Салати з куркою: прості і смачні рецепти салатів з курки на кожен день або на свято
Добрий всім день! Сьогодні пропоную вам супер добірку рецептів з дієтичного м'яса курки. Представляю вам найпопулярніші, смачні і кращі перевірені салати з куркою.
Салат Цезар з куркою в домашніх умовах
Хто ще не знайомий з цим салатом? Мені здається, що все його дуже люблять і завжди готують особливо на святкові столи, і коли саме сезон овочів. Звичайно Цезар - це божественне диво, а особливо, його секрет в правильно зробленому соусі. У цій замітці я не буду сильно заглиблюватися в подробиці, тому що про нього я писала кілька інших заміток, кому цікаво читайте тут:
Сьогодні хочеться показати, найпростіший, легкий і смачний недорогий варіантік приготування з куркою, можливо ви готуєте його з креветками, беконом або шинкою? поділіться своїми рецептами в коментарях. Я пропоную традиційний класичний варіант, звичайно ж з курячим м'ясом і без майонезу.
Нам знадобиться:
- куряча грудка - 1 шт.
- листя салату
- сир - 100 г
- хліб - 2 шматочки
- гірчиця - 1 ст.л
- яйце - 1 шт.
- часник - 2 зубчики
- оцет і масло оливкове на смак
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Листя салату добре вимийте у воді, потім просушіть їх за допомогою сухих серветок, щоб пішла зайва волога. З шматочків хліба або батона зробіть сухарики, поріжте хліб на довільні кубики і підсмажте їх в духовці, тобто засушити. Можна використовувати вже готові сухарики з магазину.
2. Далі куряче м'ясо розріжте на 3-4 великих шматки, полийте його оцтом приблизно 1 ст.л і оливковою олією, присипте сіллю і перцем. Потім добре перемішайте і залиште маринуватися на 20-30 хвилин.
3. Тепер обсмажте отримані ароматні шматочки на сковороді з рослинним маслом.
4. Для того, щоб вийшов справжній Цезар потрібно приготувати соус, можна купити магазинний варіант, або знову ж вибрати підходящий по бюджету варіант в цій статті. Розтлумачте часник або пропустіть його через прес, далі додайте гірчицю, перемішайте, додайте оливкову олію 4-5 ст. л і оцтову есенцію 0,5 ч.л Ароматний соус готовий, відсуньте його нехай постоїть настоїться.
5. Тепер внесіть яєчний жовток, збийте суміш віночком.
6.Следующій крок - натріть на тертці дрібно сир, а курку поріжте на довгі шматочки.
7. Візьміть гарне блюдо або піднос, укладіть на нього кругом листя салату. Потім викладіть всі інгредієнти: різане м'ясо, сухарики, посипте сиром.
8. Ну і звичайно ж вирішальний етап, це заливка, полийте нею Цезар. При бажанні можна по колу прикрасити красиво половинками помідор черрі. Мої обжоркі, наминали його дуже швидко Приємного апетиту!
Простий салат з куркою і грибами
У цій страві всі інгредієнти немов тануть у роті, вони з'єднаються воєдино в один соковитий відтінок, який вам дуже сподобається. Легкий традиційний салат з курки з грибами буде будь-яким доповненням до будь-якого свята або свята, а часу на його приготування потрібно зовсім небагато приблизно 5 хвилин, якщо курку відварити заздалегідь. Інші варіанти без грибів будуть розглянуті нижче в замітці, адже не всі люблять грибочки.
Цікаво! Виявляється цей варіант називається «Єврейський», да уж ... а я і не знала.
Нам знадобиться:
- яйце - 3 шт.
- сир - 240 г
- печериці консервірованние- 240 г
- куряче м'ясо відварне - 350 г
- майонез - 80-100 г
- цибуля зелена пір'я (або ріпчаста - 1 шт.) - 10 шт.
- сіль і перець за смаку
Спосіб приготування:
1. Всі інгредієнти поріжте звичним для вас способом. Куряче м'ясо найкраще порубати дрібними кубиками. Сир, до речі, не тріть, а поріжте теж кубиком, ви не уявляєте, як це смачно. Все зазвичай труть, спробуйте не терти, а саме порізати. Гриби консервовані, або мариновані, якщо вони у вас не різані, порубати ножем ось на такі тонкі пластинки, як на цьому малюнку. Ну, ось так швидко і майже вже все і готово.
2. Залишилося заправити майонезом, можна використовувати сметану або йогурт. Далі посоліть.
3. Блюдо перемішайте. Лук поріжте дрібно, поперчіть. Все ретельно перемішайте, викладіть в будь-яку сервірувальний посуд і подавайте на стіл. Краса і по справжньому вкуснятинка у вас повинна вийде!
Можна в це блюдо додати ще горіхи (100 г), просто подрібніть їх у блендері і внесіть в миску.
Рецепт дуже смачного салату з куркою, ананасами і сиром
Ну це варіант, мені здається знає абсолютно вся Росія, його роблять особливо в новорічні ночі, або наприклад на 8 березня. Я його відношу до розряду найшвидших, вдалих і найсмачніших перевірених рецептів для будь-якого урочистого випадку. А у вас яка думка з приводу нього?
Цікаво! Щоб було красиво, я його розклала в тарталетки! Уявляєте як це чудово виглядає, і до того ж це дуже зручно для гостей. А ви як прикрашаєте?
Нам знадобиться:
- куряче філе - 400 г
- ананаси консервовані - 400 г або 1 банка
- сир - 140 г
- часник - 2 зубчики
- волоські горіхи - 60 г
- яйце куряче - 4 шт.
- сіль і перець, зелень за смаком
- майонез
- тарталетки
Спосіб приготування:
1. Всі інгредієнти поріжте рівним кубиком, це відварені яйця, відварене куряче м'ясо і ананаси. Можливо ананаси в банку магазинної нарізані вже таким чином, значить ще краще, менше вам працювати ножем.
2. Сир найкраще вибирайте твердих сортів, натріть його на дрібній або крупній тертці за бажанням. Горішки порубати кухонним ножем на шматочки. Додайте майонез, сіль і перець.
3. Все добре перемішайте і рівномірно розподіліть по тарталетки. Ось що вийшло, аж погляд тільки туди і дивиться, на це чарівне диво. Прикрасьте зеленню петрушки або кропу, то що є під рукою, або те, що найбільше подобається Вам.
Можна з цих же продуктів зробити трохи по іншому, тобто без тарталеток, а шарами цей же варіант з куркою і з ананасами.
1. Для цього приготуйте ті ж самі продукти, тільки сир і яйце натріть на тертці, а курку і ананаси поріжте кубиками.
2. Покладіть в чисту, красиву миску, бажано, щоб вона була скляна, прозора, щоб вийшли такі шару, як на цих покрокових картинках.
3. Змащуйте все рівномірно, не поспішайте.
4. Яйця вибирайте завжди тільки свіжі.
5. Ананас зробить це блюдо соковитим і неповторним.
6. А сир подарує ніжність.
7. Додайте для пікантності в цей варіант подрібнений часник 1-2 зубчики.
8. Шари повторюються, хоча можна якщо на швидку руку, і не повторювати.
9. Зверху покладіть кружечок екзотичного фрукта, присипте тертим яйцем.
Можна прикрасити і по-іншому, наприклад взяти болгарський перець і селера і зробити сонечко, тут політ фантазій і вашої уяви, або ж, зверху посипте тертим сиром, а з тертих яєць виліпити ромашки:
Зауважте в цьому варіанті мінімум інгредієнтів, але смак безумовно чудовий. Насолоджуйтесь цією красою і смачним творінням цього шедевра!
Курячий салат з кукурудзою, огірком і яйцями
У моїй родині, салати з кукурудзи завжди залишаться на першому місці, так як кукурудза дуже корисна, але ще і дуже смачна, і всі страви з неї виходять солодкуватими і цікавими. Ну а додавання курки, звичайно робить це винахід ще ніжніше.
Нам знадобиться:
- копчений стегенце - 1 шт
- яйце куряче - 4 шт.
- огірок свіжий - 4 шт.
- консервована кукурудза - 1 банка
- майонез і сіль
Спосіб приготування:
1. Куряче копчене мяско поріжте довгими брусочками і покладіть на саме дно чаші, овального страви, змастіть сіточкою майонезу. Свіжі молоденькі огірочки візьміть і ретельно промийте в проточній воді, приберіть з них шкірку з пупуришкамі ножем. Порубати їх теж довгими шматочками, можна потерти на крупній тертці. Присипте на куряче м'ясо. Нанесіть на огірки сіточку майонезу.
2. Далі яйця курячі натріть на тертці і складіть їх на огірки. Далі знову сіточка майонезу, яку потрібно буде розмазати по всій поверхні.
3. Вирішальний момент, це кукурудза, присипте її на яйця, і прикрасьте огірками, ось так:
На мою дуже яскраво і класно вийшло, супер легкий, барвистий рецепт!
Святковий салат з курки з чорносливом і грецькими горіхами
Цей варіант носить назву, одні стверджують що «Марсель», інші «Дамський каприз» я думаю, що не важливо яке там назву, головне, щоб було поживно і всі продукти добре поєднувалися між собою. Такий вид можна готувати повсякденно і у свята.
Нам знадобиться:
- Куряче філе - 600 г
- Твердий сир - 200 г
- Курячі яйця - 6 шт
- Чорнослив - 100 г
- Корейська морква - 400 г
- Волоські горіхи -40 г
- Майонез - 100 г
- Часник, запашний перець, сіль, зелень - за смаком
Спосіб приготування:
1. Куряче філе і яйця відваріть і охолодіть. Далі поріжте курку на кубики. А у яєць відокремте білки від жовтків. Окремо натріть білки, потім жовтки, а потім сир. У майонез додайте дрібно різаний часник. Чорнослив добре помийте, обдайте окропом, порубати на шматочки.
2. Волоські горіхи добре вимийте під струменем води, висушіть їх за допомогою паперових серветок. Помістіть їх в чашу блендера і перемолоти. Далі змішайте його з готової корейської морквою.
3. Тепер всі підготовлені інгредієнти почніть укладати на тарілку. Першим шаром йде різаний чорнослив - майонез - куряче мяско - майонез - морква з горішками - майонез - тертий сир і майонез - терті білки і майонез.
4. Самий останній шар це жовтки, обсипте ними все блюдо по всьому периметру і по поверхні, прикрасьте зеленню петрушки. Поставте в холодильник на годинку, а потім з хорошим настроєм подавайте до столу. Ух, і краса вийшла.
Можна прикрасити і по-іншому, наприклад ось як, у вигляді пташиного гнізда:
Тут вже справа ваша, що хочете, то і творіть) &# 128578; Я бачила ще ось такий наряд, у вигляді черепашки, зверху присипане тертими волоськими горіхами:
Дамський каприз з ананасом
Таке потішне назву, але це не означає що його не люблять чоловіки, вони теж наминали його за обидві щоки. &# 128578;
Нам знадобиться:
- яблуко - 1 шт.
- куряче м'ясо - 200 г
- ананас - 200 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- часник - 1 зубчик
- сир - 150 г
- майонез за смаком
Спосіб приготування:
1. Для того, щоб як то було своєрідно візьміть креманки і дно кожної змастіть майонезом, далі викладіть шар різаних кубиком яблук, трохи можна їх сбризгнуть соком лимона, якщо вони сильно солодкі.
2. Наступний шар - кубики курки, потім сіточка з майонезу.
3. Посипте подрібненим ріпчастою цибулею і часником, знову змастіть майонезом.
4. Потім ананас його шматочки і відповідно майонез.
5. Завершальний гість &# 128578; це звичайно ж тертий сир. Для естетичного вигляду застроміть листочки петрушки в центрі креманки. Смачних вам відкриттів. Ось такі порції вийшли! Супер просто!
Якщо ви не любите ананаси, то їх цілком можна замінити на чорнослив, а яблука на огірки, і це буде виглядати ось так))) А для краси замість петрушки використовуйте волоські горіхи. Такий «Дамський каприз з чорносливом і куркою» нікого байдужим не залишить, це вже точно!
Салат Ніжність на святковий стіл
Цей варіант я робила на Новий рік, тому він прикрашений по новорічному, свічками з мандариновою шкірки, ви ж можете прикрасити на свій смак і лад, як завгодно, включивши трохи фантазії, або погуляти в мережі інтернету. Цей варіант дуже практичний, доступний і легкий в приготуванні.
Нам знадобиться:
- Куряча грудка - 2 шт. (Близько 600 гр.)
- Огірки свіжі -4 шт.
- Сир твердий - 400 г
- Яйця - 6-7 шт.
- Чорнослив - 200 г
- Яблуко - 2 шт.
- Горіхи волоські і кедрові - по 100 г
- майонез
для прикрас:
- Зерна граната - за бажанням
- Кукурудза консервована
- маслини чорні
- Болгарський перець (кольоровий) або мандаринова шкірка
- зелень
Спосіб приготування:
1. Дуже важливо зробити його саме в листковому вигляді, так все інгредієнти найкраще просочаться. Для початку відваріть курку, яйця. Огірки, чорнослив і яблука добре промийте. Чорнослив можна залити окропом і дати йому постояти 10 хвилин, щоб він розпарився.
2. Тепер приступите до різання продуктів.
Перший шар - різана куряча грудка на кубики і майонез
Другий шар - терті свіжі огірки
Третій шар - сир тертий і майонез
Четвертий шар - терті варені яйця на крупній тертці, майонез
П'ятий шар - шматочки чорносливу і подрібнені в блендаре горіхи
Шостий шар - кубики яблук, майонез
Сьомий шар - тертий НЕ дрібній тертці сир, або білок
Восьмий шар - включаємо фантазію і прикрашаємо блюдо, наприклад, зернятками граната, кукурудзою, кружками маслин, шкіркою мандарина і болгарським перцем із зеленню.
3. Після всіх кроків, поставте блюдо в холодильник мінімум на 1 годину. Подавайте в холодному вигляді. Смачного!
Цей трохи інший варіант без яєць, але з додаванням млинчиків, так би мовити інша його дуже смачна і неповторна інтерпретація, прошу дивитися в цьому відео з каналу ютуб:
У цьому варіанті яйця не додаються, але вони робляться у вигляді омлету, нібито виходять омлетного млинці. &# 128578;
Салат на кожен день з помідорами, часником і сиром
У самий літній сезон, як раз це варіант буде вашим порятунком. Він подарує вам, соковитість овочів, і гарне позитивний настрій. Немає нічого простішого, взяти звичайні інгредієнти покришити їх ножем і вуаля, все готово.
Нам знадобиться:
- Помідори - 4 шт
- Огірки - 2 шт
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля - 1 шт
- Сир - 1000 гр
- Перець болгарський - 2 шт
- Курка - 200 гр
- Петрушка - кілька гілочок
- Майонез, сметана або рослинне масло з лимоном - за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Насамперед добре вимийте всі овочі і зелень. Тепер огірки, помідори наріжте будь-яким зручним для вас способом, наприклад ось так, як показано на цьому малюнку:
2. Сир найкраще натерти на тертці, хоча якщо поріже брусочкмаі або дрібною соломкою, теж буде непогано. Болгарський перець ріжеться соломкою, не забудьте видалити насіння. Ріпчасту цибулю порубати півкільцями.
3. Додайте куряче варене м'ясо, різане на кубики. Посипте зеленню, заправте майонезом, посоліть за смаком. Приємного і соковитого вам аромату!
Важливо! Можна заправити олією з крапелькою лимонного соку, для кислоти. А для внесення оригінальності можна використовувати домашні або магазинні, покупні сухарики.
Цікавий салат з корейською морквою і болгарським перцем
Для справжніх гурманів гостроти пропоную, такий варіантік з корейською морквою. В принципі всі інгредієнти в ньому можна взяти на око, особливих правильних пропорцій можна не дотримуватися.
Нам знадобиться:
- філе куряче - 400 г
- перець болгарський - 2 шт
- майонез - до смаку
- морква по-корейськи - 400 г
Спосіб приготування:
1. У мене була вже готова корейська морквина ви можете таку виготовити самі або ж купити в магазині. Отже, викладіть її в миску, потім покладіть куряче мяско варене, його потрібно буде порвати руками на шматочки.
2. Далі перець болгарський, краще брати жовтого кольору він більш насиченим і яскравіше виглядає. &# 128539; Порубати його на тонкі смужки.
3. Заправте майонезом, можна трохи трохи підсолити, хоча морквина по-корейськи вже і гостра і має солоний смак. Вживайте в холодному вигляді. Смачного!
Ну а якщо хочете здивувати своїх гостей, то з цих же інгредієнтів зробіть ось такого їжачка))) єдине, додайте тертий сир до решти продуктів, оченята зробіть з оливок.
Курячий салат з консервованої квасолею
Нам знадобиться:
- Куряча грудка - 300 м
- Гриби консервірованние- 150 м
- Рослинна олія - 3 ст.л.
- Волоські горіхи - 25 г.
- Квасоля конс. - 1 банка
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля - 1 шт.
- Сир - 50 г.
- майонез
- сіль
Спосіб приготування:
1. Курячі грудки відваріть до готовності в підсоленій воді. Остудіть, наріжте на кубики.
2. Цибуля ріпчаста поріжте на кільця, і пропассеруйте на сковороді з рослинним маслом до золотистої скоринки. Додайте нарізані консервовані гриби і трохи ще підсмажте всі продукти, помішуючи. Смажені гриби і цибулю прідадат цю страви неповторність.
3. Волоські горіхи потовчіть якомога дрібніше, можна крутнути їх в блендері.
4. Квасоля консервовану звільніть з банки, видаліть всю рідину, розсіл. Часник пропустіть через прес.
4. Тепер всі отримані інгредієнти змішайте в глибокій мисці. Внесіть майонез і посоліть, можна ще поперчити і додати приправу каррі для неповторності смаку.
5. Тепер візьміть спеціальну форму і помістіть в неї вийшов салатик.
Важливо! Якщо у вас немає форми, то можна взяти звичайну пластикову пляшку і розрізати її.
Ось що приблизно маємо отримати, таке неповторне і красиве диво, прикрасьте сиром і волоським горіхом. Для естетичності зовнішнього вигляду наріжте лимон кружальцями.
Салат з копченої курки з виноградом
Дуже несподіваний економ варіант з куркою і виноградом, подарує вам нотки, спогади літа. Виноград беріть найкраще без кісточок, курку найкраще взяти копчену, ну в крайньому випадку можна відварити.
Нам знадобиться:
- Філе куряче - 600 г
- Яйця курячі - 6 шт.
- Сир твердий - 300 г
- Волоські горіхи - 300 г
- Майонез - за смаком
- Виноград - 300 г
Спосіб приготування:
1. Куряче м'ясо розтягніть на волокна, варені яйця і сир натріть на крупній тертці. Волоські горіхи подрібніть дрібно ножем. Візьміть ось такі круглі стаканчики, келихи і викладіть інгредієнти шарами в будь-якому порядку, тільки останній шар повинен бути виноградним.
Важливо! Все шару змастіть майонезом.
Така красива сервіровка вийде як в ресторані. Просто одне задоволення і захват.
Можна прикрасити такий варіант виноградом на підносі, до речі волоські горішки легко можна замінити на мигдаль.
Цікаво! Цей вид називається «Тіффані», багатьом він подобається ще з додаванням коріандру. А ви як готуєте?
Любіть у салатах копченості? Тоді вам сподобається ось це варіант, який зроблений з копченого стегенця з картоплею) &# 128578;
Салат Наречена з курячого копченого окосту з картоплею
Нам знадобиться:
- Картопля - 4 шт.
- Стегенце копчений - 2 шт.
- Яйця - 6 шт.
- Сирок плавлений - 2 шт.
- Цибуля зелена - за смаком
- Майонез - за смаком
Спосіб приготування:
1. Стегенце поріжте кубиками. Викладіть на сухе блюдо, посипте різаним цибулею. Зробіть сіточку з майонезу.
2. Натріть варену картоплю. Далі невелика сіточка майонезна.
Важливо! Картоплю треба терти на вазі, щоб він виглядав повітряним.
3. Далі натріть жовток, потім заморожений плавлений сирок. Шар майонезу.
4. Заключний етап - терті білки. Ось така ніжна, повітряна, пишна біла немов наречена, у нас вийшла. Для того щоб було яскравішою, якщо ви так бажаєте, можна прикрасити по колу різаними кружками ківі і тертою морквиною.
Цікаво! Можна також приготувати таку страву олів'є з зеленим горошком і солоним огірком, який все ще кличуть зимовим))) але тільки з куркою, майте це на увазі, коли готуєте або хочете приготувати щось таке, що жодного разу ще не пробували.
Як приготувати Шапку Мономаха з курячої грудки з гранатом
Цей Царський варіант в класичному варіанті готується з яловичиною або свининою, я ж пропоную зробити його з куркою, буряком і картоплею. Готуйте його на будь-яке торжество. Виглядає просто чудово!
Нам знадобиться:
- куряча грудка - 2 шт
- картопля - 2 шт.
- морква - 1 шт.
- яйця - 4 шт.
- буряк - 1 шт.
- твердий сир - 100 гр.,
- волоські горіхи - 100 гр.
- часник - 2 зубчики
- буряк - 1 шт.
- майонез - для заправки
- сіль за смаком
Ось так можна піднести цю чудову шапку, яку придумали ще в СРСР.
Спосіб приготування:
1. Буряк, морква, картопля і яйця відваріть до готовності. Куряче м'ясо теж відваріть в підсоленій воді. Всі остудіть.
2. Далі все овочі і яйце очистіть. Натріть спочатку на чисте плоске блюдо картоплю, промажте шаром майонезу. Далі тертий буряк з рубаним часником, майонез. Після волокна курки, оброблені руками, майонез. Наступний шар терта варена морква, потім знову буряк і майонез.
3. Далі куряче м'ясо і дрібно нарізані волоські горіхи.
4. Тепер з усіх продуктів виліпити ось таку «скульптуру», обліпили її тертої картоплею, придавлюючи і формуючи таку форму.
5. Після присипте все тертим дрібно на тертці сиром і яйцем. Прикрасьте гранатовими плодами. Варіанти прикрас можна взяти як за ідею, основу ось на цих фотокартінках:
Сподіваюся, ваш стіл буде сяяти від такої краси!
Цветик-семицветик з куркою
Можливо в цій замітці були розглянуті в повному обсязі види салатів з курки, є ще безліч інших, які ви неодмінно теж скоро побачите, наприклад, це смарагдовий браслет або як приготувати з курячого м'яса, салат як оселедець під шубою. Тому стежте за оновленнями і підписуйтесь на мій блог, додавайте статтю в закладки. Всім міцного здоров'я і благ !!! Бувай!
P.S Як завжди, вже хотіла закінчувати цю статейку, як натрапила на один дієтичний, низькокалорійний рецепт з ютуба, курячий салат з селерою, я його спробувала приготувати, але ще правда було у мене зелене яблуко, так я теж його внесла туди ж. Кому цікаво дивиться тут:
Думаю, хто хоче схуднути, з легкістю готуйте таке блюдо у їжте на здоров'я.