Як варити пшеничну кашу в мультиварці. Рецепт з фото
Якщо ви щасливий володар мультиварки - то, напевно, плануєте готувати в ній не тільки рис і плов, а й інші не менш смачні страви. Моя мультиварка у мене рік, і поки я не можу похвалитися великою різноманітністю приготовлених в ній страв, але дещо виходить на ура. Наприклад, йогурт і борщ. Звичайно, я готую в ній плов, рис, супи, тушу капусту і рагу і ще багато чого. Але сьогодні мова піде про приготування пшеничного каші. Справа в тому, що маючи такий, здавалося б, уже далеко не середній рівень кулінарної майстерності, я так і не навчилася толком готувати пшеничну кашу. Вона у мене постійно пригорає і виходить великим комом, який хоч ножем ріж. Чого я тільки не робила - результат сумнівний. Але все змінилося після того, як я спробувала приготувати пшеничну кашу в мультиварці. Мультиварка - ідеальний інструмент для приготування каш, я в цьому переконалася вже не раз. Так ось, пшенична каша в мультиварці виходить виняткова, скажу я вам.
Складові:
- 1 стакан пшеничної крупи
- 2 склянки чистої води
- 1 чайна ложка солі
- 1 столова ложка вершкового масла (з гіркою)
Як приготувати пшеничну кашу в мультиварці
{ad1} Як правило, пшенична крупа потребує миття, і ми вчинимо так само. Наповнюємо миску з крупою водою, торохкаємо гарненько і зливаємо каламутну воду. При необхідності повторюємо.
Перекладаємо пшеничну крупу в чашу мультиварки, на одну частину крупи додаємо дві частини води. Тобто ми додали стакан крупи і дві склянки води. Пропорція точна і мною не раз випробувана. Відразу додаємо чайну ложку солі.
Зазвичай вершкове масло в кашу додають при подачі на стіл, але я поступлю інакше. Додаємо масло відразу в ще не почала варитися крупу. Масло оживляти кожну крупинку і каша вийде дуже розсипчаста.
Всі інгредієнти додані. Залишається закрити кришку мультиварки і включити режим «рис». Так-так, саме «рис». Рекомендую варити крупи саме в цьому режимі, оскільки оптимально підібрані температурний режим і час дозволяють будь крупі відмінно проваритися.
Підсумок на фото. Пшенична каша вийшла ніжна, відмінно проварена, пухнаста. Крупинка до крупинки, як то кажуть.
Подавайте пшеничну кашу з м'ясною підливою або овочевим соте. Смачного!