» » Кулеб'яка з капустою

Кулеб'яка з капустою


Кулеб'яка, таке цікаве назву носить закритий довгастий пиріг з начинкою в російській кухні. Традиційно кулеб'яка готувалася зі складною начинкою. Печуть її з рибою, м'ясом, картоплею, капустою, яйцем. У пісних пирогах використовують крупи, гриби, капусту і т. д.

Сучасне життя вся на бігу, тут до дріжджовий випічки дістатися – вже подвиг, і, якщо є можливість не ускладнювати процес приготування, то нею варто скористатися. Хто сказав, що не можна відступити від правил? Тому в даному фото рецепті кулеб'яки начинка буде простий – з обсмаженої квашеної капусти з цибулею.

Кулеб'яка з квашеною капустою

Кулеб'яка

Тісто на кулеб'яку готується дріжджове, заводиться воно зазвичай на молоці або кефірі, яйця можна і не класти, все одно тісто буде пишним за рахунок деякої кількості рослинного масла. Заводиться вона безопарним способом, що знову ж на руку сучасної господині. А щоб кулеб'яка виглядала красиво, потрібно укласти тісто внапуск смужками, тоді і начинка буде видно.

Інгредієнти:

Тісто для кулеб'яки:

  • Кефір - 300 мл
  • Дріжджі сухі 1.5 ч. л.
  • Вода – 50 мл
  • Цукор – 2 ст. л.,
  • Сіль – 0.5 ч. л.,
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Борошно пшеничне.

Начинка:

  • Капуста квашена – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – пара ложок,

Для прикраси:

  • Сире яйце,
  • Кунжут.

Процес приготування:

Спочатку потрібно приготувати тісто, адже для його вистоювання знадобиться час, тому зробити це потрібно заздалегідь. 1 1/2 ч. л. сухих дріжджів активувати 50 г теплої води, додавши при цьому для прискорення процесу 1 столову ложку цукру. Поява пінної шапочки – ознака готовності дріжджів.

В окрему велику ємність влити 300 мл кефіру, всипати одну столову ложку цукру і 0,5 чайної ложечки солі. Додати 50 мл рослинного масла. Влити дріжджі, перемішати. Всипати просіяне пшеничне борошно і замісити тісто. Залишається лише дочекатися його збільшення в об'ємі в 2-3 рази.

Поки тісто готується, можна приготувати начинку. Як вже згадувалося вище, начинка буде досить-таки простий. У сковороду налити трохи рослинного масла, кинути до нього дві дрібно порізаних цибулини. Обсмажити до підрум'янення цибулі і лише тоді додати 500 г квашеної капусти. І обсмажити до готовності. Готову начинку остудити.

Якщо квашена капуста дуже кисла, то її треба промити, помістити в друшляк, під проточною водою і віджати, видаливши зайву рідину.

Як приготувати кулеб'яку з квашеною капустою

Підійшло дріжджове тісто потрібно розділити рівно навпіл, таким чином, на виході вийде дві кулеб'яки.

Одну з частин тесту сформувати у вигляді овалу, качалкою пройтися по краях, середину не чіпати, вона повинна бути товстенькою, на неї ляже начинка.

Тісто для кулеб'яки

Укласти половину начинки прямо посередині тіста. Пройтися ножем, зробивши надрізи по краях розкатаного тіста, щоб вийшли смужки.

вузьку Верхню частину покласти внахлест на капусту, формуючи бортик. Одну смужку тесту загорнути на начинку. Слідом покласти на начинку смужку тесту з протилежного боку.

Кулеб'яка з капустою

Виходить, що смужки тіста укладаються внахлест, як косичка. Так пройтися до кінця кулеб'яки, де закріпити нижню вузьку частину тіста так само, як це робилося з верхньої.

Тісто не повинно розповзатися. У будь-якому випадку треба защипнути краю і подивитися, чи все гарно вийшло. В кінці змастити збитим яйцем і посипати кунжутом (при бажанні).

Кулеб'яка рецепт з фото

Дати підійти кулебяке, і лише потім випікати протягом півгодини при виставленої температурі 200 градусів. Таким же чином сформувати і спекти пиріг з капустяної начинкою з другої частини тесту, і при бажанні можна змінити на м'ясну начинку з фаршу або картопляну з грибами.

Кулеб'яка рецепт

За рецепт і фото дякуємо Світлану Іванову.

Можливо, вам сподобається капустяний пиріг з грибами за рецептом з нашої блокнота:

Капустяний пиріг Рецепт-->>

Радимо прочитати

Салат з капустою і болгарським перцем
Салат з капустою і болгарським перцем
Овочевий салат - це прекрасний варіант для легкого перекусу. Завдяки таким салатів відбувається насичення організму, при цьому ми отримуємо максимум користі і мінімум калорій. Одним з часто
Пісна випічка: рецепти
Пісна випічка: рецепти
Пісні дріжджові пиріжки з капустою Для тіста: 250 мл води, 1.5 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру, 2 ч. л. масло рослинного, 850 г пшеничного борошна, 2 ч. л. сухих дріжджів швидкодіючих; В начинку:
Пиріжки з рисом і яйцем
Пиріжки з рисом і яйцем
Начинок для пиріжків безліч, є кілька класичних рецептів і їх варіації. Пиріжки з рисом і яйцем знаходяться на перших рядках в списку найпопулярніших. За бажанням ви можете додати (або ні) в начинку
Начинка з капусти для пиріжків
Начинка з капусти для пиріжків
Навіть у такій простій справі, як начинка з капусти для пиріжків або пирогів, у кожної господині свій підхід, тому вона у всіх виходить різною. Я, наприклад, дуже люблю пиріжки з капустою, але рідко
Млинці з капустою і грибами
Млинці з капустою і грибами
Млинці потрібно готувати не тільки в Масляний тиждень. З набору найпростіших продуктів виходить смачна страва. Причому залежно від гастрономічних уподобань ви можете залишити його як є, а можете

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки