» » Рецепти салатів з переросли огірків на зиму

Рецепти салатів з переросли огірків на зиму


Літо - гаряча пора для жінок, які поспішають зробити заготовки про запас з великої різноманітності овочів і фруктів. Але не кожна господиня знає і вміє використовувати навіть непридатний, на перший погляд, продукт. Салат з переросли огірків на зиму - це реальність. Цим блюдом можна порадувати не тільки свою сім'ю, а й знайомих. Як зробити смачну закуску, підкаже відео, яке пропонують подивитися багато інтернет-ресурси. Вибір рецептів досить великий.

Смачний салат з переспілими огірками може бути виконаний у вигляді закуски по-корейськи або з маринованим продуктом. Всі вони мають відмінні смакові якості. Рецепти салатів з переросли огірків, заготовляється на зиму, представлені нижче. Всі вони можуть мати гострий смак (закуска по-корейськи) або приймати більш ніжні смакові відтінки.

Салат «Ніжинський»

Процес приготування цього салату досить простий, до того ж в ньому присутні звичайні інгредієнти. Для рецепта потрібні:

  • 3 кг переросли огірків;
  • по чверті склянки оцту столового і масла рослинного;
  • 0,7 кг ріпчастої цибулі;
  • 100 г свіжого кропу;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. солі.

Як готувати цей зимовий салат з перезрілих огірків? Дії такі:

  1. У огірків зрізати «носики» і «хвостики».
  2. Розрізати овочі на 4 частини поперек.
  3. Ріпчасту цибулю слід нарізати невеликими півкільцями.
  4. Пучок кропу подрібнити.
  5. У великому тазу з'єднати всі інгредієнти.
  6. Вміст залишити на 30 хвилин.
  7. Банки прокип'ятити.
  8. У ємності розкласти овочеву нарізку.
  9. У бак влити воду і поставити банки по «плічка».
  10. Включити повільний вогонь.
  11. Салат витримати з моменту закипання 25 хвилин.
  12. Дбайливо вийняти банки, а потім їх закриття.
  13. Перевернути банки догори дном, акуратно накрити їх теплим покривалом.
  14. Прибрати продукцію на зберігання.

Такий салат Ніжинський, в якому використовуються переросли огірки, можна зберігати, не піклуючись про температуру. До відома - це блюдо можна зробити і без стерилізації, але тоді перед розкладанням в банки овочі слід ще попередньо проварити протягом 12 хвилин. Варто зазначити, що така зимова домашня заготовка, як, втім, і салат по-корейськи, користується успіхом не тільки в своєму регіоні (Ніжині), але і в різних країнах.

Салат «Тушенка»

Мало хто знає, що переріс огірок може використовуватися для приготування овочевої тушонки. Блюдо вважається універсальною закускою, а також чудовим компаньйоном для м'ясних страв та інших тушкованих овочів.

Приготувати простий салат на зиму можна, якщо мати під рукою такі продукти:

  • переспілі огірки - 2 кг;
  • солодкий перець - 3 шт .;
  • цибуля - 0,5 кг;
  • масло рослинне - 150 мл;
  • великий пучок зелені - 1 шт .;
  • по 1/2 ч. л. чорного меленого перцю і лимонної кислоти;
  • часник - 10 зубчиків;
  • велику сіль - 20 г.

І також в рецепт слід додати томатів і моркви - по одному кілограму. Деякі господині цікавляться, чи можна використовувати в рецепті інше співвідношення компонентів. Для такого салату цілком можливі зміни пропорцій продуктів, які є в будинку.

{ad1}

Щоб приготувати тушонку - салат з огірків переростків, необхідно виконати наступні дії:

  1. Зібрати огірки, які змогли вже перерости, зняти з них шкірку, вибрати старі насіння, а потім порізати овочі на дрібні кубики.
  2. Томати можна натерти на тертці або нашаткувати на невеликі шматочки.
  3. Якщо помідор мало, їх можна помітити звичайної томатною пастою, але тільки не кетчупом або аджикою.
  4. Морква також слід порізати дрібно.
  5. Перець і цибулю додати в заготовку у вигляді тонких півкілець, а часник можна дрібно порубати.
  6. У глибоку сковороду налити, а потім в ній розігріти олію.
  7. Викласти в посуд нарізані огірки і обсмажити їх до прозорості.
  8. Додати інші компоненти.

Послідовність викладення така:

  • закладка моркви;
  • через 10 хвилин гасіння, додаються томати;
  • через 5 хвилин - перець, цибулю і часник.

Овочеву суміш необхідно гасити на невеликому вогні приблизно 10 хвилин, безперервно помішуючи. Наступним кроком стане закладка в салат солі, зелені. Далі закуска нудиться близько 10 хвилин. Не забудьте в кінці приготування всипати лимонну кислоту. Овочі перемішати і відразу вимкнути вогонь. Овочеву тушонку можна розкладати в стерильні банки. Гарячі ємності обов'язково потрібно перевернути, укривши теплою тканиною. Таку закуску, як, втім, і салати з помідорів на зиму, в подальшому рекомендується зберігати в погребі.

Салат «Пікулі»

Для цього рецепта салату, приготованого з переросли огірків, необхідний мінімальний набір компонентів. Подібні заготовки на зиму не вимагають присутності дорогих інгредієнтів, на відміну від закусок по-корейськи. Салат досить легко готується. Блюдо виходить дешевим і смачним.

Список необхідних компонентів:

  • великі огірки (перезрілі або недозрілі) - 1 кг;
  • цукровий пісок - 5 ст. л .;
  • сіль - 60 г;
  • вода - 300-350 г;
  • оцет 9% - 0,5 склянки;
  • чорний і запашний перець - за смаком;
  • коріандр - 1 ч. л .;
  • насіння гірчиці - 1 ст. л .;
  • кориця - маленький брусок.

рецепт:

  1. Видалити шкірку з огірків.
  2. Розрізати овоч на чотири частини.
  3. Видалити насіння.
  4. Овочі покласти в окріп на 1 хвилину.
  5. Воду злити через друшляк.
  6. Розкласти салат по банках.
  7. У рідину закинути прянощі і спеції.
  8. Приготувати маринад.
  9. Залити готові «пікулі» з перезрілих овочів.
  10. Пастеризувати закуску близько 20 хвилин на водяній бані.

До речі, огірки можна замінити кабачками. Салат з кабачків на зиму, виконаний згідно з цим рецептом також, має приємні смакові якості, як, втім, і закуска з огірків з гірчицею.

Салат «Кубик»

Подібний салат з переросли огірків на зиму стане улюбленим доповненням до м'ясних страв для всієї родини завдяки своєму оригінальному смаку. Для рецепта потрібно взяти такі продукти:

  • огірки - 5 кг;
  • томатну пасту - 0,5 л;
  • сіль - 0,3 склянки;
  • цукор - 1,5 склянки;
  • рафінована олія і оцет в кількості по 100 г;
  • часник - 3 часточки.

Процес приготування:

  1. Переростки огірків промити.
  2. Видалити насіння і шкірку.
  3. Нарізати овочі середніми кубиками.
  4. Часник пропустити через чеснокодавку або дрібно порубати.
  5. Змішати всі інгредієнти в вогнетривкої каструлі для гасіння.
  6. Томити вміст 20 хвилин під кришкою без вогню, поки огірки пустять сік.
  7. Далі склад помістити на середній вогонь.
  8. Гасити закуску від кипіння ще 20 хвилин.
  9. Готову страву розкласти всередину стерильних банок і закочувати.
  10. Щоб блюдо вийшло гостріше, можна до огірочки додати кетчуп, гіркий перець, гірчичний порошок.

Салат «Човники»

Дуже смачні салати, що готуються з перестиглих огірків - це можливість заощадити і отримати в зимовий час насолоду від аромату літа. Але щоб не чекати зими, можна приготувати на швидку руку закуску по-корейськи, листовий салат або блюдо «човники» з переростків огірка. Ніяких витрат і турбот.

Інгредієнти для останнього рецепта такі:

  • переросли огірки - 10 шт .;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • по 1 ст. л. цукру і яблучного укусу 6%;
  • 0,5 ст. л. перцю червоного стручкового.

Процес приготування:

  1. Огірки очистити.
  2. Білу частину нарізати скибочками по 4 см в довжину і 1 см в діаметрі.
  3. Додати решту інгредієнтів.
  4. Залишити суміш на годину в прохолодному місці.
  5. Салат готовий.

Висновок

Як видно, будь-який овоч може бути корисним, навіть самий непримітний, на перший погляд. Пробуйте і насолоджуйтеся смаком літа!

Радимо прочитати

Салат Донський - відмінна закуска на зиму. Популярні рецепти і секрети заготовки
Салат Донський - відмінна закуска на зиму. Популярні рецепти і секрети заготовки
Восени часто залишаються томати, які не встигли визріти. Для їжі в свіжому вигляді зелені помідори непридатні, але з них можна заготовити на зиму салат, який виходить дуже смачним. Одна з таких
Салат з огірків і помідорів на зиму
Салат з огірків і помідорів на зиму
Салати завжди залишаються смачним гарніром до будь-якого основного блюда. Взимку до столу особливо не вистачає смачного доповнення зі свіжих овочів. Консервовані помідори з огірками є відмінним
Огірки по-корейськи на зиму
Огірки по-корейськи на зиму
Коли настає пора заготівель на зиму, справжні господині починають шукати цікаві рецепти. Вашій увазі запропонований незвичайний рецепт салату з огірків і моркви. Огірки по-корейськи на зиму виходять
Закуска з баклажанів на зиму
Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму – відмінна закуска, яку можна приготувати просто і швидко. Вона підходить для різноманітних випадків: як для звичайної вечері, так і для святкового. Для приготування

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки