Суп харчо з курки


Традиційний національний грузинський суп харчо готують з яловичини, приємного сливового соусу, рису та інших важливих компонентів. У перекладі з грузинського «харчо» означає «яловичий суп».

Але в різних варіантах основний м'ясної компонент страви може замінюватися легкої свининою, ніжною бараниною, куркою. У цьому збірнику рецептів ви знайдете безліч варіантів приготування національного грузинського супу харчо на основі дієтичної курки.

Як приготувати суп харчо з курки - 15 різновидів

  1. Справжнє харчо з куркою та горіхами по-грузинськи - відчуйте східний колорит
  2. Суп харчо з куркою, рисом і картоплею
  3. Харчо з рисом і натуральним сливовим соусом - справжнє блюдо Грузії
  4. Суп харчо з куркою і рисом
  5. Суп харчо з куркою і картоплею
  6. Оригінальний суп харчо з куркою в східному стилі
  7. Грузинський суп харчо в мультиварці - багатий смак
  8. Домашній рецепт супу харчо
  9. Рецепт приготування супу харчо з куркою без рису
  10. Домашній суп харчо на курячому бульйоні
  11. Курячий суп харчо з перловою крупою і картоплею
  12. Курячий суп харчо - пряний смак
  13. Суп харчо з курки з додаванням чорносливу
  14. Вітамінний суп харчо на курячому бульйоні
  15. Дієтичний варіант супу харчо з курячою грудкою

Справжнє харчо з куркою та горіхами по-грузинськи - відчуйте східний колорит

Харчо з курки має безліч переваг, крім відмінних смакових якостей, наприклад, куряче м'ясо - легко засвоюється продукт. Приготувати курки можна швидше, ніж інші види м'ясних продуктів.

Справжнє харчо з куркою та горіхами по-грузинськи - відчуйте східний колорит

Основний сocтaв:

  • Куpіцa (пpeдпoчтітeльнo дoмaшняя) - 1 кг;
  • Тoмaти або cліви кіcлoгo copтa - 0,5 кг;
  • Оpexі гpeцкіe -1,5 cтaкaнa;
  • Лук - 4 кpупниx голівки;
  • Чecнoк - З кpупниx зубчікa;
  • Кінза -4 гілочки;
  • Мукa пшeнічнaя або кукуpузнaя - 1 лoжкa cтoлoвaя;
  • Лaвpoвий ліcтoк, кopіцa, coль, пepeц.

Поетапна приготування:

Курку ретельно промити, розділити на середні шматочки, варити 45 хвилин, потім дістати м'ясо і виділити трохи жиру. Тонкими кільцями нашаткувати цибулю. Додати до нього на сковороду курку, жир і невелику кількість бульйону.

Томити на повільному вогні, періодично помішуючи. Ловлення займає 15 хвилин. В середині гасіння підсипається борошно, заздалегідь підсушена на сковороді без додавання масла. Томати або сливи варимо в невеликій кількості води, знімаємо шкірку, протираємо через сито або подрібнюємо в блендері.

Волоські горіхи добре потовкти в ступі, додавши до них трохи курячого бульйону. Досипаємо до горіхів ароматні спеції і роздавлений часник. У підігрітий бульйон додаємо томління курку з цибулею, даємо закипіти 15 хвилин. Потім додаємо горіхову суміш, томатне пюре. Кидаємо лист лавра і солимо. Перед вимиканням висипаємо подрібнені гілочки кінзи. Даємо супу настоятися, щоб прекрасний аромат спецій максимально розкрився.

Суп харчо з куркою, рисом і картоплею

Цей приголомшливий суп сподобається всім без винятку

Суп харчо з куркою, рисом і картоплею

Список потрібних компонентів:

  • Курка - 1 кг;
  • Вода - 3 літри;
  • Рис довгозернистий - 100 г;
  • Кінза і петрушка - по 1 пучку;
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт .;
  • Часник - 3-4 зубчики (за смаком);
  • Морква - 1 шт .;
  • Корінь петрушки - 1 шт .;
  • Томатна паста - 1-2 ст.л .;
  • Помідори - 4-5 шт .;
  • Волоські горіхи - 10-12 шт .;
  • Ткемалі - 2 ст.л .;
  • Картопля - 2-3 шт.
  • спеції:
  • Лавровий лист - 3 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Мелений чорний і червоний перець - за смаком;
  • Запашний перець - 4-6 горошин;
  • Коріандр мелений - 1-2 ч.л. (за смаком);
  • Хмелі-сунелі - 2-3 ч.л .;
  • Чабер - за смаком;
  • Паприка - 1 ст.л.

Поетапне приготування:

Ріжемо курку на великі порційні шматочки. Заливаємо водою, варимо до першого закипання, зливаємо перший бульйон. Заливаємо чисту воду і продовжуємо варити курку. Ріпчасту цибулю надрезаем хрест-навхрест, морква ріжемо великими шматочками.

У зелені відокремлюємо нижню від верхньої частини, стебла йдуть на варіння бульйону, а верх - для прикраси. Коли піна перестане утворюватися, додаємо в бульйон цибулю, шматочки моркви і стебла зелені. Також додаємо лавровий лист і запашний горошок. Варимо суп ще 60 хвилин. Після готовності витягаємо трави, овочі і курку. Зціджуємо бульйон і доводимо до кипіння. Додаємо крупно нарізану картоплю. Після закипання бульйону з картоплею, додаємо туди промитий рис. Після кипіння варимо суп ще 20 хвилин. Пассируем на середньому вогні з маслом цибулю.

Відокремлюємо куряче м'ясо від кістки, нарізаємо середніми кубиками. Дрібно ріжемо помідори. Як цибуля буде готовий, додаємо туди ж м'ясо, обсмажуємо суміш ще 2 хвилини. Додаємо спеції.

Додамо до суміші підготовлені томати, пасту. Вливаємо трохи бульйону, перемішуємо. Тушкуємо все ще 10 хвилин. Додаємо до рису піджарку, все ретельно перемішуємо. Додаємо горіхи, мелену паприку, сіль. В кінці в блюдо кладемо подрібнений часник. Побачити рецепт повністю можна тут:

Харчо з рисом і натуральним сливовим соусом - справжнє блюдо Грузії

Цей варіант приготування супу дуже схожий з оригінальним, якщо брати жирну домашню курку.

Харчо з рисом і натуральним сливовим соусом - справжнє блюдо Грузії

Список потрібних компонентів:

  • Куряче м'ясо - 500 г;
  • Часник - 3 зубці;
  • Сливовий соус - 3 ст. л .;
  • Цибулина - 1 головка;
  • Рис - 3 ст. л .;
  • Горіхи волоські - 50 г;
  • Хмелі-сунелі - 1 ст. л .;
  • Кінза - 0,5 пучка;
  • Гострий перець - 1 стручок;
  • Лавровий лист - 2 шт .;
  • Масло соняшнику без запаху;
  • Сіль, перець чорний мелений.

Поетапне приготування:

З промитої курки знімаємо шкірку і поміщаємо її в каструлю з водою. Варимо її 45 хвилин, не забуваючи при цьому знімати піну. Готове м'ясо виймаємо, відокремлюємо від кістки і кладемо знову в бульйон. Промиту рисову крупу кладемо до готового м'яса. Варимо все це 15 хвилин, до розм'якшення рису. Дрібно шаткуємо цибулю і видавлюємо часник через прес. Смажимо на сковороді з маслом цибулю до золотистого кольору, присмачуємо все це часником з сіллю і перцем. Просмажити все це пару хвилин, вливаємо сливовий соус.

Якщо сезон злив вже пройшов, то цей соус можна замінити на томатний.

Додаємо до цибулі гострого червоного перцю, додаємо пару ложок курячого бульйону. Дрібно товчемо горіхи, подрібнюємо перець і кінзу. У бульйон, де варяться рис і м'ясо, додаємо подрібнені горіхи, цибулю зі сливовим соусом, приправи. Присипаємо все кінзою. Наполягаємо суп 15 хвилин, подаємо в гарячому вигляді.

Суп харчо з куркою і рисом

Це класичний варіант приготування страви відрізняється доступністю інгредієнтів і швидкістю готування.

Суп харчо з куркою і рисом

Список потрібних компонентів:

  • Курка бройлерна - 1 шт .;
  • Рис - 0,5 ст .;
  • Часник - 1 головка;
  • Масло вершкове - 50 г;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт .;
  • Морква - 1 шт .;
  • Томатна паста - 1 ст. л .;
  • Зелень - 60 г;
  • Сіль.

Поетапне приготування:

Промиваємо курку і ріжемо на невеликі порційні шматочки. Варимо її до готовності на середньому вогні 40 хвилин. Промиваємо рис. Додаємо в бульйон промиту крупу, через 15 хвилин після закипання солимо. Дрібно ріжемо цибулю і моркву. Дрібно рубаємо часник.

Греєм вершкове масло на сковороді. Смажимо овочі 3 хвилини, ретельно помішуючи. В кінці смаження додаємо томатну пасту. Додамо туди ж рубаний часник, тушкуємо ще 7 хвилин. Перекладаємо овочі в суп. Промиваємо і рубаємо зелень. Побачити поетапне приготування можна тут:

{ad1}

Суп харчо з куркою і картоплею

Додавання картоплі в грузинський суп харчо робить його ситніше, гущі.

Суп харчо з куркою і картоплею

Список потрібних компонентів:

  • Курячі стегенця - 500 г;
  • Рис-1 стакан;
  • Картопля - 5 шт .;
  • Помідори або готова паста - 20 г (2 ст. Л.);
  • Часник - 3 зубці;
  • цибулина;
  • морква;
  • Хмелі-сунелі;
  • Зелень кінзи і кропу;
  • Сіль.

Поетапна приготування:

Видаляємо зайвий жир і шкіру з стегенець. Варимо, зливаємо бульйон після першого закипання м'яса. Варимо на середньому вогні. Очищаємо картоплю і моркву. Ріжемо середніми кубиками картоплю.

Закидаємо його за 15 хвилин до готовності м'яса. Шаткуємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Смажимо цибулю до прозорості на сковороді з додаванням олії і моркви, додаємо туди 2 ст. л. томатної пасти, запашні приправи. Тушкуємо пару хвилин.

Готові стегенця охолоджуємо, знімаємо м'ясо з кістки, ріжемо середніми шматочками, кладемо знову в каструлю. У лушпиння піджарку додаємо трохи курячого бульйону. Тиснемо часник під пресом, з'єднуємо його з дрібно посіченою зеленню. Додаємо зелень в піджарку, Томім ще 2 хвилини. Додаємо піджарку в суп і наполягаємо його 30 хвилин.

Оригінальний суп харчо з куркою в східному стилі

Ця страва вражає своїм незвичайним насиченим і гострим смаком.

Оригінальний суп харчо з куркою в східному стилі

Список потрібних компонентів:

  • Курка на кістки - 300 г;
  • Картопля - 4 шт .;
  • Рисова крупа - 1,5 ст .;
  • Лук - 3-4 головки;
  • Томат-паста - 3 ст. л .;
  • Кетчуп «Чилі» - 3 ст. л .;
  • Грузинський соус «Ткемалі» - 6 ст. л .;
  • Цукор - 5 ст. л .;
  • Сіль, спеції.

Порядок готування:

Курку варимо до готовності. Виймаємо м'ясо з бульйону, рідина ставимо на середній вогонь, додаємо туди картоплю, нарізану крупною соломкою. Рис відварити окремо до готовності. Додаємо до картоплі солі. Картоплю ріжемо брусочками, цибулини шаткуємо тонкими півкільцями.

Готуємо піджарку. Ллємо олію на сковороду. Додаємо в розігріте масло курку, пожарим трохи, додаємо моркву. Заливаємо бульйоном, тушкуємо 3 хвилини. Випаровуємо всю рідину повністю, додаємо ще рослинного масла. Пассируем цибулю до золотистого з овочами і куркою, додаємо гострий кепчуп чилі після готовності лука, досипати 1 ст. л. цукру.

Додаємо соус «Ткемалі». Додаємо до підсмаженні рис. Перемішуємо рис з піджаркою. Підливаємо склянку бульйону в сковороду, трохи покипіти має. Пересипаємо піджарку в бульйон з картоплею.

До речі, ткемалі - це сорт кислої сливи, що дала назву соусу.

Побачити рецепт повністю ви можете тут:

Грузинський суп харчо в мультиварці - багатий смак

Приготувати грузинський суп можна і за допомогою кухонного помічника - мультиварки, від цього він не втратить своїх смакових якостей, навпаки, знайде багаті фарби.

Грузинський суп харчо в мультиварці - багатий смак

Для цього нам знадобляться:

  • Куряче філе - 500 г;
  • Картопля - 5 бульб;
  • Морква - 1 шт .;
  • Рис - 1 склянка;
  • Солодкий перець - 1 шт .;
  • Масло соняшнику для смаження.

Поетапна приготування:

Промите куряче філе нарізаємо шматочками. Болгарський перець і картоплю ріжемо кубиками. Морква трьом на тертці. Рис ретельно промиваємо. У чашу мультиварки наливаємо масло і прожарюємо на ньому м'ясо. Додаємо овочі і спеції, тушкуємо суміш ще 15 хвилин. Додаємо воду, промитий рис і часник, тушкуємо 1 годину. Подавати блюдо з рубаною зеленню.

Домашній рецепт супу харчо

Наваристий ароматний суп припаде до смаку всім вашим домочадцям.

Домашній рецепт супу харчо

Список потрібних компонентів:

  • Куряче філе - 400 г;
  • Рис - 100 г;
  • Картопля - 4 бульби;
  • цибулина;
  • морква;
  • Часник - 3 зубці;
  • Томатна паста;
  • Аджика;
  • Хмелі-сунелі;
  • Сіль, перець за смаком.

Порядок готування:

У киплячу підсолену воду додаємо куряче м'ясо. Морква нашаткувати тонкими кружечками, цибулю - півкільцями. Смажимо овочі на маслі, додаємо трохи томат-пасти. Через 25 хвилин варіння курки додаємо до неї промитий рис.

Варимо ще 20 хвилин. Картоплю ріжемо великими кубиками. Додаємо в суп картопля і варені овочі. В кінці приготування додаємо аджику, приправи, сіль, перець, рубаний часник. Побачити рецепт цього апетитного пряного супу можна тут:

Рецепт приготування супу харчо з куркою без рису

У деяких регіонах Грузії харчо роблять без рису. У Росії часто готують харчо з перловкою.

Рецепт приготування супу харчо з куркою без рису

Список потрібних компонентів:

  • Вода - 2 літри;
  • Курячі стегна - 2 штуки;
  • Перловка - 0,5 склянки;
  • Соус ткемалі - 2 столові ложки;
  • Цибуля - 1 цибулина;
  • Томат-паста - 3 чайних ложки;
  • Кінза - пучок;
  • Хмелі-сунелі і сіль - за бажанням.

Поетапне приготування:

Відварюємо курку, потім відокремлюємо її від кістки. На маслі пасеруємо півкільця цибулі. Додаємо томатну пасту і соус ткемалі. Підливаємо бульйон і тушкуємо 15 хвилин.

Перлову крупу варимо до напівготовності заздалегідь в окремій каструлі. Кладемо її в бульйон до м'яса і варимо до готовності. Додаємо в суп піджарку, приправляємо зеленню.

Домашній суп харчо на курячому бульйоні

Цей наваристий густий суп стане завсідником на вашій кухні.

Домашній суп харчо на курячому бульйоні

Список потрібних компонентів:

  • Курка - 500 г;
  • Картопля - 4 бульби;
  • Цибуля;
  • помідори;
  • Часник - 1 головка;
  • Рис - 0,5 ст .;
  • сіль;
  • спеції;
  • Лавровий лист, зелень.

Поетапна приготування:

Варимо курку, готуємо бульйон з додаванням цільної цибулини. Шаткуємо цибулю півкільцями. Морква ріжемо кубиками. Картоплю ріжемо теж кубиками. Ставимо сковороду нагріватися, доливаємо масло. Відправляємо смажитися цибулю. Ріжемо дрібно помідори. Після обсмажування цибулі додаємо до нього моркву. Довго варимо бульйон на повільному вогні - 1 година. До підсмаженні додаємо помідори і 2 ложки томат-пасти.

Туди ж вливаємо пару ложок бульйону. Додаємо в бульйон картоплю. Виймаємо цільну цибулину з бульйону, додаємо в нього піджарку. Кладемо промитий рис і рубаний часник. Перемішуємо, додаємо сіль і спеції. Варимо бульйон до готовності рису. Побачити рецепт можна тут:

Курячий суп харчо з перловою крупою і картоплею

Ця версія грузинського супу відрізняється насиченим смаком і приголомшливим ароматом.

Курячий суп харчо з перловою крупою і картоплею

Список потрібних компонентів:

  • Куряче філе - 500 г;
  • Перловка - 0,5 ст .;
  • Картопля - 2 шт .;
  • Томати - 2 шт .;
  • Часник - 4 зубці;
  • Домашня аджика - 2 ст. л .;
  • Масло оливи.

Порядок приготування:

Куряче філе ріжемо маленькими кубиками, варимо до напівготовності. Потім в бульйон відправляється перловка і картопляні кубики. На сковороді пасерують цибулю, м'якоть томатів, аджика. Готові овочі додаються до м'яса в каструлю. Блюдо вариться до повної готовності перлової крупи. Наполягаємо суп 20 хвилин.

Курячий суп харчо - пряний смак

Незважаючи на те, що харчо готується з яловичини, з курки теж виходить чудовий блюдо.

Курячий суп харчо - пряний смак

Для цього будуть потрібні:

  • Курячий бульйон - 1,5 л;
  • Рис - 4 ст. л .;
  • цибулина;
  • Томат-паста - 1 ст. л .;
  • Масло соняшнику - 30 мл;
  • Часник - 3 зубчики;
  • Лавровий лист;
  • Зелень кропу і петрушки;
  • Хмелі-сунелі - 1 ч. Л .;
  • Сіль, перець чорний мелений.

Поетапне приготування:

Готуємо чистий курячий бульйон. Дрібно ріжемо цибулю. Додаємо цибулю у бульйону. Через 20 хвилин кипіння додаємо промитий рис. Варимо до його розм'якшення. На сковороді гріємо соняшникову олію, додаємо томат-пасту. Її злегка підсмажуємо. У каструлю з бульйоном додаємо томат-пасту, хмелі-сунелі, лавровий лист, солимо і перчимо. Варимо суп ще 7 хвилин. Побачити весь процес можна тут:

Суп харчо з курки з додаванням чорносливу

Цей прекрасний суп - для справжніх гурманів, які люблять незвичайні поєднання смаку. Суп з додаванням сухофрукти не знаходиться солодкий смак.

