Макарони з тушонкою: 5 рецептів в домашніх умовах
Доброго ранку! Сьогодні представляю вашій увазі дуже просте і улюблене для багатьох сімей блюдо. Якось давно я вам давала схожий рецепт, але тільки найголовнішою складовою була картопля, в цей раз будуть макарони і як ви могли здогадатися тушонка.
Напевно макарони з тушонкою люблять все і дорослі і діти, особливо якщо м'ясо якісне або таку консерву ви зробили самі. Виклавши на будь-яку сервировочную тарілочку можна це блюдо прикрасити будь-якими овочами і все будуть просто в захваті від побаченого.
Я цей смак напевно ніколи не забуду, саме таку красу я часто їла в шкільній їдальні, та й в дитячому садку теж давали. Виходить ситно і дуже смачно, а ви робите таке блюдо? Обов'язково напишіть свій відгук внизу під цією заміткою, розкажіть про свої секрети.
Макарони з тушонкою в домашніх умовах
Почну я мабуть з одного варіанта, який виходить шалено смачним і красивим, тому що використовується томатна паста, плюс ще запах часнику робить свою справу. Вообщем кінцевий підсумок вас точно обрадує, ви закохаєтесь в це м'ясне ласощі. Можна сказати, це ще один варіант по флотськи, тільки він з тушонкою, а не з фаршем, як ми робили з вами в попередній замітці.
Важливо! Якщо ви до цих пір не навчилися правильно варити макарошки, то не переживайте, це зробити легко, якщо ознайомитеся з поетапною інструкцією, яку я викладала тут.
Для початку купіть за списком всі необхідні продукти, а головне виберете хорошу тушонку, беріть близько півкілограма, ну і звичайно ж не забудьте про найголовніший інгредієнт. З вибором тушонки вам допоможе більш детально розібратися це відео, з програми Контрольна закупівля.
Ну, а тепер приступимо безпосередньо до самого процесу готування.
Нам знадобиться:
- макарони або спагетті - 300 г
- тушонка яловича або свиняча - 1 банка
- ріпчаста цибуля - 1 шт.
- сіль, перець за смаком
- рослинна олія
- оцет червоний винний - 1 ст.л
- часник - 2 зубчики
- томатна паста - 2 ст.л
- спеції за смаком
- цукор - 1 ч.л.
- свіжа зелень
Спосіб приготування:
1. Отже, почніть з самого основного моменту, ця варіння локшини. Відваріть її в каструлі таким чином, як рекомендує виробник, на кожній упаковці є інструкція, слідуючи який ви однозначно не помилитеся. Але, а якщо ви в цій справі новачок, то ви можете скористатися ось цією заміткою. Не забудьте посолити воду, щоб макарони були прісними і постійно помішуйте, щоб вони не злиплися.
Як тільки ви побачите, що вони набувають готовність, їх варто спробувати на смак.
2. Тим часом, вам доведеться почистити цибулю, далі поріжте його на дрібні шматочки і відправте на сковороду з рослинним маслом. Внесіть ложечку цукрового піску і солі, перемішайте.
3. Порубаєте досить дрібно гострим ножем зубчики часнику.
4. Лучок смажте до золотистої скоринки в районі п'яти хвилин, після закиньте рубаний часник, розмішайте і смажте близько хвилини.
Тушонку вийміть з баночки, видаліть весь непотрібний жир, потовчіть її виделкою в кашку.
5. До красивим смаженим овочам влийте винний оцет, він неодмінно почне відразу ж випаровуватися і шипіти, а після додайте пару ложечок томатної пасти і перемішайте, смажте знову близько 1-2 хвилин. Після всіх маніпуляцій додайте всю тушонку, розмішайте і протушкувати до кипіння.
6. Як тільки, ви побачите що лапшічка готова, отлейте з них трохи води ополоником, а решту злийте.
7. У спагетті додайте одну столову ложку рослинної або вершкового масла, розмішайте, таким чином вони не злипнуться.
8. Рухаємося далі, як тільки ви побачили, що тушонка кипить відразу ж присипте спеціями паприку і коріандр з чорним перцем. І ось тепер налийте водички, яку ви залишали від макаронів. Налийте її стільки, скільки потрібно вам, дивлячись яку консистенцію ви хочете отримати. Томіть в такому вигляді не більше трьох хвилин.
Далі до отриманого соусу внесіть відварені макарони і все ретельно перемішайте.
9. Подрібніть дрібно кухонним ножем будь-яку зелень, наприклад кріп і петрушку.
10. Це потрібно, щоб красиво подати на стіл, ось так це можна зробити, у вигляді такої горочки. Смачного!
Рецепт макаронів на сковороді з томатною пастою
Як то кажуть, все геніально і просто, ну легше не буває. Розглянемо ще один варіант, він схожий на попередній, але він буде не дорогий, тому що не так багато потрібно використовувати інгредієнтів. Абсолютно дешевий і бюджетний варіант, тим більше якщо під рукою є своя домашня тушонка. Тоді і блюдо вийде ще смачніше і вечерю або другу страву здасться вам шалено апетитним.
Нам знадобиться:
- тушонка будь-яка - 0,5 кг
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- макарони - 300-400 г
- сир - 100 г за бажанням
- томатна паста чи можна без неї - 2 ст.л
- оригано і базелік сушений або свою улюблені приправи - щіпка
Спосіб приготування:
1. Почнемо з засмажкою, потрібно подрібнити ножем ріпчаста цибуля, помістити його на сковорідку і обсмажити на олії до красивого жовтуватою скоринки. Далі внесіть томатну пасту і злегка її протушкувати 1-2 хвилини.
2. Банку розкрийте і тушонку викладіть до цибулі, розмішайте, щоб маса стала однорідною, млоїте при закритій кришці 5 хвилин на невеликому вогні. Плюс присипте оригано і базиліком, можна використовувати чорний або червоний мелений перець.
3. Відваріть тим часом будь-який сорт макарошек, злийте воду через друшляк і після внесіть їх до тушонці. Перемішайте і обсмажуйте приблизно 2-3 хвилини.
4. Ось як це мило може вийти на виході.
5. Пора сервірувати обідній стіл, кличте своїх домочадців покуштувати це блюдо. А вам бажаю, смачного!
Макарони в мультиварці Редмонд або Поларіс з тушонкою
Насправді, можна взяти будь-який рецепт з цієї замітки і з легкістю пристосувати мультиварку. У кожної моделі є режим Жарка без кришки, ось на ньому і потрібно робити це блюдо. Чаша в даному процесі, як би заміщає звичайну сковорідку. Тому беріть будь-який варіант і готуйте.
А щоб мені не повторюватися я знайшла зовсім особливий і новий рецепт, який ви можете використовувати на своїй кухні і пригощати своїх коханих і рідних. У чому його незвичайність? У тому, що ми спільно буде варити і макарони і тушонку, це взагалі прискорить процес. Причому, що тут навіть не знадобиться цибулю і томати.
Нам знадобиться:
- тушонка свиняча - 1 баночка
- ріжки черепашки або бантики - 300 г
- вода - 1,5 ст.
- сіль і зелень за смаком
Спосіб приготування:
1. Якщо на поверхні тушонки ви спостерігаєте великий шар жиру, то спочатку зніміть його. Вилочкою розімніть шматочки м'яса на волокна.
2. А ось локшину можна взяти будь-яку, навіть вермішель, бантики.
3. Далі м'ясо тушонки внесіть в чашку мультиварки і залийте водою, включіть режим Жарка і тушкуйте після закипання пару хвилин. Або можна відразу ж на тушонку висипати макарончікі. Виходить, що ви робите це блюдо без попередньої варіння пасти. Варіант для ледачих, але він не поступається іншим, перевірено.
4. Отже, заліт все водою і тушкуйте на обраному режимі Жарка 30 хвилин. Можна вибрати інший режим, наприклад Плов.
Не забудьте ще, що потрібно додати відразу ще приправи за смаком, навіть можна поперчити і посолити. Якщо ви робите на Жарка, то внесіть всі в самому кінці.
5. А щоб виглядало це барвисто і ароматно, прикрасьте свіжим зеленою цибулькою або кропом. Не забудьте налити солодкого чаю і сісти зручніше. Приємного.
Смачні макарони по-флотськи
Хочу запропонувати вам до перегляду ось цей сюжет, з якого ви навчитеся і дізнаєтеся маленькі секретик приготування такого приголомшливого і швидкого страви на швидку руку, його повинна знати кожна господиня, хоч досвідчена, хоч тільки починає. По-флотськи люблять все, робіть хоч з фаршу, хоч з тушонки:
Ріжки з тушонкою і помідорами
Хочете взагалі здивувати своїх рідних і близьких, тоді доповніть це незвичайне ласощі солодким перцем і помідори. Здивовані? А виходить чудово і нереально гарненько. Відмінний варіант подати спагетті цікавим способом, при цьому витративши мінімум часу і продуктів.
Зручно і швидко можна практично за 5 хвилин сваргать таке супер економічне блюдо.
Нам знадобиться:
- тушонка яловича - 1 банка
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- томати - 1-2 шт.
- перець болгарський - 1 шт.
- макарони - 240 г
- часник - 2 зубки
- вода - 100 мл
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Цього разу давайте почнемо з тушкованого яловичого м'яса, візьміть і розкрийте баночку, а після помістіть на сковороду і трішечки налийте водички, розмішайте і тушкуйте 5 хвилин на повільному вогні.
2. Покришите ножем свіжі соковиті помідори на кубики, а далі болгарський перець і ріпчасту цибулю.
3. Внесіть порізані овочі на сковорідку, розмішайте і тушкуйте до того часу, поки не випарується вода і перець не стане з цибулею м'яким. Можна посолити, якщо хочете і поперчити.
У самому кінці варіння додайте різаний на дрібні частинки часник, щоб надати якийсь аромат і пікантний запах.
4. Лашпу відваріть в солоній водичці, потім злийте рідину з каструлі за допомогою друшляка, викладіть на тарілку порційно. Полийте таким надзвичайно смачним м'ясним соусом з овочами. Смачного!
На цьому у мене все, я рада, що ви були зі мною. Діліться своєю думкою, коментуйте, натискайте на кнопки соціальних мереж і приходьте в гості частіше. Вносьте сайт в закладки, буду тільки рада! Частіше посміхайтеся і даруєте один одному посмішки! Бувай!