» » Баклажани по-кавказьки

Баклажани по-кавказьки


Баклажани по-кавказьки
Посипані зеленню пряні баклажани по-кавказьки з темної глянсуватою шкіркою, плаваючі в яскравому соусі з дрібними овочевими зернятками, викликають гостре бажання негайно закусити ними чарочку холодної горілки.

Представлений рецепт - чи не єдиний, в якому бажано велика кількість часнику. Щоб овочі залишалися цілими і разом з тим м'якими, їх необхідно грамотно підготувати. Щільну баклажанну шкірку можна видалити, але без неї закуска не виглядатиме настільки ефектно.

Для приготування просто необхідні стиглі солодкуваті помідори. Їх слід звільнити від шкірки, обдавши окропом.

Складові

Баклажани по-кавказьки

  • баклажани 2 шт.
  • помідори 2-3 шт.
  • перець пекучий 1 шт.
  • часник 5 зубків
  • хмелі-сунелі 1 ч. л.
  • сіль за смаком
  • масло рослинне для смаження
  • цукор за смаком
  • зелень

Приготування

Баклажани по-кавказьки
1. Використовуйте баклажани середнього розміру з щільною структурою. Зріжте хвостики з двох сторін. Розріжте на пластини по всій довжині, що не дорізаючи до іншого краю. Добре посоліть. Залиште на 15-20 хвилин. Після промийте та висушіть рушником. За бажанням шкірку можна видалити.

Баклажани по-кавказьки
2. Помідори промийте, зніміть з них шкірку. Наріжте м'якоть невеликими кубиками.

Баклажани по-кавказьки
3. Очистіть часник. Наріжте пластинками. Зробіть неглибокі надрізи по всьому баклажана і нашпигуйте його часниковими пластинками. Посоліть. Промийте та висушіть гострий перець. Видаліть всередині насіння. Наріжте невеликими шматочками. Кількість гіркого перцю регулюйте на свій смак.

Баклажани по-кавказьки
4. У глибокій сковороді розігрійте масло. У гаряче масло опустіть баклажани. Обсмажте з усіх боків на помірному вогні 8-10 хвилин. Сковороду прикрийте кришкою, щоб масло не бризкало.

Баклажани по-кавказьки
5. Додайте нарізані помідори, гіркий перець, хмелі-сунелі, сіль. Накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин на невеликому вогні.

Баклажани по-кавказьки
6. Спробуйте соус на смак. Якщо він кислуватий, додайте трохи цукру. Промийте зелень: кинзу, петрушку, кріп, базилік. Наріжте і додайте до баклажанів. Гасіть під кришкою 2-3 хвилин.

Баклажани по-кавказьки
7. Баклажани по-кавказьки готові. Остудіть їх і відправте в холодильник хоча б на 2-3 години. Чим довше вони наполягають холодильнику, тим закуска смачніше. Подавайте до м'ясних і рибних страв або як самостійну закуску.

Радимо прочитати

Баклажани в томатному соку на зиму
Баклажани в томатному соку на зиму
Рецепт заготовки на зиму стиглих баклажанів в томатному соку гранично простий. Загальновідомо, що кислі помідори відмінно доповнюють гостру і пружну баклажанну м'якоть - цей тандем гармонійний і
Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи представляють собою ніжну масу подрібненого до однорідної консистенції овочевого пюре. Вводячи масло за потребою, можна регулювати калорійність - блюдо залишається дивно
Баклажани пармеджано
Баклажани пармеджано
Знаменитий сир, який прославив Парму на весь світ, чарівним чином перетворює все, з чим поєднується. Не стали винятком і баклажани пармеджано, яким він повідомляє свій характерний аромат і пікантне

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки