» » Баклажани по-татарськи на зиму

Баклажани по-татарськи на зиму


Баклажани по-татарськи на зиму
Гострі баклажани - чемпіони серед домашніх заготовок і поступаються першість хіба що хрустким пухирчатою огіркам. У запропонованому рецепті помідори у власному соку виступають основою дивовижного соусу.

Щоб уникнути втрат дорогоцінної кисло-солодкого підливи не слід заповнювати банки до самого верху: в процесі стерилізації рівень рідини в них неминуче підніметься.

Тривала термічна обробка навіть рафінованої олії небажана: вона може надати йому невелику гірчинку, а підливі - прогірклий смак. Запашним соняшниковою олією можна цілком присмачити баклажани по-татарськи вже при подачі на стіл.

Складові

Баклажани по-татарськи на зиму

  • баклажани 500-600 г
  • помідори 800 г
  • болгарський перець 400 г
  • часник 1 головка
  • перець гострий 1 шт.
  • сіль 0,5 ст. л.
  • цукор 65 г
  • масло рослинне 65 г
  • оцет столовий 65 мл

Вихід: 3 банки ємністю 500 мл

Приготування

Баклажани по-татарськи на зиму
1. Стиглі м'ясисті помідори будь-якого розміру промийте. Розріжте навпіл, обріжте плодоніжки. Наріжте тонкими півкільцями. Перемістіть в підходящу каструлю для варіння. Насипте сіль, цукор і налийте олію. Залиште на кухні на 20-30 хвилин.

Баклажани по-татарськи на зиму
2. Тим часом підготуйте інші інгредієнти. Болгарський перець сполосніть. Розріжте навпіл, видаліть насіння. наріжте брусочками.

Баклажани по-татарськи на зиму
3. Промийте баклажани. Купуйте овочі з невеликими насінням і щільні на дотик. Очистіть від шкірки. Наріжте невеликими шматочками.

Баклажани по-татарськи на зиму
4. Очистіть часник і гіркий перець. Їх кількість регулюйте на свій смак. Щоб зменшити гостроту, пекучий перець очистіть від насіння, використовуючи одноразові рукавички. Підготовлений часник і перець подрібніть в м'ясорубці.

Баклажани по-татарськи на зиму
5. Коли помідори пустять сік, перемішайте і відправте на помірний вогонь. Доведіть до кипіння і варіть 2-3 хвилини.

Баклажани по-татарськи на зиму
6. У киплячу томатну масу додайте підготовлені баклажани, перець солодкий, подрібнений пекучий перець з часником. Перемішайте і відправте на сильний вогонь. Накрийте кришкою і дайте вмісту добре закипіти.

Баклажани по-татарськи на зиму
7. Якщо рідини замало налийте півсклянки окропу. Овочі повинні бути покриті рідиною. Продовжуйте варити на середньому вогні під кришкою 30-40 хвилин до готовності всіх овочів.

Баклажани по-татарськи на зиму
8. За 10 хвилин до відключення вогню налийте оцет. Перемішайте і продовжуйте тушкувати під кришкою.

Баклажани по-татарськи на зиму
10. Промийте і простерилизуйте банки з кришками. У стерильні банки розфасуйте гарячі овочі до самого верху. Струсіть банку, щоб не було порожнеч. Укупорьтекришками і переверніть. Обов'язково укутайте і залиште до повного охолодження. Баклажани по-татарськи на зиму готові.

Радимо прочитати

Баклажани з кетчупом чилі на зиму
Баклажани з кетчупом чилі на зиму
Домашні заготовки з баклажанів ніколи не затримуються на полицях комор. Вони не мають жодних шансів зберегтися до весни. Чи не стануть винятком і ніжні бланшірованние баклажани, ароматизовані
Баклажани в томатному соку на зиму
Баклажани в томатному соку на зиму
Рецепт заготовки на зиму стиглих баклажанів в томатному соку гранично простий. Загальновідомо, що кислі помідори відмінно доповнюють гостру і пружну баклажанну м'якоть - цей тандем гармонійний і
Баклажани по-грузинськи на зиму
Баклажани по-грузинськи на зиму
Баклажани - найпопулярніший інгредієнт заготовляються про запас закусочних салатів. Простий рецепт баклажанів по-грузинськи дозволить господині порадувати гостей пікантною закускою з часниковим
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
Баклажани в аджике на зиму
Баклажани в аджике на зиму
Найбільше мене привабило в цьому рецепті заготовки простота приготування. Баклажани в аджике на зиму потрібно готувати без стерилізації. А ще кружечки синеньких в аджике зовсім не смажені. Просто,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки