Паска в хлібопічці: 6 простих і смачних рецептів
Доброго всім здоров'я! У попередніх серіях ми з вами робили святкові паски в духовці і мультиварці. А сьогодні я б хотіла торкнутися ще одну актуальну тему, це приготування пасхальної випічки в такому чудопріборе, як хлібопічка.
У більшості господинь така техніка присутня на кухні, вона значно полегшує багатьом життя, особливо тим, хто з ранку до ночі працює на роботі.
Рецепти будуть представлені для різних моделей, так що вибирайте, але особливої різниці в принципі ніякої немає, адже у всіх принцип готування один і той же. Головне правило, це не напортачьте з кількістю продуктів, вносите всі за списком і в потрібних пропорціях.
Ну і як завжди, попрошу всіх в кінці замітки поділитися своїми секретами та порадами. Печіть на здоров'я і пригощайте свою улюблену сім'ю таким чудовим і смачним хлібобулочним виробом.
Простий і кращий рецепт паски в хлібопічці на живих дріжджах
Такий паску печеться в такому приладі дуже швидко, а головне вам потрібно просто закинути в потрібних пропорціях всі інгредієнти. І вас вийде святкове блюдо за мінімум часу і зусиль.
Як відомо, найкраще брати справжні дріжджі ніж чим сухі, тому перший варіант буде саме таким. Що ж, приступимо до роботи.
Нам знадобиться:
- борошно - 340 г
- згущене молоко - 1 ст.л
- яйце - 2 шт.
- дріжджі пресовані - 17 г
- сіль - 1 ч.л
- цукровий пісок - 5 ст.л
- сметана - 1 ст.л
- ванільна есенція - кілька крапель
- вершкове масло - 30 г
- молоко - 130 г
- родзинки - 40-50 г
Спосіб приготування:
1. Почніть як зазвичай, в тепле молоко покладіть два курячих яйця, білки і жовтки один від одного відокремлювати не потрібно. Потім столову ложечку сметани і згущене молоко, плюс розм'якшене вершкове масло і цукор.
Далі внесіть сіль і слідом борошно.
Важливо! Навіть і тут борошно потрібно попередньо просіяти через сито, тоді випічка буде не тільки смачною, але ще і повітряної, з бульбашками всередині.
2. Дріжджі розмішайте в одній столовій ложці теплої води, беріть їх охолодженими, тобто кімнатної температури. Обов'язково перед занесенням в тісто перевіряйте їх термін придатності, а то не доб'єтеся потрібного ефекту і звичайно ж дивіться зовнішній вигляд, поверхня повинна бути не Слизкой, а сухий.
Для приємною нотки додайте крапельки рідкої ванільної есенції, можна замінити на пакетик ваніліну.
3. Поставте чашку в хлібопічку, а ось родзинки поки не потрібно додавати.
4. Закрийте кришку, виставите програму Основний. Контроль випічки на С темна і кнопка Пуск.
5. Через деякий час додайте в чашку родзинки і продовжуйте заміс тесту для паски.
6. Ось такий рум'яний красень вийшов. Залишилося його тільки прикрасити.
7. Збийте один курячий білок з однією склянкою цукрової пудри до стійких піків і помажте верхівку. Нанесіть посипушку або порозсипайте будь-які ягоди або горішки. М'який і дуже дивний солодкий хлібець вийшов! Смачного!
Готуємо найсмачніший великодній хліб в електроприладі LG
Розбираємося далі і пробуємо інший рецепт, тут вже будемо використовувати трохи інші продукти, але вийде результат теж дуже красивим і ніжним.
Назва у цієї принади веницианского, тому можете озвучити це за святковим столом. Тут важливо білки і жовтки відокремити один від одного, щоб вийшов жовтий колір, білки використовуйте для помадки.
Але, і це ще не все, родзинкою буде незвичайний інгредієнт - квітковий мед. Пробуйте, вам точно сподобається.
Нам знадобиться:
Перша закладка продуктів
- молоко - 80 мл
- жовтки - 2 шт.
- рослинне масло - 1 ст.л
- мед - 1,5 ст.л
- цукор - 1,5 ст.л
- борошно - 1,5 ст.
- сухі дріжджі - 0,5 ст.л
- вершкове масло - 30 г
Друга закладка продуктів
- сіль - 0,5 ч.л
- цукровий пісок - 2 ст.л
- ванілін - 1 г
- борошно - 1 ст.
- родзинки - 0,5 ст.
Спосіб приготування:
1. Поставте ведерочко ближче і починайте роботу. Закиньте в нього жовтки, далі влийте молоко і рослинне масло.
2. Потім додайте мед і цукровий пісок. Залишається внести борошно і дріжджі. Завантажте контейнер в хлібопічку.
3. Прикрийте кришку і виберіть потрібний режим. Це Спеціальний, Скоринка - середня і натисніть Пуск, справа пішла. Це буде перша закладка.
4. Після звукового сигналу зробіть другу закладку. Додайте сіль - 0,5 ч.л, цукровий пісок - 2 ст.л, ванілін - 1 г, борошно - 1 ст. і півсклянки родзинок.
5. Поки випікається паску зробіть глазур, розітріть цукрову пудру (2 ст.л) і трішечки питної води, розітріть ложкою до білого.
6. Після того, як випічка охолоне і буде готова, змастіть цукровою помадкою силіконової пензлем.
7. Ось такий пишний і ошатний вийшов молодець! Прикрашайте кулінарної посипкою і шоколадною крихтою. Смачного!
Робимо солодке сирне ласощі в Паносоніке
Щоб не повторюватися, в цей раз додамо в тісто сир і отримаємо ніжне пасхальне блюдо. А аромат цитрусових подарує незвичайну нотку в смаку і ви з задоволенням будете приймати гостей і насолодитеся таким чаюванням.
До того ж цей варіант буде бездріжджовий, круто!
Нам знадобиться:
- борошно - 200 г
- сир - 200 г
- цукровий пісок - 200 г
- вершкове масло - 150 г
- ванілін - 1 пакетик
- родзинки - 25 г
- куряче яйце - 3 шт.
- сода харчова - 1 ч.л
- цедра апельсина і мандарина - 2 ст.л в сумі
Спосіб приготування:
1. Помістіть всі продукти в ведерочко і зробіть заміс. Додайте всі, крім родзинок.
2. Виставите режим Кекс і дочекайтеся звукового сигналу, який буде свідчити про те, що можна додати ягоди родзинки.
3. По закінченню потрібного часу приймайте ласощі на вашому столі. Ух, яке воно рум'яне і апетитне, так і хоче щоб його з'їли.
4. Не вистачає тільки спокусливою білої скоринки, яку я думаю ви з легкістю зробите самі без праці.
А якщо раптом ви не знаєте, як зробити таку глазур, то дивіться ось це відео з каналу ютуб.
Рецепт паски на сметані для хлібопічки Редмонд
Тепер пропоную випробувати ще один варіант, використовуються в складі тесту вершки, або ж сметана, що дарує в готуємо хлібному виробі м'якість. Цікавий цей варіант тим, що в ньому багато всяких ягід, це курага, родзинки і кедрові горішки.
Цей рецепт перевірений, його демонструє сама торгова марка, так що дивіться і все повторюйте.
Найсмачніша випічка разом з технікою Борк
Цей варіант паски теж узятий з книжечки, яка додавалася до комплекту цієї електричної техніки. Так, що не потрібно винаходити велосипед, робіть там так, як написано і у вас точно вийде таке класне і солодка страва.
Нам знадобиться:
- борошно - 2,5 ст.
- молоко -
- сіль - 0, 5ч.л
- цукор - 0,5 ст., можна покласти трохи більше
- вершкове масло - 50 г
- яйце куряче - 1 шт.
- розпушувач - 1 ч.л.
- ванільний цукор - 1 пакетик
- дріжджі сухі - 1 ч.л
- родзинки, горіхи, курага і чорнослив - 1,5 ст.
Спосіб приготування:
1. Відразу скажу, щоб не виникло помилок, беріть будь ласка тепле молоко і доброго не прострочені дріжджі. Отже, помістіть в чашу хлібопічки борошно, після влийте молоко, покладіть вершкове масло і розбийте одне куряче яйце.
2. Потім присипте сіллю і висипте цукровий пісок, слідом розпушувач і ванільний цукор. І ось нарешті дріжджі.
Запустіть хлібопіч, включіть її в розетку, виберіть перший Основний режим 900 г, скоринка - Середня. Натискайте Старт, почнеться заміс.
Протягом деякого часу тісто буде підігріватися, щоб краще підійшли дріжджі, а коли ви почуєте звуковий сигнал внесіть сухофрукти.
3. Виходить таке здобне і божественне блюдо, їжте на здоров'я. Як бачите, він добре пропікся, вийшов він солоденьким і ароматним.
4. Залишається тільки прикрасити верхівку будь-яким кремом або глазур'ю. Смачного!
Паска - рецепт в хлібопічки Мулінекс
Ну і на завершення ще один варіант для ще однієї моделі хлібопічки. Але він буде незвичайний, для жовтенького кольору додайте куркуму, а для когось вражаючого оболденная смаку - корицю.
Пам'ятайте, що у Мулинекс головна особливість така, необхідно в контейнер заливати спочатку рідкі інгредієнти.
Нам знадобиться:
- яйця - 3 шт.
- вершкове масло -150 г;
- молоко - 100 мл
- сіль - 1 ч.л
- цукор - 9 ст.л
- борошно - 410 г
- дріжджі - 2,5 ч.л.
- родзинки (горіхи, цукати) - по смак
- кориця мелена, можна додати мускатний горіх, а також куркуму (для кольору)
Спосіб приготування:
1. Підготуйте всі продукти за списком.
2. Вилийте в чашу молоко, курячі яйця і розм'якшене вершкове масло. Потім додайте борошно, сіль і цукор і звичайно ж дріжджі. Сюди ж додайте куркуму і корицю.
3. Поставте ведерочко в хлібопічку і виберіть програму Солодкий хліб, вага поставте 1 кг, корочка Середня. І далі Старт, через 30 хвилин внесіть родзинки або інші сухофрукти.
4. Далі дочекайтеся закінчення програми і оформляйте паску на свій розсуд. Солодкого вам чаювання!
Ось і всі мої хороші читачі. Підійшла до завершення ця стаття. Я бажаю всім, щоб у вас все вийшло, гарного дня, відмінного настрою! Всіх з наступаючим і Христос Воскрес! Бувай!