» » Паска + паска - найсмачніші класичні рецепти до світлого свята Пасха

Паска + паска - найсмачніші класичні рецепти до світлого свята Пасха


Добрий всім день! Ось і наближається до нас самий Світле свято в цьому році, який випадає в цьому році на 8 квітня. Святкуємо ми його один раз на рік і завжди це відбувається навесні. Зима вже закінчилася і всім хочеться яскравого сонечка і тепла.

А мені знову хочеться поділитися з вами досить простими і найсмачніше рецептиками до наближається події. Знову на нашій кухні будуть великодні ласуни у вигляді пасок і пасочек. Будемо сьогодні розбиратися і готувати за класичними стандартним варіантам, щоб потім всіх вбити наповал.

Безумовно варіантів приготування дуже багато, в минулих темах ми вже з вами робили це солодке блюдо в мультиварці, пам'ятайте як славно вийшло? А також я вас знайомила з моїм найулюбленішим рецептом паски до Великодня, давала ідеї як красиво можна прикрасити цю випічку. Вибирайте те, що вам ближче і готуйте з радістю!

Паска з родзинками - найсмачніший великодній рецепт 2018 року

Традиційно великодній хліб до цього свята випікається напередодні святого неділі, а саме з п'ятниці на суботу. Багато господинь досить часто, щоб було ще солодше в тісто додають різного роду ягоди, і навіть горішки.

Найпоширенішим є рецепт з родзинками, а ось з цукатами - займає друге місце. А ось прикрасою є зазвичай завжди кольорове посипання, яка продається зараз вже всюди в супермаркетах.

Кількість інгредієнтів буде на пряму залежати саме від вас, адже я ж не знаю яка у вас сім'я, може з 10 чоловік). З цих пропорцій вийде 6 середніх пасок. Можна зробити і більше, якщо візьмете для цього маленькі форми. А той, хто не звик вираховувати сам, то ви можете подивитися тут.

Нам знадобиться:

Для тесту:

  • молоко коров'яче - 0,5 л
  • вершкове масло - 200 г
  • яєчні жовтки - 8 шт. в тісто (+1 жовток для змащування пасок)
  • сухі дріжджі - 20 г
  • цукор - 350 г
  • сіль - 1 ч. л
  • ванільний цукор - 20 г
  • борошно - близько 1 кг
  • рослинне масло (рафінована) - 45 мл

Для начинки:

  • родзинки без кісточок - 190 г
  • коньяк - 2-3 ст. л

Для глазурі:

  • яєчний білок - 1 шт.
  • цукрова пудра - 100 г

Спосіб приготування:

1. Почніть весь процес з приготування опари, адже саме від неї і буде залежати безпосередньо підсумок. Щоб вона добре піднялася підігрійте до 40 градусів коров'яче молоко, в нього всипте сухі дріжджі, плюс сіль і цукор (2 ст.л).

Цікаво! Підійде і топлене молочко, буде ще смачніше.

За допомогою цих складових маса відразу почне грати. Ну і це ще не все, звичайно без борошна нічого не вийде, додайте близько 180 г борошна, просійте її ретельно через сито, щоб наситити киснем.

Борошняну готову суміш ретельно розмішайте віночком, щоб до дому свого пішов сгутскі і не було грудок. Прикрийте серветкою і відсуньте вбік. Місце вибирайте тепле і без протягів.

2. Ягоди родзинок промийте водою, а після залийте їх окропом, щоб вони набрякли, стали більшими в розмірі і м'якше. Найкраще брати різні сорти, так виглядати буде цікавіше. Після 10 хвилин, злийте всю воду, а родзинки просушіть, промокаючи його через паперову серветку.

За бажанням ви можете родзинки залити коньяком, щоб був якийсь аромат.

3. Білки відокремити від жовтків, візьміть блендер і збийте ретельно жовтки з ванільним цукровим піском. Білки приберіть, нам буде потрібно тільки один з цієї маси, коли ми будемо робити білкову глазур.

Щоб вони у вас не пропали, я пропоную з них зробити омлет, або що-небудь інше, наприклад тірамісу.

4. Тепер відкрийте опару (через 1 годину), вона повинна вже набрякнути і збільшитися в розмірах, додайте до неї жовтки з цукром. Розмішайте.

5. Замісити тісто, просто додайте до суміші поетапно просіяне борошно (450 г). Ложкою кожен раз помішуйте.

6. Потім, як маса загусне на ваших очах внесіть кімнатної температури вершкове масло, воно повинні бути розм'якшене. Плюс додайте ще рослинного масла без сторонніх присмаків.

7. Добре розмішайте і стирається на стіл злегка рідке тісто, присипане борошном. Руки, щоб тісто не липнуло змастіть маслом і ретельно мисліть його по поверхні столу, кожного разу додаючи борошна. Тісто на жовтках вийде м'яким і ніжним.

8. Після чого, як ви досягли потрібної консистенції внесіть ягоди, в які додайте 1,5 ложки борошна, щоб вони рівномірно перемішалися в тесті.

Тісто покладіть в каструлю і накрийте рушником, щоб воно дихало, залиште відпочивати на 2,5 години, а після підбийте його. Далі знову накрийте серветкою і залиште в теплому місці близько батареї на 2 години.

Пам'ятайте! Підбивати потрібно дуже добре, щоб весь накопичився повітря вийшов.

9. Після другого подиманія осадіть тісто і розподіліть його в паперові заготовки. Форми заповнюйте наполовину. І знову очікуємо, поки знову тісто не підніметься, накривши вироби серветками, щоб верхи не засох.

Перед тим, як відправити паски в духовку, їм потрібно змастити верхівки одним сирим жовтком, хоча можна це і не робити, адже все одно прикрашати будемо кремом. Випікайте в духовій розігрітому шафі, температура 180 градусів до готовності і рум'яності.

Потім не забудьте перевірити, застроміть в паску паличку з дерева або зубочистку і якщо вона суха, значить все готово.

10. Тепер зробіть крем для паски, збийте один білок з цукровою пудрою до красивих піків і відразу ж за справу, а то помадка висохне на ваших очах.

11. Для привабливості прикрасьте присипкою або кокосовою стружкою і шоколадом. Смачного!

Рецепт простий і смачної сирної паски в духовці

Продовжуємо далі творити і давайте розберемо по кроках наступний варіант паски, адже стіл без нього не буде виглядати шикарним і навіть буде сумним. Не забувайте ще до речі, що і без спеціальних салатиків вам не обійтися.

Тісто буде здобним і дуже ніжним, це означає, що потрібно обов'язково цукор, масло і курячі яйця. Звичайно цей десерт калорійний, але зробити його дієтичним ніяк не вийде.

В цьому варіанті ми також будемо використовувати коньяк, у мене є ще інший рецепт, де коньяк додається прямо в борошно, що надає тісту нереальну легкість і класну пропекаемость. Плюс ще він виходить мереживним і зовсім не сухим.

Нам знадобиться:

  • борошно - 350 г
  • цукровий пісок - 100 г
  • молоко - 125 мл
  • вершкове масло - 85 г
  • сир - 150 г
  • жовтки - 4 шт.
  • свіжі дріжджі - 15 г або сухі - 5 г
  • сіль - 0,5 ч.л
  • сода - 0,5 ч.л
  • ванільний цукор - 0,5 ч.л
  • кардамон - 1/3 ч.л
  • мелений мускатний горіх - 1/3 ч.л
  • горіхи, цукати і родзинки або журавлина -1,5 ст.
  • коньяк або лікер - 1ст.л

Спосіб приготування:

1. Спершу вимийте ягоди (наприклад родзинки і журавлину) залийте коньяком і відсуньте, періодично помішуйте.

Почніть заводити опару. У теплу молочко внесіть дріжджі, розкришите їх в руках, якщо використовуєте живі пресовані. Дайте їм пару хвилин розчинитися, можна трохи поговорити ємність, щоб вони відразу з'єдналися з молоком.

Після того, як дріжджі розчинилися покладіть цукровий пісок 1 ч.л і плюс борошно (3-4 ст.л) і замісіть помішуючи віночком тестіце без грудочок.

2. Накрийте харчової плівкою і помістіть в тепле тісто на 50-60 хвилин. Ваша опара повинна збільшитися в два рази.

У решту борошна додайте сіль, соду і улюблені ароматизатори, наприклад ванілін або корицю.

3. Жовтки потрібно буде збити міксером з цукром, щоб суміш пожовкла і стала однорідною. Сюди ж додайте сирок і перемішайте віночком. Вершкове масло розтопіть на водяній бані і влийте і збийте міксером.

4. Опара піднялася, а це значить, що переходимо до наступного кроку.

5. Візьміть ємність з борошном і влийте в поглиблення яєчно-сирну суміш і опару. Почніть замішувати акуратно вилочкою тісто.

6. Стіл змастіть рослинною олією, тому що тісто буде липким. Але в міру того, як ви будете його вимішувати руками (близько 10-15 хвилин) воно стане більш слухняним і щільним. Ефекту чистих рук, ви все одно не досягнете.

Цікаво! Можна робити заміс в кухонному комбайні, це полегшить вашу працю.

Після розтягніть його у вигляді коржа, додайте журавлину, злегка перемішайте її з борошном, щоб вона не комковалась. Засукайте тісто в рулетик, щоб ягідки розподілилися і ще раз пам'ятаєте. Після чого, покладіть тісто в миску змащену олією. Нехай воно постоїть і відпочине протягом 1,5-2,5 годин, як тільки воно збільшиться в два рази підбийте.

7. Тим часом підготуйте форми, змастіть їх рослинною олією. На дно можна ще покласти пергаментний папір, якщо у вас силіконові форми їх не потрібно змащувати.

8. Обімніть тісто і розподіліть маленькими грудочками по формам. Заповнюйте не більш, ніж на половину форми. Знову накрийте рушником і дайте постояти до моменту підйому в теплому місці.

Можна після того, як тісто підійде змастити верх жовтком для рум'яності.

9. Далі випікайте при температурі 180 градусів, попередньо духовку розігрійте. Час випікання - 2о-30 хвилин для маленьких, а для великого 40-50 хвилин.

10. Остудіть і вийміть з форм, а після присипте цукровою пудрою і декором. Смачного!

11. Виглядає просто чудово і по істині є класним шедевром!

Великдень із сиру без випічки

Напевно всі ви хоч раз їли таку страву, воно дуже ніжне і дуже красиве, а знаєте чому? Тому що в ньому використовується натуральний продукт - це сир. З ним ця випічка стає ще бездоганні і м'якше, плюс дає особливий смак і аромат.

Я пропоную вам один перевірений рецепт з одного розкрученого каналу на ютубі, печіть разом з господинею цього шедевра.

Великодній царський паску

А ви хочете хоч раз спекти ласощі так, щоб воно не кришиться і на столі не було хлібних крихт? Тоді дійте по цьому покрокового опису і у вас точно все вийде. А родзинкою цього рецепта буде лимонна глазур і додавання в тісто шафрану і апельсинової скоринки.

Паска царська це відмінний варіант для всієї вашої сім'ї.

Нам знадобиться:

  • молоко - 250 мл
  • дріжджі - 1 ст.л
  • цукор - 150 г (30 г в опару, решту в тісто)
    жовток - 4 шт.
  • сіль - 0,5 ч.л
  • борошно - 450 г і 2 ст.л в опару
  • вершкове масло - 100 г
  • родзинки, журавлина і цукати - 100 г
  • кардамон, мускатний горіх - 1/4 ч.л
  • апельсинова скоринка (цедра) - 0,5 ч.л
  • ванілін - 1 ч.л
  • шафран - 0,5 ч.л
  • цукрова пудра - 1 ст.
  • лимонний сік

Спосіб приготування:

1. У тепле молочко додайте цукровий пісок 30 г і сіль, далі внесіть борошно 2 ст.л і дріжджі. Перемішайте і закрийте кришкою постояти в теплому місце близько 40 хвилин, щоб опара збільшилася в два рази.

Шафран сухий покладіть в ступку і потовчіть його віночком, можна внести до нього дрібку солі. Після розтирання додайте гарячий коньяк, щоб шафран добре настоявся і тим самим він віддасть свій колір.

Важливо! Замість коньяку в даному випадку ви можете взяти звичайний окріп, щоб шафран настоявся.

2. Після того, як опара підійшла відправте її в чашу міксера, якщо ви вимішувати будете самі, то час має бути не менше 15 хвилин. Тому краще включити кухонний комбайн і зробити цю роботу в ньому.

Чотири жовтка змішайте з цукром, що залишився і збийте до пишної маси віночком.

3. Ізюм або цукати, можливо горішки ви повинні обов'язково перемішати з борошном, тоді ягоди не осядуть на низ, а розподіляться рівномірно по всій пасці.

В опару додайте шафран з коньяком, спеції це кардамон, мускатний горіх і апельсинова терта скоринка, чайна ложечка ваніліну і починайте заводити тісто, поступово додайте яєчні жовтки і розтане вершкове масло.

Після 6 хвилин додайте родзинки.

4. Тісто вийшло м'яке, покладіть його в миску і відправте на розбудову в тепле місце. Тісто має збільшитися в три рази. Ура! Воно повітряне і тепер найголовніше, розподіліть його по формах. Спочатку осадіть, а потім форми змастіть маслом і організуйте розподіл маси.

5. Поставте формочки знову на розбудову, щоб тісто піднялося майже до самого верху. Духовку розігрійте до 180 градусів і помістіть туди заготовки, випікайте 25 хвилин маленькі пасочки, а великий близько 40 хвилин. Перевіряйте шпажкою, якщо вона суха, то все готово.

6. Вийміть з формочок і остудіть.

7. Зробіть глазур з цукрової пудри, перемішайте лимонний сік з однією склянкою пудри. Вийде лимонна помадка.

8. Покрийте нею верхівки і їжте на здоров'я! Ласуни дуже ніжні і незвично смачні. У розрізі теж все шикарно. Смачного!

Класичний рецепт на сухих дріжджах

Ще одна цікава новинка у вигляді класичного варіанту, але в цей раз вона буде з цукатами. Виглядають також шалений і смачно, перевірено.

Дріжджова здоба - це точно потрібно для святкового столу, чи не так? Адже вона виходить ароматною і дуже апетитною, головне пишною. Не забувайте сказати в цей день Христос Воскрес, а у відповідь отримати Во истину Воскрес.

Нам знадобиться:

опара:

  • молоко - 350 мл
  • сухі дріжджі - 4 ч.л
  • цукор - 2 ст.л
  • борошно - 200 г
    тісто:
  • борошно - 850 г
  • сіль - 0,5 ч.л
  • яйце куряче - 6 шт.
  • цукор - 200 г
  • ванільний цукор - 15 г
  • вершкове масло - 300 г
  • цукати - 250 г

глазур:

  • білки - 6 шт.
  • сіль - щіпка
  • цукрова пудра - 150 г
  • посипання для прикраси

Спосіб приготування:

1. У миску вилийте молоко тепле і дріжджі, перемішайте, плюс цукор і 200 г просіяного борошна, добре опару розмішайте і залиште відпочивати в теплому місці.

В іншій ємності збийте міксером 6 курячих яєць, додайте цукор, а також ванільний сахарок і збивайте до тих пір, поки цукор не розчиниться.

2. Борошно просійте і внесіть сюди ж, далі додайте сіль і ячную суміш, розм'якшене вершкове масло, перемішайте і влийте вже підготовлену опару. Замішайте еластичне тісто спочатку ложечкою, а потім руками. Готувати потрібно з гарним настроєм).

3. Накрийте кришкою і залиште підніматися одну годину, після ви побачите, що воно збільшилося в два рази, додайте цукати і перемішайте.

4. Підготуйте банки і застеліть їх папером для випічки. Візьміть шматочок тіста і помістіть в формочки на одну третину, накрийте рушником і почекайте поки тісто підніметься в обсязі.

5. Має вийти наступне, як на цьому фото.

6. Далі залишається тільки випекти паски, для цього поставте їх в розігріту духовку до 180 градусів і дочекайтеся повної готовності, верх стане рум'яним і золотим.

7. Поки ласощі знаходяться в духовій шафі зробіть глазур, збийте білки з цукровою пудрою і дрібкою солі міксером на високій швидкості до стійких піків.

Такий білосніжною помадкою змастіть паски і прикрасьте будь-якими декоративно-кулінарними посипаннями. Всіх з наступаючим святом! Приємного чаювання!

Великодній десерт за рецептом моєї бабусі

Ну і на завершення ще один варіант, він найпростіший в своєму виконанні. Радуйте своїх рідних і близьких ласим шматочком, щоб все у вас вийшло так, як задумано.

Інгредієнтів тут мало, невелика порція, так що пробуйте і експериментуйте!

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Ізюм залийте водою, можна взяти окріп, щоб він добре набряк і став м'яким.

Далі все як завжди, влийте в чисту миску молоко і додайте в нього дріжджі, 3 ст.л цукру і 1 ст.л борошна. Перемішайте і залиште на 15 хвилин в теплому місці.

2. Після цього додайте решту складових, а саме цукор, що залишився, сіль, масло і яйця. Ну і звичайно ж борошно, зробіть заміс.

3. Поступово тісто стане крутенька консистенції, але воно буде м'яке і злегка в'язке. Змастіть його рослинним маслом і закрийте рушником на 1,5 години постояти в теплі. Потім осадіть і розмістіть по формах.

4. Не забувайте змащувати їх рослинним масло і присипати трохи борошном. Форми потрібно заповнити на половину. І дати ще постояти 15 хвилин і піднятися.

5. Випікайте в розігрітій духовці до 180 градусів 15 хвилин, а після зменшіть вогонь до 150 і продовжуйте готувати поки не побачите золотий верх, приблизно 20 хвилин. Перевіряйте дерев'яною паличкою, якщо вона суха, то готово.

6. Остившіеся паски прикрашайте глазур'ю, її зробіть так, збийте цукор з білком до крему. Оформіть мармеладка і присипкою. Всіх зі Світлим Христовим Воскресінням.

На цій ноті закінчую цей пост. Буду рада вашим відгукам і коментарям. Пишіть, залишайте свою думку, діліться порадами та рекомендаціями. До швидкого, друзі!

Радимо прочитати

Царська паска
Царська паска
Напередодні Світлого свята Великодня у кожному домі пахне аромат смачної випічки. Всі господині печуть паски, великодні пряники, булочки і вінки. Сьогодні ми не будемо включати духовку, так як у нас
Сира великдень без яєць
Сира великдень без яєць
На порозі Світле свято Великдень! У кожній родині досвідчені господині печуть традиційну пасхальну випічку: ароматні паски, великодні віночки, пряники, печиво. Готують різні десерти, закуски, м'ясні
Великодній сирний кекс
Великодній сирний кекс
Наближається світле свято, Великдень, а це значить, що пора почати замислюватися, що ж поставити на святковий стіл у це велике свято. Кожен рік господині з нетерпінням чекають на це свято і
Паска сирна в мультиварці
Паска сирна в мультиварці
Жоден святковий великодній стіл не обійдеться без традиційного ароматного паски – Великодня. Сирна паска є традиційним і символічним солодким частуванням у Світле Христове воскресіння.
Паска на молоці
Паска на молоці
Центральне місце на багатому пасхальному столі завжди займають сирна пасха, паска та крашанки. Пропоную вам багаторазово перевірений рецепт паски на молоці — смачного, повітряного і ароматного!
Паска на дріжджах як пух
Паска на дріжджах як пух
Великдень — одне з найважливіших свят всіх православних християн. У числі його обов'язкових атрибутів сирні паски, паски і фарбовані яйця. Кожна господиня має на озброєнні свої, перевірені роками

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки