Капуста тушкована - 8 покрокових класичних рецептів тушкованої капусти на сковороді
Привіт, друзі! І знову сьогодні хочу присвятити свою замітку страви з капусти, а саме тушкованої капусти з додаванням різних інгредієнтів, щоб вийшло смачніше і набагато ситніше.
У минулій замітці я ділилася з вами рецептами квашеної капусти на зиму, хто не бачив, рекомендую заглянути))).
Чому знову хочу торкнутися цієї теми, все тому що, я сама люблю дуже сильно цей овоч, хоч в свіжому, хоч в якому-небудь іншому вигляді. Адже білокачанна капуста багата вітаміну, мікро- і макроелементами. У народі завжди говорили, що без картоплі, хліба та капусти - нікуди!
Ось тому напевно з цього овоча і існує так багато різноманітних страв, які воістину виглядають по-царськи, та ще й смачні, ніжні і дуже ароматні.
Рецепт тушкованої капусти
Самий напевно простий варіант гасіння свіжої капусти без використання м'яса і якихось ще інших додаткових інгредієнтів. Для того, щоб приготувати такий кулінарний шедевр знадобиться всього лише пара продуктів і спеції.
Це традиційний класичний, можна сказати базовий рецепт, який ви надалі можете доповнити різними продуктами, такими як гриби, м'ясо, чорнослив і родзинки, або ж асорті і т.д.
Таку все напевно коли небудь пробували приготувати вдома, або ж напевно пам'ятається той смак з дитинства, як в садку або в шкільній їдальні, адже там завжди готується все по ГОСТу.
Нам знадобиться:
- Капуста білокачанна - 0,5 шт .;
- Морква - 1-2 шт .;
- Цибуля ріпчаста - 2 шт .;
- Томатна паста - 2 ст.л .;
- Перець чорний - 1 ч.л .;
- Сіль за смаком;
- Перець запашний - 5 шт .;
- Лавровий лист - 2 шт .;
- Гвоздика - 5 шт .;
- Олія соняшникова - 5 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Натріть на крупній терочке свіжу очищену моркву.
2. Далі порубати ножем ріпчаста цибуля на кубики.
3. Після гострим ножем подрібніть капусту на тоненькі смужки.
4. Візьміть сковороду і обсмажте на ній морква і цибуля на рослинному маслі до золотистого кольору, щоб цибуля став м'яким.
5. Далі на іншій сковороді обсмажте капусту на рослинному маслі, щоб вона в кілька разів зменшилася в обсязі. Посоліть і розмішайте.
Важливо! Якщо у вас капуста молоденька, то вона вийде соковитою, а ось якщо ж стара, то для того, щоб вона не вийшла жорсткою, потрібно буде додати при смаженні трохи водички.
6. Потім додайте до обсмаженої капусті інші овочі, томатну пасту, перець і спеції. Гасіть на повільному вогні з закритою кришкою ще 11 хвилин.
7. І ось вона готова на вашому столі, дуже яскрава і красива. Чи не правда?!
Особисто я ще таку тушковану капустку називаю Бігус. Хоча в Бігус, є свої секретик, про які я неодмінно поділюся з вами в наступних статтях. А ви як її називаєте, поділіться своєю думкою в кінці цієї статті))).
Відео: Готуємо капусту тушковану будинку
В даному сюжеті показана технологія смаженої капусти на сковороді. Капуста виходить не водянистою і дуже приємною на смак. Вийде просто відмінний шикарний гарнір до будь-якого м'ясної страви, наприклад до котлет:
Як швидко згасити свіжу капусту з картоплею на сковороді
Ось і дійшли до рецептом поситнее, а саме з картоплею. Готується таке тушковане творіння швидко, легко і смачно. Смак приголомшливий і дуже неодмінно всім сподобається. Здавалося самі повсякденні продукти роблять ось така вечеря або ж виступають, як другу страву на обід.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Картоплю добре помийте і видаліть шкірку, помістіть її в будь-який посуд, заливши водою, щоб вона не потемніла, поки буде виконуватися підготовча робота для інших інгредієнтів.
З моркви також зніміть верхній шар, добре промийте проточною водою. Цибулину очистіть від лушпиння. Далі морква потріть на тертці, а цибулю поріжте півкільцями.
2. Капусту за допомогою спеціальної Овочечистка наріжте тоненькими смужками, або використовуйте замість нього звичайний кухонний ніж. Змішайте капусту і моркву разом, додайте пів чайної ложки солі, добре перемішайте масу руками.
Потім на сковороду, в якій буде обсмажувати, гаситися капуста налийте 2 ст. л рослинного масла, помістіть овочі. Відсуньте сковорідку в сторону, для того, щоб з'явився капустяний і морквяний сік від солі.
3. Тим часом на іншій сковороді обсмажте цибулю на соняшниковій олії до м'якості.
4. Далі за планом у суміш капусти і моркви додайте томатну пасту, перемішайте лопаткою, влийте півсклянки води Накрийте кришкою і тушкуйте 5 хвилин. Далі після закінчення часу перемішайте овочі ретельно. Капуста стала прозорою і готової на половину.
5. Зверху на капусту викладіть нарізану кубиками картоплю. Додайте ще 100 мл водички, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин. До тих пір, картопля не приготується.
За 5 хвилин до приготування внесіть смажений ріпчасту цибулю, який додасть солодкість в смаку. Далі поперчіть і внесіть цукровий пісок, лавровий листочок, розмішайте і тушкуйте. За необхідності можна додати ще солі, якщо в попередній раз не досолити.
6. Красиво викладіть на тарілку і кличте до столу, виглядає просто бездоганно і нарядно. Смачного!
Дуже смачна тушкована капуста з сосисками
Не любите робити страви з м'ясом, тоді можливо ви любитель сосисок? Хоч у всіх телепередачах про здоровий спосіб життя звичайно все і кажуть, що сосиски такий продукт шкідливий, так ніхто і не сперечається, але все одно більшість з нас готують їх на сніданок, а іноді і на другу страву використовують. Я теж їх купую іноді, і що-небудь витворяв.
Томатну пасту в цьому рецепті я не кладу. При бажанні ви можете додати, або замінити її на стиглі різані томати.
Нам знадобиться:
- капуста - 1 качан
- цибулина - 1 шт.
- сосиски - 4 шт.
- морква - 1 шт.
- рослинне масло - для смаження
- вода - 0,5 ст.
- сіль за смаком
- спеції за смаком
Спосіб приготування:
1. Для початку моркву натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю порізати півкільцями. І всі ці овочі обсмажте на сковороді з рослинним маслом. Так, щоб вони придбали золотий колір.
Капусту наріжте ножем у вигляді соломки. А після додайте її до обсмаженою цибулі і моркви. І не перемішуючи, залиште на 15 хвилин під закритою кришкою гаситися.
Важливо! Додайте в сковорідку півсклянки води, перш ніж закидати капусту.
А після відкрийте кришку і добре лопаткою перемішайте. Гасіть під закритою кришкою все овочі, поки капуста не стане м'якою. В самому кінці посоліть і поперчіть, використовуючи червоний і чорний мелений перець. Ух, прям гостра капустка вийде, якщо ви не любите гостроту, щось не перчите, орієнтуйтеся на свій смак.
2. Заключний момент, викладіть порізані на кружальця сосиски. Гасіть ще 10 хвилин. Якщо ви бачите, що вся волога випарувалася, то налийте ще трохи водички. Я люблю, щоб було трошки ріденько.
3. Таке чудове і сонячне блюдо, як смажена капуста з сосисками вийшло! Приємного апетиту і смачних Вам відкриттів!
Гасіння капусти з м'ясом курки
З куркою виходить набагато ніжніше, куряче м'ясо воно взагалі відноситься до дієтичних видів. Так, головний плюс, воно коштує ще дешевше, ніж ніж яловичина і свинина. Ви можете використовувати абсолютно будь-яке м'ясо, щоб приготував це легке просте блюдо.
Нам знадобиться:
- куряче м'ясо - 300 г
- качан капусти - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 головка
- морква - 1 шт.
- болгарський перець - 1 шт.
- соняшникова олія - для смаження
- томатна паста - 2 ст.л
- сіль і спеції за смаком
Спосіб приготування:
1. М'ясо нарубати разом з цибулею на невеликі шматочки. У сковорідку налийте рослинне соняшникове масло і вивантажити туди м'ясо і цибулю.
Важливо! Смажте на повільному вогні, щоб нічого не пригоріло. Помішуйте іноді спеціальною силіконовою лопаткою, щоб не пошкодити сковорідку, якщо вона у вас з антипригарним покриттям, або кераміка.
2. Тим часом, поки смажиться м'ясо з цибулею, займіться овочами. На спеціальній тертці натріть моркву і капусту. Посоліть, тобто додайте дві дрібки солі і дрібку цукру, руками перемішайте і добре перетріть, щоб капуста пустила сік.
3. За пів склянці води розчиніть дві столові ложки томатної пасти. Влийте цю червону рідину в м'ясо разом з внесенням капусти і моркви. Далі викладіть болгарський перець. Його потрібно буде заздалегідь помити, очистити від насіння і видалити серцевину, поріжте його соломкою.
4. Перемішайте все дуже ретельно і накрийте кришкою гаситися. Гасіть на середньому вогні до готовності, періодично помішуючи. В кінці додайте свої улюблені спеції. Можна посипати кропом і петрушкою. Приблизно через 30-40 хвилин ваше блюдо буде готово!
Капуста тушкована з фаршем - найпростіший і легкий рецепт
Тим кому потрібен варіант на швидку руку, тим краще замість м'яса взяти звичайний простий фарш, будь-хто, хоч змішаний, наприклад яловичина + свинина, або ж курячий, качиний, різниці немає, який у вас є в холодильнику. Фарш швидко готується, а якщо ще й домашній то і взагалі чудово.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Тонко наріжте капусту ножем. Слідом наріжте ріпчасту очищену цибулю на півкільця або кубики.
Фарш викладіть на сковороду, посоліть і поперчіть. Налийте рослинне масло і обсмажте його, помішуйте частенько лопаткою, щоб не пригоріла.
На іншій сковороді підготовлені інгредієнти цибулю і капусту теж обсмажте на сковороді з соняшниковою олією. Час приготування, в районі 30 хвилин, пробуйте на смак, капуста під час гасіння трохи осяде, зменшиться в обсязі.
2. Потім в капусту додайте фарш і томатну пасту, а також трохи води півсклянки. Гасіть 10-15 хвилин, помішуючи під закритою кришкою.
3. Ось такий полегшений рецепт тушкованої капусти з фаршем вийшов. Викладіть страву на тарілочку, приготуйте на перше будь-супчик, а на друге поставте цю тарілочку.
Як приготувати тушковану капусту з грибами
Побалуйте себе цим російським блюдом всі ваші дегустатори залишаться задоволені. Адже готується це легко і швидко. Адже така овочева ласунка буде не тільки корисною, але ще і ситної, адже гриби по калорійності не поступаються м'ясу. Готуйтеся до того, що ваші гості або улюблена сім'я просто пальчики обліжут.
Нам знадобиться:
- капуста - 1 кг
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- гриби - 300 г
- вода - 1 ст.
- томатна паста чи помідори
- сіль, перець і лавровий лист за смаком
Спосіб приготування:
1. Візьміть великий казан або використовуйте сковороду. Налийте на дно рослинне масло. Викладіть нашікованную дрібно капусту. І обсмажуйте під закритою кришкою 10 хвилин на середньому вогні.
Важливо! Не забувайте періодично помішувати!
2. Тим часом в іншому посуді обсмажте цибулю, нарізану кубиками. Обсмажуйте до м'якості. Далі додайте моркву і продовжуйте смажити до золотистої скоринки всіх овочів.
3. Після цих дій викладіть в сковороду до цибулі і моркви будь відварені гриби, це можуть бути печериці, маслюки, опеньки або гливи наприклад. Заздалегідь поріжте їх кухонним ножем на дрібні шматочки. Обсмажуйте пару хвилин.
Цікаво! Можна взяти свіжі нарізані грибочки, просто тоді смажити доведеться до готовності довше за часом, ніж відварені.
Ну а далі фінальний момент, змішайте гриби з капустою.
4. Гасіть таку вкусняшку, додавши трохи води, 1 склянка. Залиште гаситися під закритою кришкою 20 хвилин. За 10 хвилин до готовності покладете пару ложок томатної пасти і лавровий листочок. Посоліть і поперчіть за смаком.
3. Таке Чудненько і ароматне блюдо з капусти вийшло. Смачного!
Бонус: Капуста тушкована в мультиварці
Хочете якось заощадити час або гості вже на порозі, а вам нічим їх пригостити, тоді дивіться це відео з каналу ютуб:
На цьому у мене всі мої хороші читачі і передплатники. Пишіть свої думки, відгуки, побажання внизу під статтею. Діліться заміткою в соціальних мережах. Заглядайте до мене частіше в гості))).
Всім всього самого доброго і позитивного. До зустрічі! Бувай!