Рецепти салатів з переросли огірків на зиму
Літо - гаряча пора для жінок, які поспішають зробити заготовки про запас з великої різноманітності овочів і фруктів. Але не кожна господиня знає і вміє використовувати навіть непридатний, на перший погляд, продукт. Салат з переросли огірків на зиму - це реальність. Цим блюдом можна порадувати не тільки свою сім'ю, а й знайомих. Як зробити смачну закуску, підкаже відео, яке пропонують подивитися багато інтернет-ресурси. Вибір рецептів досить великий.
Смачний салат з переспілими огірками може бути виконаний у вигляді закуски по-корейськи або з маринованим продуктом. Всі вони мають відмінні смакові якості. Рецепти салатів з переросли огірків, заготовляється на зиму, представлені нижче. Всі вони можуть мати гострий смак (закуска по-корейськи) або приймати більш ніжні смакові відтінки.
Салат «Ніжинський»
Процес приготування цього салату досить простий, до того ж в ньому присутні звичайні інгредієнти. Для рецепта потрібні:
- 3 кг переросли огірків;
- по чверті склянки оцту столового і масла рослинного;
- 0,7 кг ріпчастої цибулі;
- 100 г свіжого кропу;
- 3 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. солі.
Як готувати цей зимовий салат з перезрілих огірків? Дії такі:
- У огірків зрізати «носики» і «хвостики».
- Розрізати овочі на 4 частини поперек.
- Ріпчасту цибулю слід нарізати невеликими півкільцями.
- Пучок кропу подрібнити.
- У великому тазу з'єднати всі інгредієнти.
- Вміст залишити на 30 хвилин.
- Банки прокип'ятити.
- У ємності розкласти овочеву нарізку.
- У бак влити воду і поставити банки по «плічка».
- Включити повільний вогонь.
- Салат витримати з моменту закипання 25 хвилин.
- Дбайливо вийняти банки, а потім їх закриття.
- Перевернути банки догори дном, акуратно накрити їх теплим покривалом.
- Прибрати продукцію на зберігання.
Такий салат Ніжинський, в якому використовуються переросли огірки, можна зберігати, не піклуючись про температуру. До відома - це блюдо можна зробити і без стерилізації, але тоді перед розкладанням в банки овочі слід ще попередньо проварити протягом 12 хвилин. Варто зазначити, що така зимова домашня заготовка, як, втім, і салат по-корейськи, користується успіхом не тільки в своєму регіоні (Ніжині), але і в різних країнах.
Салат «Тушенка»
Мало хто знає, що переріс огірок може використовуватися для приготування овочевої тушонки. Блюдо вважається універсальною закускою, а також чудовим компаньйоном для м'ясних страв та інших тушкованих овочів.
Приготувати простий салат на зиму можна, якщо мати під рукою такі продукти:
- переспілі огірки - 2 кг;
- солодкий перець - 3 шт .;
- цибуля - 0,5 кг;
- масло рослинне - 150 мл;
- великий пучок зелені - 1 шт .;
- по 1/2 ч. л. чорного меленого перцю і лимонної кислоти;
- часник - 10 зубчиків;
- велику сіль - 20 г.
І також в рецепт слід додати томатів і моркви - по одному кілограму. Деякі господині цікавляться, чи можна використовувати в рецепті інше співвідношення компонентів. Для такого салату цілком можливі зміни пропорцій продуктів, які є в будинку.
{ad1}Щоб приготувати тушонку - салат з огірків переростків, необхідно виконати наступні дії:
- Зібрати огірки, які змогли вже перерости, зняти з них шкірку, вибрати старі насіння, а потім порізати овочі на дрібні кубики.
- Томати можна натерти на тертці або нашаткувати на невеликі шматочки.
- Якщо помідор мало, їх можна помітити звичайної томатною пастою, але тільки не кетчупом або аджикою.
- Морква також слід порізати дрібно.
- Перець і цибулю додати в заготовку у вигляді тонких півкілець, а часник можна дрібно порубати.
- У глибоку сковороду налити, а потім в ній розігріти олію.
- Викласти в посуд нарізані огірки і обсмажити їх до прозорості.
- Додати інші компоненти.
Послідовність викладення така:
- закладка моркви;
- через 10 хвилин гасіння, додаються томати;
- через 5 хвилин - перець, цибулю і часник.
Овочеву суміш необхідно гасити на невеликому вогні приблизно 10 хвилин, безперервно помішуючи. Наступним кроком стане закладка в салат солі, зелені. Далі закуска нудиться близько 10 хвилин. Не забудьте в кінці приготування всипати лимонну кислоту. Овочі перемішати і відразу вимкнути вогонь. Овочеву тушонку можна розкладати в стерильні банки. Гарячі ємності обов'язково потрібно перевернути, укривши теплою тканиною. Таку закуску, як, втім, і салати з помідорів на зиму, в подальшому рекомендується зберігати в погребі.
Салат «Пікулі»
Для цього рецепта салату, приготованого з переросли огірків, необхідний мінімальний набір компонентів. Подібні заготовки на зиму не вимагають присутності дорогих інгредієнтів, на відміну від закусок по-корейськи. Салат досить легко готується. Блюдо виходить дешевим і смачним.
Список необхідних компонентів:
- великі огірки (перезрілі або недозрілі) - 1 кг;
- цукровий пісок - 5 ст. л .;
- сіль - 60 г;
- вода - 300-350 г;
- оцет 9% - 0,5 склянки;
- чорний і запашний перець - за смаком;
- коріандр - 1 ч. л .;
- насіння гірчиці - 1 ст. л .;
- кориця - маленький брусок.
рецепт:
- Видалити шкірку з огірків.
- Розрізати овоч на чотири частини.
- Видалити насіння.
- Овочі покласти в окріп на 1 хвилину.
- Воду злити через друшляк.
- Розкласти салат по банках.
- У рідину закинути прянощі і спеції.
- Приготувати маринад.
- Залити готові «пікулі» з перезрілих овочів.
- Пастеризувати закуску близько 20 хвилин на водяній бані.
До речі, огірки можна замінити кабачками. Салат з кабачків на зиму, виконаний згідно з цим рецептом також, має приємні смакові якості, як, втім, і закуска з огірків з гірчицею.
Салат «Кубик»
Подібний салат з переросли огірків на зиму стане улюбленим доповненням до м'ясних страв для всієї родини завдяки своєму оригінальному смаку. Для рецепта потрібно взяти такі продукти:
- огірки - 5 кг;
- томатну пасту - 0,5 л;
- сіль - 0,3 склянки;
- цукор - 1,5 склянки;
- рафінована олія і оцет в кількості по 100 г;
- часник - 3 часточки.
Процес приготування:
- Переростки огірків промити.
- Видалити насіння і шкірку.
- Нарізати овочі середніми кубиками.
- Часник пропустити через чеснокодавку або дрібно порубати.
- Змішати всі інгредієнти в вогнетривкої каструлі для гасіння.
- Томити вміст 20 хвилин під кришкою без вогню, поки огірки пустять сік.
- Далі склад помістити на середній вогонь.
- Гасити закуску від кипіння ще 20 хвилин.
- Готову страву розкласти всередину стерильних банок і закочувати.
- Щоб блюдо вийшло гостріше, можна до огірочки додати кетчуп, гіркий перець, гірчичний порошок.
Салат «Човники»
Дуже смачні салати, що готуються з перестиглих огірків - це можливість заощадити і отримати в зимовий час насолоду від аромату літа. Але щоб не чекати зими, можна приготувати на швидку руку закуску по-корейськи, листовий салат або блюдо «човники» з переростків огірка. Ніяких витрат і турбот.
Інгредієнти для останнього рецепта такі:
- переросли огірки - 10 шт .;
- 0,5 чайної ложки солі;
- по 1 ст. л. цукру і яблучного укусу 6%;
- 0,5 ст. л. перцю червоного стручкового.
Процес приготування:
- Огірки очистити.
- Білу частину нарізати скибочками по 4 см в довжину і 1 см в діаметрі.
- Додати решту інгредієнтів.
- Залишити суміш на годину в прохолодному місці.
- Салат готовий.
Висновок
Як видно, будь-який овоч може бути корисним, навіть самий непримітний, на перший погляд. Пробуйте і насолоджуйтеся смаком літа!