Суп харчо з курки з додаванням чорносливу

Список потрібних компонентів:

  • Курячі стегна - 500 г;
  • Чорнослив - 0,5 ст .;
  • Білий рис - 0,5 ст .;
  • Томатна паста - 2 ст. л .;
  • Часник - 3 зубці;
  • Приправи та спеції.

Порядок приготування:

Вариться курка до готовності, потім м'ясо відділяється від кістки і відправляється знову в каструлю. Ріжемо чорнослив на невеликі шматочки, подрібнюємо цибулю з часником. Пассируем все це на сковороді з додаванням олії. Додаємо томатну пасту, ретельно перемішуємо. Бульйон доповнюється піджаркою, туди кладеться рис, сіль і спеції. Суп вариться до готовності рису, потім настоюється 20 хвилин.

Вітамінний суп харчо на курячому бульйоні

Цей гострий суп харчо подарує незвичайне насолоду всім, хто його спробує.

Вітамінний суп харчо на курячому бульйоні

Список компонентів:

  • Курячий бульйон - 1,5 л;
  • Рис - 1 ст .;
  • Цибуля;
  • Томати - 2 шт .;
  • Волоські горіхи -100 г;
  • Хмелі-сунелі;
  • коріандр;
  • Суха аджика;
  • Часник - 1 головка;
  • Зелень петрушки - 1 пучок.

Порядок готування:

Запарюємо окропом помідори, знімемо шкірку з них. Дрібно шаткуємо цибулю на піджарку. Обсмажуємо його на олії до готовності. Дрібно ріжемо очищені помідори. Помідори додаємо до цибулі. М'ясо ріжемо кубиками. М'ясо відправляємо в бульйон. Туди ж йде лаврушка і запашний перець. Подрібнюємо ножем волоські горіхи.

В помідори з цибулею йдуть горіхи, спеції. Перемішуємо всі компоненти на сковороді, смажимо 2 хвилини. Подрібнюємо часник і рубаємо петрушку. Відправляємо піджарку бульйон, відправляємо туди часник і присипаємо в кінці петрушкою. Порядок приготування можна побачити тут:

Дієтичний варіант супу харчо з курячою грудкою

Це найшвидший і простий спосіб приготування грузинського супу.

Дієтичний варіант супу харчо з курячою грудкою

Список потрібних компонентів:

  • Куряча грудка - 1 шт .;
  • Білий рис - 0,5 ст .;
  • цибулина;
  • Часник - 2-3 зубці;
  • Сушений базилік і хмелі-сунелі;
  • Томатна паста;
  • Сіль, перець, сушений базилік;
  • Свіжа петрушка.

Спосіб приготування:

Варимо грудку до готовності, після чого до неї йде промитий рис. Після розм'якшення рисової крупи в бульйон додаються подрібнену цибулю і часник, готові соуси і приправи. Перед подачею суш посипається подрібненою петрушкою.

Радимо прочитати

Суп харчо в мультиварці
Суп харчо в мультиварці
Суп харчо в мультиварці виходить при правильному приготуванні смачнішим, ніж той, який зварений на звичайній плиті в звичайній каструлі. Цей ефект пояснюється особливостями температурних режимів в
Суп харчо класичний
Суп харчо класичний
Суп харчо - прекрасний варіант для холодної пори року. Погодьтеся, що це особливо актуально для нашої країни. Ось чому дане блюдо особливо полюбилося російським господарочкам. І в кожній родині є
Суп з грибами та куркою
Суп з грибами та куркою
Оскільки зима - час гарячих страв, і супів в тому числі, то сьогодні, в холодний зимовий вітряний день, як не можна до речі наспів рецепт супу з грибами і куркою. Це досить простий і невибагливий суп
Гороховий суп з куркою
Гороховий суп з куркою
Ще один рецепт супу в скарбничку сайту. Цей гороховий суп дуже полюбився моїм дітям, та й мені теж. З варінням гороху, правда, доводиться трохи повозитися, але результат однозначно того варте.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки