» » Батон з часником і зеленню в духовці

Батон з часником і зеленню в духовці


Батон з часником і зеленню в духовці
Хліб - головне, що повинно бути присутнім на будь-якому столі. Без нього і їжа не здається такою вже ситної! Ми звикли купувати хліб в магазинах, але ж спекти батон в домашніх умовах - простіше простого! Тим більше якщо ви його приправити заправкою з часничку, зелені і рослинного масла. Уявляєте, який аромат буде витати по вашій кухні?

Тим, хто не дружить з дріжджовим тестом, необхідно усвідомити одну просту істину - воно любить тепло і час! Щоб ваш батон вийшов ніжним і повітряним - тісто для нього необхідно мінімум три рази прим'яти, даючи йому час на расстойку.

Складові

Вам буде потрібно на 2 батона:

Батон з часником і зеленню в духовці

  • 11 г сухих дріжджів (1 маленька пачка)
  • 2-2,5 ст. пшеничного борошна
  • 50 г рослинного масла
  • 1 ч. Л. солі
  • 1 ч. Л. цукрового піску
  • 1 ст. теплою води (не окріп!)
  • 20 мл молока для корочки

заправка:

  • 1-2 зубчики часнику
  • 4-5 стебел зелені петрушки
  • 10 мл рослинного масла

Приготування

Батон з часником і зеленню в духовці
1. У ємність влийте теплу воду і розчиніть в ній сіль і цукор. всипте дріжджі.

Батон з часником і зеленню в духовці
2. Збийте як слід віночком, щоб вони також частково розчинилися.

Батон з часником і зеленню в духовці
3. Потім додайте в ємність приблизно 1 склянка борошна і збийте все виделкою, намагаючись уникати утворення грудочок. У вас повинно вийти густе тісто, приблизно таке ж, як на оладки. Залиште його в теплі на 25 хвилин. За цей час опара трохи підніметься і запузирітся - це значить дріжджі почали діяти.

Батон з часником і зеленню в духовці
4. Всипте в неї ще 0,5 ст. муки і промніте або перемішайте, видаливши всі бульбашки повітря. Дайте час на расстойку в теплі близько 25-30 хвилин.

Батон з часником і зеленню в духовці
5. Потім в останній раз всипте решту борошна, залишивши трохи на розкочування, і замісити круте тісто. Після того, як мука втрутиться в нього - влийте на робочу поверхню 30 мл рослинного масла і промніте тісто в ньому. Залиште на расстойку близько 20 хвилин в теплі.

Батон з часником і зеленню в духовці
6. Деко або форму для випікання змастіть залишком рослинного масла. Руками розділіть тісто на дві половинки і промніте. Скачайте з нього невеликі батони і викладіть їх на деко. Зробіть три діагональних розрізу ножем на кожному з них. Дайте час на расстойку в теплі близько 20 хвилин.

Батон з часником і зеленню в духовці
7. Потім помістіть деко в духовку при 180С на 30-40 хвилин. За 5 хвилин до закінчення часу випікання змастіть батони молоком за допомогою кулінарного пензлика.

Батон з часником і зеленню в духовці
8. Поки батони випікаються - очистіть часник і спресуйте його в піалу. Наріжте туди ж промиту зелень петрушки і влийте рослинне масло. Перемішайте все. Ваша часникова заправка готова!

Батон з часником і зеленню в духовці
9. Дістаньте хліб з духовки і відразу ж накрийте його вологим рушником або хусткою на 10 хвилин, щоб скоринка в подальшому не стала занадто черствою.

Батон з часником і зеленню в духовці
10. Після обмажте поверхню батонів приготовленої заправкою і подавайте хліб до столу.

Батон з часником і зеленню в духовці
11. Такий часниковий батон стане прекрасним дуетом для відмінного українського борщу!

Радимо прочитати

Чурек – східний хліб
Чурек – східний хліб
Якщо ви читаєте цей рецепт, значить, вам цікава домашня кухня! Тоді я з величезним задоволенням поспішаю поділитися з вами своїм рецептиком (ну, як моїм, пекла сама, а ось рецепт узятий як завжди на
Хліб без дріжджів
Хліб без дріжджів
Домашній хліб без дріжджів з пшеничного і вівсяного борошна – це прекрасна альтернатива дріжджове. Він виходить не таким пишним і легким, але зате набагато корисніше. Для його приготування не
Закваска для хліба
Закваска для хліба
Бездрожжевая закваска для хліба є натуральною живої біологічної культурою, забезпечує процес бродіння тіста. Для її вирощування використовуються тільки борошно і вода. Саме така закваска без дріжджів
Булочки на сковороді
Булочки на сковороді
Якщо ви не наважуєтеся взятися за випічку домашнього хліба, у нас для вас чудова новина – почніть експериментувати з більш простого рецепту, саме з того, що ми вам пропонуємо – швидкі булочки на
Бездріжджовий хліб
Бездріжджовий хліб
Бездріжджовий хліб стає дуже популярним у любителів здорового харчування. Вважається, що хліб без пекарських дріжджів набагато корисніше, він має приємний смак і довго не псується. Більш того, при

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки