Прості салати на день народження: мінімум часу - максимум смаку!
Якщо день народження святкується будинку, у господині завжди багато клопоту. Щоб після кухонних турбот залишилося святковий настрій, варто вибирати рецепти, легкі в приготуванні. Зокрема, що стосується салатів. Можливо, не завжди вони готуються швидко (щось відварюється, настоюється і т.п.), але сил вимагають небагато. А тому, якщо правильно розрахувати час, до свята і стіл буде накритий, і господиня залишиться у відмінному настрої.
Отже, прості салати на день народження - які вони?
Салат з морепродуктами
Це делікатесне блюдо завжди в фаворита - морепродукти рідко кого залишають байдужими. Смак страви так само цікавий, як і його яскравий зовнішній вигляд.
Для салату з морепродуктами знадобляться:
- мікс зелені - 1 упаковка;
- суміш морепродуктів - 300 г;
- лимон - 1 шт .;
- вершкове масло - 45 г;
- оливкова олія - 3 ст. л .;
- сіль перець.
Для цього рецепта можна взяти і тільки креветки, і суміш морських гадів. Обидва варіанти гарні. У сковороді розтопити масло, обсмажити морепродукти. За правилами креветки і мідії смажать протягом 5 хвилин кальмари - 3, гребінці - 1. Але так вийде зробити, тільки якщо брати морепродукти окремо або суміш використовувати охолоджену, а не заморожену.
Заморожені морепродукти смажать перші кілька хвилин під кришкою, потім кришку знімають - і продовжують тримати на сковороді, поки не випарується вода, а морепродукти не зарум'яниться.
Зелень ретельно вимити, залишити стекти в ситі, а наостанок промокнути паперовим рушником - це дозволить повністю позбутися від вологи. На блюдо викласти подушку із зелені, зверху на неї - морепродукти. На салат видавити сік лимона, посолити, поперчити, полити олією, але не перемішувати.
Порада! Для соковитості і обсягу в салат можна додати помідори-чері, які відмінно гармонують і з зеленню, і з морепродуктами.
салат зелений
Цікавий варіант для тих, хто стежить за фігурою, адже свято - не привід відійти від правильного харчування. Та й просто як легкий салат, який «розбавить» важчі страви, це - чудовий варіант. Судячи з назви, стає очевидно, продукти якого кольору входять до його складу.
Рецепт зеленого салату наступний:
- стебла селери - 3 шт .;
- огірки - 4 шт .;
- кріп, петрушка - по пучку;
- оливки - 1 банка;
- світлий кунжут - 1 ст. л .;
- масло - 75 мл;
- сіль.
Селера порубати на невеликі шматочки. Огірки (для цього салату підійдуть як звичайні, так і витягнуті сорти) нарізати брусочками. Зелень також подрібнити.
Кунжут обсмажити на сухій сковороді або в казанку до золотистого кольору. Відходити від плити не варто - це буде швидко. Крім того, кунжут рекомендується постійно заважати, оскільки він швидко може пригоріти.
Змішати овочі та зелень, заправити сіллю, полити олією, присипати кунжутом - і добре все перемішати.
Порада! Смак салат буде більш цікавим, якщо використовувати оливки, фарширований лимоном, тунцем або анчоусів.
Салат з крабовими паличками
Простий салат, який можна використовувати і в якості закуски - якщо всі інгредієнти натерти на тертці і подавати на крекерах або злегка підсушених тостах з білого хліба.
Для нього потрібні наступні продукти:
- крабові палички - 250 г;
- сир - 150 г;
- яйця - 3 шт .;
- маслини - 1 банка;
- часник - 2 зубці;
- майонез - 100 мл;
- сіль.
Яйця відварити і нарізати дрібними кубиками. Сир, крабові палички нарізати на шматочки такого ж розміру, як і яйця.
{ad1}Часник почистити, подрібнити через часниковий прес, змішати з майонезом, додати в заправку сіль. Яйця, крабові палички і сир перемішати. Додати оливки, заправити соусом і подавати.
Альтернативний варіант подачі: оливки не додавати, салат подавати в тарталетках, і в середину кожної тарталетці поставити по одній оливки.
Салат «Сан-Франциско»
Дуже простий, але дуже смачний салат. Його можна готувати як влітку, так і взимку, і він завжди йде одним з перших.
Інгредієнти тут прості (все в рівних пропорціях):
- копчена курка - 300 г;
- мариновані огірки (краще - корнішони) - 300 г;
- мариновані гриби - 300 г;
- сіль перець;
- майонез.
Ідеальні для цього салату опеньки, але якщо опеньків немає, підійдуть печериці, маслюки і навіть лисички. Загалом, варіантів маса. А ось огірки замінювати солоними, як це роблять в деяких рецептах, тут не варто.
Все порізати досить великими, приблизно однаковими шматочками, заправити спеціями і майонезом, перемішати. Готується просто і швидко, а смак - відмінний.
Салат на китайський манер
Цікаве блюдо, яким можна не тільки порадувати, але і здивувати гостей. Для його приготування потрібні:
- куряче філе - 300 г;
- огірки - 2 шт .;
- перець червоний солодкий - 1 шт .;
- латук - 1 пучок;
- яйце - 1 шт .;
- кунжут білий - 1 ст. л .;
- петрушка - 5-7 гілочок;
- соус соєвий - 2,5 ст. л .;
- масло рослинне - 3 ст. л .;
- лимон;
- цукор, перець;
- часник - 2 зубці.
Спочатку потрібно відварити м'ясо і зробити один яєчний млинець. Для цього яйце розбити в невелику мисочку, додати 0,5 ст. л. соєвого соусу і попередньо подрібнених 6 гілочок петрушки. Все вилити на розігріту сковороду з 1 ст. л. масла. Як тільки млинець «схопиться» одного боку, відразу перевернути його, і через 2 хвилини вимкнути. Дати охолонути.
Потім м'ясо, вже відварене і тепле, розбирають на волокна (або просто дрібно нарізають). Огірки також ріжуть на брусочки або напівкружечками. Перець - на смужки. На блюдо викладають листя салату, курку, огірки. Млинець згортають в рол і нарізають на шматочки, шириною 1 см. Їх також додають до салату.
Тепер готують заправку: в окремій мисці змішують масло, що залишилося, лимонний сік, цукор, перець і соєвий соус, додають пропущений через прес часник. Все ретельно розмішати - і заправка готова. Залишилося тільки полити салат і також добре його перемішати, щоб просочилися всі інгредієнти.
Порада! Ця страва не потрібно додатково солити, так як соєвий соус і так виконує функцію солі. У заправку за бажанням можна також додати петрушку.
Салат з яловичини і ківі
Виявляється, ківі прекрасно поєднується з м'ясом. І поки не все знають про це гармонійному тандемі, таким рецептом можна вразити уяву гостей.
А знадобиться всього лише:
- відварна яловичина - 400 г;
- цибуля фіолетовий - 1 шт .;
- огірок свіжий 1 шт .;
- латук - 1 пучок;
- ківі - 1 шт .;
- горіхи - 1 ст. л .;
- оливкова олія - 100 мл;
- сік лимона - 2 ст. л .;
- мед - 1 ст. л.
Листя салату ретельно вимити, висушити і порвати руками. Огірок, цибуля, ківі і яловичину нарізати однаково: тонкими скибочками. Все перемішати.
Тепер пора приготувати заправку: змішати маленьким віночком або вилкою оливкова олія з лимонним оком і медом до однорідної маси. Цією заправкою полити салат, ще раз його перемішати і перед подачею присипати кедровими горішками.
Салат з креветок і авокадо
Інгредієнти в цей салат можна нарізати великими шматками, і тоді він точно буде легкий в приготуванні, а можна - дрібними кубиками, і подавати в половинках шкірки авокадо, що зробить подачу порціонної.
Отже, для салату потрібно:
- авокадо - 2 шт .;
- томати - 2 шт .;
- лимон - 1/2 шт .;
- креветки очищені - 500 г;
- майонез - 3 ст. л.
Авокадо для цього салату потрібен стиглий. Плід розрізається навпіл, витягує кісточка, а потім, якщо подача буде порціонної, м'якоть акуратно очищається столовою ложкою, щоб не пошкодити стінки.
Потім вона нарізається кубиками і збризкують соком лимона (це вбереже авокадо від потемніння і допоможе краще розкрити горіховий смак). Креветки розморозити і злегка обсмажити, дати охолонути і перекласти в салат. Помідори краще брати соковиті і різати дуже гострим ножем: додатковий сік цього салату не завадить. Томати нарізаються так само, як і авокадо. До цих інгредієнтів додається майонез, все перемішується і викладається або в креманку, або в форми з авокадо.
Варіантів швидких, смачних і оригінальних салатів багато. Але, звичайно, кожна господиня вирішує для себе сама: чи варто весь день провести на кухні, або ж краще переглянути меню, щоб залишилося більше вільного часу. З такими рецептами стіл буде виглядати святково, і гості не здогадаються, скільки насправді було витрачено сил, щоб його накрити.