» » Бухарський плов (Оші Софі)

Бухарський плов (Оші Софі)


Бухарський плов (Оші Софі)

Так ось, цей рецепт приготування дуже оригінальний, і смак готового блюда просто чудовий. Взагалі способів приготування досить багато, але я вибрала найцікавіші з них. За бухарски це звучить, як «Оші софи» У Бухарі живе дуже велика кількість бухарських євреїв, так вони готують плов в мішку, так званий «Оші Халти» (Халти - мішок).
Ще в Узбекистані його також називають ош, палів або ош-палів. За бухарски це звучить, як «Оші софи». За традицією плов бухарський готують з баранини, я ж пропоную рецепт плову з куркою.

Если по роду деятельности вы имеете дело с разными валютами, вам наверняка важно знать где возможно сдать её повыгодней. Поэтому с этим поможет мониторинг обменников RateEx.

Бухарський плов з куркою

Цей рецепт істотно відрізняється від інших способом приготування. Хоча зазвичай для палів використовують баранчика або яловичину, в крайньому випадку свинину, я вибрала курочку. З нею менше мороки і вона швидко готується.

Інгредієнти:

  1. Куряче м'ясо (можна взяти грудку або м'ясо з стегон) - 500-600 грам.
  2. Морква - 4 шт.
  3. Лук - 4 шт.
  4. Рисова крупа - 2 склянки. (Я віддаю перевагу сорт «девзіра» або «аланга», а краще довгозерний).
  5. Часник 1-2 головки.
  6. Зіра, сіль - за смаком.
  7. Барбарис сухий - стол.л.
  8. Олія - ​​половина склянки.
  9. Є у продажу і спеціальні збори приправ для плову - повна чайн.л. (Рекомендую їх) якщо немає, то купити спеції по-окремо.

Куряче філе розділити на шматки, обсипати паприкою і (при бажанні) поперчити. Лук і моркву нарізаємо, як на фото. Цибулю дрібно порубати, а моркву нарізати соломкою тонший. Рис дуже ретельно промити, зливаючи каламутну воду 6-7 разів, поки вона не стане прозорою.

Бухарський плов (Оші Софі) Бухарський плов (Оші Софі)

Бухарський плов (Оші Софі) Бухарський плов (Оші Софі)

Посуд для готування можна брати будь-яку вогнестійку (глибока сковорода, каструля, котел), але краще, звичайно казан.

Бухарський плов (Оші Софі) Бухарський плов (Оші Софі)

У розігрітій олії обсмажити пару зубків часнику, після прожарювання викинути. Він вбере в себе неприємний запах масла, якщо воно бавовняне або нерафінована. Після цього обсмажити м'ясо разом з цибулею хвилин 10, весь час помішуючи.

Закинути морква, сіль і прянощі. Залити окропом, щоб втопити в ньому зірвак. Закрити казан і тушкувати на невеликому полум'ї 10-15 хвилин.

Бухарський плов (Оші Софі) Бухарський плов (Оші Софі)

Засипати рис, розрівняти. При необхідності долити ще окропу, щоб рідина злегка прикривала крупу. Закинути часник зубчиками або цілком головку і пару гілочок кропу.

На маленькому вогні, щільно закривши казанчік, тушкувати 30-40 хвилин. Після виключення тримати в закритому вигляді ще хвилин 10-15. Потім викласти в тарілку по верствам. В першу чергу рис, на нього зірвак і на самий верх м'ясо і часник.
Смачного!

Радимо прочитати

Плов в мультиварці - 6 рецептів приготування розсипчастого плову в мультиварці Редмонд і Поларіс
Плов в мультиварці - 6 рецептів приготування розсипчастого плову в мультиварці Редмонд і Поларіс
Доброго ранку всім! Що ви готуєте сьогодні на вечерю? А я плов, так незвичайний, а в мультиварці. А знаєте чому? Все тому що, я обожнюю цю чудопомощніцу. Вона мене завжди так виручає, ну просто слів
Плов з куркою. Рецепт з фото
Плов з куркою. Рецепт з фото
Цей рецепт - один з моїх улюблених на кожен день. Такий плов з куркою дуже просто і швидко виходить і зіпсувати його практично неможливо. Ймовірно, знавці високої кухні дивлячись на мій рецепт не
Рис з м'ясом
Рис з м'ясом
Готувати смачний плов можна не тільки в спеціальній посудині, як роблять це узбеки чи кавказці. В домашніх умовах можна скористатися й іншим кухонним начинням, приміром, каструлею, щоб відварити рис,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки