Бухарський плов (Оші Софі)
Так ось, цей рецепт приготування дуже оригінальний, і смак готового блюда просто чудовий. Взагалі способів приготування досить багато, але я вибрала найцікавіші з них. За бухарски це звучить, як «Оші софи» У Бухарі живе дуже велика кількість бухарських євреїв, так вони готують плов в мішку, так званий «Оші Халти» (Халти - мішок).
Ще в Узбекистані його також називають ош, палів або ош-палів. За бухарски це звучить, як «Оші софи». За традицією плов бухарський готують з баранини, я ж пропоную рецепт плову з куркою.
Если по роду деятельности вы имеете дело с разными валютами, вам наверняка важно знать где возможно сдать её повыгодней. Поэтому с этим поможет мониторинг обменников RateEx.
Бухарський плов з куркою
Цей рецепт істотно відрізняється від інших способом приготування. Хоча зазвичай для палів використовують баранчика або яловичину, в крайньому випадку свинину, я вибрала курочку. З нею менше мороки і вона швидко готується.
Інгредієнти:
- Куряче м'ясо (можна взяти грудку або м'ясо з стегон) - 500-600 грам.
- Морква - 4 шт.
- Лук - 4 шт.
- Рисова крупа - 2 склянки. (Я віддаю перевагу сорт «девзіра» або «аланга», а краще довгозерний).
- Часник 1-2 головки.
- Зіра, сіль - за смаком.
- Барбарис сухий - стол.л.
- Олія - половина склянки.
- Є у продажу і спеціальні збори приправ для плову - повна чайн.л. (Рекомендую їх) якщо немає, то купити спеції по-окремо.
Куряче філе розділити на шматки, обсипати паприкою і (при бажанні) поперчити. Лук і моркву нарізаємо, як на фото. Цибулю дрібно порубати, а моркву нарізати соломкою тонший. Рис дуже ретельно промити, зливаючи каламутну воду 6-7 разів, поки вона не стане прозорою.
Посуд для готування можна брати будь-яку вогнестійку (глибока сковорода, каструля, котел), але краще, звичайно казан.
У розігрітій олії обсмажити пару зубків часнику, після прожарювання викинути. Він вбере в себе неприємний запах масла, якщо воно бавовняне або нерафінована. Після цього обсмажити м'ясо разом з цибулею хвилин 10, весь час помішуючи.
Закинути морква, сіль і прянощі. Залити окропом, щоб втопити в ньому зірвак. Закрити казан і тушкувати на невеликому полум'ї 10-15 хвилин.
Засипати рис, розрівняти. При необхідності долити ще окропу, щоб рідина злегка прикривала крупу. Закинути часник зубчиками або цілком головку і пару гілочок кропу.
На маленькому вогні, щільно закривши казанчік, тушкувати 30-40 хвилин. Після виключення тримати в закритому вигляді ще хвилин 10-15. Потім викласти в тарілку по верствам. В першу чергу рис, на нього зірвак і на самий верх м'ясо і часник.
Смачного!