» » Що приготувати на вечерю швидко і смачно: 10 простих рецептів з недорогих продуктів на швидку руку

Що приготувати на вечерю швидко і смачно: 10 простих рецептів з недорогих продуктів на швидку руку


Всім здрастуйте! Сьогодні на порядку денному усіма поширений питання, а саме, що приготувати на вечерю. Я часто його задаю своєму чоловікові і дітям. Мої зазвичай завжди відповідають, що вони б поїли пельменів, я теж не проти, тим більше ми завжди їх печемо самі. Але, погодьтеся, що це страва не на швидку руку, тому що ліплення займає більшу частину часу, хоча, якщо пристосуватися, то можна їх навчитися робити швидко, або зробити ліниві.

Але мова сьогодні не про це, мені хочеться з вами поділитися саме рецептами, які можна брати для того, щоб нагодувати своїх рідних і близьких, щоб було одночасно смачно і просто. Ну, а також, щоб це сильно не било по вашому гаманцю, так би мовити коштувало недорого.

Вообщем вибирайте на свій смак і достаток, готуйте з радістю для своїх коханих. Сподіваюся, що ви випробуєте все те, що я вам тут покажу))).

Курка на солі в духовці

Однією з найпростішої ідеєю до вечері я вважаю приготування курочки, та такий, щоб вона була з хрусткою скоринкою. Мені здається, що все таку просто обожнюють, а коли ми її бачимо в магазині або грільніце, то відразу течуть слюньки, так і хочеться її з'їсти. Тому давайте зробимо таку, причому незвичайним для всіх способом.

Адже все що нам потрібно, так це тушка курки і сіль, щоб було смачніше я повапниш її спеціями. До не давнього часу, я до цього рецепту підходила скептично, все думала, як же так можна засмажити курочку на солі, але повірте виходить божественно, як ніби на грилі, взагалі варіант для ледачих і для тих, хто хоче с'еконіміть на часі.

Традиційні варіанти готування цього блюда ви можете подивитися в цій замітці.

Нам знадобиться:

  • курка - 1 шт.
  • спеції для курки або ваші улюблені - 2 ст.л
  • майонез або сметана - 3 ст.л
  • сіль - 1 пакет 1 кг

Спосіб приготування:

1. Для початку візьміть майонез або сметану і перемішайте зі спеціями.

Важливо! Ви можете взагалі не використовувати майонез (сметану) і спеції, просто з ними виходить соковитіше скоринка, вона набагато краще, ніж без них.

2. Курячу тушку потрібно буде розморозити, помити і розрізати по грудях, а потім висипати цілий мішок солі на деко і рівномірно розподіліть сіль. Покладіть курочку ось так, як на цій картинці.

Важливо! Під м'ясом обов'язково повинна бути сіль.

3. Зверху натріть суміш з приправ і витріть ними курку, за допомогою пензлика зробіть цю процедуру.

Важливо! Працювати зручніше, якщо у вас є силіконова пензлик, адже руки залишаться чистими.

4. Після поставте блюдо в духовку на 1 годину на максимальний режим приблизно 200 градусів. Можливо знадобиться і 1 годину 10 хвилин, в залежності від її розмірів, чим більше вона, тим відповідно більше часу буде потрібно. Ось така ласунка вийшла! Чудово виглядає, а як смачно і просто це зробити!

Класно виглядає, а ще й соковито і м'яко всередині, подавайте до столу в гарячому вигляді з будь-яким гарніром, наприклад з гречкою.

Картопля по-французьки з фаршем

Напевно такий варіант швидкого вечері знаком всім, я хочу вам лише нагадати про нього. У цій страві використовуються найпростіші інгредієнти, які зазвичай у нас росіян не виводяться ніколи. Це звичайно ж картопля, та м'ясо.

М'ясо можна взяти абсолютно будь-який, наприклад свинину, яловичину, лосятину або курку і зробити з нього фарш. Картоплю краще брати жовтих сортів, вона розсипчасті і приємніше на смак.

Нам знадобиться:

  • картопля - 1 кг
  • фарш м'ясний - 0,5 кг
  • сіль і перець за смаком
  • рослинне масло - 2 ст.л
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • сир - 150 г

Спосіб приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля очистіть від шкірки, поріжте його тоненько на кружечки. Потім візьміться за ріпчасту цибулю, який тут просто необхідний. Порубати його полуколечкамі кухонним ножем. Сир натріть на дрібній тертці.

Тепер приступаємо, безпосередньо до самої суті роботи. Візьміть листочок або формочку і змастіть її рослинним маслом.

2. Викладіть на неї скибочки картоплі, посоліть і поперчіть. Тут відразу ж можна нанести тонкий шар майонезу або зробити майонезну сіточку.

3. Посипте ріпчастою цибулею, розкидайте його рівномірно по всій поверхні.

4. Ну і тепер звичайно ж фарш. Також його поперчіть і посоліть.

До речі, фарш можна покласти на самий низ, а картоплю останнім шаром, робіть кожен раз по-різному, експериментуйте на своїй кухні!

5. Тепер частина тертого сиру присипте на фарш, а частина залиште на потім.

6. Увімкніть духовку на 200 градусів і випікайте картопельку по французьки приблизно 40 хвилин, як картопля стане майже м'яким, якщо він протикається вилочкою, то страву можна діставати з духовки і тертим сиром його присипати. Знову поставити запікатися на 10 хвилин.

7. Ось таке надзвичайно гарне і недороге блюдо вийшло. А якщо ви ще зробите обладнаний салатик наприклад Айсберг або Грецький, то взагалі буде бенкет на весь світ))). Смачного!

Відео про те, що можна приготувати смачненького з м'яса свинини на вечерю

Любителям свинини і тим, хто люблять взагалі м'ясо присвячується цей відеоогляд. Чоловіки будуть точно в захваті від такого частування, мої мужички дуже часто просять приготувати таке кулінарне творіння на вечір, вообщем дивіться і повторюйте за провідним і у вас теж вийде ця нямка:

Піца нашвидкуруч в мікрохвильовці

А це взагалі ну просто бомба, а не ідія до вечері, такого ви ще не зустрічали, ну а якщо і зустрічали, діліться в коментарях, пишіть відгуки зі своїми рецептами тесту для цієї піци. Я коли спробувала у подружки, то взагалі не повірила, що вона її робила в мікрохвильовці, як то кажуть неймовірно, але факт. Я зазвичай, коли гості на порозі роблю піцу з рідкого тесту, пам'ятайте наш майстер клас з синочком?

Буде потрібно 15 хвилин і ваше бажання))). Уявляєте? Адже багато її обожнюють, але не всі готують бо думають, що з нею багато возьні. А ось і ні…

Реально нічого складного, а виходить смачно, швидко та ще й дуже-дуже просто. Коротше читайте все самі, вам обов'язково сподобається це чудо.

Нам знадобиться:

  • борошно - 300 г
  • вода - 70 мл
  • сіль - на кінчику ножа
  • ковбаса або шинка - 70 г
  • сир - 80 г
  • маслини - 15 шт.
  • ріпчаста цибуля - 0,5 шт.
  • помідор - 1 шт.
  • томатна паста - 1 ст.л
  • майонез - 1 ст.л
  • свіжа зелень

Спосіб приготування:

1. Для початку наріжте всі інгредієнти для нашого кулінарного мистецтва. Для цього ковбаску порізати на брусочки у вигляді соломки. Ріпчасту цибулю порубати на кубики або на півкільця. Помідор на колечка або полуколечкамі. Сир натріть на дрібній тертці.

2. Маслини подрібніть зручним для вас способом, можна до речі і взагалі не нарізати, а покласти їх цілими.

Важливо! Найкраще брати маслини без кісточок, зекономити на часі.

3. Після того, як продукти готові для начинки, зробіть тісто. Висипати борошно в чашку у вигляді горочки, в середині гірки зробіть невелике заглиблення, влийте туди воду. Додайте сіль. Викати за допомогою рук м'яке тісто.

4. А потім руками розімніть його, щоб вийшов круг. Якого діаметру він повинен бути? Візьміть з мікрохвильової печі тарілочку, та ту саму прозору зі скла. Змастіть її рослинним маслом і прямо на ній і виліпити коржик. Можна розгортати скалочкой або кухлем на будь-якій поверхні, а потім коло перенести на скляну тарілку.

Зробіть невеликі бортики.

5. Поставте вийшов коло в тарілочці в мікрохвильовку на 6 хвилин, включіть на всю потужність. І ось що вийшло, кльово! Основа для піци готова.

6. Змастіть корж майонезом і томатною пастою, можна окремо в чашці змішати ці два інгредієнти. Покладіть шматочки ковбаси, після помідори, ріпчаста цибуля. Зверху присипте тертим сиром і прикрасьте маслинами.

7. Надішліть в мікрохвильовку при тій же максимальній потужності і що ж, ось що вийшло. Листочки петрушки, як не до речі ще тільки привнесуть яскравості, так що прикрасьте ними.

Простий рецепт шашлику зі свинини в банку

Я не знаю жодного такого чоловіка, а ми в принципі готуємо по більшою мірою для них, які б не любили м'ясо, і шашлик. Я пропоную вам приготувати шашлик, і складний, а вдома, та ще й в духовці і в банку. Як таке можливо, дуже навіть можливо, якщо у вас є шанс виїхати на пікнік або природу, то звичайно можете його засмажити там.

А це досить новий рецепт, який теж багатьох підкорив тим, що він простий і легкий. Єдино, вам доведеться замаринувати м'ясо вранці, щоб коли ви прийшли, то змогли відразу взятися за роботу.

Нам знадобиться:

  • м'ясо свинини - 1 кг
  • приправи для свинини - 1 пакетик
  • сіль за смаком
  • пиво - 0,5 ст.

Спосіб приготування:

1. Наріжте м'ясо свинини на шматки, ріжте невеликими, але і не величезними, щоб вони легко одягалися на шпажки.

2. Потім помістіть їх в каструльку і присипте приправами, ви можете брати ті, які ви найбільше любите. Сюди ж влийте пиво і все ретельно вимішайте руками. Поріжте ріпчасту цибулю на кільця. Залиште в такому маринаді постояти в холодильнику 3-5 годин.

До речі, ви можете вибрати будь-який інший маринад, їх ось тут ціла купа.

3. Візьміть шпажки і одягніть шматочки м'яса і цибулі. Шпажки використовуйте не з металу, а з дерева, адже все таки ми не на пікніку і металеві не підійдуть для духової шафи.

4. Потім палки з шашликом застроміть в банку вертикально, місце, там де кришка, укутайте фольгою. Надішліть в духовку.

Важливо! Духовка спочатку повинна бути холодна, банку повинна нагріватися спільно з духовою шафою.

5. Запікати в духовці шашлик повинен 1 годину при температурі 220 градусів.

Яка краса вийшла, смачно і дуже ароматно! Ніжне м'ясце, звичайно на багатті та на свіжому повітрі виходить краще, але як варіант можна зробити таке блюдо будинку, адже все таки не завжди на вулиці літо, найчастіше зима))). Їжте на здоров "я!

Запіканка з макаронів з фаршем

Я думаю, що всім відомий варіант макаронів по флотськи, так, його можна по швиденькому зробити. Якщо, ви хочете щось цікавенького і не банального, то приготуйте це блюдо на вечерю або на друге, але трохи в іншому амплуа у вигляді запіканки.

Нам знадобиться:

  • макарони - 380 г
  • фарш - 450 г
  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • молоко - 2 ст.
  • яйце - 1-2 шт.
  • сир - 90 г
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Насамперед відваріть макарони в підсоленій воді до готовності в каструлі. Я сподіваюся, що ви знаєте, як це робити. Якщо що, то завжди на упаковці є детальна інструкція))). Після того, як локшина зварилася злийте воду, а потім потрясіть на друшляку, щоб стекла вся зайва вода.

2. Наріжте цибулю на кубики. Візьміть сковороду, налийте в неї рослинне масло і обсмажте до м'якості цибулю, потім внесіть фарш, перемішайте, посоліть і поперчіть на смак. Смажте на повільному вогні в районі 10 хвилин.

Цікаво! Можна додати водички, щоб не вийшли м'ясні грудочки, тушкуйте при закритій кришці.

Сир натріть на середній терці. Яйця і молоко змішайте з молоком в склянці, розмішайте віночком або виделкою, таким чином буде готова заливка для запіканки.

3. Тепер візьміть скляний глибоке деко і викладіть половину макаронів, зверху розподіліть фарш з цибулею, потім знову макарони, а після тертий сир.

4. Залийте спеціально приготованою заливкою-соусом. Надішліть випікатися в розігріту духовку хвилин на тридцять при температурі 200-220 градусів. Як побачите засмажену корочку з сиру витягуйте. Це недовго, красиво і смачно! Смачного!

Азу з яловичини по-татарськи

Ще один м'ясний варіант, це азу, непоганий рецепт для того, щоб підкорити своїх близьких і рідних чимось незвично оригінальним. Тим більше, якщо ви любите готувати на вечерю локшину або макарошки, то це азу стане вашим помічником, адже з ним звичайні макарони стануть тільки смачніше. Беріть на замітку, додавайте статтю в закладки, щоб не втратити.

Нам знадобиться:

  • м'ясо яловичини або баранини - 500 г
  • томатна паста - 1-2 ст.л
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • огірки солоні або мариновані - 2-3 шт.
  • борошно пшеничне - 1 ч.л
  • соняшникова олія
  • лавровий лист - 1-2 шт.
  • чорний перець горошком - 3-5 шт.

Спосіб приготування:

1. Філе м'яса порубати на брусочки, промивши його заздалегідь водою. Візьміть казан або глибоку сковороду, налийте олію зовсім небагато. Внесіть шматочки м'яска і обсмажуйте. Якщо ви бачите багато пінки на поверхні, то залийте м'ясо водою, а після закипання приберіть її.

2. Гасіть під закритою кришкою до готовності, щоб воно стало м'яке і ніжне.

Важливо! Варіть на помірному вогні, перевіряйте жорсткість м'яса.

3. Тим часом, поки м'ясо смажиться, займіться овочами. Наріжте моркву на шматочки, цибулю ріпчасту на кубики. Огірки ріжте приблизно як морквину, можна порубати і соломкою. Додайте до готового м'яса, посоліть і поперчіть.

Важливо! Вода повинна вся випаруватися, коли ви закинути овочі.

4. Вогонь зробіть побільше і обсмажте цибулю і моркву до стану румяности цибулі та моркви. Не забувайте перемішувати. У цей момент, коли овочі засмажити, додайте трішки водички, і внесіть томатну пасту. Перемішайте.

Закиньте огірочки, лавровий лист і чорний перець горошком і тушкуйте на невеликому вогні 5-10 хвилин.

У склянці розведіть у теплій водичці борошно, щоб готову страву не було дуже рідким, і внесіть в кипляче азу з м'яса. Розмішайте, щоб не вийшли грудочки. Нехай покипить ще 2-3 хвилини. Після подавайте гарячим з будь-яким гарніром, наприклад з картопляним пюре або звичайною пастою.

Запіканка з м'яса і картоплі в духовці

Потрясний ошатний варіант, при вигляді його відразу з'являється апетит, а коли всі починають їсти, так і по давно. Ну просто пальчики оближіть.

Ситна і чудова запіканка з улюблених інгредієнтів, сметанки, сиру, картоплі і фаршу. Ульотне! Погляньте на список продуктів, такий знайдеться в будь-якому будинку або квартирі.

Нам знадобиться:

  • Картопля-1 кг
  • Фарш м'ясний змішаний - 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 головки
  • Сметана - 240 г
  • Вершки - 2-3 ст.л
  • Помідори черрі- 16-20 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Виконайте підготовчу роботу, ріпчаста цибуля очистіть і наріжте кубиками. Обсмажте його на рослинному маслі. Для запіканки картопля поріжте на тоненькі кружальця, посоліть і розмішайте.

Обсмажений на сковороді з рослинним маслом до золотистої скоринки ріпчасту цибулю внесіть в м'ясний фарш зі свинини і яловичини, перемішайте і посоліть, поперчіть на свій смак.

2. Візьміть листочок, бажано з антипригарним покриттям або ж скляну форму, покладіть шаром картопельку, а з фаршіка зробіть колобки, фрикадельки.

3. Потім розподіліть черрі по поверхні. У склянці наведіть соус, внесіть яйця, покладіть сметану і вершки, збийте і трішечки посоліть. Ух і калорій в цій диво запіканці, якщо хочете, то ви можете замінити картоплю на кабачки, а замість змішаного фаршу взяти курячий і вийде більш дієтичне блюдо.

4. Залийте соусом рівномірно і випікайте в духовку 40 хвилин при температурі 180 градусів.

5. У самому кінці, коли вже картопля майже готовий, вийміть блюдо з духовки і присипте верх тертим сиром. Поставте заново в духову шафу і випікайте ще 5 хвилин, щоб зажарився сир.

6. Для витонченості ви можете присипати кропом або будь-який інший зеленню. Ну, що ж смачного!

Фрикадельки з рисом і підливою

Як не банально, але можна приготувати на вечерю щось на зразок тефтелек, а може ви найбільше любите смажити курячі або яловичі котлети? Поділіться своєю думкою.

До речі, мої дітлахи це блюдо називають їжачками, тому що в садку так готують і говорять. Зробіть, адже це може стати відмінним рішенням для будь-якого гарніру, наприклад рису або пюре. А можна якщо хочете з'їсти так))).

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Цибуля ріпчаста наріжте дрібними кубиками (1 шт.), Стежте щоб ніж був гострим. Подрібніть часник, або пропустіть його через прес.

Моркву натріть на самій дрібній тертці. У фарш додайте відварений рис, цибулю (тертий на тертці 1 шт.), Часник, куряче яйце, сіль, перець і все перемішайте руками.

2. Виліпити колобочкі обваляйте їх у борошні і відправте їх на добре розігріту сковорідку. Обсмажте на олії з двох сторін, щоб обидві скоринки подрумянились.

Важливо! Якщо фарш липне до рук, змочіть руки у воді.

Ось практично і все, можна їсти.

3. Але, якщо ви хочете, несподівану родзинку, то зробіть томатну підливу. Для цього на добре розігріту Скородка відправте ріпчасту цибулю, моркву і обсмажте до світлої рум'яної скоринки.

Після внесіть томатну пасту, розмішайте. Розбавте все це питної водою. Соус закипів, додайте сіль, чорний мелений перець, паприку, будь-яку зелень і лаврушку в самий останній момент, щоб вона не дала гіркоту. Внесіть цукор, протушкувати в районі 5 хвилин.

4. Залийте соусом фрикадельки з рисом або тефелькі і нехай вони покипить на невеликому вогні 10 хвилин.

5. Ось така м'ясна принадність, встояти точно не можна. Подавайте в гарячому вигляді на стіл. Пригощайте такою стравою своїх дітей, ну або робіть вечерю на двох. Дешево і сердито, а як приголомшливо виглядає, клас!

Риба з овочами в мультиварці для тих, хто на дієті

Ну і ще досить нескладна і незвичайне блюдо, яке ви можете зробити в мультиварці гостям, буквально за пару хвилин.

P.S Трапляється в житті всяке, а що ви робите, коли у вас в холодильнику залишилося мало продуктів, або зовсім порожньо і все надягло, який ваш найулюбленіший рецепт для цієї мети є? Я тоді зазвичай роблю картопляні деруни))). Або ж купую сир і роблю сирники або ліниві вареники. А ви?

На цьому все, до втсреча, скоро побачимося! Всім гарного і відмінного дня. Бувай!

Радимо прочитати

Котлети з курки
Котлети з курки
До цього дня якщо мова йшла про курячих котлетах, то основним інгредієнтом для них завжди було куряче філе. Але в цей раз я вирішила відступити від своїх звичок і приготувала котлети з курячих
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром і маком – це простий, швидкий у приготуванні і ситне блюдо. Дуже зручно те, що можна заготовлювати такі вареники запас, заморозивши їх в морозилці. А потім просто кинути в
Курячі гомілки в духовці
Курячі гомілки в духовці
Пропонуємо вам приготувати вечерю на швидку руку по цьому простому рецептом! Запечені курячі гомілки в духовці подайте з овочевим салатом – це смачно, ситно і, що важливо, корисно.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки