» » Макарони по флотськи. Добірка класичних рецептів приготування макаронів по-флотськи

Макарони по флотськи. Добірка класичних рецептів приготування макаронів по-флотськи


Добрий день всім! Захотілося сьогодні зробити щось таке швидке і легке на вечерю. Згадалися відразу страви з макаронів, а саме по-флотськи, хоча їх можна зробити і на другу страву. Давайте разом розбиратися над тим, як приготувати найсмачніші макарони, та так, щоб вони не розвалилися і вийшли ще ніжніше і красивіше. Які ви знаєте секрети варіння?

Ви ніколи не замислювалися над тим, чому вони так називаються «по-флотськи»? Поділіться своєю думкою, а взагалі якщо в двох словах, то ця назва пов'язана з морським флотом, коли була Велика Вітчизняна війна. В ті часи м'ясо, фарш довго не можна було зберігати, ось власне і доводилося застосовувати відразу спільно з пастою.

Згодом вже придумали тушонку і стали робити з нею.

Тому ще одна версія, що в ті часи крім тушонки і макарошек нічого іншого не було, саме тому і почали робити таке блюдо, щоб якось урізноманітнити стіл.

У мене правда зовсім інші асоціації з приводу цього, у мене тато, дідусь були військовими до пенсії і їм завжди давали сухі пайки, в яких була завжди тушонка і локшина. Та й в їдальнях, тим хто служить в армії до сих пір дають страви з цих інгредієнтів. Ну, власне ось і ще одна моя особиста трактування, звідки пішла назва армійські, адже багато їх так величають досі.

Як зварити макарони, щоб вони не злипалися?

Здавалося б, немає нічого простішого, ніж відварити макарони. До того ж, завжди на кожній упаковці є інструкція по приготуванню.

Звичайно багато що залежить від самого продукту, який ми збираємося варити, можливо він спочатку буде не таким, яким повинен бути. Щоб не помилитися можна подивитися ось це відео і зробити свій вибір:

Наступний крок, це сама варіння і технологія приготування борошняних виробів, таких як ріжки, спагетті, черепашки, макарони або паста.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Налийте в каструлю воду. Розрахунок буде такою, на 1 літр води потрібно приблизно півкіло макаронів.

2. Наступний крок - доведіть воду до кипіння, щоб вода забурлела і ви побачили бульбашки. Потім додайте дрібку солі і накрийте кришкою, щоб вода знову закипіла.

3. Не кваплячись опустіть макарони в каструлю з киплячою водою, щоб не було бризок і ви не обпеклися. Тепер перемішайте все ложкою, накрийте знову каструлю кришкою і дочекайтеся того моменту, щоб вода знову закипіла.

4. Далі після закипання приберіть кришку і зменшіть на середній вогонь. Перемішайте все добре шумівкою, щоб нічого не пригоріло. Варіть до готовності.

Важливо! Час приготування для різних видів макаронів різний, зазвичай воно пишеться на упаковці з макаронами. Обов'язково прочитайте інформацію на самій пачці.

5. Через деякий час спробуйте одну штуку на смак, щоб дізнатися готовність.

6. Після того, як ви побачили, що все готово, злийте їх в друшляк, трохи потрясіть, щоб вся зайва вода пішла.

Важливо! Ні в якому разі не промивайте їх, так ви видалите всі корисні властивості цього мучного вироби. А також після обданія холодною водою вони почнуть злипатися.

За бажанням, після можна полити їх рослинною олією або обсмажити на сковороді на вершковому. А взагалі краще з'їсти відразу))).

7. Вживайте відразу в гарячому теплому вигляді з будь-яким соусом або котлетами.

Ось так просто і легко можна відварити макарони або локшину без різних приправ, томатної пасти і без додавання цибулі та інших овочів. А також без використання м'яса і фаршу, адже якщо ми додаємо до них ще інші інгредієнти, то це вже абсолютно інше блюдо. Давати можна такі навіть дітям.

Класичний рецепт макаронів по-флотськи

Незвичайний і дуже смачний класичний варіант приготування на сковороді, як в старі радянські добрі часи допоможе вам нагодувати сім'ю дуже ситно і в той же час ароматно. В самому кінці ви можете додати різану зелень для оригінальності і неповторності, а також яскравості страви.

Інгредієнти найпростіші і звичайні, є в будь-якому будинку, або квартирі.

Нам знадобиться:

  • Макарони - 0,5 кг
  • Фарш м'ясний - 0,3 кг
  • Цибуля - 1 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Аджіка- 1 ч.л або без неї
  • Сіль, перець, коріандр - за смаком
  • Вершкове масло - 10 г
  • Рослинна олія - ​​для обсмажування

Спосіб приготування:

1. Візьміть одну велику велику цибулину і поріжте її кухонним ножем, рекомендується різати кубиком. Увімкніть плиту, на одну конфорку поставте каструлю з водою приблизно 1,5 л, а на іншу сковороду з рослинним маслом. Далі викладіть рубаний лук на сковороду і обсмажте майже до готовності 3-4 хвилини, для смаку додайте маленький шматочок вершкового масла, приблизно пів чайної ложечки.

Цікаво! Можна цибулю обсмажити разом з тертою морквиною для додання нікого овочевого смаку.

Тепер внесіть на сковороду фарш зі змішаного фаршу: яловичина плюс свинина, близько 300 г, можна взяти трохи більше або трохи менше, нічого страшного не станеться.

2. Для того, що фарш став соковитіше і м'якше додайте в нього прям на сковороду гарячу воду зовсім небагато. Закрийте кришкою і дочекайтеся того моменту, коли суміш закипить, а після зменшіть вогонь і дайте м'ясу протушкувати, не забудьте все перемішати.

3. Тим часом вода закипіла в каструлі, додайте в неї 1 чайну ложку солі, розмішайте. З моменту закипання води варіть на слабкому вогні помішуючи приблизно 10 хвилин, а взагалі може бути і 5 буде досить.

Важливо! Кількість хвилин варіння макаронів залежить від сорту пшениці, з якого вони зроблені. Зі зворотного боку кожної упаковки завжди є інструкція скільки по часу потрібно варити. А взагалі ви звичайно самі все побачите, коли вони стануть більше в розмірі і приємніше на смак.

4. Отже, макарони варяться в підсоленій воді. А ви за бажанням в киплячий фарш (після 15 хвилин) можете додати тертий на тертці помідор без шкірки, і ложечку аджики. Перемішайте і тушкуйте до готовності 10 хвилин.

5. Наступний крок, це фарш, що в нього додаємо далі? Фарш посоліть, поперчіть, відкрийте кришку, щоб зайва волога випарувалася, додайте коріандр.

Лапшічку відкиньте через друшляк так, щоб вся вода зайва зцідити.

6. Далі помістіть їх до фаршу, і добре перемішайте дерев'яною лопаткою. Перемішайте і трохи згасити.

7. Подавайте з хорошим настроєм, з будь-яким салатом, можна зі свіжими овочами або маринованими смакотою.

8. Зверху присипте, прикрасьте кропом або зеленою цибулею. Ось такі справжні макарони по-флотськи вийшли, з ними ви можете урізноманітнити будь-яке меню. Смачного!

Пропоную ще один варіант, приготований бабусею, але начебто шеф-кухарем подивитися в цьому ролику з ютуба:

Макарони по-флотськи з фаршем і томатною пастою

Самий напевно поширений варіант, він дуже соковитий, від якого просто слинки біжать, адже томатна паста робить в м'ясі чудеса, надає певний ароматний з кислинкою смак і дарує, що немало важливо яскравість страви. Тільки приготуйте макарони по-флотськи за цим способом і побачите, сім'я вам скаже величезне спасибі за такий шикарний вечерю.

До речі, не знаєте, що зробити на вечерю, так ось вам вже ця готова ідея.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Насамперед поставте каструлю на плиту і налийте в неї проточну воду або ж фільтровану, дивлячись яку ви звикли вибирати. Я додаю проточну. Отже, як ви і здогадались вже напевно вона нам знадобиться для варіння локшини. Поставте на сильний вогонь, щоб вона закипіла. Потім додайте сіль.

2. Відваріть макарони звичайним способом, думаю що з цим проблем не повинно виникнути. Трохи вище я описувала цей процес більш детально.

3. Потім ви можете піти двома шляхами: перший - з помідорів зніміть шкірку, вона не знадобиться, просто якщо її залишити, то в наслідку вона може вам заважати під час їжі, вона стане грубою.

Як це зробити, щоб вийшло якісно і зручно? Перш за все, зробіть два надрізи навколо помідори, тобто по всьому діаметру, щоб вийшов хрест. Опустіть помідор в воду, попередньо покладіть її на столову ложку і на одну хвилину в окріп, а потім вийміть. Потягніть і видаліть шкірку. Якщо вона важко і ніяк не прибирається, значить опустіть ще на хвилину, все залежить від стиглості і сорту овоча.

Другий спосіб, більш миттєвий, візьміть томатну пасту власного виготовлення або куплену в магазині.

Оскільки буває, наприклад влітку овочів хоч греблю гати, я вирішила згадати і розповісти і той і інший випадок, я думаю, ви не проти))).

2. Болгарський перець, ріпчасту цибулю і часник почистіть.

3. Підготовча робота закінчена, тепер візьміть зубчики часнику і розімніть ножем, злегка придавивши на нього, а потім відправте смажитися на сковороду на одну хвилинку на рослинному маслі.

4. Лук краще поріжте півкільцями. Масло просочилося ароматом часнику, приберіть його зі сковороди, тепер внесіть в це масло порізану цибулю. Як тільки побачите золотисте стан лука додайте м'ясний фарш, перемішайте.

Акуратно розбийте всі грудочки, щоб не вийшла каша. Смажте не дуже довго до готовності.

Важливо! Найголовніше питання, скільки смажити фарш за часом? Зазвичай це займає не так багато часу в районі 10 хвилин, готовий прожарений фарш має світлий колір і кров не виділяється.

5. Тепер візьміть чашу блендера і в неї помістіть шматочки помідорів і болгарського перцю і добре збийте в однорідну масу. Або ж внесіть в томатну пасту (5-7 ст.л) перець і теж все збийте.

Цікаво! Можна додати свої улюблені приправи або наприклад кубик Маггі або кнор, хто любитель всякого роду добавок.

Ну, що ж тепер можна всю цю червону масу додати до вже готового фаршу і цибулі. Перемішайте. Посоліть, поперчіть і протушкувати одну, дві хвилини. Ось такий соус для макаронів вийшов, виглядає просто фантастично пікантно, ви не знаходите? А запах воістину чарівний, все свіже і ароматне.

6. Залишився завершальний етап, викласти туди наші завитки-макарошки. Розмішайте, пробуйте на сіль і перець.

Важливо! Макарони годі й доварити в воді, так як в соусі вони дійдуть.

7. За бажанням ви можете посипати тертим сиром і зеленню. А також можна подати до них кисіль і який-небудь салатик, наприклад з редискою.

Готуємо друга страва з тушонкою

Ні для кого не секрет, що страви з тушонкою завжди були солдатським ситним обідом, можливо для когось цей варіант стане спогадом з дитинства чи юності. А для чоловіків і юнаків подарує передчуття і повернення в колишні армійські будні, коли їх годували в їдальні цим ситним ласощами.

Нам знадобиться:

  • Макарони - 400 г
  • Тушонка - 1 банка
  • Цибуля ріпчаста - 1 головка
  • Олія - ​​для смаження
  • Сіль, цукор і перець за смаком
  • Оцет винний червоний - 0,5 ст.л
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатна паста - 1-2 ст.л
  • Спеції за смаком
  • Вода від макаронів - 250 мл
  • Для прикраси зелень

Спосіб приготування:

1. Відваріть макарони в киплячій воді в каструлі, не забувайте, що дуже важливо, щоб вони не прилипли до дна, помішуйте. Ось так віялом спочатку розташуйте по колу локшину, а потім починайте заважати за годинниковою стрілкою, так поступово вони повністю зануряться в воду. Не забудьте водичку посолити.

Важливо! В процесі обов'язково пробуйте їх на смак, щоб вони не зварилися.

2. Цибуля ріпчаста почистіть, і потім кухонним ножем порубати на дрібні шматки. Сковорідку з олією розігрійте і внесіть лук, посоліть і посахаріте, перемішайте. Смажте до красивої скоринки і м'якості.

3. Розкрийте баночку тушонки, можна взяти будь-яку, як вибрати тушонку і яка найкраща, ви можете скористатися ось цією статтею, де дані невеликі поради. Отже, готову тушонку, розгляньте, приберіть зверху зайвий жир, і потім за допомогою вилки або акуратно ножем розділіть на шматочки в однорідну масу.

4. Часник покришите на маленькі шматочки за допомогою ножа і додайте його до підсмаженої цибулі. Після того, як пройде 1-2 хвилини, влийте винний оцет, уххх, консистенція відразу зашипить і швидко випаруватися. Вийде класно! Після додайте томатну пасту. Перемішайте, така цікава засмажкою буде!

Розмішайте і обсмажте одну хвилинку, і відразу ж негайно покладіть суміш з тушонки.

Важливо! Можна винний оцет замінити на яблучний, на смак це не сильно вплине.

5. Тим часом наші макарончікі вже приготувалися, потрібно буде вилити воду на деяку частину в миску, вона нам знадобиться, щоб зробити соус. Ну, а іншу частину вилийте використовуючи друшляк. Прямо в друшляку додайте одну столову ложечку рослинного масла і добре розмішайте.

6. В кінці смаження на сковороді в тушковане м'ясо додайте ваші улюблені спеції можна взяти універсальні або до свинини наприклад. Ну і найголовніше, потихеньку вилийте за допомогою ложечки воду від локшини, яку ви заздалегідь залишили, все буде залежати від того, який густоти ви хочете зробити.

7. Доведіть до кипіння м'ясну заливку і протушкувати 4-5 хвилин. Закиньте тепер локшину, закрийте кришкою і дайте страві постояти, Натома. У висновку і для естетики присипте готове диво зеленню.

Просте блюдо з вареного м'яса на сковороді

Як завжди найголовніше правило, це взяти з собою гарний настрій і тоді все вийде обов'язково. М'ясо знадобиться будь-який, це може бути яловиче, свиняче, качине, індички і ін. Головне, щоб воно було відварною, просто в підсоленій воді.

Нам знадобиться:

  • Куряче м'ясо - 400 г
  • Локшина або макарони - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - шт.
  • Морква свіжа - 1 шт.
  • Часник - 1 зубець
  • Перець мелений чорний - за смаком
  • Томатна паста -1-2 стл.
  • Сіль і цукор за смаком

Спосіб приготування:

1. Відваріть макарони в каструлі або в чаші мультиварки до готовності, процідіть їх через друшляк.

2. Варене м'ясо коштує порубати або, дивлячись яке у вас, розщепити на невеликі волокна, щоб зручно було їсти.

3. Приготуйте до роботи овочі, цибулю покришите на кубики, моркву натріть на тертці. А часник його часточку роздавите ножем і відправте на сковороду з розігрітим рослинним маслом, обсмажте пару хвилин.

4. Аромат часниковий в маслі з'явився, видаліть часник зі сковороди і обсмажити цибулю з морквою до м'якості і апетитною скоринки, цибуля має стати золотистим і прозорим.

Цікаво! Маленький секрет, для додання неповторності в томатну пасту внесіть цукор і сіль, а потім цю рідину влийте в зажарку.

5. Поперчіть, додайте самі ваші улюблені спеції, перемішайте.

3. Слідом відправте варене м'ясо, прикрийте сковороду кришкою і обсмажуйте до тих пір, поки вся волога не випарується.

4. Ну і тепер, як ви і здогадались, ура, прийшов час макаронів, перемішайте їх в цій делікатній заливці. Тарарам все готово, кличте всіх до столу, приємного апетиту!

Робимо з фаршем та сиром

Даний вид буде зроблений з довгих спагетті, ви можете взяти будь-який вид. А для того, щоб блюдо виглядало більш смачніше додамо в нього помідор і сир, для ароматності часник. Якщо у вас немає помідор, то візьміть томатну пасту, або трохи томатного соку, адже ці продукти дуже легко поєднуються з макаронами.

Між іншим можна зробити те ж саме і в мультиварці, просто використовуйте режим Жарка з відкритою кришкою.

Нам знадобиться:

  • Спагеті - 150 г
  • Фарш - 200 г
  • Помідори - 1-2 шт.
  • Рослинна олія - ​​50 г
  • Часник - 1 зубець
  • Сир - 100 г

Спосіб приготування:

1. Відваріть довгі спагетті в підсоленій воді, злийте воду і викладіть в каструлю.

2. М'ясний фарш, той який вам подобається найбільше, можна взяти свинячий, яловичий, курячий або навіть качиний обсмажте на олії помішуючи 10 хвилин. В кінці трохи посоліть.

Помідори подрібніть в блендері або потріть на тертці, внесіть їх до фаршу. Розмішайте. Притрусіть різної зеленню і дрібно порізаним часником. Смажте ще 5 хвилин.

3. Тепер все з'єднайте воєдино, тобто заливку з фаршу зі спагеті. Перемішайте і подавайте до столу. Виглядає дуже барвисто і божественно.

Відео про те, як приготувати макарошки в мультиварці

Як і будь-яку страву і це не виняток можна зробити в мультіпомощніце, всі секрети приготування дивіться тут в цьому ролику:

Макарони по-флотськи з грибами

Зізнаюся чесно, взагалі люблю молочні продукти, а особливо сири, взагалі будь-які. Так, знаю, що вони дуже калорійні, так ну і що, зате смачно! У цьому рецепті наша паста потоне в соусі, який буде зроблений з таких простих і звичайних інгредієнтів.
Не знаю, як у вас, а в мене молоко і вершки, а також сир є завжди в холодильнику. Ви тільки уявіть ще й гриби, це взагалі просто ульот, тим більше коли грибний сезон в самому разраре, адже їх буде купа на базарі. можна буде зустріти опяткі, білий або груздікі. Ух, супер, так чому ж нам не зв'язати це все в воєдино.

Нам знадобиться:

  • Макаронні вироби - 250 г
  • Філе курки - 180 г
  • Гриби свіжі - 180 г
  • Цибулина - 1 шт.
  • Вершки або молоко високої жирності - 0,5 ст.
  • Вершковий сир плавлений - 2-3 ст.л
  • Сіль, перець, мускатний горіх за смаком
  • Масло вершкове - 15 г
  • Петрушка або кріп за смаком

Спосіб приготування:

1. Ріпчасту цибулю потрібно добре подрібнити кухонним ножем на шматочки. М'ясо ріжеться теж несильно крупно на шматки.

2. Гриби порубаєте, приблизно намагайтеся, щоб шматочки були однаковими.

Макарони відварити в підсоленій воді, злийте воду а потім помістіть на сковороду з вершковим маслом. Перемішайте.

3. На іншій сковороді обсмажте на олії шматочки м'яса майже до готовності, потім туди покладіть грибочки, перемішайте, теж обсмажте 4-5 хвилин. Посоліть, поперчіть. Внесіть різаний лук і смажте на слабкому вогні поки він не стане м'яким. Присипте мускатним горіхом і додайте 0,5 ст. вершків.

Смажте ще близько 10 хвилин таку ароматну суміш-соус, щоб він трохи загус. Після додайте вершковий м'який сир, знову перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини.

4. Викладіть макарончікі в соус з грибами і м'ясом і ретельно перемішайте.

Ну, що ж на цій Вкусняшки я закінчую цей пост. Всім до швидкої зустрічі, підписуйтесь на мою групу в контакті і приходьте до мене в гості частіше. З чим не згодні висловлюйте свою думку, залишивши відгук внизу сторінки. До побачення.

Радимо прочитати

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки