підсмажте на олії вермішель. Коли стане рум'яною, влийте гарячу воду. Додайте сіль, поставте каструлю на маленький вогонь.
Коли вміст каструлі закипить, введіть фрикадельки. Варіть до повної готовності м'яса.
При подачі польського супу, кожну порцію в тарілці присипте тертою бринзою (одна ложка на порцію).