» » Вінегрет за класичними рецептами - 8 покрокових фото рецептів салату Вінегрет

Вінегрет за класичними рецептами - 8 покрокових фото рецептів салату Вінегрет


Доброго всім дня! Скажіть, а ви знаєте який-небудь споконвічно російська салат? Адже більшість усіма улюблених і знаменитих належать не нам, такі як наприклад Цезар, Грецький, хоча ми росіяни дуже любимо ці варіанти.

vinegret

Тому сьогодні мені хочеться поговорити про такий вітамінний овочевому салаті, як Вінегрет. Я думаю, що всі ви прекрасно розумієте, що в ньому дуже багато корисних інгредієнтів, а найголовніше в ньому використовується квашена капуста, яка його робить ще смачніше і дарує нам найголовніший вітамін, який підвищує імунітет і допомагає нам боротися з вірусами. Як ви думаєте, який? Так, абсолютно вірно, це вітамін С.

Не знаєте, як робити правильно квашену капусту, тоді швидше переходьте до мене в статтю, адже ще самий сезон цієї карколомної засолювання, яка допоможе вам готувати різні другі страви, та й наваристі супи і борщі.

У мене була вже одна замітка на тему вінегрету, там я вам показувала неймовірно несподівані інтерпретації, такі як з морквою по-корейськи і навіть з яблуком. А також знайомила Вас коротко з виникненням цього дивовижного салату в нашій країні.

Як приготувати найсмачніший Вінегрет

Хочеться окремо поговорити з цього питання, тому що існують секретик і невеликі поради та рекомендації, як зробити так, щоб цей салат вийшов ще більш ошатним і смачним.

Виявляється, раніше Вінегрет завжди подавався в ресторанах, кафешках, як обов'язковий салат в осінньо-весняний час року і мав таку назву як старорусский.

Якщо ви хочете приготувати такий вид, то ви повинні дотримуватися і знати всі правила готування, а саме:

1. Овочі на вінегрет краще за все не відварювати у воді, а запікати в духовці.

2. Якщо вінегрет з квашеної капусти, то її спочатку потрібно обдати окропом, щоб вона стала м'якою, а потім вже внести в салат.

3. Щоб картопля і морква не пофарбувалися від буряка її фіолетовим кольором, слід буряк окремо в іншому посуді перемішати з рослинним або оливковою олією.

4. Заправляють вінегрет зазвичай рослинним маслом. Причому вибирають рафінована олія або ж нерафінована, щоб салат вийшов запашиста. Також можна використовувати оливкову олію. Або зробити спеціальну заливку, взяти холодну воду додати в неї цукор за смаком, гірчицю, сіль і перець. Розмішавши все це, вливають трохи рослинного масла, а потім додають оцтову есенцію.

5. Вживати салат слід майже що відразу, не рекомендується його довго зберігати в холодильнику, так як він втрачає всі свої смакові якості.

6. Для різноманітності в Вінегрет ви можете вносити різні інгредієнти, щоб це блюдо вийшло ще більш пікантні і цікавіше, наприклад, яйце, помідори, квасоля, яблуко, консервовану кукурудзу, гриби м'ясо, морську капусту, рибу солону або копчену і навіть кальмарів. Але, пам'ятайте, що в усьому цьому повинна дотримуватися золота середина. Робіть спочатку маленькі порції, пробуйте, а потім вже творите, якщо все вдалося і сподобалося.

Салат Вінегрет зі свіжою капустою - класичний рецепт

Оскільки зараз осінь на дворі і тому пропоную насамперед розглянути такий варіант, в якому буде використовуватися свіжа капуста, натомість квашеної. Це теж один з найпопулярніших видів вінегрету, який я думаю, що пробували все.

Виглядає дуже заманливо, а головне корисно. Яким же буде склад? Давайте розбиратися, а це покроковий опис з фото вам допоможуть розібратися і зробити цей кулінарний шедевр.

Нам знадобиться:

  • Свіжа капуста - 100 г
  • Солоний огірок - 80 г
  • Картопля - 100 г
  • Квасоля - банку
  • Кукурудза консервована - 50 г
  • Морква - 50 г
  • Буряк - 120 г
  • Сіль - 1 щіпка
  • Олія - ​​2 ст.л.

Спосіб приготування:

1. Дрібно наріжте капусту, використовуючи спеціальну терку. Якщо у вас немає такої, то використовуйте звичайний кухонний ніж. Додайте солодку консервовану кукурудзу, слив з банки сік. Квасоля можна взяти також консервовану, а можна самим відварити її в воді до готовності.

2. Огірки наріжте кубиком, причому потрібно зробити це якомога дрібніше, щоб красиво поєднувалося з іншими інгредієнтами.

3. Потім прийшла черга додати відварені картопля, морква і буряк. Їх теж акуратно і дуже дрібно поріжте кубиками і покладіть в миску.

Важливо! Буряк спочатку наріжте в іншу ємність, зливи трохи рослинного масла і перемішайте, а тільки потім додайте в салат, щоб вона не забарвила інші продукти.

Всі розмішайте і заправте маслом. Посоліть за смаком.

4. Яка чудова подача Вас може очікувати на тарілочці, як вам ось цей варіант? Краса! Прикрасьте гілочкою петрушки або кропу, кличте гостей на звану вечерю. Приготуйте котлети, а на гарнір гречану кашу.

Відео про те, як готувати вінегрет будинку

Цей варіант славиться тим, що овочі в ньому використовуються не варені, а саме запечені. Робіть так, і ви тоді наблизитися до споконвічно російському варіанту, як тоді готували на Русі за старих часів:

Рецепт класичного вінегрету з зеленим горошком і квашеною капустою

Здебільшого багато шеф-кухаря і кулінари одного разу внесли в це блюдо круглі кульки, які подарували цього салату новий відбиток в смаку і звичайно ж придумали йому классненький весняний вид. Тим більше, що бобові дуже корисні для нашого організму і вони відмінно поєднуються з будь-якими овочами, в даному випадку в цій страві.

Зараз це додавання стало використовуватися традиційно, тому в будь-якому класичному салаті під назвою Вінегрет можна побачити зелений консервований горошок. Ну а без квашеної капусти звичайно смак вже не той, тому її теж завжди вносять в салат.

Інгредієнти візьміть в це раз на око. Довіртеся своїй інтуїції, беріть так, щоб всіх продуктів було порівну. Зразкові пропорції я вказала.

Нам знадобиться:

  • буряк відварна -1 шт
  • морква - 1 шт.
  • картопля - 1 шт.
  • огірок солоний або маринований - 1-2 шт.
  • капуста кваешная - 200 г
  • зелений горошок консервований - 1 баночка
  • рослинне масло або майонез

Спосіб приготування:

1. Порубаєте кубиком моркву і картоплю.

2. Далі буряк і огірок порубати дрібно також на кубики.

Важливо! З огірка руками відіжміть сік, він не потрібен в готовому салаті.

3. Додайте квашену капусту і зелений горошок, заправте маслом або майонезом. І чудовий салатик з Вітамінка готовий. Смачного!

Вінегрет з квасолею і грибами - покроковий рецепт з фото

Ще один екстравагантний варіант цієї страви, який внесе в цей салат свою родзинку. Тому що в ньому використовуються мариновані грибочки і консервована квасоля, тому це поєднання і дає дуже цікаві смаки. Що само по собі робить його ще більш красивим і привабливим.

Нам знадобиться:

  • морква варена - 2 шт.
  • картопля в мундирах - 2 шт.
  • гриби мариновані - 1 банка
  • квасоля консервована - 3-4 ст.л
  • зелена цибуля - пучок
  • корнішони мариновані - 4-5 шт.
  • буряк - 1 шт.
  • оливкова олія або майонез- 3-4 ст.л

Спосіб приготування:

1. Хоч салат і незвичайний, але все інгредієнти ріжуться також кубиками, як і в звичайному першому класичному варіанті.

За допомогою кухонного гострого ножа подрібніть гриби.

До речі! Сюди можуть підійти не тільки мариновані гриби, а й солоні.

2. Потім моркву, корнішони, картоплю і буряк наріжте кубиками, та так, щоб приблизно вийшли шматочки однакового розміру. Зелень цибулі подрібнюється якомога дрібніше ножем.

Все перемішайте. Додайте консервовану або відварну квасоля. Заправте оливковою олією або ж майонезом. Що в свою чергу теж додасть прикольний відтінок у смаку.

3. Тепер залишилося красиво подати на стіл, для цього візьміть спеціальну металеву форму і викладіть в неї акуратно столовою ложкою приготовані інгредієнти.

4. Ось таке чудо вийде. Зверху прикрасьте цибулею, покладіть грибочок і пару фасоленок.

Ось так швидко і нарядно можна подати вінегрет на тарілці будинку, витративши не так багато часу, важливо тільки цього захотіти і тоді все обов'язково вийде. А ваші гості і улюблена родина скажуть вам величезне спасибі. Смачного! Вітамінізує на здоров'я!

Незвичайний рецепт овочевого салату з оселедцем, заправлений спеціальним соусом

Скажу відразу, що цей варіант найкраще подавати на святковий стіл, у вигляді салату або закуски. Можна навіть приготувати такий на Новорічний стіл або на День народження. Тому що виглядати це буде чудово і дуже блестеще і чудно. Так і захочеться швидше з'їсти таку овочеву творінку.

Нам знадобиться:

  • оселедець слабосолона - 1 шт.
  • картопля в мундирі - 3 шт.
  • буряк відварна - 2 шт.
  • морква відварна - 2 шт.
  • огірок малосолоний - 1 шт.
  • горошок зелений - 1 банка
  • житній або чорний бородинський хліб
  • кріп, зелена цибуля
  • зелений горошок в банку - 1 упаковка
  • сіль за смаком

Для соусу:

  • масло рослинне - 100 мл
  • гірчиця - 1 ст.л
  • сік лимона - 1 ст.л
  • перець чорний за смаком

Спосіб приготування:

1. Насамперед з хліба зробіть грінки. Для цього обсмажте шматочки в духовці або ж використовуйте грільніцу або тостер. Але перед тим, як це зробити за допомогою формочки виріжте шматочки у вигляді кола.

2. Далі зробіть таку ж роботу, як ви робите при звичайним класичному варіанті приготування. Морква, буряк і картопля очистіть від шкірки. Наріжте як на звичайний вінегрет середнім кубиком, за допомогою кухонного ножа.

З огірками виконайте те ж саме, але злийте з них рідина, яка виділиться під час різання.

3. Оселедець спочатку наріжте ось такими шматочками, які підуть для прикраси столу. Тобто ріжте їх під нахилом.

Важливо! З риби видаліть перед тим як різати, всі кісточки.

4. Іншу рибку наріжте кубиком.

5. Всі інгредієнти складіть в одну велику миску. Додайте дрібно порізаний кріп, і зелена цибуля, а після заправте спеціальної заправкою. Яку слід зробити так, в соняшникову олію додайте лимонний сік, чорний перець мелений і гірчицю, проведіть. Готовим соусом залийте салат. Розмішайте все ретельно, щоб вийшла однорідна маса.

6. Внесіть найостанніший інгредієнт, це консервований горошок. Розмішайте.

7. А тепер візьміть грінки і покладіть їх на блюдо сервіровки, а також за допомогою формочки, який ви робили форму кола для грінок прикрасьте салат. Наповніть форму вінегрет.

8. Зверху покладіть по шматочку рибки і прикрасьте часточкою лимона. Ось так мальовничо і прекрасно це виглядає.

Дуже смачний вінегрет без капусти, зате з солоними огірками

Цей варіант теж вважається класичним, хоча він трохи видозмінений. Він буде звичайним, саме для повсякденн побуту. Хоча і на застілля його не гріх виставити. Вообщем готується дуже швидко, смачно і легко. А по калорійності він нижчий, ніж попередні варіанти. Тут будуть використовуватися основні інгредієнти, такі як відварені буряки, моркву і картоплю, а також огірок і цибулю, так як це основа будь-якого вінегрет.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Всі овочі (буряк, картопля, морква, огірок) поріжте зручним для Вас способом, можна до речі не тільки робити це кубиком, а й соломкою для різноманітності.

2. Ріпчасту цибулю подрібніть.

3. Всі інгредієнти змішайте між собою в скляному посуді. Додайте горошок і соняшникову олію. Розмішайте і їжте на здоров'я!

4. Такий домашній Вінегрет можна прикрасити будь-якою зеленню. Ось такий строкатий і симпатичний, бюджетний варіант вийшов, використовувати його можна, як доповнення до рибних або м'ясних страв. Пальчики оближеш! Смачного!

Оригінальна авторська подача салату на будь-який святковий стіл

Ну і на завершення, мені б хотілося запропонувати вам на вибір ефектні і привабливі ідеї того, як можна легко і просто в домашніх умовах прикрасити цей звичайний здавалося б зимовий російський салат.

А також прошу Вас подивитися ось це відео з каналу ютуб, де господиня каналу показує, як красиво можна оформити салат, використовуючи для цього ті ж самі овочі, як з них можна зробити трояндочки або квіточки і викласти це творіння в вигляді чарівного кільця:

Я сподіваюся, що Вам таке розмаїття допоможе чарівно і неповторно прикрасити будь-який стіл, щоб це виглядало розкішно і чудово.

На цьому у мене все, бажаю гарного настрою, удачі в справах і у всіх ваших починаннях. Бувай! Всім до зустрічі! Побачимося! Бувай!

P.SПішіте свої відгуки та побажання внизу цієї статті, діліться своїми напрацюваннями. Вступайте до мене в групу в контакті))).

Радимо прочитати

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки