Суп курячий з картоплею і вермішеллю
Суп курячий з картоплею і вермішеллю врятує, коли в холодильнику не так вже й багато продуктів, а хочеться приготувати який-небудь смачний обід. В такому випадку простий, доступний рецепт курячого супу буде дуже доречним! Він сподобається вам, адже готувати першу страву дуже просто, і, тим не менш, супчик завжди виходить дуже смачним!
Один з основних компонентів супу - куряче м'ясо. Це завжди смачно, але іноді курятина приїдається. Якщо у вас в холодильнику багато овочів, урізноманітнити супове меню можна за допомогою цих інгредієнтів. Так, в піджарку курячого супу з вермішеллю можна класти селера, свіжий перець, цибуля-порей, звичайний ріпчаста, морквину, а бульйон зварити на ароматних корінні і курячих кістках. Приготувавши смачне блюдо, кладіть в нього свіжу сметану або майонез. Точно не помилитеся!
Таке блюдо припаде до смаку дітлахам. Воно порушить апетит вже одним своїм ароматом! Блюдо підійде в якості обіду, вечері і поживного перекусу. Обов'язково запам'ятайте такі рецепти і вдавайтеся до них якомога частіше.
Рада кулінара: приготоване вами блюдо буде більш апетитним, якщо його красиво прикрасити і подати. Курячий суп з вермішеллю і картоплею добре подавати з часниковими пампушками, свіжими грінками і хлібними паличками, хоча звичайний хліб також актуальний.
Як приготувати суп курячий з картоплею і вермішеллю - 15 різновидів
- Смачний суп з вермішеллю в мультиварці
- Суп «Калейдоскоп»
- Курячий суп з домашньою локшиною в мультиварці
- Суп з вермішеллю, фрикадельками на овочевий підсмаженні
- Сирний суп мультиварці з вермішеллю
- Смачний супчик зі шпинатом і вермішеллю
- Курячий суп з яєчною локшиною
- Курячий суп з локшиною і грибами
- Суп з кунжутом, китайською локшиною і картоплею
- Смачний суп з вермішеллю, грибами і пастою
- Низькокалорійний рецепт курячого супу з вермішеллю
- Сирний суп з куркою, вермішеллю і картоплею
- Легкий суп з брокколі, вермішеллю і куркою
- Курячий суп з картоплею і локшиною «Пряний»
- Вермішелевий суп з картоплею і курячими фрикадельками
Смачний суп з вермішеллю в мультиварці
Аромат цього супу здатний розіграти звірячий апетит! Залишилося розлити його по тарілках, прикрасити зеленню і насолодитися приємною трапезою!
Складові:
- Чотири літри курячого бульйону.
- Половина мультістакана вермішелі.
- Півкіло курячого філе.
- Дві картоплини.
- Цибулинка, морквина.
- Паста томатна, масло вершкове, свіжа зелень, трави прованські, прянощі - на любителя.
приготування:
Відваріть до м'якості куряче філе.
Лук з морквою очистіть, потріть, відправте в чашу мультівара разом зі шматочком вершкового масла і томатною пастою. Готуйте хвилин п'ять в режимі «Випічка», після чого влийте курячий бульйон.
Куряче філе порізати невеликими зручними шматочками. Картоплю очистіть, поріжте соломкою або кубиками. Надішліть підготовлені інгредієнти в бульйон. Приправте спеціями. Готуйте годину (режим «Гасіння»).
Петрушку і кріп промийте, наріжте, відправте в суп разом з ароматними прованськими травами і половиною склянки вермішелі. Готуйте ще десять хвилин, перевівши прилад в режим «Варка на пару».
Суп «Калейдоскоп»
У збалансованому, гармонійному блюді, приготованому за наступним рецептом, є всі вітаміни, необхідні для здорового раціону.
Складові:
- Куряче сало.
- Три картоплі.
- Два стебла селери.
- Цибулю, моркву.
- Банку квасолі консерви.
- Стакан замороженої кукурудзи.
- 0,5 л томатного пюре.
- Пол склянки вермішелі.
- За дві столові ложки петрушки і розмарину.
- Рослинна олія, сіль, спеції.
приготування:
Селера, цибулю, моркву очищаємо і подрібнюємо довільно. У глибокій жаровні засмажуємо курячі шкурки до утворення шкварок. Додаємо олію і вводимо овочі на гасіння. Через п'ять хвилин до підсмаженні закладаємо квасоля, кукурудзу, розмарин і петрушку. Всі заливаємо томатним пюре. Тушкуємо кілька хвилин. Картоплю ріжемо кубиком і вводимо в загальну жаровню. Заливаємо два літри води і варимо суп 20 хвилин. В кінці додаємо вермішель і доводимо страву до готовності.
Курячий суп з домашньою локшиною в мультиварці
Рецепт приготування курячого супу з локшиною власного виробництва в мультиварці сподобається любителям домашньої кухні. Смачний і «затишний» суп зможе зігріти в негоду.
Складові:
- 3,5 літра води.
- Півкіло курки (можна взяти стегно).
- Цибулю, моркву.
- По пучку кропу і петрушки.
- 20 мл лимонного соку.
- Трохи кислого квасу з пшеничних висівок.
- Лаврове листя, прянощі.
- Для локшини треба:
- Яйце, борошно, сіль - береться на-віч.
приготування:
Промийте курку, помістіть в чашу мультівара, залийте водою. Варіть один годину (режим «Гасіння»). Через півгодини готування не забудьте відправити в суп порізану цибулю і потерту моркву. Приправте за смаком.
Поки бульйон вариться, ви встигнете приготувати домашню локшину. З нею суп в рази виходить смачніше! Замісити з борошна, яйця і солі тісто. Воно у вас повинно вийти досить м'яким і еластичним. Накрийте рушником, почекайте п'ятнадцять хвилин. Розкачайте тоненькою коржем, дайте злегка підсохнути. Потім поріжте локшину.
Витягніть з мультівара курку, відокремте від кісток м'ясо, його покладіть назад в бульйон. Доведіть знову до кипіння, додайте квас з локшиною. Зелень промийте, наріжте. Її можете відправити в суп відразу або ж посипати кожну порцію окремо - тут як вам більше до смаку. Готуйте двадцять хвилин в режимі «Варка на пару».
Суп з вермішеллю, фрикадельками на овочевий підсмаженні
Суп ситний, а наявність в підсмаженні достатку овочів зробить його більш ароматним і апетитним!
Складові:
- Фарш курячий - 150 г.
- Картопля - 6 шт.
- Цибулю, моркву, болгарський перець.
- Вермішелі - 100 г.
- Кріп - 20 м
- Масло рослинне, сіль, перець.
приготування:
З курячого фаршу зробити фрикадельки діаметром 2 см. Цибулю, моркву нашаткувати і пасерувати в олії 10 хвилин. У два літри окропу опустити фрикадельки разом з рубаним кубиком картоплею. Варити до напівготовності картоплі. Опустити піджарку. Перець і кріп подрібнити і відправити в суп разом з вермішеллю. Блюдо посолити, поперчити і довести до готовності.
Сирний суп мультиварці з вермішеллю
Аромат цього супу збере домочадців на кухні. Приємною трапези!
Складові:
- 1,8 л курячого бульйону.
- Три плавлених сирка.
- Три картоплини.
- Цибулинка, морквина.
- 100 г вермішелі.
- Масло рослинне, прянощі.
приготування:
Очистіть картоплю і поріжте її кубиками, відправте в чашу мультівара. Залийте двома літрами попередньо підготовленого курячого бульйону, посоліть і готуйте 15 хвилин (режим «Гасіння»).
Очистіть ріпчасту цибулю, наріжте подрібніше, викладіть на сковорідку до рослинного масла. Морквину очистіть, потріть на тертці з великими отворами, додайте до цибулі, смажте п'ять хвилин. Потім відставте в сторону сковорідку.
{ad1}Через півгодини покладіть овочеву зажарку в чашу до картоплі з вермішеллю, додайте прянощі. Сир потріть і відправте в суп за п'ятнадцять хвилин до кінця готування.
Рада кулінара: цей суп добре подати з пончиками. Щоб приготувати часникові пампушки, візьміть дві склянки борошна, розмішайте його з чайною ложкою сухих дріжджів, 20 грамами цукру і дрібкою солі. Додайте теплу воду. Замісити НЕ пружне тісто. Коли воно підніметься, ложкою набирайте масу і опускайте в достатню кількість масла. Смажте пончики до рум'яної скоринки з двох сторін. Готові вироби обробіть роздавлений часник.
Смачний супчик зі шпинатом і вермішеллю
Такий зрозумілий і простий суп особливо корисний дітям. Величезна кількість поживних речовин заповнить в організмі недолік потрібних мікроелементів.
Складові:
- Куряче філе - 300 г.
- Картопля - 4 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Шпинат заморожений - 80 м
- Вермішель - 100 г.
- Сіль, приправи.
приготування:
Цибулю, моркву нарізати дрібно і обсмажити на олії. В окремій сковороді протушкувати курячі шматочки. Три літри води кип'ятимо, кидаємо кубики картоплі, піджарку з овочів і рум'яне куряче м'ясо. Проварюємо до напівготовності картоплі, вводимо вермішель, а через 5 хвилин - шпинат. Суп солимо, заправляємо спеціями.
Курячий суп з яєчною локшиною
Ніжні шматочки тушкованою курятини прекрасно поєднуються з широкою яєчної локшиною. Просте, смачну і поживну страву у вигляді супу подарує гарний настрій і порушить звірячий апетит!
Складові:
- Куряче філе.
- Цибулю, моркву.
- Масло рослинне.
- Яєчна локшина.
- Сіль, перець, зелень.
приготування:
Куряче філе (560 г) промити, обсушити серветками, наріжте шматочками товщиною два сантиметри. У глибокому сотейнику або толстодонной жаровні розігрійте масло рослинне (3 ложки). Підсмажте в ньому шматочки курки протягом семи хвилин.
Очищену цибулю (260 г) дрібно наріжте. Морква (300 г) очистіть, вимийте і поріжте соломкою або крупно натріть. У посуд з Смажаться м'ясом додайте моркву і цибулю. Прикрийте жаровню кришкою, зменшіть нагрів, і тушкуйте філе з овочами на протязі 10 хвилин.
Каструлю наповніть водою, закип'ятити. Поріжте картоплю кубиками і опустіть в ємність варитися. Через 10 хвилин введіть піджарку з м'ясом і 230 грам яєчної локшини. Суп посоліть, поперчіть.
Тепер розкладайте курячий суп з яєчною локшиною по тарілках, присмачують його свіжою зеленню і соусом.
Курячий суп з локшиною і грибами
Цей рецепт точно сподобається любителям страв за участю грибів. Дуже ситний суп підійде для повсякденного сімейної вечері.
Складові:
- Суповий набір - 700 м
- Картопля - 2 шт.
- Локшина яєчна - 120 м
- Печериці - 500 г.
- Цибулю, моркву - по 1 шт.
- Стебло селери.
- Філе курки - 300 м
- Зелень, сіль, перець.
приготування:
Суповий набір розібрати і покласти в каструлю разом з подрібненим стеблом селери. Залити трьома літрами води і поставити варитися. Як тільки вода в каструлі закипить, в неї кладемо ніжки печериць. Цибулю, моркву порізати на великі частини і припустити на сухій сковороді і перекласти в бульйон. Через 40 хвилин варіння з каструлі вийняти великі частини овочів, м'ясо, а бульйон процідити і перелити в чисту каструльку. Тепер в нього викладаємо нарізані капелюшки печериць, картопляні кубики і шматочки філе курки. Суп накриваємо кришкою і варимо до готовності. Готовий суп заправити зеленню і подаємо з попередньо відвареної локшиною.
Суп з кунжутом, китайською локшиною і картоплею
Доступний і оригінальний рецепт цього супу підійде для поста і дієтичного харчування.
Складові:
- Курячий бульйон - 1,5 л.
- Морква - 400 г.
- Болгарський перець - 400 г.
- Картопля - 2 шт.
- Часник - 1 середня головка.
- Зелень цибулі - 2 пучка.
- Локшина китайська - 2 упаковки.
- Кунжутне масло і насіння кунжуту - по 2 столових ложки кожного продукту.
приготування:
Обсмажуємо на маслі дрібно нашатковану цибулю і часник 1 хвилину, потім додаємо кунжут і прожарюємо ще 2 хвилини. Дрібно нарізану солодкий перець кладемо до підсмаженні. Всі продукти перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 5-7 хвилин. Заливаємо овочі курячим бульйоном, всипаємо нарізаний кубиком картопля. Солимо, перчимо, варимо 10 хвилин і викладаємо локшину. Варимо суп, поки локшина не буде готова.
Смачний суп з вермішеллю, грибами і пастою
Чудовий супчик з лісовими грибами можна подати на святковий стіл. Блюдо оцінять всі гості по достоїнству.
Складові:
- Куряча грудка - 100 г.
- Курячий бульйон - 400 г.
- Вермішель - 30 м
- Лісові гриби - 100 г.
- Картопля - 2 шт.
- Базилік, сіль, олію.
- Одна цибулина.
приготування:
У глибокій жаровні обсмажуємо цибулю з шматочками м'якоті курки. Через 2 хвилини додаємо нарізані дрібно гриби. Солимо, перчимо, вливаємо бульйон, закладаємо подрібнений картопля. Варимо суп 15 хвилин і всипаємо вермішель. Готуємо 3 хвилини і кладемо свіжу зелень базиліка. Суп готовий!
Низькокалорійний рецепт курячого супу з вермішеллю
Курячий суп можна зварити з будь-якого птаха: качки, індички, курки, перепілки. Звичайно, оптимально варити страву зі свіжого м'яса, яке не було заморожено.
Складові:
- 0,5 кг курячих шматків.
- 100 г вермішелі павутинки.
- 4 картоплі.
- Одна цибулина.
- Одна морквина.
- Сіль, кріп, рослинна олія, перець чорний запашний.
приготування:
Курячі шматки заливаються холодною чистою водою. Каструля ставиться на вогонь. Проводиться отримання бульйону на вогні середньої інтенсивності. Пінка повинна зніматися регулярно. Бульйон повинен залишитися прозорим.
Виймається курятина. Її необхідно перебрати для отримання шматочків м'яса, які потім будуть знову повертатися в бульйон. Кістки все викидаються. Очищається картопля. Нарізану кубиками картоплю засипають в заготовку супу і варять 10 хвилин. Цибулю, моркву подрібнюють і вводять в суп після картоплі. Додається вермішель. Суп солиться. В кінці відварювання всіх компонентів всипається кріп.
Сирний суп з куркою, вермішеллю і картоплею
Якщо ваш маленький дитина противиться їсти перші страви, приготуйте йому суп по цьому рецепту. Секрет успіху полягатиме в вершковому компоненті супу - плавленому сирі, таким приємним на смак!
Складові:
- Плавлений сирок - 2 шт.
- Куряча спинка - 1 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Морква - 1 шт.
- Лук - 0,5 шт.
- Вермішель - 2 жмені.
- Сіль, спеції.
приготування:
Курячу спинку заливаємо 1,5 літрами води і варимо до закипання. Зливаємо перший бульйон і знову ставимо на вогонь з новою порцією води. Цибуля, картопля, морква ріжемо кубиком і опускаємо в киплячий бульйон. Через 15 хвилин трьом сирки і кладемо в каструлю до овочів і м'яса. Вводимо вермішель, солимо, перчимо і доводимо суп до готовності.
Легкий суп з брокколі, вермішеллю і куркою
Дуже збалансоване легке блюдо стане прекрасним помічником в схудненні. Також суп придатний для дитячого раціону.
Складові:
- Куряче м'ясо - 280 г.
- Картопля - 100 г.
- Брокколі - 295 м
- Вермішель - 95 м
- Морква, цибуля-порей.
- Сіль, лавровий лист, зелень.
приготування:
Курячу м'якоть поділяємо на частини, заливаємо холодною водою. Кип'ятимо, кладемо лавровий листок і варимо 30 хвилин. У суп додаємо нарізані соломкою моркву, подрібнений картопля і стебло цибулі-порею. Через 8 хвилин вводимо вермішель і частини брокколі. Блюдо солимо, задобрювати зеленню і доводимо до готовності.
Курячий суп з картоплею і локшиною «Пряний»
Для приготування цього супу необхідно витратити близько години часу. Результатом буде смачний наваристий суп з ніжними шматочками курки, який хочеться їсти ще і ще.
Складові:
- Куряче філе - 300 г.
- Локшина - 150 р
- Морква - 250 г.
- Картопля - 120 м
- Корінь селери - 70 м
- Ріпчасту цибулю - 80 м
- Три зубчики часнику.
- Рослинна олія.
- Зелень, сіль, спеції.
приготування:
Куряче м'ясо розрізати на шматки, залити 1,8 л води, довести до кипіння. Через 20 хвилин додати рубаний кубиками картоплю. Лук з часником подрібнити і обсмажити на олії. Морквину і корінець селери натерти і додати до цибулі. Готувати до розм'якшення овочів. Піджарку перекласти в суп і варити до готовності курки. М'ясо витягти з каструлі і розібрати на волокна, покласти в суп, ввести локшину. Блюдо посолити, приправити за смаком і готувати 20 хвилин. При подачі використовувати зелень.
Вермішелевий суп з картоплею і курячими фрикадельками
Цей суп готується швидко, так як немає потреби попередньо розварювати м'ясо для бульйону. Цю функцію в страві прекрасно виконують ароматні курячі фрикадельки.
Складові:
- Курячий фарш - 300 гр.
- Вермішель - півсклянки.
- Картопля - 2 шт.
- Лук - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Один зубчик часнику.
- Куряче яйце.
- Олія соняшникова.
- Борошно - 20 м
- Сіль, перець, зелень, сметана.
приготування:
Спочатку приготуємо фрикадельки. Для цього в курячий фарш натираємо теркою лушпиння головку і видавлюємо зубчик часнику. Кладемо яйце і ложку борошна. Масу перемішуємо і формуємо акуратні кружечки діаметром 2 см. Фрикадельки готові.
У каструлі кип'ятимо два літри води. Вводимо лавровий лист, солимо і кладемо рубаний кубиками картоплю. Варимо до напівготовності коренеплоду.
Лук, моркву подрібнюємо і припускаємо в сковорідці на олії. Готову піджарку перекладаємо в суп разом з вермішеллю. Через 5 хвилин блюдо розбавляємо фрикадельками і готуємо 10 хвилин. Перед подачею рубаємо дрібно зелень і кладемо в кожну тарілку зі сметаною.