Котлети з фаршу, 10 покрокових рецептів з фото. Як приготувати смачні та соковиті котлети з фаршу?
Доброго часу доби всім-всім! Сьогодні покажу вам рецепти як смачно і швидко на своїй кухні приготувати різні ароматні, хрусткі котлетки, які можна давати і дорослим і дітям. З безлічі варіантів, я сподіваюся ви знайдете для себе найулюбленіший і неповторний вигляд. Готуйте в мультиварці, в пароварці, на сковороді, в духовці. &# 128558;
Робіть їх з підливою, в паніровці, з борошном і без борошна, з додаванням молока і можна навіть без хліба, здивовані? Тоді читайте статтю до кінця. Ну і звичайно підписуйтесь на блог, тому що дуже скоро я познайомлю вас з ще одним варіантом котлет з печінки.
Отже, поїхали.
Хочеться сказати, що є два цікавих моменти в приготуванні цієї страви:
1. Найголовніше правило це свіже м'ясо. Якщо ви хочете досягти більш соковитих котлет, то рекомендується брати фарш в пропорції 1: 1, наприклад яловичина + свинина.
2. Якщо ви на дієті, то кращим варіантом для вас стануть котлети з курячого м'яса або індички.
Котлети з фаршу класичний рецепт з хлібом
Ні для кого не секрет, що найсмачніші котлети виходять з фаршу, який змішується навпіл, це яловичина плюс свинина. Їх ще називають «домашнє асорті» Вони виходять пухнастими і ідеальними за смаком. Головне, що їх легко і просто приготувати у себе вдома.
Нам знадобиться:
- М'ясо - 300 г яловичини і 300 г свинини
- Батон - кілька шматочків
- Яйця - 1 шт.
- Лук - 2 шт.
- Часник - 2 зубчики за бажанням
- Борошно - 150 г
- Масло рослинне для смаження
- Сіль, перець, спеції - за смаком
Спосіб приготування:
1. Весь процес готування таких котлет займе не так багато часу, як може здатися. Спочатку зробіть фарш, для цього шматочки яловичини і свинини перекрутити через м'ясорубку або через блендер. Ріпчасту цибулю теж відразу можна перекрутити разом з м'ясом. А можна натерти на тертці.
Хлібний батончик замочіть в молочку або в звичайній воді, нехай він розмокне, після відіжміть руками і закиньте його теж перекрутити в м'ясорубці. Ось майже і готово! Залишилося додати яйце. Посоліть. Додайте дрібно різаний часник і поперчіть за смаком. Все ретельно перемішайте.
Важливо! Без яєць котлета не вийде, вірніше вийде, але вона може розвалитися на сковороді і її вигляд буде неохайний.
2. Тепер руками сформуйте м'ясні кульки, а потім сплющите їх руками, виходять ось такі классненькие і апетитні котлеточкі!
3. Завершальний етап перед смаженням - обвалювання м'ясних ласощів в борошні. Можна використовувати не тільки борошно, а панірувальні сухарі або манку. Ви, звичайно ніж обвалюється їх?
Важливо! Щоб фарш, коли ви ліпіть котлети не лип до рук, потрібно руки обполіскувати водою.
4. Час прийшов для смаження. Розжарити сковороду з рослинним маслом, далі зменшіть вогонь і спочатку прожарьте одну сторону, як побачите коричневу скоринку знизу, переверніть.
5. Будьте обережні, щоб жир не потрапив вам на руку і не обпік вас. Хоча, якщо ви все зробите за інструкцією і вчасно зменшити вогонь, то цього не відбудеться. Ось такі м'ясні ХРУМКА вийшли! Чудові і дуже-дуже смачні. Мої чоловіки дуже їх люблять.
Котлети з свинячого фаршу соковиті, рецепт з фото крок за кроком
Нікого особливого секрету в цьому варіанті немає, як ви можете і самі здогадатися м'ясо свинини досить жирне і соковите саме по собі. Але, все ж я рекомендую додавати для ароматності цибулю і часник. Щоб вони стали самими ніжними, я додаю до свинини куряче філе.
Моя сестра завжди смажить з цього, це найкращий і найсмачніший на її думку варіант. Спробуйте і ви.
Нам знадобиться:
- М'якоть свиняча - 1,5 кг
- Грудка куряча - 400 г
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Хліб білий сухий - 6 шматочків
- Масло вершкове заморожене - 150 г
- Сухарі панірувальні - за смаком
- Олія - за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування:
1. М'ясо свинини і куряче філе наріжте на шматочки, і перекрутити їх найкраще на м'ясорубці разом з цибулею і часником. Хлібець замочіть у воді на 3-4 хвилини, а далі відіжміть його і розімніть руками, додайте до фаршу. Все перемішайте, посоліть, поперчіть.
2. Тепер секретна технологія, як зробити, зліпити котлети, щоб вони були дуже соковитими і найсмачнішими. Для цього використовуйте вершкове масло, яке необхідно попередньо заморозити. Його поріжте на невеликі шматочки, як показано на малюнку. Перемішайте і відправте отриманий фарш в холодильник на годинку.
3. Далі з фаршу сформуйте круглі або овальні кульки, обваляйте їх в паніровці, і відразу ж на сковороду з рослинним маслом.
Важливо! Сковорода з рослинним маслом повинна добре бути розігріта, але після того, як ви починаєте укладати котлети на сковороду, не забудьте зменшити вогонь, смажте із закритою кришкою.
4. Обсмажте з обох сторін до красивої рум'яної, золотистої скоринки. Виглядають просто чудово, а на смак ще ароматні.
Важливо! По скільки в сильно розігрітій олії виділяються канцерогени при смаженні, то при кожному новому заході м'ясних котлет на сковороду слід міняти рослинну рафіновану олію. Пам'ятайте про це!
Ось такі красені обов'язково порадують вас пікантним смаком, а ваші близькі попросять однозначно добавки.
Яловичі котлетки
Для кого то яловичі котлети, це найсмачніші))) у всіх смаки різні. &# 128526; А ви які вважаєте за краще найбільше?
Нам знадобиться:
- картопля - 2 шт.
- фарш говяжій- 500 г
- яйце - 1 шт.
- перець, сіль за смаком
- лавровий лист - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- борошно для обвалювання
- зелень
Спосіб приготування:
1. Фахівці рекомендують яловичину пропустити на м'ясорубці, але не один раз, а два, так вони вийдуть більш ніжніше, м'якше і соковитіше. Якщо ви використовуєте готовий яловичий фарш, то його теж потрібно пропустити ще разочок. Очищену картоплю разом з м'ясом пропустіть через м'ясорубку. Або можна натерти на тертці. Поперчіть, посоліть, порубати дрібно для ароматності зелень кропу. Цибуля ріпчаста поріжте дрібними кубиками.
2. Всі інгредієнти перемішайте, а після з фаршу сформуйте ось такі красиві м'ясні красені, які обваляйте в борошні.
3. Смажте в розігрітій сковороді з рослинним маслом з обох сторін до красивої скоринки. Має вийти приблизно ось так:
4. В основному всі котлети подаються з гарніром, наприклад з картопляним пюре або гречкою, макаронами. А для них потрібна спеціальна і смачна підлива. Пропоную вам приготувати таку. Готується вона легко і просто. Після смаження залийте блюдо водою, так щоб вона покрила котлети зовсім не багато, додайте лавр, спеції, запашний перець, сіль і просто, прокип'ятіть цю суміш приблизно 20 хвилин, щоб котлетки віддали свій аромат.
Важливо! Гасити потрібно під закритою кришкою, на повільному вогні. Якщо ви хочете, щоб ваша підлива була рідка, а густа, додайте в неї борошно.
Яким чином потрібно додати борошно, щоб підлива стала густий? Дуже легко, для цього в склянці (0,5 ст.) З водою розмішайте борошно (1-2 ст.л), а потім влийте в киплячу підливу, перемішайте і тушкуйте ще пару хвилин.
Котлети з курячого фаршу
З такого пташиного фаршу можна приготувати дуже багато страв, не виняток і котлети по-київськи.
Нам знадобиться:
- курячий фарш - 250 г
- яйце - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- крохмаль - 1 ст.л
- молоко - 3-4 ст.л
- сіль, перець за смаком, олія для смаження
Спосіб приготування:
1. Візьміть курячий фарш, в нього додайте різаний ріпчасту цибулю кубиками, одне яйце, сіль і перець. Для соковитості влийте трошки молока.
2. Суміш вийде дуже ніжна і злегка рожева. Посипте крохмалем, перемішайте і зліпите який завгодно форми котлети. Все залежить від ваших уподобань, на смак це ніяк не вплине.
3. Після смажте їх на сковороді з рослинним маслом із закритою кришкою, так щоб вони не підгоріли. Якщо, ви хочете щоб ваші котлети були хрусткими, то обваляйте їх в паніровці або манки.
Важливо! Не думайте, що в манці котлети виходять не смачними, або манка буде скрипіти на зубах, нічого подібного, буде дуже-дуже смачно, просто класно і хрустно! Я завжди обвалюють в манки і дуже задоволена.
Швидкий варіант приготування курячих котлет готовий, подавайте з пюре або можна з них зробити гамбургер, а може ви пожеж їх спеціально для гамбургерів ?! &# 128578;
Любите готувати вдома котлети з курячого м'яса, тоді беріть на замітку ось цю статейку, в ній ви знайдете найсмачніші і найкращі напрацювання:
Котлети рибні з минтая (хека, судака, тріски) з манкою
Такий варіант, пропоную всім спробувати, адже риба багата різними корисними речовинами, особливо в ній багато фосфору. Готувати можна з будь-якої рибки, наприклад щуки або судака, можна брати морську.
Нам знадобиться:
- хек, судак, минтай - будь-яка 1 кг
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
- хліб або батон - 2-3 шматочки
- томатна паста - 2 ст.л
- рослинна олія
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Як же приготувати такі котлети? Рибу почистіть від луски, поріжте на дрібні шматочки. Лук порубати на кубики і обсмажте на сковороді з рослинним маслом, до красивого золотистого кольору. Остудіть його.
2. Через м'ясорубку перейдіть шматки риби, м'який хліб, який попередньо потрібно змочити у воді і віджати руками, смажену цибулю. Посоліть, поперчіть.
3. Мокрими і вологими руками зробіть ось такі кульки. Смажте їх на сковороді, масло звичайно ж має бути добре розігріте, а потім зменшіть вогонь, смажте із закритою кришкою, з обох сторін. Ніжні і смачні котлети готові!
4. Тепер після смаження, викладіть готові котлети каструльку, додайте водички, 1 ст.л томатної пасти яка повинна бути кипляча, можна з чайника, розламайте лавровий листочок і протушкувати так, 2-3 хвилини. Томатна підлива готова.
5. Найкраще подавати таке блюдо з рисом або картоплею, а також гречкою. Смачного!
Котлети з крабових паличок з сиром
Ви пробували такі незвичайні, оригінальні штучки з використанням крабових паличок. У них використовується мінімум інгредієнтів, зате смак незвичайний, схожий на рибний.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 1 упаковка 200 г
- сир - 100-150 г
- яйце - 2 шт.
- часник - 1 зубчик
- сіль і перець за смаком
- борошно для панірування
Спосіб приготування:
1. Палички і сир натріть на тертці. Часник пропустіть через прес. Всі інгредієнти змішайте між собою, посоліть і поперчіть. Додайте яйця. Далі з маси зробіть ось такі красенькіе котлеточкі, умочіть їх в борошні.
2. Смажте їх на розпеченій сковороді з двох сторін. Смачного! Дуже смачні і красиві, ось такі вони виходять!
Котлети з фаршу і капусти
Цей дієтичний вид приготування, пропоную подивитися в цьому відео з ютуба:
Замість капусти можна додати геркулес або вівсяні пластівці. Його попередньо потрібно замочити в молоці або воді хвилин на 30, а потім перемішати з фаршем.
Котлети з фаршу і картоплі
Котлети з фаршу в духовці, в мультиварці або на сковороді
Це найлегший спрощений варіант, впорається навіть новачок або будь-яка починаюча господиня.
Нам знадобиться:
- фарш м'ясний - 1 кг
- картопля свіжа - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- часник - 1 часточка
- вода або молоко - 2 ст.л
- сіль і перець за смаком
- яйце - 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Часник і цибуля порубати дрібно ножем, зазвичай це робиться вручну.
2. Картопля постарайтеся натерти на дрібній тертці, можна і на великій.
3. У готовий магазинний фарш додайте терту картоплю, часник і цибулю. Внесіть туди одне яйце. Перемішайте, і з фаршу сформуйте грудочки, потім сплющите їх руками. Руки повинні бути кожен раз мокрими, щоб все вийшло красиво.
4. Тепер покладіть їх в пароварку або можна використовувати будь-яку форму для випічки в духовці.
Якщо ви використовуєте чашу пароварки від мультиварки, то включите режим «На пару» і випікайте їх приблизно 20 хвилин.
Якщо ви використовуєте духовку, то встановіть температурний режим 180-200 градусів і випікайте до золотистої рум'яної скоринки. Запечені в духовці теж дуже ароматні і красиві!
Ну і звичайно традиційно можна посмажити котлети на сковороді. Який спосіб ви надаєте перевагу? Пишіть свої коменти, я буду рада))) &# 128539;
5. Ух, ось що вийшло! Соковито, м'яко, ніжно і дуже-дуже смачно! Цей вид універсальний, ви можете зробити і без лука, буде теж смачно! Цей варіант добре тим, що якщо у вас немає хліба, батона, то як раз картоплею можна його замінити. Як варіант, якщо і немає картоплі, можна присипати манкою фарш і дати йому постояти, щоб манка розбухла хвилин 20.
За бажанням обваляйте в паніровці, або борошні або зробіть без борошна і без паніровці.
Секрети приготування найсмачніших і соковитих котлет
P.S Можна в будь-який вид котлеток покласти сюрпризик, наприклад всередину заховати кожної котлетки варене перепелине яйце або дрібно нарізані курячі яйця, також можна використовувати тертий сир, і навіть ковбасу.
Будь-які такі м'ясні кульки круглої або овальної форми можна заморозити, і зробити напівфабрикати домашнього виробництва. А там в будь-який день дістати і спекти, посмажити котлетки на вечерю або на ситний полуденок
На цьому все, до скорого) Всім гарного, яскравого і барвистого дня! Нехай у вас буде відмінний настрій!