» » Прості салати на день народження: мінімум часу - максимум смаку!

Прості салати на день народження: мінімум часу - максимум смаку!


Якщо день народження святкується будинку, у господині завжди багато клопоту. Щоб після кухонних турбот залишилося святковий настрій, варто вибирати рецепти, легкі в приготуванні. Зокрема, що стосується салатів. Можливо, не завжди вони готуються швидко (щось відварюється, настоюється і т.п.), але сил вимагають небагато. А тому, якщо правильно розрахувати час, до свята і стіл буде накритий, і господиня залишиться у відмінному настрої.

Отже, прості салати на день народження - які вони?

Салат з морепродуктами

Це делікатесне блюдо завжди в фаворита - морепродукти рідко кого залишають байдужими. Смак страви так само цікавий, як і його яскравий зовнішній вигляд.

Для салату з морепродуктами знадобляться:

  • мікс зелені - 1 упаковка;
  • суміш морепродуктів - 300 г;
  • лимон - 1 шт .;
  • вершкове масло - 45 г;
  • оливкова олія - ​​3 ст. л .;
  • сіль перець.

Для цього рецепта можна взяти і тільки креветки, і суміш морських гадів. Обидва варіанти гарні. У сковороді розтопити масло, обсмажити морепродукти. За правилами креветки і мідії смажать протягом 5 хвилин кальмари - 3, гребінці - 1. Але так вийде зробити, тільки якщо брати морепродукти окремо або суміш використовувати охолоджену, а не заморожену.

Заморожені морепродукти смажать перші кілька хвилин під кришкою, потім кришку знімають - і продовжують тримати на сковороді, поки не випарується вода, а морепродукти не зарум'яниться.

Прості салати на день народження

Зелень ретельно вимити, залишити стекти в ситі, а наостанок промокнути паперовим рушником - це дозволить повністю позбутися від вологи. На блюдо викласти подушку із зелені, зверху на неї - морепродукти. На салат видавити сік лимона, посолити, поперчити, полити олією, але не перемішувати.

Порада! Для соковитості і обсягу в салат можна додати помідори-чері, які відмінно гармонують і з зеленню, і з морепродуктами.

салат зелений

Цікавий варіант для тих, хто стежить за фігурою, адже свято - не привід відійти від правильного харчування. Та й просто як легкий салат, який «розбавить» важчі страви, це - чудовий варіант. Судячи з назви, стає очевидно, продукти якого кольору входять до його складу.

Рецепт зеленого салату наступний:

  • стебла селери - 3 шт .;
  • огірки - 4 шт .;
  • кріп, петрушка - по пучку;
  • оливки - 1 банка;
  • світлий кунжут - 1 ст. л .;
  • масло - 75 мл;
  • сіль.

Селера порубати на невеликі шматочки. Огірки (для цього салату підійдуть як звичайні, так і витягнуті сорти) нарізати брусочками. Зелень також подрібнити.

Кунжут обсмажити на сухій сковороді або в казанку до золотистого кольору. Відходити від плити не варто - це буде швидко. Крім того, кунжут рекомендується постійно заважати, оскільки він швидко може пригоріти.

Змішати овочі та зелень, заправити сіллю, полити олією, присипати кунжутом - і добре все перемішати.

Порада! Смак салат буде більш цікавим, якщо використовувати оливки, фарширований лимоном, тунцем або анчоусів.

Салат з крабовими паличками

Простий салат, який можна використовувати і в якості закуски - якщо всі інгредієнти натерти на тертці і подавати на крекерах або злегка підсушених тостах з білого хліба.

Для нього потрібні наступні продукти:

  • крабові палички - 250 г;
  • сир - 150 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • маслини - 1 банка;
  • часник - 2 зубці;
  • майонез - 100 мл;
  • сіль.

Яйця відварити і нарізати дрібними кубиками. Сир, крабові палички нарізати на шматочки такого ж розміру, як і яйця.

{ad1}

Часник почистити, подрібнити через часниковий прес, змішати з майонезом, додати в заправку сіль. Яйця, крабові палички і сир перемішати. Додати оливки, заправити соусом і подавати.

Альтернативний варіант подачі: оливки не додавати, салат подавати в тарталетках, і в середину кожної тарталетці поставити по одній оливки.

Прості салати на день народження

Салат «Сан-Франциско»

Дуже простий, але дуже смачний салат. Його можна готувати як влітку, так і взимку, і він завжди йде одним з перших.

Інгредієнти тут прості (все в рівних пропорціях):

  • копчена курка - 300 г;
  • мариновані огірки (краще - корнішони) - 300 г;
  • мариновані гриби - 300 г;
  • сіль перець;
  • майонез.

Ідеальні для цього салату опеньки, але якщо опеньків немає, підійдуть печериці, маслюки і навіть лисички. Загалом, варіантів маса. А ось огірки замінювати солоними, як це роблять в деяких рецептах, тут не варто.

Все порізати досить великими, приблизно однаковими шматочками, заправити спеціями і майонезом, перемішати. Готується просто і швидко, а смак - відмінний.

Салат на китайський манер

Цікаве блюдо, яким можна не тільки порадувати, але і здивувати гостей. Для його приготування потрібні:

  • куряче філе - 300 г;
  • огірки - 2 шт .;
  • перець червоний солодкий - 1 шт .;
  • латук - 1 пучок;
  • яйце - 1 шт .;
  • кунжут білий - 1 ст. л .;
  • петрушка - 5-7 гілочок;
  • соус соєвий - 2,5 ст. л .;
  • масло рослинне - 3 ст. л .;
  • лимон;
  • цукор, перець;
  • часник - 2 зубці.

Спочатку потрібно відварити м'ясо і зробити один яєчний млинець. Для цього яйце розбити в невелику мисочку, додати 0,5 ст. л. соєвого соусу і попередньо подрібнених 6 гілочок петрушки. Все вилити на розігріту сковороду з 1 ст. л. масла. Як тільки млинець «схопиться» одного боку, відразу перевернути його, і через 2 хвилини вимкнути. Дати охолонути.

Потім м'ясо, вже відварене і тепле, розбирають на волокна (або просто дрібно нарізають). Огірки також ріжуть на брусочки або напівкружечками. Перець - на смужки. На блюдо викладають листя салату, курку, огірки. Млинець згортають в рол і нарізають на шматочки, шириною 1 см. Їх також додають до салату.

Тепер готують заправку: в окремій мисці змішують масло, що залишилося, лимонний сік, цукор, перець і соєвий соус, додають пропущений через прес часник. Все ретельно розмішати - і заправка готова. Залишилося тільки полити салат і також добре його перемішати, щоб просочилися всі інгредієнти.

Порада! Ця страва не потрібно додатково солити, так як соєвий соус і так виконує функцію солі. У заправку за бажанням можна також додати петрушку.

Прості салати на день народження

Салат з яловичини і ківі

Виявляється, ківі прекрасно поєднується з м'ясом. І поки не все знають про це гармонійному тандемі, таким рецептом можна вразити уяву гостей.

А знадобиться всього лише:

  • відварна яловичина - 400 г;
  • цибуля фіолетовий - 1 шт .;
  • огірок свіжий 1 шт .;
  • латук - 1 пучок;
  • ківі - 1 шт .;
  • горіхи - 1 ст. л .;
  • оливкова олія - ​​100 мл;
  • сік лимона - 2 ст. л .;
  • мед - 1 ст. л.

Листя салату ретельно вимити, висушити і порвати руками. Огірок, цибуля, ківі і яловичину нарізати однаково: тонкими скибочками. Все перемішати.

Тепер пора приготувати заправку: змішати маленьким віночком або вилкою оливкова олія з лимонним оком і медом до однорідної маси. Цією заправкою полити салат, ще раз його перемішати і перед подачею присипати кедровими горішками.

Салат з креветок і авокадо

Інгредієнти в цей салат можна нарізати великими шматками, і тоді він точно буде легкий в приготуванні, а можна - дрібними кубиками, і подавати в половинках шкірки авокадо, що зробить подачу порціонної.

Отже, для салату потрібно:

  • авокадо - 2 шт .;
  • томати - 2 шт .;
  • лимон - 1/2 шт .;
  • креветки очищені - 500 г;
  • майонез - 3 ст. л.

Авокадо для цього салату потрібен стиглий. Плід розрізається навпіл, витягує кісточка, а потім, якщо подача буде порціонної, м'якоть акуратно очищається столовою ложкою, щоб не пошкодити стінки.

Потім вона нарізається кубиками і збризкують соком лимона (це вбереже авокадо від потемніння і допоможе краще розкрити горіховий смак). Креветки розморозити і злегка обсмажити, дати охолонути і перекласти в салат. Помідори краще брати соковиті і різати дуже гострим ножем: додатковий сік цього салату не завадить. Томати нарізаються так само, як і авокадо. До цих інгредієнтів додається майонез, все перемішується і викладається або в креманку, або в форми з авокадо.

Прості салати на день народження

Варіантів швидких, смачних і оригінальних салатів багато. Але, звичайно, кожна господиня вирішує для себе сама: чи варто весь день провести на кухні, або ж краще переглянути меню, щоб залишилося більше вільного часу. З такими рецептами стіл буде виглядати святково, і гості не здогадаються, скільки насправді було витрачено сил, щоб його накрити.

Радимо прочитати

Дитяче меню на День народження дитини. Ідеї ​​страв для дитячого святкового столу, найпростіші і смачні рецепти з фото
Дитяче меню на День народження дитини. Ідеї ​​страв для дитячого святкового столу, найпростіші і смачні рецепти з фото
Всім доброго дня! Всі ми дуже любимо відзначати свята. А ось свято для дитини, завжди хочеться зробити як то по особливому, тим більше коли мова стосується Дня Народження своїх неповторних і
Салат з крабовими паличками
Салат з крабовими паличками
Ох, як я люблю цей салат. Ніжний смак, поєднання інгредієнтів, простота приготування, зовнішній вигляд - в ньому все ідеально! Такий салатик не соромно поставити на святковий стіл. Попереджаю одразу:
Салат з капустою і болгарським перцем
Салат з капустою і болгарським перцем
Овочевий салат - це прекрасний варіант для легкого перекусу. Завдяки таким салатів відбувається насичення організму, при цьому ми отримуємо максимум користі і мінімум калорій. Одним з часто

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки