» » Паска Краффін - нові і неймовірно смачні великодні рецепти

Паска Краффін - нові і неймовірно смачні великодні рецепти


Доброго всім дня! У попередніх статтях ми вели розмову про дріжджових пасках і навіть робили їх без дріжджів. Ви не уявляєте, про що сьогодні піде мова, про дуже неймовірно смачною і дивовижно красивою солодкої листкової випічки. Її назва саме по собі вже цікаве - краффін.

Винайшли це кулінарне диво не так давно в Америці, а саме в місті Сан-Франциско. Там відомий кухар-кондитер на ім'я Рі Стівен вирішив поєднати два види випічки і таким чином створився гібрид.

Він поєднав круасан і маффин в одне ціле і при цьому отримав нескладний рецепт. Взагалі це стало новим трендом в кулінарній справі. До сих, в той кафе Mr. Holmes Bakehouse щоранку збирається натовп людей покуштувати це блюдо.

Прикольно, дивіться, що вийшло, я написала ці два слова і ось звідки виявляється з'явилося таке прикольна назва Краффін. Все елементарно просто, і не треба голову ламати.

Печуть таке ароматну ласуна в самий розпал Пасхи, а й просто так, коли хочуть влаштувати звання чаювання або просто вразити такими вкусняшками гостей. Адже зовнішній вигляд у цього чарівного паски нереально красивий і чудовий, а тісто в розрізі так взагалі повний шедевр.

Пропоную вам розглянути кілька варіантів цього незрівнянного десерту і познайомитися з поетапним приготуванням, щоб результат досягнуто не змусив вас чекати. Давайте розбиратися і знайомитися з деякими нюансами і рекомендаціями.

Новий покроковий рецепт паски Краффін

Не можу ще не сказати, що це блюдо дуже схоже на мереживний узор, саме таке воно виходить, якщо його розрізати на порції. Тісто буде дріжджовим, але в той же час воно вийде листковим.

Обов'язково використовуйте начинку до цього шедевру, адже саме вона надає певний аромат і смак, але також і дає родзинку в зовнішньому вигляді - він стає привабливим. Що це може бути? Можна використовувати різні ягоди і сухофрукти, також згущене молоко, шоколадну пасту і джем.

Нам знадобиться:

тісто:

  • Борошно - 350 г
  • Молоко - 110 мл
  • Сухі дріжджі - 6 г
  • Цукор - 80 г
  • Сіль -0,5 ч.л
  • Яйця - 1 шт.
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Вершкове масло (розтоплене) - 40 г
  • Цедра лимона, апельсина і ваніль - за бажанням

Для змазування тіста:

  • Вершкове масло (кімнатної температури) - 110 г
  • Мускатний горіх, сушена журавлина, чорниця або родзинки і цукати - 90 г
  • Сушені журавлина, чорниця, курага (або родзинки, цукати) - 100 г
  • Мигдальні пластинки або будь-які інші горіхи - 40 г

Спосіб приготування:

1. Для цієї випічки підготуйте спочатку борошно, візьміть її вищого сорту. Вона повинна бути кімнатної температури, а також її слід просіяти через сито.

Важливо! Просівають борошно пару раз, це вам подарує ще більшу легкість в готуємо виробі.

2. Дріжджі беріть або пресовані або сухі, перевіряйте завжди щоб вони були свіжими і пахли приємно.

Важливо! Дивіться на дату упаковки і розфасовки, саме від них буде на пряму залежати результат.

3. Почніть процес готування з приготування опари, візьміть молоко і внесіть в нього дріжджі, розмішайте. Щоб вони почали свою роботу, я ще говорю гру, обов'язково потрібно внести сюди ж ложечку цукру, саме з цим інгредієнтом дріжджі дуже дружать)).

Цікаво! Можна в молоко додати сік маракуї. Пропорції тоді такі беріть - 80 мл молока + 30 мл соку маракуї (можна замінити на апельсиновий сік). І пам'ятайте, що молоко має бути тепле, близько 40 градусів, але не гаряче, а то дріжджі загинуть і не активуються.

4. Поставте в тепле містечко цю миску і почекайте приблизно 30-40 хвилин, до того моменту, поки не побачите, що опара збільшилася в два рази і вгорі з'явилася шапочка, ось така в дірочку. Якщо шапки немає, то у вас явно погані головні складові, придбайте інші і повторіть цей крок роботи знову.

5. Поки маса варто відпочиває і підходить, займіться іншою справою. Збийте міксером одне куряче яйце і жовтки спільно з іншим цукровим піском до білого кольору. Цукор повинен повністю розчинитися, і грудок взагалі не повинно бути, тобто крупинок.

6. Готова суміш повинна стати на очах пишною і однорідною, ось такий, як на цьому фото.

7. Далі візьміть спеціальне ручне сито, можна використовувати звичайне, це на ваш розсуд. Так ось, просійте прямо над мискою (в ній ви будете надалі робити заміс, так що беріть глибше) борошно ще один раз.

8. У неї додайте сіль і розмішайте. Акуратно столовою ложкою зробіть поглиблення. Ах, да борошна беріть саме стільки, скільки написано в інструкції.

9. Після цих маніпуляцій вилийте вже підійшла опару і яєчну масу.

10. Додаємо будь-які ваші улюблені ароматизатори, в опис ви їх вже побачили, можна до речі додати і барбарис.

11. І круговими рухами по стінках починайте робити заміс.

12. На половину в замішане тісто підлити вершкове масло.

Важливо! Вершкове масло вам заздалегідь потрібно буде розтопити на плиті, або на водяній бані. Останнім часом я це роблю в мікрохвильовій печі. Так, що вирішуйте самі, як вам буде зручніше і швидше.

13. Після внесення вершкового масла заміс робіть вже своїми руками. Вам буде здаватися, що з цього нічого не вийде. Ну, і каляки-маляки, липке і огидне (.

14. Тісто буде в'язким і не еластичним, але це тільки на початку. Допомагайте собі, згрібати частинки тесту зі столу спеціальної гострої лопаткою.

Час вимішування приблизно становить 10-12 хвилин, так що не лінуйтеся.

15. У міру вимішування тісто стане еластичне і дуже м'яке, а головне воно вже не буде липнути до ваших рук. Плюс, якщо його розтягнути ось так, ця буде якась маленька перевірка якості. Краєчок витягніть пальцями рук до тонкої пленочки, вона ні в якому разі не повинна рватися і крізь неї повинен бути просвіт.

Це означає, ви добре постаралися і правильно замісили до потрібної консистенції це тісто.

16. Тепер з тіста сформуйте кумедний кульку або колобок. А миску змастіть рослинною олією.

17. Помістіть шарічек в ємність, плюс злегка його теж можна змастити будь-яким маслом. Накрийте миску кришкою і поставте в тепле місце, там де немає протягів на расстойку.

18. Чи можна поставити його біля теплої батареї, або помістити на миску з теплою водою. А також багато роблять ще так, ставлять келих з гарячою водою в духову шафу або мікрохвильовку і туди ж завадять тестову масу. При цьому звичайно ж, включати нічого не потрібно і чекають до потрібного стану.

Як тільки, тісто піднялося і збільшилася в два рази, продовжите далі чаклувати.

19. Приблизно через одну годину, займіться наступними діями, підійшло тісто розрізати на дві рівні частини кухонним ножем.

20. Кожен шматочок оберніть харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин.

21. А, ви тим часом підготуйте свої форми для випічки. Найкраще використовуйте роз'ємні, з ними просто зручніше працювати. На дно покладіть пергаментний папір, і стінки теж оберніть, причому папір повинна бути вище на 15 см. Папір маслом змащувати не рекомендується.

22. Низ, якщо форми рознімні укутайте, оберніть фольгою, щоб не забруднити деко, масло може вибігти далеко.

23. Тепер візьміть один шматочок тесту і присипте його борошном.

24. Почніть розгортати його качалкою. Не поспішайте і будьте в доброму гуморі.

25. Зручно це робити так, злегка розтягніть тісто руками, а потім розкачайте качалкою. В результаті вийде дуже тонкий пласт без дірок.

26. Змастіть його розм'якшеним вершковим маслом (однією половинкою 55 г) кімнатної температури.

27. Присипте мускатним горіхом і ягодами родзинок, можна і курагою. Ягоди попередньо добре промийте, залийте на 10 хвилин в окріп, а після просушіть за допомогою паперових рушників. Пам'ятайте використовувати потрібно половину від загальної кількості продуктів, адже ще лежить другий грудочку тесту.

Робити начинки можна кожен раз по різному, так що вибирайте. Беріть чорницю, або цукати, багатьом подобається журавлина і вишня.

28. Далі поверніть пласт в рулетик, не поспішайте, робіть це гранично акуратно. Тісто має щільно прилягати одне до одного, коли закручуєте.

29. Таку ковбаску накрийте харчовою плівкою і дайте їй підійти на столі присипаної борошном. З другим кулькою тіста, поступите так само. А після рулетики розріжте гострим заточеним ножем уздовж, щоб вийшло дві смужки, але до кінця не дорізала, так буде зручніше працювати.

30. Зробіть з цієї композиції равлика, спочатку спіраль до потрібного вам діаметра вашої формочки.

А після продовжите закручувати смужку башточкою.

Важливо! Укладайте так, щоб всі верстви дивилися тільки наверх, а не вниз.

Таким чином, сформуйте красиву вершину, буде нагадувати ще квіточку або трояндочку.

31. І тільки після цього перекладіть заготовку в форму. Тісто має заповнитися трохи менше половини форми. Як ви і здогадались поступите так само і з другим рулетиком.

Знову залиште паски на 1 годину в теплому місці, накрийте їх зверху серветкою, щоб вони не засохли і не обвітрилися. За цей час вони повинні добре піднятися до самого верху.

32. Духова шафа розігрійте до 200 градусів за Цельсієм і помістіть туди заготовки. Випікайте перші 10 хвилин при такій температурі (200 градусів), а потім зменшіть до 180 градусів і печіть 25-30 хвилин.

Час випікання залежатиме від вашої духовки.

Якщо ви будете випікати в режимі конвекції, то стежте, щоб верхівка не підгоріла, для підстраховки можна покласти лист фольги. Та й взагалі, як тільки побачите рум'яну поверхню прикрийте таким папером.

33. Готові пасочки вийміть з форми і дайте охолонути. Далі присипте їх цукровою пудрою або облийте глазур'ю. Дивіться які шаруваті))). В основному таку випічку присипають, а якщо вам не хочеться цього, то читайте рецепт помадки далі в цій статті.

34. Ось яка красотища вийшла, тісто пухнасте і ніжне! А ще це шалено смачно і апетитно!

Як зробити глазур, для прикраси краффіна?

Я пропоную зробити її такою, щоб вона не кришилася і була безпечна. Приготуйте її на основі желатину і без яєць або ж зробіть лимонну, просто зі звичайної цукрової пудри.

А взагалі я вчора на цьому блозі опублікувала на цю тему інші рецепти глазурі, так що кому не сподобаються запропоновані варіанти в цій замітці, ви можете перейти сюди і ознайомитися з іншими рецептами, можливо ви віддаєте перевагу готувати білкову? Поділіться своєю думкою).

До першого варіанту вам знадобиться:

  • желатин - 1 ст.л
  • вода - 6 ст. л
  • цукор - 1 ст.
  • лимонна кислота - на кінчику ножа

Спосіб приготування:

1. У скляну миску внесіть желатин і залийте його звичайної холодною водою (2ст.л), щоб він набряк, має пройти близько 10 хвилин. Не забудьте розмішати.

2. Тепер налийте в каструлю 4 ст.л води і додайте цукор, варіть на плиті помішуючи, поки цукровий пісок не перетворитися в цукровий сироп.

3. Далі до цієї солодкої суміші внесіть набряклий желатин, розмішайте і дайте злегка охолонути масі. Після збийте міксером до густої консистенції.

5. Збивайте приблизно 3 хвилини, а може і буде потрібно чотири, дивлячись яка швидкість у вашого міксера.

Можна прикрасити другим способом, для цього знадобиться:

  • цукрова пудра - 150 г
  • лимонний сік - 2-3 ст.л
  • гаряча вода - 1-2 ст.л

Спосіб приготування:

Візьміть цукрову пудру і змішайте її з краплями лимонного соку, розітріть виделкою, консистенцію регулюйте водою. Потім можна перейти на ручний віночок.

Оригінальний рецепт з готового листкового тіста

Цей варіант випічки мені особисто важко назвати краффіном, але багато господинь в надії на те, щоб швидше спекти такі ласощі придумали такий новий рецепт. Для цього придбайте в магазині готове тісто, воно повинно бути листкове.

Вийдуть я б сказала, нібито слойки, але безсумнівно це смачно і апетитно. Так, що якщо хочете різноманітності, то спробуйте спекти такі булочки.

Нам знадобиться:

  • листкове дріжджове тісто - 1 упаковка
  • жовток - 1 шт.
  • молоко - 1 ст.л

Для посипання і начинки:

  • борошно - 30 г
  • вершкове масло охолоджене - 20 г
  • цукор - 15 г

Спосіб приготування:

1. Дістаньте з морозильної камери тісто і розморозити його по інструкції. Потім, як там написано розкачайте його в великий пласт.

2. Ножем розріжте на квадратики, приблизно потрібно зробити так, щоб вони були однакові за розміром.

3. Приблизно розріжте - 6,5 см х6,5 см, хоча дивлячись які ви будете використовувати формочки для випічки. Оскільки тісто листкове, можна розгледіти всі шари.

Потім кожен шматочок сплющите ось так, як показано.

4. Помістіть їх в сіліконвую форму для кексів і залиште відпочивати на 20 хвилин, при цьому не забудьте накрити їх паперовою серветкою, щоб тісто не завітриться і не засохло.

5. А ви поки займіться іншою справою, зробіть крихту. Змішайте розм'якшене вершкове масло з борошном і з цукровим піском. А в іншу мисочку помістіть молоко і один жовток, збийте віночком, щоб маса стала однорідною.

6. Тепер заготовки змастіть зверху яєчною сумішшю і припудріть крихтою.

7. Випікайте в добре підігрітою духовці до 180 градусів близько 30 хвилин. А потім насолоджуйтеся цим чудовим варіантом на швидку руку. Прикрасити можна зверху свіжими ягодами або варенням. Смачного!

Краффін з начинкою - неймовірно смачний рецепт

Те, що це гібрид круассана і маффіни ми з вами вже зрозуміли, але багато господині в таку випічку додали ще солодку начинку, і як виявилося не дарма. Яка все таки ласунка вийшла, просто слинки біжать, пальчики точно проковтнеш.

Ви їли такі подібні трояндочки-булочки? Давайте в цей раз довіримося класичним рецептом. І подивимося, як його роблять на виробництві за допомогою спеціальної машини. У ручну вам звичайно доведеться використовувати скалочкой-виручалочка.

Начинку зробимо з кориці і цукрового піску, можна навіть просто посипати одним цукром, теж буде нямка. Або ж взяти мускатний горіх, можна волоський перемолоти в крихту.

Нам знадобиться:

тісто:

  • борошно - 0,3 кг
  • свіжі дріжджі - 18 г
  • сіль - 5 г
  • цукор - 1 ст.л
  • тепла вода - 160 г
  • вершкове масло - 50 г

начинка:

1 варіант:

  • вершкове масло - 165 г
  • цукор - 4 ст.л
  • кориця - 0,5 ч.л

2 варіант:

  • вишневий джем - 2-3 ст.л
  • мигдаль - 50 г

Спосіб приготування:

1. Змішайте дріжджі з водою і цукром, плюс додайте 1,5 ст.л борошна, розмішайте і поставте опару на 30 хвилин в тепле місце.

2. Потім, коли опара підійде, додайте всі інші продукти за списком. Замісити тісто і дайте йому постояти і підійти, збільшитися в 2 рази.

Важливо! Тісто має підходити в теплому місці і там, де немає протягів.

3. Далі поділіть тісто на 5-6 шматочків і почніть кожну грудочку качалкою розгортати в тонкий пластик. Або ж використовуйте спеціальну машинку для пасти.

А далі все як завжди, тісто змастіть вершковим маслом розм'якшеним, присипте поверхню корицею і цукром і загорніть в рулетик. Після розріжте його навпіл, тобто уздовж, як ми це робили в першому варіанті цієї статті. Сформуйте трояндочку зрізом вгору. Посадіть її в формочку.

4. Накрийте булочки серветкою і дайте їм зворушитися, приблизно 40 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів 120 хвилин, а потім припудріть цукровим посипанням.

5. Ось такі маленькі винаходи можна з легкістю зробити у себе вдома за пару годин. Смачного!

Можна скористатися й іншою начинкою, і зробити дивовижний рецепт з вишневим джемом і мигдалем, тоді кроки приготування будуть такими ж, але, не всі. Джемом в самому кінці за допомогою кулінарного шприца начините ці вироби.

Мигдаль можна використовувати або всередині тесту, або посипати його зверху на готову страву. Приємного апетиту, друзі!

Відеосюжети про те, як приготувати мереживне ласощі

В інтернеті безліч роликів на цю тему, і ось мені в цей раз сподобалися саме два відео, одне буде з каналу У Тетяни, а друге від Ірини Хлебниковой. Я думаю, що ви знайомі з цими блогерами, ну а якщо ні, то тоді якраз можете познайомитися з ними зараз.

Ну, і ось цей сюжет, з якого ви дізнаєтеся багато цікавого, а головне результат теж будуть чудовим і як стверджує автор, вишуканим.

Ось і все шановні мої друзі і читачі. Будьте здорові, відмінного вам дня і хорошого настрою! Підписуйтесь до мене в групу в контакті і пишіть відгуки та коментарі до цієї статті. Буду тільки за). Бувай!

ponravilos

Радимо прочитати

Царська паска
Царська паска
Напередодні Світлого свята Великодня у кожному домі пахне аромат смачної випічки. Всі господині печуть паски, великодні пряники, булочки і вінки. Сьогодні ми не будемо включати духовку, так як у нас
Пасхальний пиріг - паска
Пасхальний пиріг - паска
Вже зовсім скоро настане сімейне свято Світлої Пасхи. Це день, коли за святковим столом збираються близькі родичі і друзі. Протягом тижня до цього свята господині готують всілякі частування. Головним
Великодні цукерки
Великодні цукерки
У переддень Світлого Свята в кожному будинку печуть різноманітну великодню випічку. На святковому столі обов'язково має бути паска, крашанки, великодні пряники, віночки, булочки. Пропоную приготувати
Паска на дріжджах як пух
Паска на дріжджах як пух
Великдень — одне з найважливіших свят всіх православних християн. У числі його обов'язкових атрибутів сирні паски, паски і фарбовані яйця. Кожна господиня має на озброєнні свої, перевірені роками
Паска краффин мереживний
Паска краффин мереживний
Напередодні Світлого Свята в кожному будинку печуть традиційну випічку – ароматні паски. На просторах інтернету можна знайти безліч рецептів на будь-який смак. Хочемо запропонувати спекти незвичайні

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки