Тушкована картопля з тушонкою. Кращий покроковий рецепт з фото
Добрий день, шановні передплатники! Сьогодні, проходячи в продуктовому магазині, очі впали на тушонку. Давно я не купувала цей продукт. А ви знаєте, що колись тушонка з м'яса вважалася делікатесом? Були часи, коли така баночка була на вагу золота. Страви з неї дуже смачні і мають неповторний смак, смак дитинства.
Я, якщо купую таке м'ясо в магазині, то завжди намагаюся брати ГОСТ. Мені здається, що така тушонка з таким знаком проходить ряд перевірок.
Страви з тушкованого м'яса - це звичайно страви не на святковий стіл, але думаю, що для будинку саме те, смачно, швидко, ситно, особливо, коли потрібно щось негайно приготувати.
Сьогодні я покажу вам рецепти тушонки з картоплею. ловіть &# 128578; вибирайте рецепт і пригощайте близьких!
Сподіваюся, що скориставшись моїми напрацюваннями у вас вийде смакота на обідньому столі!
Маленькі секретик, як приготувати тушонку з картоплею, ще смачніше
Хитрість перша. Перед тим як, готувати страви з тушонки, потрібно дістати з банки м'ясо і попередньо розім'яти шматки виделкою. Тоді страва вийде однорідним і без грудочок.
Хитрість друга. Приберіть, коли відкриєте банку, верхній шар жиру, він вам не знадобиться, по-перше це зайві калорії, а по-друге цей жир може містити шкідливі речовини.
Хитрість третя. Солити страви з такого м'яса з картоплею не рекомендується, так як тушонка має велику кількість солі. Якщо вже соліть, то додавайте солі досить мало, і важливо, в кінці варіння. Так як за рахунок солі картопля може перетворитися в пюре, так як сіль його розм'якшує.
Хитрість четверта. При виборі тушонки шукайте знак ГОСТ і дивіться, щоб вона була не прострочена і був відомий виробник. Краще брати в склі, так як видно вміст, ніж в жерстяних банках. І в склі більш безпечно для здоров'я.
Варена картопля з тушонкою в каструлі
Приготувати таку картоплю дуже просто, а найголовніше це блюдо займає мало часу. І ось готовий вечерю з гарніром і м'ясом уже на вашому столі. Родзинкою цієї страви стане томатна паста, або ж можна взяти кетчуп і розвести його водою. Томатна паста додасть неповторний смак і вам захочеться готувати цю страву частіше. Як варіант можна замість пасти використовувати помідорчики &# 128578;
Нам знадобиться:
- М'ясо тушковане (яловичина, свинина або курка) - 1 банка
- Картопля - 4 шт.
- Паста томатна - 2 ст. л.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Олія - 2 ст. л.
- Сіль, перець, лавровий лист, часник, за смаком
- Свіжа зелень для прикраси
Спосіб приготування:
1.Очістіте картопля від шкірки. Поріжте на шматочки.
2.Варіте картопля в каструлі в воді до готовності.
3.Нарежьте дрібними кубиками цибулю, якщо любите додайте часник, подрібніть його ножем або пропустіть через чеснокодавку.
4.Натріте за допомогою терки морква.
5. У сковороду налийте олію і опустіть туди цибулю з часником. Підсмажте цибулю і часник до прозорості. Далі опустите до цибулі і часнику, морква. Смажте до золотистої скоринки.
6.Добавьте томатну пасту, добре перемішайте і смажте ще приблизно 1-2 хвилини.
7.Виньте з баночки мяско (у мене яловичина) потовчіть її виделкою, щоб не було грудок. Додайте його до смаженим інгредієнтів. Все добре перемішайте і тушкуйте приблизно хвилин п'ять.
8.Далее овочі і шматочки м'яса відправте до картоплі в каструлю. Варіть ще так на повільному вогні близько 5 хвилин.
9. У кінці посоліть, поперчіть. Страва готова до столу. Смачного!
10. Не забудьте красиво прикрасити!
Смачна тушонка з картоплею в мультиварці
Тушкована картопля з тушонкою в мультиварці має неповторний смак. Так як в мультиварці все інгредієнти не варяться, а тужать, виходять дуже насиченими і має незабутній смак. Приготувавши за цим рецептом, ви залишитеся задоволеними, всі інгредієнти будуть дуже ніжні і м'які.
Картопля краще нарізати великими шматочками, щоб в мультиварці він не перетворився на пюре. Змащувати маслом поверхню чаші не потрібно, так як в такому вигляді м'яса тож багато жиру.
Нам знадобиться:
- тушонка - 1 банка
- картопля - 9 шт.
- часник -2-3 зубчики
- цибуля - 1-2 головки
- морква - 1 шт.
- лавровий лист -2 шт.
- кріп, сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1.Нарежьте картопля на шматочки на свій смак (можна і соломкою).
2. М'ясо заздалегідь потовчіть виделкою, щоб вона була однорідною масою.
3.Лук і часник наріжте на свій смак, можна кубиками або півкільцями. Часник можна видавити через чеснокодавку.
4. Натріть на тертці моркву.
5. Візьміть чашу мультиварки і закладіть в неї картоплю, зверху часник і цибулю, моркву.
6.Потом мяско і два листочка лаврушки. Поперчіть.
7. Залийте всі інгредієнти трохи водою. Можна додати трохи рослинного масла. Посоліть за смаком. Трохи перемішайте інгредієнти між собою.
8.Виставіте в мультиварці режим «Гасіння», а після звукового сигналу, нехай блюдо постоїть в режимі «Підігріву» близько 30 хвилин.
9.Вот і готово. Прикрасьте кропом або іншою зеленню.
10. Виглядає дуже апетитно чи не так?
Смажена картопля, з тушонкою на сковороді
Це страва не дієтичне, скажу чесно, висококалорійне. Але, воно займає місце на нашій кухні, тому що готується воно за лічені хвилини, добре втамовує голод, а використовувані інгредієнти завжди є в нашому будинку (квартирі).
Нам знадобиться:
- картопля - 1 кг
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- тушонка - 1 банка
- сіль перець
- масло рослинне для смаження
Спосіб приготування:
1.Очістіте картопля і наріжте його часточками або соломкою.
2.В сковороду налийте олію. Розжарити дуже добре сковороду з маслом.
3.Добавьте в сковороду картопля.
4.Жарьте картопля до золотистої скоринки.
5.Мясо викладіть з банки і розімніть вилкою.
6.Добавьте тушонку до картоплі.
7.Посоліте, поперчіть отримані блюдо. Все перемішайте. Смажте так протягом 15 хвилин на слабкому вогні.
8.Тушеная картопля на сковороді готова! Запрошую до столу. Приємного і неповторного смаку!
Суп з тушонки і картоплі з вермішеллю за 20 хвилин
Коли я готувалася до цієї статті, то знайшла з такого виду м'яса навіть супчик. Уявляєте? Ви їли такий? Я на днях приготувала його, нам дуже сподобалося. Спробуйте і ви.
Ділюся корисним відео з ютуба «Як приготувати суп з тушонки і картоплі з вермішеллю»
Нам знадобиться:
- Вода-3 л.
- Картопля - 3-4 шт.
- Морква - 1 шт.
- Тушонка - 1 банка
- Макарони - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Масло рослинне
- Сіль, перець, лавровий лист, зелень (використовуйте за смаком)
Спосіб приготування:
Дивіться відео:
Сподіваюся вам цей варіант сподобався!
Тепер ви можете дивувати своїх рідних і близьких різними рецептами з тушонки. Приємного апетиту і доброго дня, шановні передплатники!
Сподобалася стаття, поділіться будь ласка в соц. мережах.
P.S Виявляється тушонку перший раз приготували у Франції і там, як стверджують вчені, вона була делікатесом. Перші банки цієї страви важили 1 кг, уявляєте У Росії перший завод з виготовлення такого м'яса в банку був відкритий в 1870 році.
З повагою до вас, Катерина Манцурова