» » Рецепт приготування салату «Дунайський» на зиму

Рецепт приготування салату «Дунайський» на зиму


Узбережжя Дунаю славляться унікальними овочами, які вирощені на родючих ґрунтах під ласкавим сонцем. Смачне лечо (салат дунайський на зиму) відносять до Угорської кухні і часто вживають як гарнір до м'яса. Метод консервування цього салату пройшов випробування часом - ви без зусиль знайдете рецепт класичного лечо в кулінарних книгах минулого століття.

Секрети популярності дунайського салату

Відмінність дунайського салату на зиму від інших видів консервації пояснюється використанням бурих або зелених томатів. Щоб надати салату насичений колір, підготуйте овочі яскравих кольорів: червоні, оранжеві, жовті. Кожна господиня віддає перевагу готувати на зиму салат по-своєму, додаючи різні приправи. Рецепти консервування відрізняються, але завжди містять томати і паприку.

Смак лечо - кисло-солодкий, але любителі гостренького можуть поекспериментувати зі смаком, додавши більше гострого перцю. Оскільки при готуванні використовуються низькокалорійні продукти, закуску можна вживати навіть під час дієти. Так як при приготуванні використовується оцет, лечо не рекомендується їсти натщесерце: вживайте блюдо на обід або вечерю з хлібом, м'ясними або круп'яними стравами.
Додає пікантності поєднання сирих інгредієнтів і консервованого горошку. Закуска легко готується, тому користується заслуженим успіхом, адже зимові страва не рясніють овочами.

Експериментуючи, ви неодмінно підберете власний рецепт, яким здивуєте своїх близьких і друзів!

способи приготування

Як приготувати салат дунайський з огірками на зиму? Точно слідуючи рецептурі, ви приготуєте смачний і корисний салат з огірків тривалого зберігання.

Злегка хрусткі інгредієнти створюють ефект, ніби лечо приготовлено з недавно зірваних овочів. Це здійснюється шляхом скорочення часу на теплову обробку. Короткочасна варіння зберігає всі необхідні елементи. Головна особливість дунайського салату на зиму в тому, що інгредієнти до варива маринуються, а потім вже піддаються тепловій обробці протягом 5 - 9 хвилин. Заготовлені овочі розкладіть в чисту підготовлену тару, стерилізують заготовки на зиму:

  • ємності 1 л - півгодини;
  • ємності 0. 5 л - 20 хвилин.

Салат із зеленими помідорами

Вам будуть потрібні:

  • зелені томати - 1 кг;
  • паприка - 1 кг;
  • цибуля - 500 г;
  • огірки - 1. 5 кг;
  • олія соняшникова - 4 стіл. л .;
  • 2 - 3 стручки гіркого перцю (за бажанням);
  • 2 щіпки солі;
  • 100 г цукру;
  • 200 мл оцту (9%).

{ad1}

Салат з огірками: рецепт з фото

Дунайський салат із зелених помідорів з огірками

1. Поріжте:

  • цибуля - півкільцями;
  • перець - соломкою;
  • томати - шматочками;
  • огірочки - кружками.

2. Інгредієнти залийте сумішшю з соняшникової олії, солі, цукру та оцту.

3. Витримайте суміш 6 годин.

4. Овочі доведіть до кипіння, варіть 10 хвилин.

Салат із зелених помідорів розкладіть в стерилізовані банки, утрамбовуючи ложкою. Влийте гарячий маринад. Закочені консерви переверніть і добре укутайте ковдрою. Остудивши, через дві доби приберіть салат на зиму.

Щоб закуска презентабельно виглядала і довго зберігалася

Дотримуйтеся порад по нарізці, оскільки різні рецепти мають свої рекомендації. Дунайський салат на зиму збережеться навіть при температурі + 20 ° - + 23 ° C, якщо неухильно дотримуватися рецептурою.

Чим довше консервація буде остигати, тим довше салат збережеться. З цією метою банки після стерилізації перевертають, тепло укутуючи.

Салат з горошком, огірками, капустою і помідорами вважається дуже популярним.

Вам знадобиться:

  • 800 г паприки;
  • 2 кг томатів;
  • 700 г моркви;
  • півкілограма цибулі;
  • 600 г консервованого горошку;
  • 80 г солі;
  • 400 мл оцту (6%);
  • 8 стіл. л. рослинного масла;
  • по 8 горошин чорного перцю і гвоздики;
  • 8 лаврових листів.


Лук наріжте кільцями, почищену паприку - соломкою. Морквину натріть, помідори наріжте шматочками. Занурте в окріп складені в друшляк інгредієнти на кілька хвилин, потім посоліть, залишивши над каструлею, щоб витікав сік. Через 20 хвилин додайте зелений горошок, а оцет влийте в отриманий овочевий сік.

Налийте на дно банок гаряче соняшникова олія. Додайте спеції. Наповніть попередньо простерилізованих тару овочами, влийте отриманий сік з оцтом.

Накриті кришками банки помістіть в об'ємну посудину, заповнену теплою водою, поставте на слабкий вогонь. Стерилізують півгодини.

Як тільки отримаєте консервацію, закатати банки. Зроблені консерви поставте на кришки, укутайте. Після закінчення доби, приберіть на зберігання.

Точно так же готуємо салат з баклажанами або кабачками. До перелічених інгредієнтів потрібно буде додати 1. 5 кг баклажанів або кабачків (можна тих і інших порівну).

Салат дунайський з капустою

склад:

  • капуста - 2 кг;
  • томати - 2 кг;
  • паприка - 1 кг;
  • цибуля - 1 кг;
  • морква - 200 г;
  • цукор - 8 стіл. л .;
  • сіль - 40 г;
  • оцет (9%) - 4 стіл. л .;
  • перець (6 - 8 горошин);
  • соняшникова олія - ​​8 стіл. л.

Приготування дунайського салату на зиму з капустою:

Наріжте капусту, моркву. Паприку поріжте соломкою, цибулю - півкільцями, помідори - шматочками. Змішавши, влийте суміш з масла, оцту, цукру і солі. Наполягайте 6 годин. Додайте перець горошком, підігрівати суміш на повільному вогні. Після закипання варіть 10 хвилин.

Розподіліть закуску по банкам. Простерилізувавши, закатати кришками, укутайте перевернуті на кришки банки і через 2 дня приберіть їх на зберігання. Лечо за таким рецептом готують і без стерилізації, але тоді овочі слід після закипання варити півгодини.

Щоб визначити, який рецепт краще, спробуйте приготувати салат дунайський на зиму за кількома рецептами - адже тепер ви знаєте, як це зробити!

Радимо прочитати

Салат Донський - відмінна закуска на зиму. Популярні рецепти і секрети заготовки
Салат Донський - відмінна закуска на зиму. Популярні рецепти і секрети заготовки
Восени часто залишаються томати, які не встигли визріти. Для їжі в свіжому вигляді зелені помідори непридатні, але з них можна заготовити на зиму салат, який виходить дуже смачним. Одна з таких
Рецепт лечо з баклажанами і перцем на зиму. Покроковий рецепт з фото
Рецепт лечо з баклажанами і перцем на зиму. Покроковий рецепт з фото
Вже вересень, а це значить, що залишилося зовсім небагато часу для того, щоб запастися овочевими заготовочкі на зиму. Ось і я замислилася. Глянула на вже стоять в шафі стрункі ряди строкатих баночок
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму – відмінна закуска, яку можна приготувати просто і швидко. Вона підходить для різноманітних випадків: як для звичайної вечері, так і для святкового. Для приготування

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки