Томатний суп з морепродуктами
Томатний суп з морепродуктами - це неймовірно смачне, а головне просте блюдо, ля кожного, навіть найвибагливішого дегустатора. Приготувати таке страви не складе ніяких труднощів, навіть наймолодшому і починаючому кухареві.
Морепродукти, в багатьох куточках нашої країни вважаються рідкісними і вишуканими продуктами. Так що, приготування будь-якої страви з цими інгредієнтами прирече його на успіх. Особливо добре морепродукти сполучаються з томатним соусом.
Ось тільки часто томатні супи з морепродуктами виходять не настільки наваристими, адже самі вони варяться не більше 5 хвилин. За цей час бульйон ніяк не зможе на варитися. Однак є просте, а головне дієве рішення цієї проблеми. Як правило ля приготування такої страви потрібні заморожені морепродукти. Так, можна залити заморожені морепродукти окропом, а після того, як вони розморозились цей бульйон і використовувати в якості основи для супу.
Як приготувати томатний суп з морепродуктами - 15 різновидів
- Томатний суп з морепродуктами
- Томатний суп з морепродуктами і мідіями
- Томатний суп з білою рибою і креветками
- Томатний суп з морепродуктами по-італійськи
- Томатний суп з морепродуктами асорті
- Томатний суп з морепродуктами на італійських травах
- Томатний суп Чіопіно
- Томатний суп з креветками
- Томатний суп з морепродуктами і сиром
- Томатний суп з морепродуктами і пастою
- Томатний суп з кальмарами і креветками
- Томатний суп з морепродуктами по-малазійських
- Томатний суп не для ледачих
- Томатний суп з морепродукту з острова Суматра
- Томатний суп з морепродуктами в мультиварці
Томатний суп з морепродуктами
Як говорив древній філософ «Все геніальне просто». Рецепт це супу досить простий, а смак ніяк не передати словами.
Складові:
- Морський коктейль - 500 г
- Помідори - 800 г
- Лук - 2 шт.
приготування:
З томатів знімемо шкірку.
Щоб шкірку було легко зняти з томатів, досить залити окропом на 2 хвилини, попередньо зробивши надріз хрестом на кінчику томата.
Отриману м'якоть томатів, розіб'ємо блендером. Тим часом відварити морський коктейль. Після того як морепродукти закиплять, варити їх не більше 3 хвилини.
Після чого морепродукти відкинемо на друшляк і додамо їх в томатну пасту. Суп поставимо на вогонь і додамо цукор, сіль, чебрець, базилік і доведемо до кипіння.
Томатний суп з морепродуктами і мідіями
Цей суп дуже ситний і дуже смачний. Особливо він сподобається тим, хто любить морепродукти. Подавати це супчик можна з сухариками, зі сметаною, сиром.
Складові:
- Помідори свіжі - 800 г
- Креветки - 300 г
- Мідії - 250 г
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 3 зуб.
- Морква - 1 шт.
- Селера - 4 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Чебрець - 5 г
- м'ята суха
приготування:
Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Перекладаємо в каструлю, де попередньо розігріли масло.
Моркву чистимо і тремо на крупній тертці, після чого відправляємо до цибулі. Селера і часник подрібнюємо і теж відправляємо в каструлю.
Томати очищаємо від шкірки і перемішуємо в блендері. Отриману масу відправляємо в каструлю. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиком і додаємо в суп.
Заливаємо овочі бульйоном або водою.
Суп буде набагато смачніше якщо перед тим як залити овочі бульйоном закип'ятити його. Так суп буде більш наваристий.
Тепер можна додавати морепродукти. Вони не випадково додаються останніми.
Морепродукти потрібно варити не більше 5 хвилин, в іншому випадку вони стануть гумовими. Суп перчимо і солимо. Після кипіння варити 5 хвилин.
Томатний суп з білою рибою і креветками
Для тих, хто шукає як урізноманітнити свій раціон, можна запропонувати взяти на озброєння рецепт цього супу. Він смачний і простий, а найголовніше його інгредієнти можна знайти в будь-якому магазині.
Складові:
- Помідори (великі) - 8 шт.
- Креветки - 500 г
- Філе білої риби - 300 г
- Масло вершкове - 100 г
- часник
- орегано
- Вершки - 250 мл (33%)
- Коньяк - 40 мл
приготування:
Почнемо приготування супу з білої риби. Її необхідно очистити від шкіри і кісток, відправити в підсолену воду варитися протягом 15 хвилин.
Після чого дістанемо рибу і наріжемо її на шматочки.
Тепер знімемо коду з томатів. Для цього зробимо надрізи біля основи і відправимо їх в киплячу воду на 3 хвилини.
Так, шкіра значно швидше злізе з томата. Нарізаємо м'якоть томатів на кубики і відправляємо їх в сотейник. Де вже нагрілося оливкова олія.
Почистимо часник, припустимо його через прес і відправимо до томатів разом з орегано і сіллю. Тушкуємо 5 хвилин і вливаємо овочевий бульйон, приблизно 750 мл.
Чекаємо 15 хвилин. Тепер можна збити в блендері отриману масу.
Очистимо креветки і обсмажити з на вершковому маслі протягом 3 хвилин. Потім в креветки додамо коньяк і тушкуємо 1 хвилину.
Можна вливати отриману масу з блендера в креветки. Чекаємо поки супчик закипить і тонкою цівкою введемо жирні вершки.
Солимо, перчимо і додаємо улюблені спеції. Белу рибу можна додати в суп відразу або ж розкласти по порційних тарілках.
Смачного.
Томатний суп з морепродуктами по-італійськи
Цей супчик підійде для романтичної вечері. Причому суп буде набагато смачніше, якщо приготує його вам коханий чоловік. Адже ні для кого не секрет, що чоловіки готують набагато краще.
Складові:
- Томати - 1 шт.
- Перець - 1 ш.
- Цибуля - 1 шт.
- Лимон - 1 шт.
- Яйце - шт.
- шафран
- Морепродукти - 400 г
приготування:
Очищаємо овочі. Нарізаємо цибулю кубиками. Перець очищаємо від плодоніжки і насіння. Перець нарізаємо кубиком.
Томат нарізаємо на філейні кубики. На сковороду наливаємо невелику кількість масла. Тут ми обсмажити овочі.
У каструлі кип'ятимо воду. Відділимо білок від жовтка. У киплячу воду відправляємо морепродукти, як тільки вода знову закипить наливають томатний сік.
Сік половини лимона виллємо в суп. У суп додамо шафран і прованський трави. Піджарку з овочів відправляємо в суп. Базилік шаткуємо дрібно, додамо в кінці.
Введемо білок в суп, постійно помішуючи.
Томатний суп з морепродуктами асорті
Відмінний рецепт для тих, хто звик отримувати похвалу і компліменти за приготовані страви.
Складові:
- Асорті-коктейль з морепродуктів - 250 г
- Цибуля - 1 шт.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Помідори - 3 шт.
- Часник - 3 зуб.
- Сік томатний - 350 мл
- Яйце - 2 шт.
- Шафран - 10 г
- Прованські трави-10 г
- Базилік - 5 г
- Лимонний сік - 40 мл
приготування:
Перш за все необхідно розморозити морепродукти.
Щоб процес розморожування пішов швидше необхідно обдати морепродукти окропом, а після добре промити.
Морепродукти залити холодною водою і відправити в каструлю. Суп після закипання варити не більше 5 хвилин.
На оливковій олії обсмажити чищений цибулю і часник. Піджарку відправляємо в каструлю. Без масла обсмажити м'якоть помідора і різаний перець.
Обсмажити не більше 5 хвилин, після полити лимонним соком, приправити спеціями, травами і відправити обсмажування в суп.
Поки суп варитися, необхідно збити два яйця і акуратно ввести їх в суп. Тепер накриємо кришкою суп і залишимо настоюватися на годину.
Томатний суп з морепродуктами на італійських травах
Рецепт цього супу прийшов до нас з італійської кухні. Смачний і простий, він швидко знайшов своїх шанувальників у нас в Росії.
{ad1}Складові:
- Томати у власному соку - 400 г
- Морепродукти- 300 г
- Каперси - 10 г
- Бульйон - 1 л
приготування:
Томати у власному соку нарізаємо дрібними кубиками. Потім обсмажити з з зубчиком часнику. Як морепродуктів можна вибрати все що завгодно.
В даному рецепті будемо використовувати гребінці і креветки. Нарізаємо морепродукти на невеликі шматочки. Мідії в раковині відправимо в суп.
Каперси нарізаємо на невеликі шматочки. Лук порей нарізаємо на кільця. Каперси і цибулю відправимо в суп. Заливаємо його бульйоном.
Чекаємо закипання і додаємо морепродукти. Після додавання морепродуктів варимо суп не більше 3-х хвилин.
Сервіруємо за смаком.
Томатний суп Чіопіно
Цей рецепт має безліч етапів, на його приготування знадобитися достатня кількість часу, проте це того варто, адже цей супчик шалено смачний.
Складові:
- Консервовані томати у власному соку - 0,85 кг
- Лук - 2 ш.
- Часник - 3 зуб.
- Петрушка - 1 пучок.
- Рибний бульйон - 1 л
- Креветки королівські - 0,75 кг
- Морські гребінці - 0,75 кг
- М'ясо крабове - 0,15 кг
- Філе тріски - 0,75 кг
- Мідії - 0,45 кг
- Вершкове масло - 200 г
- Біле сухе вино - 350 мл
- Вода - 1 л
- орегано
- базилік
- чебрець
приготування:
У каструлю викладаємо вершкове масло. Поки воно таїть, чистимо і режим часник і цибулю. Обсмажити цибулю і часник в олії, до тих пір, поки цибуля не стане м'яким.
Консервовані томати відправляємо в блендер і збиваємо до однорідної маси. Томатну пасту відправляємо до цибулі.
Туди ж виливаємо вино, бульйон, воду. Всі інгредієнти добре перемішати і доведемо суп до кипіння і залишимо гаситися на слабкому вогні протягом години.
Філе тріски і морепродукти добре промиємо. Рибу наріжемо на невеликі шматочки і відправимо все в суп. Ще раз дамо супу закипіти.
Після чого варимо ще 7 хвилин. Додаємо спеції і сіль. Накриємо кришкою суп і варимо ще 5 хвилин поле чого знімаємо з вогню.
Томатний суп з креветками
Відмінна ідея приготування смачного і простого супу.
Складові:
- Креветки - 250 г
- Помідори - 3 шт.
- Сік лимона - 40 мл
- Часник - 3 зуб.
- Яйця - 2 шт.
приготування:
Наливаємо воду в каструлю і ставимо кип'ятиться. Креветки обдадім окропом. Подрібнимо часник і підсмажити на маслі. До цього ремені вода вже закипіла.
Закинемо туди креветки, варимо їх протягом 5 хвилин, після зливаємо воду і охолоджуємо креветки. Цибулю чистимо і подрібнюємо.
Відправляємо до часнику на сковороду. Помідори нарізаємо дрібними кубиками. У бульйон з креветками висипаємо піджарку.
У сковороду відправляємо томати і смажимо 5 хвилин. Після чого томати відправляємо в суп. Креветки чистимо.
Томатну пасту виливаємо в сковороду, додаємо трохи води і тушкуємо близько хвилини. Після чого виливаємо отриманий соус в суп.
Вичавлюємо лимонний сік і додаємо в суп. Креветки додаємо в суп. Виделкою зіб'ємо яйця і тонкою цівкою введемо з в суп, постійно помішуючи.
Томатний суп з морепродуктами і сиром
Хочете порадувати свої рідних смачним і приємним блюдом? Тоді обов'язково приготуйте їм цей суп.
Складові:
- Вода - 1 л
- Вино сухе біле - 100 мл
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Вершковий сир твердих сортів, Гауда - 100 г
- Томати у власному соку - 1 л
- Цибуля - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Креветки - 400 г
- Лимон - 100 г
- Цукор - 10 г
- орегано
приготування:
Овочі чистимо, миємо. Морква натремо на крупній тертці. Цибулю нарізаємо на невеликі шматочки. Морепродукти промити і почистити.
У толстодонной каструлі розігріємо масло оливкове і підсмажуємо в ньому цибулю, часник і моркву. Тушкуємо 10 хвилин.
Потім додаємо вино і сік лимона, орегано, тушкуємо на повільному вогні 7 хвилин. Після чого додаємо томати і подрібнюємо всю масу в пюре.
Накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин на повільному вогні. Додаємо окріп і спеції, знову накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин.
Креветки чистимо і збризніть лимонним соком і відправляємо в духовку. Сир натерти на крупній тертці.
Суп розливаємо по тарілках, в кожну покладемо кілька креветок і тертий сир.
Томатний суп з морепродуктами і пастою
Це італійське блюдо не вимагає особливих кулінарних навичок або рідкісних інгредієнтів, з іншого ж боку, цей суп зацікавить кожного дегустатора.
Складові:
- Помідори у власному соку - 250 г
- Цибуля - 1 шт.
- Овочевий бульйон - 500мл
- Часник - 2 зуб.
- Лимон - 0,5 шт.
- Зелень (базилік, кріп)
- Спеції (італійські трави, паприка)
- Креветки - 100 г
- Мідії -100 г
- Каракатиці - 100 г
- Кальмари - 100 г
- Паста - 100 г
приготування:
Перш за все нарізаємо цибулю і часник, викладаємо їх в толстодонную каструлю і обсмажити на невеликій кількості олії.
Морепродукти необхідно розморозити і обсушити паперовим рушником. Морепродукти відправляємо до часнику і цибулі. Обсмажити 3-4 хвилини.
Потім в каструлю додаємо томати у власному соку і тушкувати до тих пір, поки рідини не стане менше.
Після чого в каструлю додаємо овочевий бульйон, паприку, італійські трави, сік половини лимона, перець. Доведемо до кипіння і додамо пасту.
Тепер зменшуємо вогонь і варимо ще 15 хвилин. Можна подавати супчик.
Смачного.
Томатний суп з кальмарами і креветками
Рецепт цього супу напевно запам'ятатися вам з першого разу, адже він дуже простий. А сам суп виходить неймовірно смачним.
Складові:
- Томати у власному соку (чищення) - 800 г
- Кальмари - 400 г
- Креветки тигрові - 300 г
- чебрець
- зелень
- Картопля - 4 шт.
приготування:
Перш за все необхідно розім'яти томати у власному соку, можна блендером, можна товкучкою. Картоплю чистимо, співаємо і ставимо на вогонь в 700 мл води.
Коли картопля зварилася, розбиваємо його блендером.
Томатну пасту відправляємо до картоплі, додавши чебрець і орегано, можна додати будь-які спеції, які підходять до морепродуктів.
Тим часом відварити кальмари.
Щоб кальмари були гумовими, варимо їх не більше хвилини.
Тепер чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. Креветки чистимо і обсмажуємо на невеликій кількості вершкового масла.
Потім, відправляємо креветки і кальмари до овочевого бульйону. Зелень дрібно рубаємо і відправляємо до супу, вимикаємо вогонь і залишаємо під кришкою, настоятися.
Смачного.
Томатний суп з морепродуктами по-малазійських
Оригінальна страва, яке змусить кожного гостя аплодувати вам стоячи.
Складові:
- Маллюсков - 100 г
- Біла риба - 100 г
- Кальмари - 100 г
- Томатна паста - 100 г
- Рибний бульйон - 1 л
- Креветки - 100 г
- Цибуля - 1 шт.
- Терті томати - 300 г
- Чилі
приготування:
Морепродукти нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю і часник дрібніше і разом з м'ятою відправляємо в каструлю смажитися.
Вже через 5 хвилин додаємо томати терті і перець чилі. Додаємо томатну пасту, бульйон, сіль, перець, рибу. Після чого можна відправляти морепродукти.
Тепер доведемо до кипіння і подаємо.
Томатний суп не для ледачих
Назва вже говорить сама за себе, приготування супу складається з декількох етапів. Більш того, приготування супу займе багато часу.
Складові:
- Томати у власному соку - 300 г
- Цибуля - 1 шт.
- Помідори - 2 шт.
- Лосось - 300 г
- Мідії - 150 г
- Креветки - 150 г
- Кальмари - 150 г
- Селера - 2 шт.
- Базилік - 10 г
- сіль
приготування:
Лосось необхідно обробити. Хвіст або хребет, загалом все те, що залишилося після оброблення, необхідно відправити в каструлю і відварити бульйон.
Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями до прозорості. Селера нарізаємо невеликими шматочками. Помідори чистимо від шкірки.
У блендері змішаємо селера, томати у власному соку і помідори збити в блендері. У масу додати чебрець, базилік і сіль.
Креветки чищені і мідії відправити на сковороду на вершкове масло. Філе риби нарізаємо на невеликі шматочки. Кальмари (чищення) нарізаємо кільцями.
Рибний бульйон процідити і змішати з масою з блендера. Добре перемішати, додати кальмари, рибу, мідії та креветки. Закип'ятити.
Смачного.
Томатний суп з морепродукту з острова Суматра
Це вишукане блюдо можна приготувати і на свято, і на звичайний обідній стіл. Рецепт простий, а смак просто неймовірний.
Складові:
- Коктейль з морепродуктів - 300 г
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 3 зуб.
- Перець солодкий - 1 шт.
- Помідори - 1шт.
- Сік томатний - 1,5 склянки.
- італійські трави
- Прованські трави - 10 г
- Сушений базилік - 10 г
- Сік лимонний - 10 г
- Яйця - 2 шт.
приготування:
Заморожені морепродукти залити окропом на 10 хвилин. Після залити 0,5 л морепродукти, а каструлю поставити на повільному вогні.
Сковороду разом зі столовою ложкою олії розігріти, в неї додати дрібно рубаний лук і часник до золотистого кольору.
Піджарку відправити в каструлю до морепродуктів. Помідори і перець чистимо і дрібно рубаємо кубиком.
Відправляємо овочі в ту ж сковороду, де смажився цибулю. Підсмажити овочі на сильному вогні протягом 3-4 хвилин. Піджарку відправляємо в каструлю.
Доведемо суп до кипіння, додамо спеції. Влити томатний сік. І знову доведемо суп до кипіння. Сік лимона видавлюємо в суп і томити 7 хвилин.
Тим часом, яйця збити, а після ввести тонкою цівкою в суп.
Смачного.
Томатний суп з морепродуктами в мультиварці
З появою мультиварки, приготування їжі значно скоротилося в часі. Більш того, так як всі страви готуються в повністю герметичному просторі, всі страви виходять більш смачними.
Складові:
- Рибний бульйон - 700 мл
- Коктейль з морепродуктів - 500 г
- Гребінці - 300 г
- Мідії в олії - 200 г
- Мариновані томати у власному соку - 600 мл
- Каперси консервовані - 1 ст. л.
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 3 зуб.
- Перець червоний - 1 шт.
приготування:
Включаємо режим жарка на дно мультиварки наливаємо масло і відправляємо туди дрібно різаний лук і часник. Смажимо овочі до золотистого кольору.
Болгарський перець нарізаємо і додаємо до цибулі. Переводимо мульварку в режим гасіння і залишаємо 3 хвилини.
Тепер додаємо бульйон, томати у власному соку і томатний сік. Чекаємо поки бульйон закипить і відправляємо до них морепродукти.
Тепер відправляємо каперси і трави до овочів. Все добре перемешиваем і чекаємо поки бульйон знову закипить.
Смачного.