Макарони з сиром: 8 різних простих рецептів
Добрий день читачі і гості блогу! Сьогодні готуємо ще одне блюдо з макаронів, а саме з сиром. Воно на нашій кухні зустрічається досить часто, тому що готується воно дуже швидко і невимушено. А якщо ви хочете побалувати своїх улюблених чимось складніше, то обов'язково відвідайте мою попередню замітку.
Можна взяти звичайний рецепт приготування макаронів і зверху присипати тертим сиром, а можна внести ще деякі інгредієнти, щоб це смачні ласощі стало ще ситніше і смачніше.
Пропоную вам розглянути всі варіанти і звичайно ж випробувати на своїй кухні. А якщо ви, зовсім не знаєте, що можна готувати на вечерю і чим крім макаронів порадувати свого чоловіка і свою улюблену сім'ю, то обов'язково загляньте сюди.
Готуємо макарони з сиром
Почнемо самого найпростішого варіанту, який напевно знають всі, від мало до велика. Мені здається нічого простішого ще не придумали. Використовувати потрібно зовсім три інгредієнта і плюс ваше бажання готувати.
Нам знадобиться:
- макаронні вироби Спагеті - 300 г
- масло вершкове - 50 г
- сир - 150 г
Спосіб приготування:
1. В першу чергу вам потрібно правильно відварити у воді макарони, робиться це процедура зовсім не складно. Налийте води в каструлю і доведіть до кипіння рідину, після чого внесіть чайну ложечку солі, розмішайте і тільки після цього внесіть макарони. Зазвичай на кожній пачці зазначено скільки по часу після закипання потрібно варити.
Як тільки внесли в воду, розмішайте і дайте їм закипіти, до моменту закипання перемішуйте кілька разів, щоб вони не прилипли до дна. Можна в воду ще додати ложку рослинної олії, щоб вони не злиплися між собою.
2. Далі після того, як ви побачите, що локшина готова, злийте з неї воду, використовуйте друшляк. Щоб переконатися в готовності спробуйте її на смак.
Натріть в чашечці на крупній тертці сир.
3. Тепер візьміть невеликий шматочок вершкового масла і поруч поставте натертий сир.
4. Спочатку внесіть масло і ретельно розмішайте, а потім доведеться внести сир, а оскільки локшина гаряча ще він відразу ж почне плавитися.
4. І вийде шалено красиве і смачне ласощі. А якщо ви ще додасте свіжих овочів, то взагалі пальчики оближіть. Ням ням. Смачного!
Простий рецепт макаронів з сиром і яйцем
Чи відомий вам цей варіант? Я думаю, що багатьом він знаком і нагадує щось середнє між яєчню і запіканкою. Чи не так? Я пропоную в цей раз зробити за таким перевіреним і полюбився в нашій родині рецептом.
Найголовніше, що готується таке ласощі досить швидко і легко. А це великий плюс, коли ви сильно поспішаєте чи ні часу готувати вечерю і доводиться, якось викручуватися і робити з того, що є.
Нам знадобиться:
- спагетті - 300 г
- твердий сир - 120 г
- яйце - 2-3 шт.
- сіль
Спосіб приготування:
1. Відваріть в киплячій воді спагетті. Пам'ятайте, що в воду потрібно додати трохи солі, щоб блюдо не вийшло прісним. Після того, як локшина буде готова злийте з неї воду.
2. Натріть на тертці твердий сир, і розбийте в чисту миску яйця, присолите за смаком. Після цього, половину тертого сиру внесіть до курячим яйцям і перемішайте в однорідну суміш виделкою.
3. На сковорідку викладіть макарони і рослинне або вершкове масло, щоб вони не злиплися. Викладайте локшину відразу ж після, того, як ви зіллє з них воду. Перемішайте і трішечки обсмажте на повільному вогні. Плюс відправте сюди ж яйця з сиром.
4. Все ретельно перемішайте і смажте приблизно 5 хвилин, щоб яйця приготувалися. У самому кінці варіння, вам потрібно буде зверху присипати сиром, що залишився. Ну, а потім подавайте на стіл і радуйте своїх рідних і улюблених цим ситним ласощами.
Покроковий фоторецепт на сковороді з вершками
Пропоную вам два варіанти, перший дивіться в цьому відеоролику, кому-то можливо буде легше подивитися, чим прочитати.
А всім іншим пропоную ознайомитися з цією інструкцією тим більше, що цей вид можна зробити буде з сосисками і вершковим соусом. Я думаю, що багатьом сподобається і ви частенько будете його робити на своїй кухні.
Нам знадобиться:
- макарони або спагетті - 300 г
- морква - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- перець болгарський - 1 шт.
- помідори - 1 шт.
- вершки 10% - 0,5 ст.
- сіль і перець за смаком
- сир - 100 г
- сосиски - 3-4 шт.
- рослинне масло - для обсмажування
- соус гострий на смак
Спосіб приготування:
1. Наріжте зручним для вас способом овочі, після цього перемістіть їх на сковорідку з рослинним маслом. Перемішайте і обсмажте до золотої скоринки лука і м'якості моркви, болгарського перцю.
Важливо! Гасіть нема на сильному вогні при закритій кришки.
2. Тим часом в каструлю налийте води, посоліть і додайте 1 ст.л рослинного масла, щоб не злиплися локшина при варінні, доведіть до кипіння і внесіть макарони. Варіть до готовності приблизно 3-7 хвилин. Після процідіть їх через друшляк.
До обсмаженою овочам додайте дрібно порізані на кружальця сосиски. Посоліть і поперчіть, можна додати гострий соус, якщо ви любите несподіванки. Обсмажуйте сосиски зовсім небагато 2-3 хвилини.
3. Тепер влийте вершки, це і буде такий вершковий соус, який подарує нотку ніжності і пікантності цій страві. Дайте злегка потомитися, а потім переходите до наступного кроку. Можна додати улюблену приправу, наприклад універсальну для всіх страв.
Цікаво! Замість вершків можна додати молоко і шматочок вершкового масла.
4. Тепер залишається сервіровка, розкладіть спагеті по тарілочках і зверху внесіть підготовлену заливку з сосисок і соусу. Зверху присипте тертим на дрібній тертці сиром. Ось яка внуснотіща вийшла! Виглядає просто чудово, а важливо доступно і на будь-який гаманець).
Макарони з ковбасою і сиром
Любіть ковбаси або шинку? Можна і тут ці складові внести, адже смак копченості не завадить, а навпаки додасть незвичайний смак, а чоловікам тим більше сподобається. З даного складу продуктів у вас вийде порція на чотири персони.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Наріжте на шматочки або брусочки ковбаси (шинки) гострим ножем.
2. Таким же чином накришить вимитий і почищений від насіння і плодоніжки болгарський перець.
3. Макарошки відваріть в підсоленій воді, і злийте рідину через друшляк.
4. На сковороді розтопіть шматочок вершкового масла і внесіть брусочки перчика. Розмішайте і злегка обсмажте до м'якості.
5. Далі покладіть ковбаску і обсмажуйте 5 хвилин, не забувайте при смаженні заважати. Поперчіть і якщо хочете посоліть, але в принципі не потрібно цього робити.
6. Далі внесіть локшину і розмішайте. А в самому кінці присипте тертим сиром і подавайте з хорошим настроєм.
7. А також з красивою сервіровкою і плюс з будь-яким напоєм, наприклад з компотом або киселем.
Рецепт спагеті в вершковому соусі і з печерицями
Для тих хто любить грибочки і вважає за краще їх додавати у всілякі цікаві страви, спеціально для вас буде корисний цей рецепт. В принципі гриби можна використовувати абсолютно будь-які, смак від цього не зіпсується, і він буде кожен раз дивувати вас.
Нам знадобиться:
- печериці відварені - 210 г
- сир - 90 г
- шинка - 190 г
- цибулина -1 шт.
- вершки 20% - 1,5 ст.
- паста - 350 г
- сіль і спеції за смаком
Спосіб приготування:
1. Очистіть головку цибулі від лушпиння і нарубати на дрібні шматочки. Перенесіть на сковороду з рослинним маслом, злегка обсмажте, а після внесіть порізані на шматочки печериці, розмішайте і смажте ще пару хвилин. Посоліть і поперчіть, а також додайте спеції на свій смак.
Після додайте шинку, її потрібно заздалегідь нашаткувати на смужки. Перемішайте і обсмажте до злегка золотистої скоринки. Влийте 200 мл вершків і тушкуйте на повільному вогні, щоб рідина добре потім і немножеко випарилася.
2. На великій тертці натріть сир. І зробіть спеціальний соус з решти вершків. Змішайте сир і вершки в кухлик і варіть на повільному вогні, до невеликого загустіння. Посоліть і поперчіть, орієнтуючись на свій смак.
3. Спагеті відваріть в солоній воді, а далі злийте воду і внесіть їх до шинки і грибів, розмішайте.
4. Тепер настала черга додавання підготовленого сирного соусу. Розмішайте і смажте ще пару хвилин на невеликому вогні.
5. Подавайте з будь-якими овочами і зеленню петрушки або кропу. Смачного!
Цікаве блюдо по американськи в духовці
Їли ви хоч раз макарошки запечені з сиром, та ще й в духовці? Може бути і так? Але яким чином ви їх робили? Я пропоную зробити цей шедевр разом з обсмаженої курочкою. Вийде просто фантастично і нереально смачненько. Навіть можна використовувати таку красу на святковий стіл. Соус буде Бешамель, а помідори в цьому складі взагалі подарують ще якусь пікантність і ароматність.
А якщо ви ще зробите пару салатиків, наприклад Черепаху або з крабовими паличками, то ви точно залишитеся задоволені самі і ваші гості будуть в захваті.
Нам знадобиться:
- макарони - 300 г
- молоко - 1 ст.
- масло вершкове - 50 г
- помідор - 1 шт.
- чебрець - за смаком
- часник - 1 головка
- борошно - 3-4 ст.л
- цукор - за смаком
- панірувальні сухарі
- куряча грудка - 1 шт.
Спосіб приготування:
1. На сковороді з антипригарним покриттям обсмажте курячу грудку до золотистої скоринки з рослинним маслом.
2. Потім подрібніть помідори на маленькі шматочки плюс пару зубчиків часнику пропущених через прес і додайте на сковорідку, влийте півсклянки теплої води, додайте чебрець і тушкуйте 20 хвилин при закритій кришці на слабкому вогні.
3. Приготуйте соус, для цього розтопіть шматочок вершкового масла, і лише після цього внесіть борошно, розмішайте і варіть до загустіння на повільному вогні, вийдуть грудки, навіть може здатися, що це вже тісто, але тут на допомогу приходить молоко. Влийте його поступово і розмішайте.
4. Розмішайте віночком і далі продовжите варити. На ваших очах він почне густіти, доведіть до потрібної вам консистенції. І тільки після цього додайте в нього тертий на дрібній тертці сир. Розмішайте, і дайте сиру розплавитися.
5. М'ясо курки, яке у вас смажилося на сковороді розберіть на невеликі волокна, а потім перемішайте в томатної суміші.
6. Відваріть в підсоленій воді локшину, злийте після воду.
6. Далі помістіть макарони на сковорідку і внесіть куряче м'ясо плюс соус Бешамель. Розмішайте і перемістить всю масу на деко або чашу для випікання, зверху можна посипати тертим сиром і обов'язково панірувальними сухарями за 10 хвилин до готовності. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.
7. Ось такий ситний і класний вечерю може вийти і у вас. Смачних вам відкриттів!
Рецепт макаронів в духовці з помідорами і молоком
Любіть різного роду запіканки, до речі днями я публікувала запіканку з сиру, ну а тепер пропоную вам зробити з макаронів. Хочете дізнатися всі секрети приготування, тоді дивіться цей ролик з ютуба.
Смачна паста з куркою у вершковому соусі
Ну і тепер ще один грандіозний рецепт, який сподобається будь-якому без сумніву. Пробуйте зробити, виходить дуже здорово і класно.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Наріжте на дрібні шматочки куряче філе.
2. Потім розжарити сковороду з рослинним маслом і в нього помістіть нарізані на кружечки зубчики часнику. Смажте до тих пір, поки він не стане золотим. Після приберіть його і в цьому часниковому маслі обсмажте все шматочки курочки.
Поки обсмажується м'ясо зваріть в каструлі пасту.
3. Як тільки м'ясо готове, насипте на нього борошно по всій поверхні шматочків, перемішайте лопаткою і додайте відразу ж вершки. Також додайте тут сіль і приправу на свій смак. Ретельно перемішайте і ви побачите незабаром, що суміш стає густою і однорідною.
4. Ось така маса повинна вийти, вірніше вершковий соус, як на цьому фото.
5. До відвареним макаронів додайте вершкове масло, розмішайте і присипте тертим сиром.
6. Зверху до локшині додайте курячі шматочки зі сковороди з соусом. Як же це виглядає чудово, але і звичайно ж шалено смачно. Приємного!
Ось і все на цьому друзі, я рада, що ви сьогодні були зі мною. Готуйте з задоволенням і на радість всім. Підписуйтесь на мою групу в контакті, залишайте відгуки та коментарі. Бувай! Скоро Свида.