Гороховий суп з яловичиною
Гороховий суп з яловичиною поєднує в собі прекрасні смакові якості горохового супу і ароматного яловичого бульйону.
Такі супи також дуже корисні. Яловичий бульйон досить низькокалорійний. Тим, хто прагне схуднути, рекомендують замінювати їм курячі бульйони. У яловичому бульйоні велику кількість калію, фосфору, селену, натрію, магнію. Багата яловичина і легко засвоюваними білками, необхідними для побудови клітин. Величезну користь для організму має і горох, багатий білками, вітамінами, мікроелементами в легкодоступній для організмі формі.
Відмінні смакові якості яловичини і гороху визнані повсюдно. Рецептів таких супів дуже багато. Наведемо найпопулярніші.
Як приготувати гороховий суп з яловичиною - 15 різновидів
- Простий гороховий суп з яловичиною
- Гороховий суп з фрикадельками з яловичини
- Суп гороховий з яловичиною
- Суп гороховий з томатами (перуанський рецепт)
- Гороховий суп з яловичих реберець
- Суп гороховий на яловичині від Марти Стюарт
- Луїзіанський гороховий суп
- бозбаш
- Англійська гороховий суп
- Багамський гороховий суп з яловичиною
- Суп з курячого гороху з яловичиною - авторський рецепт від «Дель Норте»
- Гороховий суп з яловичої грудинкою
- Суп з зеленого горошку, порею і яловичини
- Гороховий суп з грибами на яловичому бульйоні
- Найпростіший гороховий суп з яловичиною
Простий гороховий суп з яловичиною
Відмітна особливість цього супу - натуральність смаку яловичого бульйону, доповнена присмаком звареного гороху.
Складові:
- Яловичина - 0,5 кілограма
- Морква - 1 штука
- Спеції - за смаком
- Горох -0,25 кілограма
- Картопля - 4 штуки
- Масло вершкове - 50 грам
- Лук - 2 штуки
- Сіль за смаком.
приготування:
З яловичини зварити бульйон. М'ясо вийняти і нарізати шматочками.
Нарізану цибулю, натерту моркву спасерувати на вершковому маслі.
У бульйон засипати попередньо розмочений горох, покласти нарізану соломкою картоплю, шматочки м'яса і варити до готовності гороху.
Додати пасеровані овочі, проварити п'ять хвилин.
Суп готовий.
Деякі відмовляються від горохових супів, побоюючись негативних наслідків для травлення. «Музичність» супу додає плівочка, що оточує зерна гороху. Щоб видалити її перед варінням горох ретельно промивають, перетираючи горошини, поки вода не стане прозорою. Також потрібно видаляти пінку, яка утворюється при варінні гороху.
Гороховий суп з фрикадельками з яловичини
Приготування цього смачного супу зажадає від господині п'ятнадцять хвилин, всі інші турботи по приготуванню візьме на себе мультиварка.
Складові:
- Яловичий фарш - 0,3 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Олія - 2 ложки
- Картопля - 4 штуки
- Горох колотий - 1 мультіварочний стакан
- Сіль, спеції - за смаком.
приготування:
Включити режим «Жарка» і пасерувати дрібно нарізану цибулю і натерту моркву - близько 8 хвилин.
Додати в чаші мультиварки промитий горох, нарізану кубиками картоплю.
Скачати з фаршу невеликі фрикадельки і покласти в чаші.
Залити вміст чаші крутим окропом.
Закрити кришку і готувати в режимі «Суп», виставивши тривалість програми на одну годину.
Суп гороховий з яловичиною
Родзинка супу - попередньо обсмажена яловичина. Такий кулінарний прийом надає супу смак натурального смаженого м'яса, а додавання копченостей - традиційність.
Складові:
- Яловичина супова - 0, 5 кілограма
- Масло олівковое- 2 ложки столові
- Масло вершкове - 20 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Горох - 1 стакан
- Шинка копчена - 0,125 кілограма
- Картопля - 7 штук
- Лист лавровий - 1 штука
- Сіль за смаком
- часник
- насіння коріандру
- Перець.
приготування:
У каструлю налити оливкову олію, розігріти, додати вершкове масло і обсмажити нарізану яловичину. Додати дрібно нарізану шинку, лавровий лист, нарізану цибулю і натерту моркву. Пасерувати до золотистого кольору.
Вийняти лавровий лист, викласти в каструлю нарізану картоплю, спеції, горох, залити водою і варити до готовності гороху.
При подачі можна додати в тарілки сметану.
Суп гороховий з томатами (перуанський рецепт)
Складові:
- Яловичина - 0,5 кілограма
- Картопля - 1 штука
- Куркума - ½ ложки чайної
- Горох колотий - 1 стакан
- Насіння гірчиці - ½ ложки чайної
- Перець горошком - 3 штуки
- Олія - 3 ложки столові
- Томати - 2 штуки
- Морква - 4 штуки
- Лук - 2 штуки
- Сіль, перець - за смаком
- Перець чилі сухий - за смаком
- Перець гострий стручковий - за смаком
- Лист лавровий - 2 штуки.
приготування:
З яловичини зварити бульйон, м'ясо дістати, нарізати тонкими смужками. Додати розмочений горох і поставити варитися на середньому вогні.
На розпечену сковорідку без масла насипати насіння гірчиці, роздроблений перець і обсмажувати, перемішуючи, поки насіння гірчиці не почнуть потріскувати. Залити олією, викласти дрібно нарізану цибулю і натерту моркву і пасерувати до прозорості цибулі, потім додати нарізані помідори без шкірки. Протушкувати п'ять хвилин і викласти в суп, коли розвариться горох.
Додати перець чилі, куркуму, нарізаний дрібними кубиками картоплю, нарізану тонкими кільцями гострий перець і варити до готовності картоплі.
При подачі прикрасити зеленню за смаком, м'ясо подати окремо.
Багато метри кулінарії рекомендують додавати в горохові супи гарбуз. Її солодкуватий смак прекрасно поєднується з основним смаком горохового супу, а по корисності вона один з лідерів серед овочів.
Гороховий суп з яловичих реберець
Блюдо має злегка гострий смак і чудовий аромат східних прянощів.
Складові:
- Реберця яловичі - 0,6 кілограма
- Лук - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Масло для обсмажування - 1 ложка їдальня
- Томати - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Горох - 2 склянки
- Куркума - 1 ложка чайна
- Коріандр мелений - 1 ложка чайна
- Картопля - 3 штуки
- Перець, сіль, зелень - за смаком
приготування:
У каструлю з товстим дном налити масло, розігріти і обсмажити реберця до золотистої скоринки. Додати дрібно нарізану цибулю, часник і пасерувати до прозорості лука.
Покласти в каструлю горох і протушкувати нарізану картоплю, розмочений горох, дрібно нарубані чилі і помідор, додати спеції, залити окропом і варити на дуже слабкому вогні 2 години.
Додати картоплю і варити до її готовності.
Суп гороховий на яловичині від Марти Стюарт
Блюдо відрізняється мінімальною кількістю інгредієнтів, але тим не менш виходить настільки смачним, що його з задоволення їдять діти.
{ad1}Складові:
- Горох - 1 стакан
- Бульйон яловичий - 4-6 склянок
- Яйце - 2 штуки
- Петрушка - пару гілочок
- Перець болгарський червоний - 1 штука
- Лимонна цедра - 1 ложка їдальня
- Сіль, перець - за смаком.
приготування:
Спочатку готують горох. Якщо використовують цільний - для відварювання беруть шість склянок яловичого бульйону, якщо відварюють колотий - чотири склянки.
Для приготування бульйону м'ясо потрібно заливати холодною водою і додавати в воду трохи солі - це забезпечить більш повну екстракцію білків з м'яса, що важливо для смакових якостей бульйону.
Цілісний горох варять годину-півтора, половинки - годину.
По готовності гороху - посолити і тонкою цівкою ввести, помішуючи по колу, два збитих яйця, покласти лимонну цедру, нарізану соломкою перець, нарізану петрушку, дати настоятися п'ять хвилин і подавати.
Луїзіанський гороховий суп
Дуже смачний і ситний суп, який не потребує багато часу для приготування.
Складові:
- Яловичина - 0,5 кілограма
- Консервована квасоля - 0,2 кілограма
- Консервована кукурудза (зерна) - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - пару штук
- Горох колотий - 1 стакан
- Сік лимонний - ½ лимона
- Селера - 1 стебло
- Масло вершкове - 50 грам
- Сіль, спеції, лавровий лист - за смаком.
приготування:
Зварити яловичий бульйон з улюбленими спеціями, м'ясо вийняти і нарізати дрібними кубиками.
У бульйон покласти попередньо розмочений горох і варити сорок хвилин.
Додати до гороху дрібно нарізані картоплю, селеру, цибулю, викласти в каструлю консервовані квасоля і кукурудзу і варити п'ятнадцять хвилин.
Відставити з вогню, підкислити лимонним соком, тепло укутати і дати настоятися хвилин десять-п'ятнадцять.
За цей час підсмажити на вершковому маслі нарізане кубиками відварене м'ясо до зарум'янювання.
При подачі викласти м'ясо в тарілку і прикрасити зеленню за смаком.
бозбаш
Ця страва азербайджанської кухні, в оригіналі готується з турецьким горохом, але його можна замінити звичайним без втрати основного смаку.
Складові:
- Яловичина - 0,4 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Горох - 100 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Томати у власному соку - 280 грам
- Картопля середній - 8 штук
- Куркума - 1 ложка чайна
- Вода - 2 літри
- Перець чорний мелений, сіль - за смаком.
приготування:
У каструлі пасерувати Нарзан кубиками цибулю до золотистого кольору, додати томати, протушкувати і викласти в каструлю нарізану на порційні шматки яловичину. Гасити, поки м'ясо не змінити свій колір.
Засипати в каструлю горох, залити водою, додати куркуму і варити до готовності гороху та м'яса, потім засипати нарізану кружальцями картоплю і варити до її готовності.
Можна подавати.
Англійська гороховий суп
Смак цього супу цікавий поєднанням смаку бекону і натурального яловичого бульйону.
Складові:
- Бекон копчений - 0,3 кілограма
- Горох зелений колотий - 0,35 кілограма
- Яловичина - 0,4 кілограма
- Масло вершкове - 20 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Квасоля біла консервована - 100 грам
- Черешкова селера - 2 штуки
- Сіль за смаком.
приготування:
З яловичини, бекону, овочів зварити бульйон, процідити, відварені овочі більше не використовуються.
М'ясо і бекон порізати, м'ясо повернути в каструлю, бекон відкласти.
Горох промити, поки вода не стане прозорою і викласти в киплячий бульйон. Варити на середньому вогні сорок хвилин.
У сотейнику розтопити масло і обсмажити бекон з дрібно нарізаною цибулею.
Коли горох почне розварюються, ополоником відлити в блендер стакан супу, додати бекон і цибулю і пюрировать. Повернути в каструлю, викласти консервовану квасолю і поварити п'ять хвилин.
Суп готовий. При подачі прикрасити зеленню і посипати сухарями.
Багамський гороховий суп з яловичиною
Суп цікавий поєднанням смаку копченостей, яловичини і пікантного сиру альметте.
Складові:
- Яловичина на кістці - 0,4 кілограма
- Сир альметте (можна замінити будь-яким гострим сиром) - 250 грам
- Кінчені яловичі реберця - 0,25 кілограма
- Дуже дрібну картоплю - 0,25 кілограма
- Квасоля червона - 100 грам
- Горох - 0,3 кілограма
- Перець чилі сухий - за смаком
- Лимон - 1 штука
- Чебрець - 1 гілочка
- Лист лавровий 2 штуки
- Селера - 2 стебла
- Сіль, перець - за смаком
- Вода - 2 літри
- Перець червоний пекучий - за смаком.
приготування:
Яловичину обсмажити на вершковому маслі в каструлі, додати копчені реберця, залити холодною водою і довести до кипіння, засипати попередньо розмочений горох і варити одну годину. Потім додати розмочену квасоля і варити до її готовності.
Викласти, що не нарізаючи в каструлю картоплю, додати нарізану селеру, чилі, перець, чебрець, лавровий лист і варити до готовності картоплі.
Ввести, постійно розмішуючи сир до його повного розпускання в супі. Влити сік лимона і подавати.
Суп з курячого гороху з яловичиною - авторський рецепт від «Дель Норте»
Смачний ароматний суп з яскраво вираженим ароматом чебрецю.
Складові:
- Яловичі реберця або очеревина - 0,8 кілограма
- Турецький горох нут - півтори склянки
- Томати - 0,45 кілограма
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля - 1 штука
- Чебрець - 2 гілочки
- Олія - 1 ложка їдальня
- Перець, сіль - за смаком.
приготування:
Цибулю нарізати крупно, часник нарубати.
У скороварці обсмажити м'ясо до скориночки. Викласти в скороварку крупно нарізані помідору, нарізану цибулю, часник, попередньо замочений і помитий нут, чебрець і залити водою. Закрити кришкою і готувати сорок п'ять хвилин.
Гороховий суп з яловичої грудинкою
Нетрадиційний рецепт горохового супу, в якому смакові акценти припадають на яловичину.
Складові:
- Яловича грудинка - 0,5 кілограма
- Горох - 200 грам
- Часник - 3 зубчики
- Морква - 100 грам
- Вода - 3 ½ літра
- Лавровий лист - 1 штука
- Картопля - 0,4 кілограма
- Рослинна олія - 1 ложка солов'я
- Сіль, спеції - за смаком.
приготування:
Грудинку залити холодною водою, довести до кипіння, злити бульйон, м'ясо добре промити, залити питною водою і поставити варитися на годину.
Горох залити окропом, додати трохи соди і залишити набухати.
Коли м'ясо зваритися, горох добре промити і висипати в каструлю і варити сорок хвилин. Потім додати пасеровану до золотистого кольору цибулю, натерту моркву, нарізану картоплю. Варити до готовності овочів.
М'ясо нарізати і викласти в суп, додавши часник.
Суп з зеленого горошку, порею і яловичини
Цей легкий літній суп цікавий не тільки натуральністю смаку овочів в поєднанні зі смаком яловичого бульйону, а й дуже корисний, багатий вітамінами. Також його рекомендують при сечокам'яній хворобі.
Складові:
- Яловичина - 0,4 кілограма
- Морква - 1 штука
- Петрушка з коренем - 2 штуки
- Горошок зелений - 200 грам
- Картопля - 1 штука
- Сіль за смаком.
приготування:
Яловичину помити, нарізати порційними шматками і поставити варитися на повільний вогонь, знімаючи піну.
Коли м'ясо буде готове додати дрібно нарізану картоплю, нарізану кружальцями моркву, петрушку і нарізану цибулю порей, молодий зелений горошок. Варити на слабкому вогні до готовності овочів.
Гороховий суп з грибами на яловичому бульйоні
В цьому супі яловичина використовується як інгредієнт для приготування бульйону. Потім м'ясо можна використовувати для приготування других страв.
Складові:
- Яловичина - 0,5 кілограма
- Гриби сухі - 30 грам
- Вода - 2 літри
- Морква - 3 штуки
- Лук - 3 штуки
- Горох сухої - 1 ½ склянки
- Борошно - 1 столова ложка
- Рослинна олія - 1 столова ложка
- зелень
- Сіль, спеції - за смаком.
приготування:
З яловичини зварити бульйон з додаванням однієї цибулини і однієї моркви. Овочі вийняти, більше їх не використовують. Бульйон процідити.
Гриби, а також горох залити окропом і залишити намокати на півгодини.
Бульйон довести до закипання, додати розмокший горох і варити півгодини. Потім викласти в каструлю нарізані гриби і варити двадцять хвилин.
Нарізану цибулю пасерувати до золотистого кольору, додати натерту моркву, обсмажити і перекласти зі сковорідки в суп.
У воду, в якій вимочували гриби, додати поступово борошно, розмішати, не даючи утворюватися грудки. Влити тонкою цівкою в суп, постійно перемішуючи. Варити п'ять хвилин.
Подавати, прикрасивши рубаною зеленню.
Найпростіший гороховий суп з яловичиною
Час приготування цього незвичайного супу, в якому свіжий горошок не проходить термічної обробки, а значить зберігає всі корисні властивості - час варіння бульйону плюс п'ять хвилин.
Складові:
- Яловичина, м'якоть - 0,3 кілограма
- Вода - 1,5 літра
- Бекон - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Фенхель - 50 грам
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Горошок свіжий зелений - 300 грам
- Листя м'яти - 15 грам
- Сіль за смаком
- Вершки 33% - за смаком.
приготування:
З яловичини, фенхеля, петрушки, цибулі, моркви зварити бульйон, процідити. Овочі більше не використовуються.
Тонкі скибочки бекону підсмажити до сухості.
У бульйон викласти молодий свіжий зелений горошок, зелена цибуля, м'яту і блендіровать.
При подачі прикрасити скибочками бекону. До супу подати вершки.