» » Паска в мультиварці - рецепти простих і смачних пасок на Великдень

Паска в мультиварці - рецепти простих і смачних пасок на Великдень


Привіт шановні передплатники та гості цього блогу! Я рада знову всіх бачити! Сьогодні продовжуємо нашу розмову ... Здогадайтеся про що він буде?

Я уявляю скільки разів ви вже заходили в інтернет і шукали найрізноманітніші рецепти паски для Пасхи. Нещодавно, я натрапила навіть на класичний варіант, який ви теж можете створити, якщо відвідаєте цю сторінку https://domovodstvo-kulinariya.ru/klassicheskij-recept-pasxalnyx-kulichej-poshagovo.html, таким чудом ви точно порадуєте не тільки себе, але і своїх близьких.

Але сьогодні я продовжую серію статей на дану тематику і відкриваю вам ще одну фішку, або секрет. Виявляється, адже паски можна приготувати не тільки в духовці, але і в мультиварці. Адже це чудо століття. А головне, що це легко, швидко і дуже смачно. Ну що, поїхали?!

Паска в мультиварці

Почну мабуть з нереально найсмачніше варіанти цієї солодкої здоби, щоб в черговий раз порадувати Вас. Можливо для вас цей спосіб здасться новим, але він вам явно сподобається своєю простотою і звичайними для всіх нас продуктами.

Вже один раз я вам давала зразок рецепт, тільки ми робили його в духовці, хто не бачив, можете сміливо переходити ось сюди за посиланням і читати всю поетапну інструкцію приготування. І не дивуйтеся, що і тут і там використовується коньяк, саме алкоголь дає випічці купу переваг, а саме:

До доповнення до родзинок можуть служити горішки та цукати, а також купа інших смачних ласощів, які любите ви і ваша сім'я.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Почніть свою роботу з опари, для цього підігрійте молоко на плиті до теплого стану 45 градусів.

Важливо! Якщо ви зробите молоко гарячим, то дріжджі НЕ будуть більш культурними та свою роль не виконають, ви їх просто погубите.

Додайте в молоко сухі дріжджі, із загальної кількості маси цукру, додайте сюди тільки одну ложечку. Плюс близько чотирьох з гіркою столової ложки борошна, розмішайте. Накрийте чистим рушником і відсуньте вбік на 35 хвилин.

2. Наступний крок - візьміть ємність меншого розміру і розбийте в неї курячі яйця, додайте ванільний цукор і цукровий пісок, розмішайте звичайним віночком.

Далі вам належить влити розтоплене вершкове масло (можна розтопити його в мікрохвильовій печі) і коньяк (можна взяти горілку). Перемішайте і відсуньте вбік.

Відкрийте миску з опарою, ви побачите бульбашки, вилийте яєчну суміш, перемішайте. І починайте додавати маленькими порціями борошно.

Важливо! Борошно повинна бути просіяна кілька разів через сито, щоб наситилося киснем тісто. Муки слід вносити стільки, скільки буде потрібно для того, щоб ви могли перемішати його ложкою. Руками місити нічого не потрібно!

3. Тісто по консистенції буде злегка липким і тягучим.

Далі візьміть чашу мультиварки і змастіть силіконовою пензликом дно і боки рослинним маслом. Викладіть тісто і злегка утрамбуйте його руками, щоб вийшов весь зайве повітря.

4. Ізюм необхідно залити окропом на 10-15 хвилин, щоб він став м'яким і набряк. Після злийте воду і потрясіть його через ситечко.

5. Чашку поставте в мультиварку і виберіть режим на Редмонді Мультіповар. Температура 35 градусів, а час 1 годину 20 хвилин. Якщо у вас немає такого режиму, то виберіть режим Йогурт, і тоді вам необхідно буде через 1 годину 20 хвилин, вимкнути помічницю самостійно.

6. Через цей час тісто відмінно підійде і вам належить присипати робочу поверхню борошном і викачати масу.

У родзинки додайте ложку борошна і розмішайте. Це важливо, таким чином він розподілиться по всьому тесту рівномірно. Висипати на тісто і втрутився ці ягоди в м'яке тісто.

7. Чашу знову змастіть маслом і знову помістіть туди тестову масу, з якої потрібно зробити великий грудочку або кульку. Закладіть в мультиварку і виберіть знову режим Мультіповар 35 градусів і 35 хвилин, щоб тісто підійшло. Воно повинно піднятися до половини, після закрийте і виберіть Випічка на 1 годину 40 хвилин.

Важливо! Під час випікання ні в якому разі не відкривайте кришку, ви порушите всю гермитичность.

Після закінчення часу перевірте пасочку на готовність, проткніть його дерев'яною паличкою.

8. Щоб витягнути цей кулінарний шедевр пройдіть по краю чаші кулінарним силіконовим ножем, накрийте тарілкою і переверніть. Упс, накрийте гратами і ще раз переверніть. Ось який гігант-красень вийшов.

Залишається тільки змастити будь-яким видом глазурі, можна зробити білкову або ж ту, яка не кришиться без сирих яєць, але з желатином. Рецепт ви можете подивитися ось тут.

9. Змащуйте дуже швидко, щоб крем не застиг.

10. А після прикрашайте будь-який кольоровий кулінарної посипкою. Виглядає просто чудово і чарівно, вистачить на всю сім'ю. А головне, що він добре пропікся і вийшов повітряним і пористим, такий яким і повинен бути. Смачного!

Випікання за сухими дріжджами

Любіть класичні рецепти? Мені здається їх знають і цінують все, тому що вони ніколи не набридають. До речі кажучи, цей варіант можна застосувати і до вашої духовці, так що цей спосіб можна навіть вважати універсальним, беріть і робіть.

Нам знадобиться:

тісто:

  • яйце куряче - 2 шт.
  • цукровий пісок - 1 ст.
  • молоко - 1 ст.
  • вершкове масло - 65 г
  • борошно - 660 г
  • ванілін - 1 пакетик
  • дріжджі сухі - 3-4 ст.л
  • сіль -0,5 ч.л
  • родзинки - 60 г
  • цукати - 55 г
  • рослинне масло - 30 мл

глазур:

  • білок курячий - 1 шт.
  • цукор -0,5 ст.

Спосіб приготування:

1. Візьміть скляну миску і влийте в неї тепленьке молочко, щоб руці було приємно чіпати. Додайте туди сухі дріжджі і пару ложечок цукру від загальної кількості. Внесіть борошно (пару ложечок) і перемішайте. Вийде опара, яка буде стояти в теплі близько 20 хвилин в теплому місці, щоб дріжджі піднялися шапочкою.

2. Тим часом, родзинки залийте хвилин на п'ять гарячою водою і потрібно, щоб він постояв і розпарився, беріть його без кісточок, можна взяти різних сортів, наприклад чорний, білий і коричневий, щоб було смачніше.

Після того, як родзинки пройде цю процедуру злийте рідину і перенесіть ягідки на серветку, щоб він став знову сухим.

Білки і жовтки відокремте один від одного. Збийте окремо білки з сіллю до легкої піни блендером, а жовтки з цукром, можна це зробити навіть ложкою.

3. Опара збільшилася і мало не зачепила рушники, перемістіть суміш в іншу ємність, можна взяти велику каструлю, додайте збиті жовтки і розм'якшене вершкове масло. Присипте борошном і почніть заміс. Не забудьте додати ще ваніль і круговими рухами перемішайте тісто.

4. Структура тесту повинна бути тягнеться, і як воно стане відходити від рук, стане щільним, відразу ж влийте рослинне масло.

Важливо! Вимішувати потрібно довго, близько 20 хвилин.

5. Додайте родзинки і цукати присипані борошном в тісто і перемішайте, як видно тісто вийшло живим і добре відстає від рук. Надішліть в тепле місце на 2 години, стежте щоб в квартирі не було протягів, а то тісто осяде, збийте і знову через 2 години відкрийте і підбийте.

6. Після другого підняття вам необхідно ретельно його збити і акуратно перемістити в чашу мультиварки, заздалегідь помажте її рослинним маслом. Поставте на розбудову на режим Мультіповар або Йогурт на 20 хвилин, температура 40 градусів.

Після випікайте на режимі Випічка на температурі 120 градусів 1 годину 20 хвилин, натисніть Старт.

Після випікання остудіть і викладіть тортик на блюдо.

7. Поки випікається паску, зробіть глазур, збийте віночком цукор з білком до справжньої глазурі.

8. Прикрасити можна як завгодно, і написати будь-які вітання або символи, наприклад ХВ.

9. У розрізі теж виглядає чудно і класно, а головне, це ще дуже смачно, що безсумнівно порадує всіх вас! Готуйте з радістю і любов'ю!

Бездріжджова ласунка простим рецептом

Ну, просто не можу не поділитися ще одним варіантом, який мені дістався від моєї подружки по школі. Роблю я щороку і завжди задоволена результатом. Навіть можу сказати, що кожен раз я витворяв щось геніальне, вообщем побачите все самі далі.

Так, що якщо вам цікаво пропоную теж зробити цей чудненький великодній тортик.

Нам знадобиться:

  • цукор - 1 ст.
  • яйце куряче - 2 шт.
  • кефір - 1 ст.
  • маргарин - 150 г
  • борошно - 2 ст.
  • сода - 0,5 ч.л
  • оцет - 0,5 ч.л
  • ванілін
  • родзинки - 150 г

Спосіб приготування:

1. У миску розбийте курячі яйця, ванілін і внесіть до них цукровий пісок плюс додайте кефір. І відразу ж приступите до гасіння соди. В принципі можна додати соду прямо сюди і вона перегасітся, так як кефір кислий молочний продукт.

Але, щоб уже напевно і ви не відчули неприємний присмак загасите її в оцті, а потім додайте в цю миску. Ретельно перемішайте.

2. Маргарин розтопіть в мікрохвильовій печі і внесіть в яєчну масу. Ізюм промийте у воді і додайте сюди ж. Далі починайте вносити просіяне борошно, візьміть саме дві склянки. Перемішайте суміш.

3. Тепер помістіть всю готову суміш в чашу мультиварки, звичайно ж попередньо її потрібно змастити рослинним маслом, щоб нічого до неї не прилипло. Випікайте на режимі Випічка 1 годину, а потім включите режим Підігрів на 20 хвилин.

4. Ось що вас чекає, у мене просто високе диво, кожен раз виходить. А верхівку я прикрасила звичайної білкової глазур'ю, тобто взяла один білок і 100 г цукрової пудри і збила міксером до крему. У першому випадку спало мені на думку додати какао і прикрасити мармеладом.

А ось у другому я завдала зверху тертий молочний і темний шоколад стружкою, а боки ще задекорувала зефіром. Цукатами написала Христос Воскрес. А що, вийшло просто чудово, а головне швидко і легко.

Сирний паску до свята

Ну, а власне без цих ласощів вам взагалі не обійтися, ви тільки погляньте це просто бомба, пасочка виходить гігантської, як то кажуть вистачить усім! Обов'язково напишіть потім відгуки і свої побажання, діліться своєю думкою, не залишайтеся осторонь. Отже, поїхали дивимося сюжет.

Незвичайний рецепт з ряжанки для мультиварки

Чим ще вас здивувати? А давайте зробимо паску з незвичайних інгредієнтів, наприклад з використанням йогурту. Чи згодні? Можна замість нього взяти кефір або сметану.

Варіант буде бездріжджовий і як ви розумієте на швидку руку, адже не всі можуть собі дозволити напередодні світлого свята бути вдома і випікати різні ласощі і прикрашати яйця.

До того ж ще й не всі можуть переносити дріжджові ласощі, адже не всі ми на жаль здорові в повному обсязі, як би нам цього хотілося.

Нам знадобиться:

  • Йогурт натуральний - 250 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор 150 г або 15 ст.л
  • Борошно - 1,5 ст.
  • Масло вершкове - 75 г
  • Ізюм - 90 г
  • Сік лимона або лайма - пару крапель (або оцет)
  • Сода - 1 ч.л
  • Ванільний цукор - 25 г

Спосіб приготування:

1. Візьміть свіжі курячі яйця і відокремте білки від жовтків. Жовтки перетріть з цукром, щоб не відчувалися крупинки, далі влийте вершкове масло, розтопіть його на водяній бані, але пам'ятайте, що перед тим як туди його влити, потрібно щоб воно охололо.

Тепер додайте йогурт і ванільний сахарок для легкої ароматності, розмішайте.

Щоб не відчувалася сода необхідно її перегасіть, можна зробити це оцтовою есенцією, а можна пару краплями соку лимона або лайма. Після внесіть частина борошна і добре вимиті родзинки, розмішайте. Далі додайте збиті злегка в піну білки, розмішайте, додайте ще борошна і вимісити тісто, а після помістіть його в змащену вершковим маслом чашу мультиварки.

2. Виберіть режим Випічка і дивлячись, яка у вас марка і потужність визначитеся з температурою і часом готування. Зазвичай в Поларіс це близько 1 години або трохи більше, як ми робили в попередніх описах.

Помадку зробіть будь-яку, можна навіть просто розчинити білий або чорний шоколад і полити їм верхівку.

3. Та й прикраси можуть бути абсолютно будь-які, наприклад кульки Несквік, мармелад і навіть чорнослив. Часто додають і оформляють свіжомороженими ягодами і горішками.

4. Вообщем зробити можна як щороку, головне, щоб вам сподобалося і ви залишилися задоволені. Цей вид нагадує напевно більше тортик, бо він не сильно високий, але зате зручно кусати). Смачного!

Дуже смачний пасочку з білим шоколадом

Ух, ще одне чудо, а давайте сховаємо шматочки шоколадки в маленькі пасочки, нехай він розтане і подарує ніжний смак. Але, в той же час всім хочеться щоб, вони ще вийшли пишними і повітряними і були немов пух. Як цього досягти? А приготувати з цього опису.

Нам знадобиться:

  • борошно - 1 кг
  • масло вершкове - 100 г
  • молоко - 0,5 л
  • рослинне масло - 5 ст.л
  • сода - 0, 5 ч.л.
  • яйце - 4 шт.
  • цукор - 1 ст.
  • сіль - щіпка
  • дріжджі - 1 ст.л
  • ванілін - 1 пакетик
  • родзинки - 200 г

Для глазурі:

  • білок курячий - 1 шт.
  • цукровий пісок - 100 г

Спосіб приготування:

1. Руками розімніть дріжджі, а далі залийте їх теплим молочком, і додайте ложечку цукру і дві ложки борошна. Перемішайте і відсуньте вбік піднятися на 15-20 хвилин.

Як час закінчиться внесіть залишилася цукор, сіль, м'яке вершкове масло і пакетик ваніліну в опару і розмішайте

2. Після розбийте курячі яйця в цю ж суміш, і почніть по трішечки вносити решту борошна. Борошно обов'язково просійте.

3. Зробіть заміс, а після відправте тісто відпочивати в тепле місце, наприклад біля батареї. Не забудьте прикрити кришкою, щоб воно не заветріться і не засохло. Як тільки пройде 1,5-2 години підбийте його.

4. А слідом умішайте в нього ягоди родзинок. Сформуйте грудочку і покладіть в чашу мультіпомощніци змащену попередньо маслом. Виберіть режим Підігрів 15 хвилин.

А далі, як час закінчиться візьміть і відокремте на кульки тісто, в саму серединку, як би роблячи пиріжок, якщо так можна висловитися сховайте маленькі шматочки шоколаду. Додайте по формах, беріть спеціальні паперові стаканчики, які продаються в магазинах.

5. Поставте їх в чашу. Верх маленьких пасочок можна змазати яєчним жовтком, щоб вони були блискучими і красивими. Поставте режим Випічка на 40 хвилин.

6. Вийде ніжно і незвично.

7. Поки випікаються ласощі в мультиварці, зробіть глазур, збийте цукрову пудру з одним білком в пишний крем.

8. Акуратно силіконової пензликом розмажте верх, а можна і боки прикрасити теж.

9. Присипте будь-якими посипушкамі і подавайте з відмінним настроєм! Смачного!

Смачна здоба в мультиварці Поларіс

Пропоную ще ознайомитися з одним рецептиком, який я знайшла на цьому каналі ютуба, він просто приголомшливий, а помадка, якій зверху покривається ласунка буде незвичайною, вона з медом. Я думаю, варто хоча б раз приготувати. Влаштуйте свято свого живота))).

Марка мультіпомощніци може бути й інший, наприклад Редмонд, суть у всіх одна і та ж.

На цьому у мене всі мої дорогі. Була рада вам допомогти, печіть здобу на радість всім і нехай застілля вдасться в Світле Воскресіння! Всім всього самого доброго і позитивного. До нових зустрічей, друзі! Бувай!

З повагою, Катерина Манцуроваа

Радимо прочитати

Царська паска
Царська паска
Напередодні Світлого свята Великодня у кожному домі пахне аромат смачної випічки. Всі господині печуть паски, великодні пряники, булочки і вінки. Сьогодні ми не будемо включати духовку, так як у нас
Сира великдень без яєць
Сира великдень без яєць
На порозі Світле свято Великдень! У кожній родині досвідчені господині печуть традиційну пасхальну випічку: ароматні паски, великодні віночки, пряники, печиво. Готують різні десерти, закуски, м'ясні
Паска сирна в мультиварці
Паска сирна в мультиварці
Жоден святковий великодній стіл не обійдеться без традиційного ароматного паски – Великодня. Сирна паска є традиційним і символічним солодким частуванням у Світле Христове воскресіння.
Паска на молоці
Паска на молоці
Центральне місце на багатому пасхальному столі завжди займають сирна пасха, паска та крашанки. Пропоную вам багаторазово перевірений рецепт паски на молоці — смачного, повітряного і ароматного!
Паска на кефірі та олії
Паска на кефірі та олії
Давно хотіла спробувати спекти паску на рослинному маслі, але коли нарешті зважилася, виявилося, що в холодильнику немає молока - довелося поекспериментувати і замінити його кефіром. На кефірі я
Паска на дріжджах як пух
Паска на дріжджах як пух
Великдень — одне з найважливіших свят всіх православних християн. У числі його обов'язкових атрибутів сирні паски, паски і фарбовані яйця. Кожна господиня має на озброєнні свої, перевірені роками

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки