Баклажани з морквою по-корейськи
Така смачна і соковита закуска, як баклажани з морквою по-корейськи, взагалі не має нічого спільного з Кореєю, адже її винайшли в Росії. Проте, назва прижилася і багато хто з нас думають, що кожен кореєць зобов'язаний знати, як готується цей колоритний салат! Проте є інший варіант появи такої назви - читайте на https://33recepta.pp.ua/.
З його створенням не виникає ніяких труднощів, якщо у вас під рукою є всі необхідні інгредієнти і кілька годин терпіння, адже щоб овочі як слід просочилися, вони повинні замаринувати в холодильнику не менше 2 годин, а то і більше.
Складові
- 1 велику моркву
- 2 баклажана
- 1 п. Приправи «Для моркви по-корейськи»
- 30 мл рослинного масла
- 1 ч. Л. дрібка солі
- зелень кінзи або петрушки
- 2-3 зубчики часнику
Приготування
1. Промийте баклажани, зріжте хвостики і наріжте їх щільними пластинами, а потім - на шматочки.
2. Викладіть їх в сотейник або каструлю і всипте сіль. Влийте трохи води, злегка покриваючи нарізку, і помістіть ємність на вогонь. Томіть приблизно 7-8 хвилин до розм'якшення, зніміть з вогню і злийте воду.
3. Морква очистіть від шкірки, промийте і натріть на спеціальній тертці в миску.
4. Додайте в миску відварені баклажани.
5. У сотейнику розігрійте рослинне масло і спресуйте в нього очищені зубчики часнику. Смажте 1-2 хвилини і зніміть з вогню.
6. Промийте зелень і подрібніть її, додавши в миску до решти інгредієнтів.
7. Всипте спеції і трохи солі, а потім залийте все часниковим маслом.
8. Перемішайте салат, щоб всі овочі огорнулися гарячим маслом і помістіть його на 2-3 години в холодильник для маринування.
9. Подавайте баклажани з морквою по-корейськи холодними.