Щавлевий суп: класичні рецепти супу з щавлю з яйцем і не тільки
Доброго часу доби, шановні передплатники та гості мого улюбленого блогу! На вулиці сонце, пташки співають, прийшла пора йти на город і знімати перший урожай. &# 128518; Чого? Скажіть ви, а відповідь проста, урожай зелененький і дуже кисленький на смак. Здогадалися?
Звичайно мова сьогодні піде про таку рослину як rumex це щавель. Ви дізнаєтеся, як приготувати найсмачніші, наваристі супи з цієї трави, в наступних статтях будуть рецепти різних страв з цієї рослини.
Цікаво! Це кисленьке диво містить в своєму складі мінеральні солі, білки, дубильні речовини, кальцій з калієм, вітаміни, магній, лимонну і яблучну кислоту.
Ну і звичайно в ньому міститься багато вітаміну С.
До речі, хто любить варити справжні червоні борщі, для вас є спеціальна замітка &# 128539;
Щавлевий суп з яйцем - істинно класичний рецепт
Такі щі зелені? завжди були і є самими затребуваними в весняний період. Вариться такий варіант традиційно з сирого яйця, звичайно ж крім основного інгредієнта використовуються і інші овочі, це картопля, морква і цибуля.
Як м'ясо ви можете взяти яловичину, свинину або курку. Дітям рекомендується варити на овочевому бульйоні.
Класичний варіант - це варіант на воді без м'яса, вегетаріанський пісний борщічок. Хоча ви сміливо можете зварити на м'ясному або на курячому бульйоні.
Нам знадобиться:
- Картопля - 4 шт.
- Морква - 1 шт. (Великого розміру)
- Ріпчасту цибулю - 1 шт.
- Яйця - 4 шт ..
- Щавель - пучок (можна використовувати свіжий або заморожений)
- Кріп - пучок
- Лавровий лист - 3-4 листочка
- Запашний перець горошком - 7 горошин
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець - за смаком
Спосіб приготування:
1. Почніть з найпростішого, це чищення овочів. Далі поріжте їх кубиком, ось так як показано на малюнку.
2. У каструлю налийте води і поставте її на вогонь, після закипання киньте цілу очищену від шкірки цибулину. Додайте запашний перець горошком і лавровий лист. Ну і звичайно моркву і картоплю, який ви нарізали.
Варіть так овочі до готовності, а після дістаньте цибулину ложкою. Свою справу вона вже зробила, суп наситився її ароматом. Щавель помийте і поріжте на шматочки, довільно, як бажаєте. Цю траву можна використовувати замороженої.
Важливо! Якщо зелень заморожена, то не розморожувати її, а внесіть в рідину відразу!
3. Яйця відварити в круту, остудіть, очистіть і поріжте на шматочки довгої форми.
4. Закиньте їх туди ж в суп. Посоліть і поперчіть. Варіть 10-15 хвилин, а потім вимкніть і дайте постояти на плиті трохи настоятися. Ось такий зелененький супчик без засмажкою і без м'яса вийшов. Заправте його сметаною або майонезом. Смачного!
А ви робили такий зелений борщ за таким рецептом? &# 128578; Такий апетитний і корисний зелененький можна вживати і дітям і вагітним жінкам, і навіть годуючим матерям.
Відео про те, як приготувати зелену юшку будинку
Якщо ви хочете дізнатися всі секрети цього шедевра, то дивіться цей короткий ролик:
Рецепт супу з щавлю з яйцем і куркою
Звичайно найкращим варіантом вважається той, в якому використовується своя домашня зелень з городу.
Але, буває і так що вам захотілося приготувати це перша страва взимку, тоді найкраще використовувати і варити суп із замороженого щавлю. Якщо ви живете в такій місцевості, де взагалі не зустрічається ця рослина, то тоді купуйте його в консервованому вигляді. А взагалі, я одного разу задумалася над таким питанням, чим можна замінити щавель, щоб борщ став кислим?
Так ось, тим хто не має можливості дістати ці листочки, сміливо можна замінити їх на шпинат. А також можна використовувати кропиву, вийде дуже класно і смачно, хоча не так кисло, можна додати сік лимона або лимонну кислоту і тоді точно буде кислинка. Варіанти зі шпинатом і з кропивою читайте далі в статті.
Для холодного супу картопля замініть на селера або огірки.
Традиційний класичний варіант звичайно має на увазі варіння з зелененькими листочками, з додаванням сирого чи вареного яйця, хоча в деяких джерелах автори наполягають варити таке чудо без яєць, ну а що як варіант по-швидкому можна і без них зварити.
До речі, у кого то адже може просто напросто бути на них алергія. Адже яйця сильний алерген для деяких осіб, на жаль. &# 128528;
Нам знадобиться:
- куряча грудка або гомілки, стегенця - 500 г
- щавель -200-300 г
- яйце куряче - 2 шт.
- картопля - 3 шт.
- цибуля зелена - 10 пір'їнок
- рис круглий - 2 ст.л
- рослинна олія
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Відваріть м'ясо курки, у мене були стегенця. Варяться вони не довго приблизно 40 хвилин.
2. Далі добре вимийте зелененькі листочки, відкиньте його через друшляк. Покришите на шматочки кухонним ножем.
3. Свіжу картопельку почистіть і поріжте, намагайтеся щоб шматочки були однаковими. Тоді страва вийде естетично красивим.
4. Рис промийте, процідіть через сито.
Важливо! Для цього супу вибирайте круглозерненний рис! Він набагато смачніше.
5. Лук ріжеться ось такими кільцями.
6. Вашу улюблену зелень, наприклад петрушку, кріп помийте і порубати теж ножем. Чуєте який аромат стоїть на кухні?
7. Готові стегенця вийміть з розсолику. Внесіть картопля і зелена цибулька. Ну і звичайно ж рис. Варіть до тих пір поки картопля не стане м'яким, зазвичай це 20-30 хвилин, в залежності від такого який у вас сорт картоплі.
8. Тепер важливий момент, щавель помістіть в каструльку і налийте в нього рослинне масло. Протушкувати приблизно 10 хвилин, помішуючи.
9. Сирі яйця збийте вінчиком. До них додайте трохи курячого бульйону з каструлі, приблизно 7 ст.л.
10. Після гасіння відправте щавель в суп-щі. Потім візьміть яєчну суміш і влийте маленькою цівкою в суп, причому потрібно добре помішувати. Варіть так 6-7 хвилин. Додайте ароматну зелень, а окости можете нарізати шматочками і додати кожному в тарілку.
11. Краса яка, заправте сметаною і почастуєте своїх рідних і близьких! Вітамінізований зелененький супчик сподобається абсолютно всім! Готуйте з любов'ю!
Як зварити першу страву з м'ясом яловичини і яйцем
За вікном майже літо, хочеться чогось незвичайного, наприклад як цей борщ із зеленого листя і овочів. Так чому б так і не зробити. Для сильної ароматності використовуйте часник, а також ще одна умова, щоб все в супі поєднувалося, потрібно постаратися, щоб форма нарізки всіх овочів була акуратною.
Нам знадобиться:
- м'ясо яловичини - 600 г
- картопля - 3-5 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- щавель листя - великий пучок
- яйце куряче - 4-5 шт.
- часник - 4 зубчики
- сіль, перець за смаком
- зелень за смаком
Спосіб приготування:
1. Як відварити бульйон для супу? Все просто візьміть м'ясо яловичини або свинини і закиньте його в киплячу воду. Варіть на слабкому вогні приблизно 1 годину, не забувайте, що після закипання потрібно буде зняти пінку.
Важливо! Бульйон повинен бути прозорим, для цього приберіть пінку шумівкою з поверхні.
1. Наріжте цибулю і моркву. У цьому виді морквину для різноманітності поріжте гуртками. Обсмажте на сковороді овочі з рослинним маслом. Вони повинні стати м'якими, цибулю золотистого кольору.
2. Зелені пір'ячко обполосніть під проточною водою, покладіть на друшляк і приберіть надлишки води. Наріжте дрібно ножем для кухні на невеликі шматочки це кисленьке рослина.
3. Після, варені яйця наріжте таким чином, щоб вийшли невеликі кубики. З картоплею виконайте те ж саме.
4. Після того, як м'ясо і бульйон готові, дістаньте його і дайте охолонути. Поріжте на шматочки і потім знову опустіть в бульйон. Посоліть бульйон.
5. Внесіть туди різаний картопля. Варіть до напівготовності блюдо. В самому кінці хвилин за 15 додайте шматочки щавлю. Ну і звичайно ж яйце.
Важливо! Використовуйте для більш божественного аромату часник. Його поріжте зовсім дрібно і за 2-3 хвилини, внесіть в суп.
6. Поперчіть і посипте зеленню. Дайте трохи настоятися. Розлийте по тарілочках і їжте на здоров'я! Хто любить сметанку, то обов'язково внесіть її.
Цікаво! Знаєте як можна урізноманітнити смак таких зелених щей? Напишіть свої коменти. Я пропоную додати в самому початку селера, трохи дати йому зваритися, а потім прибрати зовсім з страви. Виходить насичено і дуже смачно!
Щи зі щавлем на тушонку
Дуже цікавий, а найголовніше бюджетний і простий, швидкий варіант приготування. Тушонку завжди можна купити в будь-якому магазині, звичайно добре було б і самим її заготовити. Брати можна будь-яку хоч яловичу, хоч свинячу.
Нам знадобиться:
- тушонка - 1 баночка
- щавель - 350 г
- картопля морква - 5 шт.
- морква - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- яйце - 2 шт.
- сіль і перець мелений за смаком
Спосіб приготування:
1. З банки викладіть тушонку в каструльку, до неї додайте різаний ріпчасту цибулю. Смажте протягом п'яти хвилин на невеликому вогні.
2. Після натріть на тертці моркву і внесіть туди ж. Гасіть приблизно 3-4 хвилини.
3. Тепер налийте туди води питної.
4. Поріжте кубиком картоплю.
5. Надішліть її в суп, варіть близько 20 хвилин, після поріжте щавель і всипте його. Посоліть, поперчіть. Блюдо має ще варитися 10 хвилин.
6. Варені яйця очистіть від шкаралупи і поріжте на невеликі шматочки. А також можна розрізати одне на навпіл, щоб при подачі було симпатично.
7. Смачного вам і ароматного обіду!
Любіть страви з тушонки? Тоді ось вам ще така корисна замітка)))
Прикольний рецепт з кропивою
Інакше цей варіант називають молдавським. Щоб приготувати таку страву знадобиться звичайно кропива і щавель, обов'язково влітку зберіть ці трави і заморозьте, а потім взимку варіть собі на здоров'я.
Нам знадобиться:
- Кропива - молодий невеликий пучок
- Щавель - пучок
- Картопля - 3-5 шт.
- Морква - 1 шт.
- Помідори - 1-2 шт.
- Рис - 50 г.
- Сіль за смаком
- Вода - приблизно 1,5 літра.
- Додатково за бажанням - рослинне масло і ріпчасту цибулю
Спосіб приготування:
Детальний приготування цього супу дивіться в цьому відео з ютуба:
Готуємо з щавлю і шпинату
Такий вид зеленого борщу теж дуже популярний, а ж не з проста, шпинат дуже добре поєднується з будь-якою іншою зеленню і дає масу корисних і поживних речовин.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Приготуйте бульйон з м'яса. Залийте водою грудинку, поставте каструлю на вогонь і варіть до готовності м'яса близько 1-1,5 годин.
Важливо! Знімайте пінку після закипання.
2. Лук і зелень порубати ножем. У тому числі щавель і шпинат. Зелень можна брати заморожену, нічого поганого в цьому немає.
Важливо! Звичайно найкраще брати свіжі рослини!
Картопля поріжте брусочками. Яйця відварені поріжте теж акуратно, але тільки кубиком.
3. Далі обсмажте на сковороді цибулю, звичайно його потрібно заздалегідь порізати на кубики. Внесіть зажарку в готовий бульйон разом з сирою картоплею.
4. Яйця розбийте в чисту миску, збийте їх вінчиком. Щоб надати якусь таємничість страви, влийте в цей соус сік лимона, приблизно 1-2 ст.л тонкою цівкою.
5. Як тільки буде готовий картопля покладіть різану зелену «траву». Після різані яйця. Варіть це блюдо в такому складі 5 хвилин і тільки після цього влийте обладнаний заправку з яєць з лимоном, при цьому коли будете вливати, заважайте.
Варіть ще 5-7 хвилин, до готовності. В кінці варіння посоліть і поперчіть.
6. Ось яка краса вийшла! Дуже швидко і смачно, та ще й з користю для здоров'я!
Подавайте зі сметаною! А можна ще приготувати часникові пампушки, вони просто чудово поєднуються з цим зеленим борщем. Хто не знає, читайте в цій статті.
Смачний рецепт з бурякової гички
Цей варіант самий вітамінізований, так як в ньому використовується купа зелені, погляньте в писання, самі все побачите. Джерело корисних речей і насиченості! Опис і картинки з люб'язністю надав шеф-кухар Олег Ольхов Свято-Данилово монастиря.
Нам знадобиться:
- бурячиння - 100 г
- корінь пастернаку - 50 г
- щавель - 100 г
- морква - 1 шт.
- порей цибуля - 1 шт.
- ріпчаста цибуля - 1 шт.
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1.
2.
3.
4.
Потім внести зажарку з овочів (морква і цибуля). В самому кінці закиньте різаний на шматочки щавель. Варіть 10 хвилин. Посоліть і поперчіть. Заправте блюдо сметаною і просите за стіл. Виходить дуже дієтичне і вегетаріанське перша страва. Ніяких зайвих калорій!
Приготування в мультиварці
Як люблю я цю помічницю, використовую я її кожен день, які в ній смачні каші виходять дітлахам, а супи просто принадність. Так ось і наш сьогоднішній борщ зелений я теж приготувала в ній. Як небудь покажу вам докладно з покроковими малюнками цей варіант борщу, так що чекайте і додавайте сайт в закладки.
Щи на курячому бульйоні від Ю.Висоцкой
Сьогодні по телевізору якраз показували передачу і Юля готувала такий супец, тому ділюся тут цієї напрацюванням з вами шановні гості і передплатники блогу. Нічого особливого в цьому варіанті немає, він досить простий і схожий на традиційний класичний вид, дивіться самі:
А ви варили таке перше блюдо з фрикадельками? Фрикадельки це м'ясні кульки з фаршу. Я теж спробувала зварити, вийшло смачно і дуже красиво!
Секрет цієї страви в тому, що фрикадельки не потрібно довго варити, закиньте їх відразу ж як тільки закипить вода на плиті, разом з картоплею. Тому якщо ви шукайте швидкий варіант приготування, варіть ці зелений борщ з фрикадельками.
P.S Дуже незвичайний варіант, який я сама ні разу не варила, це варіант з сиром. Переглянувши, цей ролик з каналу ютуб, мені прям таки відразу захотілося приготувати по ньому сьогодні цю юшку. Дивіться це відео і творіть, можливо цей варіант стане найкращим і вдалим для вас і ваших близьких!
Ось така інформативна стаття з різноманітними першими стравами у мене вийшла. Можливо хтось не любить щавлеві борщі, ну і даремно, давайте виправляйте. &# 128539; Сподіваюся, я була вам корисна! Дякую за увагу, зустрінемося завтра! Бувай!