Суп з куркою і вермішеллю
Суп з куркою і вермішеллю здавна готували українські господині, створюючи раціональну організацію харчування для всієї родини. По-перше, бульйон з курки цінуватися не тільки за свій смак, він зміцнює імунну систему. По-друге, кілька ложок вермішелі сприяють ситості організму, з її допомогою ще довгий час не відчуваєш голоду. Особливо гарний суп для робітників в сфері фізичної праці, оскільки блюдо здатне покривати енергетичні витрати. По-третє, він має неймовірно ніжним ароматом, що викликає апетит навіть у дітей.
Суп з куркою і вермішеллю - відоме всім блюдо, яке ніколи не постаріє. Прості і зрозумілі смакові сполуки користуються популярністю практично у кожної господині. Уявімо варіанти рецептів, за допомогою яких кожен любитель других страв зможе вибрати собі до смаку. З нами ви зможете спробувати суп з куркою і вермішеллю, де крильця витримані в гострому соусі, а також згадайте смак традиційного блюда, і багато інших рецепти.
Приготування страв - творчий процес, тому ставитеся до спецій не з усією строгістю, якого того вимагає рецепт. Ви можете це зробити з випробовуваним насолодою по вашим пропорціям.
Надзвичайно важливе значення при приготуванні має правильне використання всіх інгредієнтів. Так, вермішель, яка переварилася додасть супу каламутність і втратить смак. А курку слід зварити попередньо, щоб у вас була базова основа - бульйон. Навар бульйону залежить від обраного м'яса. Якщо у вас є бажання мати на столі більш дієтичний суп, візьміть філе курки. В іншому випадку, доведеться варити цілу курку або курчати, а час на її варіння буде дорівнювати близько 1,5-2 години.
Як приготувати суп з куркою і вермішеллю - 16 різновидів
- Суп з куркою і вермішеллю: рецепти
- Суп з куркою і вермішеллю - смак традицій
- Вермішелевий суп на курячому бульйоні з додаванням лисичок і плавленого сиру
- Суп з куркою, домашньою локшиною і селерою
- Суп з куркою і вермішеллю по-грузинськи
- Суп з куркою і вермішеллю - дитячий варіант приготування
- Суп з курячими фрикадельками і вермішеллю - натяк на добавку ще однієї порції
- Суп з куркою і вермішеллю з куркумою і базиліком
- Баклажанний вермішелевий суп з куркою
- Суп з куркою і вермішеллю - особлива манера приготування
- Вермішелевий суп з копченою куркою і зеленим горошком
- Суп з куркою і вермішеллю, заправлений плавленим сиром
- Суп з куркою і вермішеллю по-польськи
- Курячий суп з вермішеллю і болгарським перцем
- Корисний вермішелевий суп з куркою і шпинатом
- Вермішелевий суп на курячому бульйоні з потрухами
Суп з куркою і вермішеллю: рецепти
Кожне гарне блюдо, приготоване не тільки з любов'ю, але і якісно, викликає у людей апетит, що відмінно впливає на засвоюваність їжі. Тому робіть їжу і смачною і красивою. Кожен з рецептів, представлених нижче, має свою цінність для організму. Базовий склад забезпечують людини білком і вуглеводами.
Суп з куркою і вермішеллю - смак традицій
Для того, щоб приготувати такий суп всього лише потрібно бажання і базові навички. А керуючись рецептом у вас за підсумком з'явиться ще й апетит.
Складові:
- Суповий набір - 2 шт .;
- Цибулина - 2шт .;
- Морква - 3 шт .;
- Картопля - 4 шт .;
- Вермішель (дрібна) 0,5 ст .;
- Петрушка.
приготування:
Практично як і у всіх м'ясних рецептах приготування починається з м'яса, йому відміряно тривало час приготування. Готуємо бульйон. Для цього поміщаємо в каструлю м'ясної набір, одну моркву, один лук. Періодично знімаємо пінку, що не варимо, а млоїмо під кришкою, для прозорості.
Якщо ви пропустили момент зняття пінки, не впадайте у відчай і просто процідіть бульйон.
Нарізаємо овочі, натираємо моркву. Обсмажуємо цибулю і моркву. Додаємо в бульйон разом з картоплею. Після кипіння близько 5 хвилин, додаємо вермішель і варимо до готовності 5-6 хвилин. Солимо і прикрашаємо зеленню.
Вермішелевий суп на курячому бульйоні з додаванням лисичок і плавленого сиру
Щоб порадувати своїх домочадців пікантним смаком супу досить додати в нього дві Жменька лисичок і одну пачку плавленого сиру.
Складові:
- Гриби лисички - 2 жмені;
- Курячий набір - 1 шт .;
- Плавлений сир - 1 упаковка;
- Рослинна олія - 2 ст.л .;
- Картопля - 2 шт .;
- Морква - 1 шт .;
- Лавровий лист;
- Зелень і спеції.
приготування:
Після приготування бульйону з курячого набору, слід зайнятися грибами, оскільки вони готуються найдовше. Варимо гриби, порізані соломкою 45 хв. Потім зливаємо воду і промиваємо гриби під проточною водою. Додаємо в бульйон і доводимо до кипіння. Терту моркву обсмажуємо. До бульйони висипаємо картоплю і варимо близько 15 хвилин. Потім черга за морквою і спеціями (сіль, перець). Заправляємо суп сиром і варимо до розчинення, займе цей процес близько двох хвилин. Суп готовий.
Суп з куркою, домашньою локшиною і селерою
Запашний і наваристий, у цього супу є всі шанси стати вашим улюбленим блюдом.
Складові:
- Курка - 1 шт .;
- Вода - 2 літри;
- Морква - 2 шт;
- Лук - 2 шт .;
- Селера (корінь) - 100 гр .;
- Стебло селери - 1 шт .;
- Борошно - приблизно 300 гр .;
- Яйце - 1 яйце;
- Сіль, перець чорний і запашний;
- Вершкове масло - 50 гр .;
- Перепелині яйця - 2 шт .;
- Кріп, зелена цибуля.
приготування:
Обробляє курку на частини і поміщаємо в окріп з додаванням солі до смаку.
Якщо у вас курка несучка, що не бройлер, її слід ставити на варіння спочатку в холодну воду, щоб вона не мала в результаті твердої м'якоті.
Злегка запікаємо одну цибулину, моркву і селеру будь-яким зручним способом і поміщаємо в бульйон. Млоїмо до кипіння, в кінці для прянощі додаємо лавровий лист і перець.
Робимо вермішель або домашню локшину. Борошно кладемо гіркою в неї яйце, сіль і невеликий шматочок вершкового масла. Вийшло пружне тісто - значить ви досягли ідеальної консистенції. Розкачуємо тісто дуже тонко і поміщаємо на деко. Духовку розігріваємо до 200 градусів на 1,5-2 хвилини. Нарізаємо лист тіста спочатку уздовж шириною 1,5 см, потім складаємо в один стовпчик і тонко нарізаємо впоперек, утворюючи вермішель. Така вермішель буде варитися 2-3 хвилини.
Робимо зажарку на вершковому маслі з стебла селери, цибулі та моркви. Моркву і селеру нарізаємо соломкою, цибулю якомога дрібніше. Залишити пасерувати.
Відварюємо перепелині яйця 4 хвилини.
Виймаємо овочі і м'ясо з каструлі, залишивши тільки чистий бульйон. У бульйон відправляємо зажарку, вермішель. Прикрашаємо зеленню. Яйця перепелині додаємо в тарілку, а також м'якоть курячого м'яса.
Суп з куркою і вермішеллю по-грузинськи
Грузинська кухня популярна і затребувана, і навіть в деяких містах відкриття грузинської кухні - це не новинка, а належне для тих відвідувачів, які назавжди були підкорені грамотним з'єднанням пряностей і сукупністю стандартних інгредієнтів в нетрадиційній формі приготування.
Складові:
- Курка - 1 шт. (1,4-1,5 кг);
- Цибулина - 2 шт .;
- Вермішель - 100 гр .;
- Вершкове масло - 40 гр .;
- Жовтки - 5 шт .;
- Яблучний оцет - 5 ст.л .;
- Борошно - 40 гр .;
- спеції;
- Кінза.
приготування:
Відварюємо курку до готовності, після чого відокремлюємо м'ясо від кістки. Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі і додаємо борошно, тримаємо на вогні до готовності, потім вводимо в проціджений заздалегідь бульйон. Варимо вермішель 3 хвилини.
В окремій мисці збиваємо жовтки, повільно з'єднуючи їх з оцтом і ст. ложкою бульйону. Змішуємо всі в каструлі з бульйоном дуже обережно і часто помішувати. Насичуємо суп м'ясом. Посипаємо кінзою.
Суп з куркою і вермішеллю - дитячий варіант приготування
Їжа для дітей особливо важлива для здоров'я організму. Дане блюдо любимо усіма дітьми. Зробимо його з максимальною користю для забезпечення раціонального харчування.
{ad1}Складові:
- Морква - 1 шт .;
- Суповий курячий набір - 1 шт .;
- Філе курки - одне;
- Цибуля - 1 шт .;
- Селера - трохи для бульйону;
- Вермішель або макарони - 2 жмені;
- Соєвий соус - 1 ст.л .;
- Сіль за смаком, перець трохи;
- Асорті заморожених овочів - 2 ст.л .;
- Кінза.
приготування:
Відварюємо бульйон на кістки з додаванням моркви, селери і цибулі. Щоб зробити його абсолютно прозорим, без зайвих жирових властивостей, при закипанні змінюємо воду на нову і чекаємо наступного закипання.
Окремо на сковороді обсмажуємо куряче філе, порізане кубиками, до напівготовності. Додаємо в сковороду до філе соєвий соус. Млоїмо пару хвилин.
Змішуємо бульйон і філе. Додаємо овочі. Млоїмо 4-5 хвилин. Додаємо кінзу. Блюдо готове. За смаком для дорослих можна додати сік лайма, перець чилі і імбир.
Суп з курячими фрикадельками і вермішеллю - натяк на добавку ще однієї порції
Даний суп утворює особливу тематику традиційних приготувань, оскільки більшу частину супів, приготованих в звичайній родині, складають саме вони. Хто тільки хоче вивчити ази відомого всім страви, почнемо.
Складові:
- Курячий фарш - 300 гр .;
- Панірувальні сухарі - 1 ст.л .;
- Морква - 1 шт .;
- Вермішель - 80 гр .;
- Цибулина - 1 шт .;
- Вода - 2 літри;
- зелень;
- спеції;
- Оливкова олія - 20 гр.
приготування:
Щоб фарш добре тримав форму при формуванні фрикадельок додайте панірувальні сухарі 1 ст. ложку. Не забудьте сіль. На оливковій олії обсмажте цибулю і моркву, подрібнені кубиками.
У каструлю з киплячою водою кидаємо невеликі кульки, т. Е. Фрикадельки. Варимо хвилин 15. Після додаємо обсмажені моркву і цибулю. Вермішель кидаємо останній. Варимо до готовності. Прикрашаємо зеленню петрушки.
Суп з куркою і вермішеллю з куркумою і базиліком
Складові:
- М'ясо курки - 400 гр;
- Вода 2 л;
- Морква - 1 шт .;
- Цибуля - 1 шт .;
- Вермішель - 1 ст. ;
- Куркума - 1 ч.л .;
- Базилік і кріп за смаком.
приготування:
Варимо бульйон, знімаючи пінку час від часу. Додаємо нарізані соломкою моркву і цибулю. Варимо до напівготовності. Всипаємо приправи. Потім вермішель.
Обов'язково помішуйте вермішель при додаванні її в каструлю, щоб вона не склеїлася.
Баклажанний вермішелевий суп з куркою
Зовсім не банальне блюдо внесе у ваше життя різноманітність. Баклажан родом з Франції, тому з таким супом ви можете представляти себе в центрі міста Парижа сидячи біля вікна висотки дорогого ресторану.
Складові:
- Курячий фарш з однієї курки;
- Вермішель або макарони - 1 ст .;
- Баклажан - 1 шт .;
- Помідор - 1 шт .;
- Сир твердий - 50 гр .;
- Стебло селери - 1 шт .;
- Моркву і цибулю - по 1 шт .;
- Часник - 2 зуб .;
- Оливкова олія - 2 ст.л .;
- Цукор - 1 ч.л .;
- зелень;
- Спеції.
приготування:
У сковороді обсмажуємо цибулю, часник. Після декількох хвилин смаження опускаємо фарш.
Баклажани очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, так само і помідори. Обсмажуємо їх окремо. Трохи пізніше змішуємо склад з морквою і селерою. Тушкуємо хвилин 10. Потім змішуємо з фаршем, всипаємо вермішель або макарошки, заливаємо водою і тушкуємо не менше години. Приправляємо за 10 хвилин до готовності.
Суп з куркою і вермішеллю - особлива манера приготування
Концепція такого приготування - переконання в тому, що з абсолютно однаковими інгредієнтами, але в різний спосіб приготування, суп може створити неймовірний смак, не схожий на традиційний.
Складові:
- Курячі крильця - 500 гр .;
- Морква - 1 шт .;
- Цибуля - 1 шт .;
- Вермішель - 100 гр .;
- Картопля - 4 шт .;
- Петрушка.
приготування:
Відварюємо крильця. Додаємо картоплю. Варимо до готовності. Окремо робимо зажарку. Першим на сковороду викладаємо цибулю, трохи пізніше додаємо моркву. Коли вміст придбає вид напівготовності, насипаємо в сковороду вермішель і обсмажуємо. Висипаємо в каструлю, прикрашаємо зеленню. Суп готовий.
Вермішелевий суп з копченою куркою і зеленим горошком
Ніжний і привабливий смак абсолютно точно знайде собі фаворитів. Дуже дивно, що до сих пір суп із зеленим горошком мало практикується на кухнях звичайних сімей, зате такий суп не встигає поповнювати меню ресторанного бізнесу.
Складові:
- Копчена курка - 200 гр .;
- Зелений горошок - 500 гр .;
- Вермішель - 0,5 ст .;
- Цибулю і моркву - по одній;
- Стебло селери - 1 шт .;
- Оливкова олія - 1 ст.л .;
- Овочевий бульйон - 4 ст .;
- Вода - 0,7 л .;
- Майоран, чебрець - по щіпці;
- Спеції.
приготування:
Беремо заморожений горошок і кидаємо його в киплячу воду, в якій він повинен варитися 3 хвилини. Виймаємо.
Обсмажити цибулю на маслі, після 3-х хвилин додати моркву, селеру. У каструлю з бульйоном наливаємо воду, насипаємо зажарку і горошок. Ставимо на піч. Змішуємо копченості, спеції і приправи, після чого млоїмо близько години.
Суп з куркою і вермішеллю, заправлений плавленим сиром
Дуже корисний і смачний суп виходить з додаванням плавленого сирка. Приготування досить просте, а з таким, образно кажучи, улесливим продуктом ще й приємне.
Складові:
- М'ясо курки, суповий набір - 500 гр .;
- Вода - 3 літри;
- Цибуля - 1 шт .;
- Морква - 2 шт .;
- Плавлений сир - 4 упаковки;
- Картопля 6 шт. великих;
- Рослинна олія - 1 ст.л .;
- Вермішель павутинка - 150 гр .;
- Лавровий лист;
- сухарики;
- Сіль перець.
приготування:
Відварюємо бульйон, знімаємо пінку.
Рекомендації кухарів вдаються до одноголосної думки, що бульйон слід солити спочатку варіння, щоб овочі якнайкраще передали свої смакові якості.
Робимо зажарку. Цибулю і моркву попередньо порізавши викладаємо на сковороду. Зовсім трохи обсмажуємо на невеликому вогні, часто помішуючи. Нарізаємо картоплю і сирки. Додаємо картоплю в каструлю, попередньо витягнувши з нього кістку курки.
Коли картопля закипів, висипаємо в каструлю сирок. Очікуємо поки картопля звариться, а сир розплавиться. Додаємо зажарку, спеції і вермішель. Варимо до готовності вермішелі. У порційну миску окремо кожному дегустатору насипаємо сухарики і шматочки м'яса.
Суп з куркою і вермішеллю по-польськи
Даний суп слід планувати, оскільки особлива увага поляки приділяють приготування м'яса, яке повинно маринуватися в прянощах. Всі інгредієнти доступні і знайдуться у кожної господині. Почнемо.
Складові:
- Крильця - 500 гр;
- Борошно - 1 ст.л .;
- Морква - 2 невеликі;
- Лук - 2 шт .;
- Картопля - 3 шт .;
- Вермішель - 1/3 склянки;
- Вода - 2 літри;
- Оливкова олія - 1ст.л .;
- Приправи: суміш перців, хмелі-сунелі, сіль;
- Кріп.
приготування:
Крильця повинні бути чистими і бажано без наявності зайвої вологи, тому заздалегідь обробіть під водою і промочите серветкою. Для гострого маринаду змішайте в одну миску перець (якщо він має круглу форму, подрібніть його в блендері), цибулину дрібно порізану і сіль. Перемішуйте все ретельно до появи соку цибулі. Залиште крильця маринуватися в холодильнику на ніч.
Обсмажте м'ясо на оливковій олії, додайте цибулю і моркву і млоїте в сковороді до золотистого кольору. Потім змішайте в задані пропорції муку. Окремо зваріть картоплю і вермішель, порізаний стандартним способом. Коли вони будуть готові, додайте хмелі-сунелі. Все змішайте, прикрасьте кропом.
Курячий суп з вермішеллю і болгарським перцем
Спробуйте змінити свої традиційні звички і додайте до супу болгарський перець, що відображає легку солодкість і красивий вид.
Складові:
- Філе курки - 300-350 гр .;
- Болгарський перець - 400гр .;
- Картопля - 3 шт .;
- Морква - 2 шт .;
- Цибуля - 1 шт .;
- Вермішель - 150 гр .;
- Рослинна олія - 1 ст.л .;
- Помідори - 5 шт .;
- Спеції.
приготування:
Нарізаємо філе невеликими шматочками. Ставимо бульйон. Всі овочі дрібно нарізаємо. Робимо обсмажування овочів, починаючи з лука. Потім болгарський перець, нарізаний соломкою. Накриваємо кришкою на 10 хв. Потім додаємо овочі, що залишилися (без картоплі), з огляду на часник і приправи. Картопля додаємо до бульйону і варимо 10 хвилин. Через 10 хвилин з'єднуємо бульйон і зажарку і тушкуємо ще 5 хвилин. В останню чергу в суп відправляється вермішель. Ми залишаємо варити на дві хвилини. Наполягаємо і їмо.
Корисний вермішелевий суп з куркою і шпинатом
Шпинат підходить абсолютно до будь-яких сполученням в супах з куркою і вермішеллю. Він і створює незвичайний смак і залишає приємний післясмак.
Складові:
- Курячий набір для бульйону - 500 гр .;
- Капуста - 400 гр .;
- Вермішель - 50 гр .;
- Картопля - 400 гр .;
- Шпинат - 100 гр .;
- Помідори - 200 гр .;
- Цибулина - 1 шт .;
- Морква - 2 шт .;
- зелень;
- спеції;
- Рослинна олія.
приготування:
Технологія супу не відрізняється особливістю. Все робимо класичним методом. Готуємо бульйон на курячому наборі. Потім проціджуємо його. Обсмажуємо коріння, дрібно нарізавши їх кубиками, то ж робимо і з капустою. Потім висипаємо в бульйон, також плюсуем картопля. Варимо 10 хвилин. Крупно нарізаємо шпинат і всипаємо в бульйон. Варимо 7 хвилин і додаємо вермішель. Ще варимо 2-3 хвилини. Прикрашаємо зеленню петрушки.
Вермішелевий суп на курячому бульйоні з потрухами
Складові:
- Курячі спинки - 6 шт .;
- Вермішель - 100 гр .;
- Сердечка - 200 гр .;
- Куряче філе - 200 гр .;
- Рослинна олія - 2 ст.л .;
- Помідори - 2 шт .;
- Селера стебло один;
- Вершкове масло - 1 ст.л .;
- Лук - 2 шт .;
- Перець Чилі - четверта частина стручка;
- Морква - 1 шт .;
- Часник - 4 зуб .;
- Гвоздика - 2-3 шт.
- Лавровий лист;
- Зелень - кінза, петрушка, кріп;
- Спеції.
приготування:
Варимо бульйон. В окріп додаємо курячі спинки, лавровий лист, одну цибулину і гвоздику. Коли овочі віддадуть аромат, витягуємо великі частини овочів і спинки.
Окремо смажимо цибулю, моркву, трохи вершкового масла. Потім додаємо селера. Готову піджарку змішуємо з бульйоном. Кладемо куряче філе і варимо 5 хв.
Паралельно робимо заправку або аджику. За допомогою блендера збиваємо помідор, перець чилі і часник. Після того, як звариться філе з'єднуємо суміш з блендера з бульйоном. Додаємо вермішель і тушковані сердечка. Після двох хвилин прикрашаємо зеленню.