Суп з тріски


Суп з тріски, завдяки делікатесним якостям цієї риби, дуже популярний в кухнях народів, що живуть в прибережних зонах Північних морів, Балтики, Європейського узбережжя Атлантики, Середземного моря, а також на Атлантичному узбережжі США.

Тріска не тільки дуже смачна, а й корисна риба. В її м'ясі міститься дуже багато полінасищенних Ω-кислот, які є антиоксидантами, мікроелементів в біоактивної формі, Вживання тріски підсилює кровотворення, зміцнює імунітет, стабілізує нервову систему. Перерахування її корисних властивостей зайняв би цілу сторінку. Лікарі рекомендують вживати тріску хоча б раз на тиждень.

Тріска - найулюбленіша риба російських людей, що живуть по берегах Баренцевого і Білого моря, поморів. Там навіть існує приказка «Трещочкі НЕ поїв - ситий не став». Тому не дивно, що навіть досвідчені гурмани серед всіх супів з тріскою віддають першість поморської вусі.

Щоб суп з тріски вийшов особливо смачним, його потрібно варити на повільному вогні, не даючи кипіти, а після приготування тепло укутати каструлю і дати супу настоятися.

Як приготувати суп з тріски - 15 різновидів

  1. Поморська вуха
  2. Бергенский рибний вершковий суп з мідіями і креветками
  3. Рибацька юшка з тріски
  4. Бостонський рибний суп
  5. Вершковий суп з тріскою і картоплею
  6. Густий суп з тріски з солодкою картоплею
  7. Дитячий суп з тріски
  8. Томатний суп з тріскою і тигровими креветками
  9. Дієтичний суп з тріски гарбуза
  10. Середземноморський суп з тріскою
  11. Крем-суп з тріски з кнелями з тріскової печінки
  12. Суп з тріски з плавленим сиром
  13. Зимовий суп з тріски
  14. Суп з тріскою і селерою
  15. Суп з тріски з кукурудзою

Поморська вуха

Це традиційне блюдо російської північній кухні готують на молоці.

Поморська вуха

Складові:

  • Філе тріски - 0,8 кілограма;
  • Вода - півтора літра;
  • Цибуля - 1 штука;
  • Картопля - 5 бульб;
  • Олія - ​​2 ложки столові;
  • Перець горошок - 5 штук;
  • Лист лавровий - 2 штуки;
  • Молоко - 3 склянки;
  • Зелень - 1 ложка їдальня;
  • Печінка тріски 2 столові ложки.

приготування:

Обсмажити в каструлі до золотистого кольору нарізану цибулю з дрібно нарізану картоплею і морквою.

Для супу краще вибирати стейки чи філе тріски.

Залити водою і варити, поки не звариться картопля.

Додати лавровий лист і перець, нарізану великими шматками тріску, посолити, поперчити і залити скипіла молоко. Покласти печінку і варити п'ять хвилин. Додати нарізану зелень, зняти з вогню і дати настоятися в теплому місці (краще всього укутати) ½ години.

Бергенский рибний вершковий суп з мідіями і креветками

Чимало смачних супів і в кухні норвежців. Багато хто віддає першість серед таких страв Бергенському супу.

Бергенский рибний вершковий суп з мідіями і креветками

Складові:

  • Філе тріски - 0,2 кілограма;
  • Філе сьомги - 0,2 кілограма;
  • Мідії - 100 грам;
  • Очищені креветки - 100 грам;
  • Масло вершкове - 3 ложки столові;
  • Сухе біле вино - 250 мілілітрів;
  • Пшеничне борошно - 3 ложки столові;
  • Вершки - 150 мілілітрів;
  • Морська сіль - за смаком;
  • Шафран - за смаком;
  • Лист лавровий - за смаком;
  • Білий мелений перець - за смаком;
  • Морква - 1 штука;
  • Лук порей - 1 штука.

приготування:

Креветки і мідії очистити, зварити в вині.

На розігрітому вершковому маслі обсмажити борошно, розвести її бульйоном з морепродуктів, перелити в каструлю. Додати вершки і 1 літр гарячої води. Варити на повільному вогні двадцять хвилин, а потім додати крупно нарізану рибу, обсмажену на вершковому маслі нарізану соломкою моркву, шафран, перець, лавровий лист, посолити.

Продовжувати варити на слабкому вогні до готовності риби, а потім покласти в каструлю готові морепродукти і нарізану кільцями порей.

Сіяти з вогню, укутати і дати настоятися.

Рибацька юшка з тріски

Ця страва сподобається тим, хто в супі цінує перш за все натуральний смак риби. Такий суп готують в Мурманську і Мурманської області.

Рибацька юшка з тріски

Складові:

  • Тріска - 1 кілограм;
  • Перець - 5-7 горошин;
  • Сіль морська - за смаком;
  • Цибуля - 1 штука.

приготування:

У киплячу воду покласти цибулину, лавровий лист і перець. Дати покипіти хвилин десять. Потім викласти рибу, нарізану великими шматками і варити на слабкому вогні до готовності (двадцять хвилин).

Суп готовий.

Бостонський рибний суп

Цей суп, який також називають "Чаудер з тріскою", знаменитий не менш, ніж поморська вуха. Його вважають візитною карткою американської кулінарії.

Бостонський рибний суп

Складові:

  • Філе тріски - 0,75 кілограма;
  • Лук - 0,2 кілограма;
  • Креветки - 100 грам;
  • Перець стручковий - 0,2 кілограма;
  • Селера стебла - 0,2 кілограма;
  • Шпик кубиками - 2 ложки столові;
  • Картопля - 0,5 кілограма;
  • Молоко - 2 склянки;
  • Зелень - 1 пучок;
  • Бульйон м'ясний - 2 склянки;
  • Вершки - 3 ложки столові;
  • Спеції, сіль - за смаком;
  • Рубана петрушка - за смаком.

приготування:

Рибу очистити від шкіри і кісток, нарізати порційними шматками. Зі шкіри та кісток, нарізаної кільцями цибулі, ½ селери зварити бульйон в півтора літрах води (30 хвилин) і злити бульйон. Що залишився селера, нарізану кільцями перець обсмажити з шпиком і викласти в рибний бульйон, влити молоко.

Якщо тріску потрібно випатрати, зручніше зробити це так, як роблять помори - рибу розрізають зі спини вздовж хребта, розгортають і видаляють нутрощі і відокремлюють хребет, отримуючи таки чином філе.

Нарізану кубиками картоплю з дрібно нарізаною зеленню відварити, викласти в суп, додати шматки тріски, очищені креветки і на повільному вогні поварити десять хвилин. Влити вершки, приправити перцем і сіллю.

При подачі посипати рубаною зеленню петрушки.

Вершковий суп з тріскою і картоплею

Цей суп схожий на поморської юшку, але більш пікантний, завдяки використанню копченостей.

Вершковий суп з тріскою і картоплею

Складові:

  • Тріска копчена - 0,15 кілограма;
  • Часник - 3 зубки;
  • Картопля - 1 штука;
  • Вершки - 0,2 мілілітра;
  • Олія - ​​2 ложки столові;
  • Кріп - 1 пучок невеликий;
  • Спеції, сіль - за смаком.

приготування:

Цибулю і часник нарізати дрібно, обсмажити на олії до прозорості.

Картоплю нарізати кубиками, тріску розібрати.

У каструлю з киплячою водою покласти картоплю і варити до готовності. Додати тріску, влити вершки, зажарку і варити пару хвилин. Посолити, поперчити.

Густий суп з тріски з солодкою картоплею

Цей делікатесний густий суп з тріски, який можна назвати юшкою, прийшов в світову кулінарію з Голландії.

Густий суп з тріски з солодкою картоплею

Складові:

  • Філе тріски - 0,75 кілограма;
  • Червоний солодкий перець - 1 штука;
  • Лук середніх розмірів - 2 штуки;
  • Часник - 3 зубчики;
  • Батат (солодка картопля) - 0,5 кілограма;
  • Овочевий бульйон - 0,5 літра;
  • Оливкова олія - ​​2 ложки столові;
  • Листя чебрецю - 1 ложка їдальня;
  • Консервована кукурудза - 0,25 кілограма;
  • Горошок зелений - 0,2 кілограма;
  • Сіль, перець, спеції - за смаком.

приготування:

{ad1}

Часник і цибулю нарізати дрібно. Очищений червоний перець нарізати смужками. Батат нарізати скибочками.

У каструлі з товстим дном розігріти масло і обсмажити часник, цибуля (п'ять хвилин). Додати батат і перець і обсмажувати ще п'ять хвилин. Долити бульйон, посипати чебрецем, посолити, поперчити, довести до закипання і на зменшенні вогні варити п'ять хвилин.

Додати нарізану великими шматками рибу, кукурудзу і горошок, прикрити кришкою і варити ще вісім хвилин.

Дати настоятися хвилин п'ять і подавати.

Дитячий суп з тріски

Оскільки суп дитячий, засмажені овочі в ньому не використовуються, але це не робить блюдо менш смачним.

Дитячий суп з тріски

Складові:

  • Лук червоний - ½ цибулини;
  • Морква _ 2 штуки;
  • Картопля 4-5 бульб;
  • Філе тріски - 0,4 кілограма;
  • Квасоля консервована - 200 грам;
  • Томатна паста - 100 грам;

приготування:

Нарізану кубиками картоплю, квасолю і цибулю покласти в киплячу воду. Варити п'ятнадцять хвилин. Потім додати нарізану кубиками тріску і натерту моркву. Варити десять хвилин і потім додати томатну пасту. Зменшити вогонь до малого і готувати ще п'ять хвилин.

Суп готовий.

Томатний суп з тріскою і тигровими креветками

Дуже смачний суп з оригінальним кислувато-солодким смаком.

Томатний суп з тріскою і тигровими креветками

Складові:

  • Філе тріски - 0,7 кілограма;
  • Тигрові креветки - 10 штук;
  • Морква - 1 штука;
  • Цибуля - 1 штука;
  • Кабачки - 1 штука;
  • Перець солодкий - 1 штука;
  • Часник - 2 зубки;
  • Томатний сік - 1 літр;
  • Вода - 1 літр;
  • Борошно - 1 столова ложка;
  • Рослинна олія - ​​3 ложки столові;
  • Сіль, цукор - за смаком.

приготування:

Часник і цибулю нарізати дрібно. Моркву натерти на крупній тертці. Перець і кабачок нарізати кубиками.

Розігріти масло в каструлі з товстим дном, обсмажити цибулю, моркву і часник. Потім додати перець і кабачок і обсмажувати ще дві хвилини. Засипати борошно і обсмажувати одну хвилину.

Залити в каструлю окріп, викласти нарізану порційними шматками рибу і готувати на середньому вогні 20 хвилин. Перед самим закінченням цього часу додати томатний сік і креветки, цукор і сіль за смаком, довести до закипання і готувати чотири хвилини.

Дати настоятися.

При подачі прикрасити зеленню і запропонувати сметану.

Дієтичний суп з тріски гарбуза

З тріски можна приготувати і дієтичний суп, який, тим не менш, буде володіти багатим смаком.

Дієтичний суп з тріски гарбуза

Складові:

  • Філе тріски - півкілограма;
  • Гарбуз - 0,6 кілограма;
  • Картопля - 0,7 кілограма;
  • Фенхель або цибуля - 0,25 кілограма;
  • Часник - 1 зубчик;
  • Насіння гірчиці - 1 ложка чайна;
  • Оливкова олія - ​​2 ложки столові;
  • Лук-порей - 0,2 кілограма;
  • Овочевий бульйон - 0,5 літра;
  • Лимон - 1 штука;
  • Гвоздика мелена - 1 щіпка;
  • Перець, сіль - за смаком.

приготування:

Гарбуз, картопля нарізати кубиками 2х2 сантиметри, Порей нарізати кільцями. Кочан фенхеля розділити на частини, тонко нарізати. Часник нарізати тонкими пластинками.

Підготовлені овочі обсмажити в каструлі на оливковій олії з додаванням зерен гірчиці. Залити бульйоном і десять хвилин варити на середньому вогні. Додати фенхель, довести до закипання і покласти нарізану шматочками 2х2 сантиметри рибу.

Варити на слабкому вогні чотири хвилини.

Лимон обдати окропом і натерти цедру. З половини лимона вичавити сік.

У готовий суп покласти цедру і гвоздику, влити лимонний сік. Дати настоятися.

Перед подачею прикрасити зеленню фенхеля.

Середземноморський суп з тріскою

Оригінальну пікантність супу додає використання соусу Rouille.

Середземноморський суп з тріскою

Складові:

  • Філе тріски - 0,25 кілограма;
  • Соус Rouille - 150 грам;
  • Морські гребінці - 12 дрібних;
  • Мідії - 12 штук;
  • Креветки тигрові - 0,150 кілограм;
  • Оливкова олія - ​​2 ложки булані;
  • Порей - 3 стебла;
  • Сіль - 1 ложка чайна;
  • Часник - 1 зубчик;
  • Сухий чебрець -1/2 ложки чайних;
  • Шафран - ½ ложки чайних;
  • Консервовані помідори - 0,8 кілограма;
  • Маслини - 20 штук;
  • Петрушка - 1 пучок.

приготування:

Спочатку готова соус rouille в воді замочують шматок білого, через 5 хвилин рідину віджимають.

Соус буде смачніше, якщо замість води використовувати молоко або вершки.

Блендіровать віджатий хліб, 1 обсмажений червоний перець без насіння, 1/8 ложки чайної червоного перцю меленого, 1 столову ложку оливкової олії.

Дрібно нарізану зубчик часнику розтерти з ¼ ложки чайної солі.

Молюски промити. У гребінців видалити бічній мускул, розрізати по горизонталі навпіл. Креветки почистити.

У 2-х літрову каструлю налити склянку води, закип'ятити і покласти молюски, довести до кипіння і зменшити вогонь - варити до відкриття раковин.

Вийняти відварені морепродукти з каструлі, бульйон процідити.

У каструлі розігріти масло і пасерувати порей з розтертим часником, додати шафран, чебрець, томати з соком, бульйон з молюсків і 0,45 літра води. Посилити вогонь, довести до закипання. Ложкою розім'яти томати, додати морські гребінці, креветки, шматки тріски, знову довести до кипіння і, зменшивши вогонь, варити, не накриваючи кришкою вісім хвилин. Викласти мідії, знову довести до закипання, додати соус.

Зняти з вогню, дати трохи настояти і подавати, посипавши рубаною петрушкою і нарізаними кільцями маслинами.

Крем-суп з тріски з кнелями з тріскової печінки

Делікатесний суп з дуже ніжним смаком.

Крем-суп з тріски з кнелями з тріскової печінки

Складові:

  • Печінка тріски - 100 грам;
  • Філе тріски - 0,5 кілограма;
  • Печінка тріски - 100 грам;
  • Сир вершковий - 1 ложка їдальня;
  • Чебрець - 1 гілочка;
  • Лимон - 1 штука;
  • Багет - 1 штука;
  • Олія - ​​2 ложки столові;
  • Насіння фенхелю - 2 щіпки;
  • Оливкова олія - ​​2 ложки столові;
  • Петрушка - 1 пучок;
  • Лук-порей - 1 стебло;
  • Картопля - 2 бульби;
  • Часник - 2 зубчики;
  • Вино біле - 4 ложки столові;
  • Вершки - 100 мілілітрів;
  • Вода - 1 літр.

приготування:

У каструлі з товстим дном обсмажити на олії тонко нарізану картоплю і цибулю порей з додаванням часнику. Додати розтерті в ступці насіння фенхелю і нарізане філе тріски. Обсмажити з додаванням цедри лимона. Влити і випарувати вино. Влити вершки.

Для приготування кнелей печінку перемішати з вершковим сиром, додавши трохи цедри і подрібнений чебрець.

Готовий суп блендіруют.

Суп наливають в тарілку, формують кнели з печінки і викладають на суп.

Подають з обсмаженою багетом.

Суп з тріски з плавленим сиром

Завдяки присутності гострого плавленого сиру суп виходить дуже пікантним.

Суп з тріски з плавленим сиром

Складові:

  • Філе тріски - 0,5 кілограма;
  • Креветки - 0,5 кілограма;
  • Масло вершкове - 2 ложки столові;
  • Цибуля - 1 штука;
  • Корінь селери - 80 грам;
  • Морква поросяти, ягняти - 1 стакан;
  • Паприка - 1 щіпка;
  • Бульйон курячий - 3 склянки;
  • Сіль -1 щіпка;
  • Борошно - 60 грам;
  • Молоко - 3 склянки;
  • Гострий плавлений сир - ½ склянки.

приготування:

Тріску нарізати кубиками і змішати разом з креветками.

Додавання в рецептуру супів з тріски молюсків і морських ракоподібних підвищує корисні властивості страв, оскільки разом з ними надходить достатня кількість міді в біологічно активній формі.

Масло розтопити в каструлі і згасити дрібно нарізану цибулю, корінь селери і моркву. Додати борошно, паприку, сіль і безперервно розмішуючи влити курячий бульйон і молоко. Потомити хвилин п'ять і викласти в каструлю тріску і креветок. Потомити до готовності риби. Додати сир і розмішувати, поки він не розчиниться.

Суп готовий.

При подачі можна прикрасити лимоном.

Зимовий суп з тріски

Оскільки це смачний суп має зігріваючі властивості, його рекомендують вживати в холодні дні.

Зимовий суп з тріски

Складові:

  • Картопля - 3 бульби;
  • Морква - 1 штука;
  • Цибуля - 1 штука;
  • Молоко - 1 стакан;
  • Тріска - 1 невелика тушка.

приготування:

З моркви, цибулі, шкіри тріски і кісток зварити бульйон.

Філе риби нарізати шматочками, картопля дрібними кубиками.

Картопля і тріску обсмажити до напівготовності.

Картопля залити молоком, протушкувати, додати рибу і воду.

Варити до готовності.

Суп з тріскою і селерою

Суп з тріскою і селерою

Складові:

  • Тріска - 0,5 кілограма;
  • Цибуля - 1 штука;
  • Масло вершкове - 2 ложки чайних;
  • Борошно - 2 ложки чайних;
  • Томатна паста - 2 ложки столові;
  • Корінь селери дрібно нарізаний - 2 ложки столові;
  • Сметана - 2 ложки столові;
  • Часник - 2 зубчики;
  • Нарізану кріп - 3 ложки столові;
  • Перець чорний мелений - 1/3 ложки чайної;
  • Лавровий лист - 1 листочок;
  • Сіль за смаком.

приготування:

Розібрати рибу, відокремивши голову, шкіру, кістки. Лук нашаткувати півкільцями, селера - кільцями.

Зварити бульйон з риб'ячої шкіри кісток і голови, додавши цибулю, селеру, лавровий лист, зелень. Процідити, покласти нарізану рибу і варити до готовності.

На сковороді розпустити масло і пасерувати борошно до жовтуватого відтінку, розвести 2 ложками бульйону. Заправку вилити в суп, підкласти сметану, подрібнений часник, томатну пасту. Довести до кипіння і зняти з вогню.

Дати настоятися десять хвилин. Можна подавати.

Суп з тріски з кукурудзою

Смачний суп, який завдяки кукурудзі, бекону, вершкам виходить дуже ситним.

Суп з тріски з кукурудзою

Складові:

  • Бульйон - 2 склянки;
  • Молоко - 1 стакан;
  • Вершки 20% - стакан;
  • Філе тріски - 0,5 кілограма;
  • Бекон - 80 грам;
  • Кукурудза молода - 3 качана;
  • Картопля молода - 4 бульби;
  • Кріп - 5 гілочок;
  • Оливкова олія - ​​пару столових ложок;
  • Сіль, спеції - за смаком.

приготування:

Нарізані цибулю і картоплю покласти в каструлю з холодною водою. Рибу нарізати шматочками 3х3 сантиметри, бекон - маленькими шматочками. З качанів зрізати зерна.

З бекону витопити жир і обсмажити на ньому цибулю до м'якості. Влити бульйон, молоко, додати картоплю, на середньому вогні варити десять хвилин.

Додати кукурудзу, влити вершки і варити ще десять хвилин.

Покласти шматочки риби, бекон - продовжувати варити ще п'ять хвилин.

Перед подачею прикрасити кропом.

Радимо прочитати

Салат з печінкою тріски рецепти
Салат з печінкою тріски рецепти
Хто любить печінку тріски рецепти салатів будуть дуже до речі. У цьому випуску представлений не один варіант дуже смачною листкової закуски з покроковими фото від наших авторів.
Рецепти приготування тріски
Рецепти приготування тріски
Рецептів з тріски існує безліч, тріску можна смажити, тушкувати, варити, готувати котлети, включати до складу рибних салатів, використовувати для начинки пирогів і пиріжків, варіантів маса.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки