» » Цезар з куркою і сухариками в домашніх умовах - 7 класичних рецептів

Цезар з куркою і сухариками в домашніх умовах - 7 класичних рецептів


Привіт всім! І знову сьогодні хочу торкнутися теми одного з найвідоміших і популярних салатів світу, а саме якщо заглянути в історію, то належить він північноамериканської кухні. Ця страва давно прижилося і у нас в Росії, хоча звичайно ми його видозмінили, адже в істинно класичному варіанті не додають курка. Здогадалися, про що це я? Звичайно ж про красивому легендарному кулінарному шедеврі під назвою салат Цезар.

Давайте будемо розбиратися далі і готувати цю вкусняшки в домашніх умовах, щоб всім сподобалося і викликало в оточуючих один захват і море позитивних емоцій.

Пам'ятається мені, я вже давала вам одну серію легких і простих рецептів салату Цезар, але там варіанти були зовсім незвичайні, наприклад з солоних огірків і печінки, ананасів і курки, і навіть з шинкою або ковбасою. А також була замітка з приготування різноманітних соусів для цього салату, її я вам настійно рекомендую подивитися, якщо не бачили, тому що в ній ви знайдете те, що давно шукаєте, добірка дуже класна, там діляться своїми секретами шеф кухаря. А також для любителів зробити заправку на швидку руку знайдеться дешевий варіант без анчоусів, але з додаванням шпрот, який гості гідно оцінять.

Сьогодні стаття буде не сильно великий і розрахована вона більше на новачків, які не знають з чого почати і як приготувати це всіма улюблене овочеве блюдо за традиційною рецептурою, але з додаванням курячого м'яса і сухариків.

Дуже смачний Цезар з курки - класичний рецепт

Хочеться Вам допомогти розібратися з приготуванням цього салату швидко і без зайвих проблем. Щоб ви все правильно зробили, адже від того, як ви зрозумієте буде повністю залежати смак цієї страви.

Для більшості народу цей варіант є найулюбленішим і неповторним. А ви зазвичай як готуєте?

Головне важлива умова, вибирайте овочі для цього салату свіжі і без всяких вад, щоб це не зіпсувало зовнішній вигляд, ну і смак звичайно. Щоб вийшов справжній Цезар необхідно правильно зробити заправку, для цього потрібно виконувати всі поради і рекомендації. І тоді все вийде просто супер, на вищому рівні і гості будуть раді до вас приходити, адже ви скорите їх своїм кулінарним мистецтвом.

Пам'ятайте, що куряче філе краще за все не відварювати, а обсмажувати на сковороді з товстим дном, а краще на грилі. Чи є у вас в будинку є така сковорідка, то це просто здорово!

Нам знадобиться:

  • куряче філе - 280 г
  • помідори черрі - 160 г
  • оливкова олія - ​​3 ст.л
  • вершкове масло - 2 ч.л
  • рослинне масло - 2 ч.л
  • пучок салат ромен або айсберг
  • хліб білий - 100 г
  • часник - 2 зубки
  • сир Пармезан - 100 г
  • лимонний сік - 2 ч.л
  • сіль, чорний перець за смаком

для соусу Цезар:

  • філе анчоусів - 3-4 шт.
  • яйце куряче - 1 шт.
  • лимонний сік - 1 ч.л
  • оливкова олія - ​​2 ст.л
  • гірчиця - 0,5 ч.л

маринад для курки

  • оливкова олія - ​​2 ч.л
  • йогурт натуральний (сметана або майонез) - 5-6 ст.л
  • чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Філе курочки обов'язково помийте, а далі зніміть шкірку. До речі, про те як вибирати курку на прилавках і магазинах я писала в цьому пості.

2. У йогурт або що у вас є, можна взяти сметану, майонез внесіть оливкова олія, розмішайте. Потім посоліть і поперчіть за смаком, можна додати будь-які спеції для курки або ваші улюблені, без яких ви просто жити не можете. Як ви напевно здогадалися, це буде маринад для курочки.

Важливо! Залиште одну ложечку маринаду для приготування соусу для Цезаря.

3. Змастіть їм курячі шматочки і потім залиште в сторонці полежати і замаринувати хоча б 30-60 хвилин, краще годинки дві.

Важливо! Не забудьте прикрити куряче філе тарілкою або поліетиленовою плівкою, щоб воно не засохло і не зовсім свіжого.

4. Тепер відповідальний момент, жарка м'яса, адже саме від нього буде залежати кінцевий підсумок.

5. Помістіть на сковорідку вершкове масло шматочками, дочекайтеся поки воно розплавиться, а після внесіть шматочки курки. Обсмажте їх на повільному вогні з двох сторін. Такі незвичайні шматочки вийдуть з красивою засмаженою скоринкою. Дивіться не з'їжте))).

Важливо! Кожну сторону обсмажуйте не довше 10 хвилин, щоб нічого не підгоріло і не дало неприємного смаку.

6. Підготуйте тепер хліб, який стане в нагоді для сухариків. Ображати все скоринки, а потім порубати шматочки на вертикальні смужки, а потім на кубики. Можна взяти вже готові звичайні магазинні хлібні сухарики, або сухарі з батона.

7. Щоб сухарики вийшли запашиста в оливкове масло 5 ст.л внесіть пропущений через прес часничок. Розмішайте.

8. А потім цією сумішшю змастити за допомогою силіконової пензлика хлібні шматки, можна просто полити, а потім руками розмішайте масу. Випікайте в духовці до золотистої скоринки, яку ви звикли бачити.

9. Тепер займіться основними компонентами страви. Помідори черрі розрізати на маленькі половинки, які вони все таки прикольні ці томати.

10. Для приготування соусу потрібно буде анчоуси порізати дрібненько на шматочки.

11. Одне куряче яйце покладіть в воду і варіть його після закипання 1 хвилину, щоб жовток не встиг зваритися.

12. Збийте цю яєчну масу блендером, щоб вийшла однорідна консистенція. Покладіть туди анчоуси, гірчицю, і лимонний сік. Розмішайте, внесіть одну ложечку маринаду, який ви залишали заздалегідь. Поперчіть і посоліть за смаком, додайте оливкову олію і ручним віночком збийте дуже добре. Соус-заправка повинна трохи загуснути.

13. М'ясо курочки порубати ножем на великі шматочки, але звичайно знайте міру, щоб було зручно їсти.

14. Сир Пармезан наріжте на прямокутні шматочки. І ось нарешті настав фінальний момент, збірка цієї класної закуски. Спочатку помістіть в миску зелене листя салату Ромен або Айсберг. Їх обполосніть в холодній воді, порвіть на шматочки, а потім викладіть їх, розкидавши довільно по дну миски.

До речі, на моєму блозі вчора була стаття про салат Айберг, заходите в гості))).

Соусом полийте салат, перемішайте. Розкидайте різані помідори, сухарики і звичайно ж куряче м'ясо. Вуаля! Ось цей чудовий витвір природи, чудовий і надзвичайно смачний салат! Ням ням!

Салат Цезар - рецепт з куркою і сухариками

А тепер ще один варіант Цезаря, ось тільки соус буде дуже незвичайний і запам'ятається всім своїм смаком. Для безпеки тут спеціально використовуються перепелині яєчка, щоб не заразитися не дай бог на сальмонельоз. Вообщем беріть собі на замітку, а цю сторінку в закладки, щоб не втратити.

Нам знадобиться:

  • Салат Айсберг - 430 г
  • Куряче філе - 380 г
  • Помідори черрі - 180 г
  • Хліб білий або батон - 1/4 буханки
  • Сир пармезан - 60 г
  • Яйця перепелині - 6 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Оливкова олія - ​​для приготування сухарів

Для соусу:

  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Сир пармезан - 50 г
  • Оливкова олія - ​​50 мл
  • Сік лимона - 3 ст.л
  • Гірчиця - 1 ч.л
  • Сіль, перець - за смаком

Спосіб приготування:

1. З білого хліба, а можна взяти і батон, гострим ножем зробіть маленькі кубики.

2. Покладіть їх на деко, змастіть сухарі за допомогою пензлика оливковою олією і відправте в духовку зажаритися до красивої рум'яної скоринки.

Важливо! Сухарики повинні вийти з часниковим смаком, для цього в оливкове масло потрібно буде через Часничниці пропустити часник.

Випікайте при температурі 180 градусів приблизно 10-15 хвилин, дивіться по своїй духовці.

3. Курку розрізати на дрібні шматочки, посоліть і поперчіть. На сковорідку налийте оливкова олія і викладіть курячі шматки, обсмажте їх до готовності з двох сторін до красивої скоринки. Смажте на повільному вогні.

Перепелині яйця відваріть в киплячій воді, час варіння 5 хвилин після закипання. Курячі яйця 2 шт. опустіть в окріп і дайте покипіти 1-2 хвилини, потім виловити їх і дайте охолонути.

Приготуйте соус, для цього знадобиться лимонний сік, який видавіть з половинки одного лимона через ситечко, щоб нічого зайвого не потрапило. Має вийти дві столові ложки соку.

Сир Пармезан знадобиться для соусу і для салату, тому для салату його потрібно буде дуже тоненькими шматочками порізати у вигляді прямокутної форми, використовуючи найкраще слайсер. А для соусу натріть його на дрібній тертці.

4. У чашу блендера помістіть курячі яйця, розбийте їх)). Додайте два зубки часнику, сир Пармезан тертий, лимонний сік 3 ст.л і 2 ч.л гірчиці і 3 ст.л оливкової олії. Збийте і подивіться який славний соус вийшов.

5. Залишився завершальний етап, викласти все дуже красиво на тарілку. Але, спочатку курячі шматочки наріжте на невеликі смужки прямокутної форми.

Листя салату Айсберг викладіть на дно сервіровки страви. Слідом помістіть курочку, розкидайте по поверхні сухарики і пластинки сиру. Залийте соусом по всій поверхні. Для прикраси використовуйте помідори черрі.

6. Перепелині яйця розрізати навпіл. Ситний і чудовий салат-закуска на будь-який святковий стіл готовий! Готуйте його хоч кожен день, радуючи свою родину кулінарними шедеврами.

Відео, про те, як готувати Цезар будинку

Наступний рецепт, теж досить хороший і легкий, головне простий. Моя подружка вважає його більш дієтичним, так як м'ясо курки в ньому не обжаріватся на сковороді, а відварюється в каструлі. Спробуйте зробити і ви, дивіться цей відеосюжет:

Як зробити салат Цезар з куркою, сухариками та пекінською капустою

Тепер показую вам ще один спосіб готування цього Чудненько страви в дуже цікавою і незвичною подачі, особливо на Новий рік це буде виглядати, як ялинка))). Соковито і дуже ароматно зі смаком. Виглядає незрівнянно і яскраво. Хочеться відразу проковтнути.

Нам знадобиться:

  • Пекінська капуста - 450 г
  • Куряча грудка - 1 шт.
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Зелень - пучок
  • Сухарики зі смаком м'яса або Кириешки - 50 г
  • Майонез - 60 г
  • Перець червоний паприка (солодкий) - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

1. У розігріту сковорідку з олією викладіть дрібні шматочки курячого філе, поперчіть, посоліть, присипте улюбленими вашими спеціями. Смажте на невеликому вогні до готовності з двох сторін.

2. Пекінську капусту вимийте, поріжте на шматки ножем. Якщо якісь листочки будуть жорсткими, видаліть їх.

3. Пекінську капусту помістіть в чашку, додайте нарізані курячі яйця, після курку.

4. Тепер полийте майонезом і внесіть ще нарізану зелень, наприклад петрушку або кріп і сухарики. Розмішайте.

5. Прикрасьте приблизно ось так, як показано на цій картинці. Ось така кумедна ідейка оформлення))).

Покроковий рецепт салату з сиром

Це досить простий варіант, який неодмінно порадує Вас, головне, що ви зможете поекспериментувати, зробити два соуси на основі майонезу і оливкового масла на будь-який смак, і при цьому не заливати їм готовий салат, а подати у вигляді прикраси на стіл.

Нам знадобиться:

  • грудка курки - 280 м
  • батон або багет - 180 г.
  • салат - 1 пучок
  • сир Пармезан - 60 г
  • часник - 2 зубчики
  • оливкова олія
  • яйце перепелине 3-4 шт.

Для соусу:

  • круто зварені жовтки - 2 шт.
  • оливкова олія - ​​50 мл.
  • часник - 1 зубчик
  • гірчиця - 2 ч.л
  • свіжий сік лимона - 2 ст.л
  • перець і сіль

Спосіб приготування:

1. Порубаєте батон на дрібні сухарики-крутон у вигляді кубиків. Далі обмажте їх часниковим соусом, змішайте оливкова олія і видавлений через прес часник. Помістіть їх на суху сковорідку і обсмажуйте до приємною скоринки.

Курку наріжте довгими шматочками і обсмажте на рослинному або оливковому маслі до готовності.

2. Соус для Цезаря можна зробити вдома. А можна купити справжній вустерский, тут вже справа ваша, якщо дозволяють фінанси.

Так ось зробимо два варіанти. Перший буде найбільш скромний і бюджетний. Для цього візьміть 2-3 ст.л майонезу + ложечку соку лимона і тертий зубчик часнику. Розмішайте. Другий соус-заправка - варені два курячих жовтка розімніть вилкою, додайте 1 ч.л. гірчиці, 2 ст.л соку лимона, перемішайте. Потім часточку часнику меленого, вийде кашка і потихеньку додайте оливкову олію, збийте вилочкою. Поперчіть і посоліть на свій смак. Який ви віддаєте перевагу робити? Розкажіть, поділіться своєю думкою.

3. Викладіть всі інгредієнти, спочатку листя порвіть на клаптики і покладіть на дно тарілок. Потім перепелині яйця розрізані на половинки, сухарики, помідори на дольки і звичайно ж курочка. У центр поставте по соуснику. Це для того, щоб крутон НЕ розм'якли. При подачі на стіл заправте готовий варіант салату.

4. Прикрасьте тертим сиром. Подавайте з хорошим настроєм і їжте на здоров'я! Дуже смачно і здорово виглядає!

Класичний простий рецепт з помідорами і майонезом

Досить простий рецепт, який в домашніх умовах дуже легко зробити. Він відрізняється від всіх інших, саме внесенням в нього дуже хорошого поєднання спецій і трав (зелені). Цей варіант повністю дієтичний.

Нам знадобиться:

  • листя салатні - 140 г
  • помідори черрі - 9 шт.
  • білий хліб для сухариків - 200 г
  • куряча грудка (або індичка) - 1 шт.
  • вершкове масло

Для соусу:

  • натуральний йогурт без добавок - 140 г
  • лимонний сік - 2 ст.л
  • часник подрібнений - 1 зубчик
  • зелена цибуля, кріп, базилік
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Помийте добре всю зелень, листя салату і помідори. Потім салат порвіть на шматочки, покладіть його у велику миску. Зверху покладіть половинки помідорів чері.

2. У йогурт додайте оливкову або соняшникову олію, лимонний сік, сіль і перець. Далі подрібніть зелену цибулю, кріп і базилік. Перемішайте. Заправте салат.

Куряче м'ясо наріжте на брусочки, посоліть і поперчіть і обсмажте на вершковому маслі протягом 5 хвилин.

3. Хліб поріжте на скибочки і обсмажте на вершковому маслі на сковороді з двох Сторно до рум'яної скоринки.

4. Додайте в миску решту складових, це сухарі і куряче різане філе. Смачного!

Цезар з креветками як в ресторані

У висновку хочу запропонувати вам подивитися як робиться таке блюдо шеф кухарем, таким відомим у цій справі Ігорем Артамоновим, виходить просто фантастично класно, просто супер. У цьому короткому ролику розкриті всі секрети, ви здивуєтеся, взагалі не буду таїти, дивіться самі:

А також, на каналі ютуб я зустріла ще такий варіант приготування Цезаря від відомого популярного кухаря зі світовим ім'ям Іллею Лазерсоном, хто бажає може ознайомитися прямо на моєму сайті:

На цьому у мене все. Пишіть свої коментарі та відгуки, діліться своєю думкою, вступайте в групу в контакті. До нових зустрічей, бувайте здорові! Успіхів! Бувай.

Радимо прочитати

Салат Обжорка - 8 різних класичних рецептів
Салат Обжорка - 8 різних класичних рецептів
Привіт шановні читачі! Прийшов час приготувати щось ситніше, вам набридли звичні страви? Хочеться якось урізноманітнити стіл? Тоді відповідь знайдений, зробіть обжорка, цей салат вже підкорив своєю
Рецепт смачного салату з копченою куркою, квасолею і сухариками
Рецепт смачного салату з копченою куркою, квасолею і сухариками
Сьогодні знайомлю вас з дуже смачним і неймовірно простим у виконанні салатом з квасолею і сухариками. Звичайно, крім квасолі і сухариків в ньому присутні і інші не менш смачні інгредієнти. Але про
Салат з ковбасою і свіжим огірком
Салат з ковбасою і свіжим огірком
Крім популярних традиційних салатів, таких як Оселедець під шубою, Олів'є або Мімоза, балувати сім'ю час від часу потрібно і новими рецептами. Якісь підглянути можна в кулінарних книгах, якісь- на

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки