» » Смачні котлети зі свинини

Смачні котлети зі свинини


Смачні котлети зі свинини 10
Саме ходове м'ясну страву на кожен день - усіма улюблені котлетки. Саме їх ми сьогодні і приготуємо. Причому готувати будемо за всіма правилами, спочатку подрумяним на сковороді, а потім будемо мучити в духовці до повної готовності. Котлети зі свинини виходять набагато м'якше і ніжніше яловичих. Взагалі котлети складно зіпсувати, але все ж можна їх пересушити або ж зробити прісними і позбавленими смаку, але нам це не загрожує. Окрім відмінних смакових якостей котлети мають величезне практичне перевага. Воно полягає в тому, що це блюдо можна заготовлювати про запас. Наприклад, щоб заощадити час на наступному приготуванні котлеток ми відразу готуємо подвійну порцію фаршу. Потім формуємо свинячі котлети і половину заморожуємо. Через тиждень або два ми просто дістаємо заготовки з морозильної камери і відразу переступаємо до стадії їх обсмажування. А можна поступити ще краще і заморозити вже готові котлети. Залишиться тільки розморозити їх у мікрохвильовій печі в потрібний момент.

Складові:

  • 1 кг свинячої вирізки
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • шматочок білої булки або батона
  • 1 чайна ложка солі з гіркою
  • 200 мл молока
  • 0,5 чайної ложки чорного перцю
  • лавровий лист
  • 50 мл соняшникової олії

Як приготувати котлети зі свинини

Смачні котлети зі свинини 1
Свинину миємо й нарізаємо на великі шматки. Цибулю чистимо і ріжемо на частини.

{ad1}

Смачні котлети зі свинини 2
Булку або батон вимочуємо в молоці, розламавши на частини. Деякі думають, що хліб в фарш додають виключно в цілях економії, для отримання більшої кількості котлет на виході. Але це не зовсім так (хоча і факт економії має місце бути, чому б і ні). Ніжний білий хліб, вимочений напередодні в молоці, додасть котлет ніжності і легкості, а також пом'якшить і збалансує смак.

Смачні котлети зі свинини 3
За допомогою м'ясорубки готуємо фарш зі свинини, цибулини і вимоченої в молоці батона. Додаємо у фарш одне яйце.

Смачні котлети зі свинини 4
Руками ретельно вимішуємо свинячий фарш до однорідного стану, потім залишаємо на 15 хвилин «відпочивати».

Смачні котлети зі свинини 5
Солимо і додаємо мелений перець. За бажанням можна додати улюблені спеції (паприку, прованські трави, навіть свіжу рубану зелень).

Смачні котлети зі свинини 6
Розігріваємо сковороду і додаємо на її поверхню соняшникову олію. Ліпимо котлети і відразу викладаємо їх на сковороду. Все котлети не вдасться вмістити відразу на сковороді, тому будемо обсмажувати їх в два заходи. Готуємо котлетки по 3 хвилини з кожного боку, вогонь при цьому середній. Потім перекладаємо котлети в жаровню. Залишками соняшникової олії зі сковороди поливаємо котлетки.

Смачні котлети зі свинини 7
Додаємо в жаровню до котлет лавровий лист, щільно накриваємо кришкою і ставимо в заздалегідь розігріту духовку нудитися при температурі 160 градусів протягом 45 хвилин.

Смачні котлети зі свинини 8
Готові котлети зі свинини подаємо гарячими з гарніром і салатом або маринадом. Смачного.

Смачні котлети зі свинини 9

Радимо прочитати

Котлети з курки
Котлети з курки
До цього дня якщо мова йшла про курячих котлетах, то основним інгредієнтом для них завжди було куряче філе. Але в цей раз я вирішила відступити від своїх звичок і приготувала котлети з курячих
Котлети в мультиварці
Котлети в мультиварці
Хороша господиня просто зобов'язана навчитися готувати смачні соковиті котлети і чим раніше, тим краще. На допомогу в процесі приготування вам прийде мультиварка. Здавалося б, мами і бабусі готували

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки